Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

לובינסקי מציעה למכירה C3 ידנית,

הפער במחיר לא מטורף והשיווק לא איי איי איי אבל כן, יש משהו כמו 5 אחוז ממי שקנה עד כה את הדגם שרכש עם גיר ידני. 

פורסם
לפני שעה, SurfHigh כתב:

הבעיה היא שלבחור ידני אומר גם להתפשר על אבזור. 

אז איך אתה רוצה לקבל מחיר זול יותר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בחו"ל יש גם גרסאות עם גיר ידני ואבזור גבוה. 

הבעיה היא שפה בארץ גם כשמביאים רכב עם גיר ידני (ולא צריך להזכיר שוב עד כמה זה נדיר) - מביאים אותו עם פחות אבזור, כי חושבים שמי שקונה ידני זה רק בגלל המחיר. 

• אהבתי 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכל עניין של ביקוש. היבואנים יודעים שיש יותר אנשים שרוצים רכב חדש וזול מאשר אנשים שרוצים רכב חדש וידני. 

אולי ברכבים ספורטיביים זה שונה, אבל במכוניות רגילות כאלה? רוב מי שקונה ידני עושה את זה בעיקר בגלל הפיתוי במחיר ופחות בגלל התשוקה לשלוט בהעברת ההילוכים.

מעניין אם יש וכמה תעלה גרסה חשמלית. 

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בנתיים לא מביאים חשמלית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסתקרנתי והצטרפתי לחבר שהלך לעשות נסיעת מבחן על פנדה היברידית (בספרד). לא נהגתי, אבל הוא ציין לטובה את ההגה הקל בעיר (מתוגבר חשמלית וקצת יותר מדי, כנהוג אצל פיאט מאז ימי הפונטו) ואת התחושה הקלילה של האוטו בהשוואה לאאודי A1 ולהונדה ג'אז שנבחנו במקביל.

ממושב הנוסע הופתעתי לראות שאפילו בגרסת האמצע אין יציאות USB מאחורה, ונוצר אצלי רושם שהבלימה הרגנרטיבית (שלא ניתן לכוון) הייתה קצת חזקה מדי. אחד מפירות השת"פ עם סטלנטיס הוא כנראה חיישן חגורת הבטיחות, שצפצף ללא הפסקה גם כשלא היה אף אחד ושום דבר מונח על המושב האחורי, ולא נרגע עד ששמתי את החגורה מעל השטח הריק. אני מתמודד עם התקלה המפגרת הזאת כבר מעל עשור כל פעם שאני שוכר רכב של PSA וזה מדהים בעיניי שעדיין לא למדו לכייל את החיישנים האלה כמו שצריך. 

היצרן מודה בפרהסיה (ואנשי המכירות מחזקים) שאלמלא החקיקה הפטרנליסטית של האיחוד האירופי, אפשר היה להוציא הרבה אבזור 'בטיחות' מהרכב ולהוזיל אותו משמעותית. היות וצריך היה לאזן את הדרישות עם תקציב ידידותי, סטלנטיס בחרה להשתמש בעזרי נהיגה מעליאקספרס ולשים כפתורים פיזיים מול הנהג שמאפשרים ניתוק מהיר שלהם בזמן תקלה מבלי לצלול לתפריטים במסך. יאמר לזכותם גם שפקדי המזגן (או בקרת האקלים המיותרת בגרסה הבכירה) נותרו אנלוגיים ומוקמו על פאנל נפרד ונגיש. בגרסה שבדקנו לא הייתה מצלמת רוורס או חיישנים קדמיים, אבל האחוריים עבדו סבבה. 

חומרי הדיפון של הפנדה זולים ופשוטים, אבל מעוצבים בטוב טעם וסה"כ לא מרגישים כאלה. הפריע לי יותר שאין כיוון לזווית המושב האחורי, מה שיקשה על הנוסעים מאחור בנסיעות ארוכות וגם מגביל את נפח האחסון של תא המטען ל'זה מה יש'. לדעתי כל מי שמעל 1.55 יצטרך לצאת מהמושב האחורי בזהירות כדי לא לדפוק את הראש במשקוף. בגרסה הבכירה עם ה'במבוק' בדשבורד, אני חושד שהחומר הזה יהיה קצת בעייתי לניקוי אם וכאשר ישפך עליו משהו, ואני גם סקפטי לגבי עמידותו בשמש המזרח-תיכונית. בקיצור, משלל סיבות הייתי ממליץ לוותר על הפרימה ולהתמקד בגרסאות הסטייל והאייקון. 

החבר שהצטרפתי אליו נוטה להשקיע עוד כמה אלפי יורו ולקנות את ההונדה, שמצליחה לעשות הרבה יותר עם מימדים די דומים ומנוע ארבעה צילינדרים. האאודי נכנסה לתחרות במקרה, היות והדגם מסיים יצור ויש מספר יחידות במלאי בהנחה של מעל 20%, מה שמביא אותו קרוב לתקציב הנוכחי. אני לא חושב שהמספרים יגידו הרבה ללקוח הישראלי, אבל פנדה באבזור סביר עולה כ-24 אלף יורו, הונדה כ-27, והאאודי הוצעה לנו בגרסה מאובזרת לעייפה עם מנוע 4 צילינדים (40TFSI Adrenalin Black Edition) ב-32 אלף. במקרה של שתי ההיברידיות ישנו חשש אמיתי למה שעלול לקרות אם הרכב יעמוד הרבה זמן ללא תנועה, לכן כנראה שהחבר יוסיף נקודת חשמל בחניה עם מטען noco/ctek לשימור הסוללה... נושא מעניין לשרשור נפרד. 

• אהבתי 1
פורסם

באופן אירוני, הפנדה מרגישה יותר מאובזרת מהאאודי, שאין לה אפילו דברים פשוטים כמו מחזיקי כוסות או כיסים מאחורי המושבים. עיקר הפיצ'רים ב-A1 הבכירה הזאת הם בתוך המסך או מתחת לכסה המנוע, וגם מדובר ב-allstreet המוגבה עם העיצוב הקרבי. את הפרמיום מרגישים יותר בזמן נסיעה מאשר בעת ישיבה בתא הנוסעים הזול למראה. 

v3_x2TXWhbZRjH3_7S2Jrm5PSc0rRpjz0jOSdsQmySpulaCJjg18WmHbXCGC47SU6bbM0HyUmWQXuhqNuNgkyZTnEXfoCju1BQihMpeKViQUQUBVGvRDqQOnAKMk9y83-__v_ned_n-b_bt4S33RScym3_NXHnnuEnf0GIbkMIz3fC67SbhfqAEGIZX6VqrduzZxv2unRwcDARthIxu-vErE5jNhlPpmPZ1eRCPPZobiVmbWzEsonsiiyGXKnw9gJsujDwqQtD97kwmBB97J1c7MF2b80Jj8vuuqkP9XRCOZxKry0UE_acba-lreRcMr1YnCukrYVCqjAXj6_Z86XiQjJVnFdd9q7wuInFkFV02lYiJWbXC-V4eT3RstPdUtM66qSbVrJxrpBqFFLdZKObtEqdRMLqnLc6dvmCXRaDvWdw6BYzHxNcIXid4I7w9lmEdEIfMXU_U68wdZ3pu2hX0d9Fv4m-R_gbwgdEBJEzrqAXkcht4e2nIjpB9CGipxAP4tvC30R6j0AOOcjkFpM3mH4T7RhaDfNvokcQGuIBRA3fIspnKF-hDqGOCW__loy_SnCRqRKaihbDGMLYxPgRcxXzA3xeAikUB7WKeplgkFCN0G0iJzBkDBNjHqOIcQ3ja8wEIznURwi-jfQl0g7SXZQllDzKDsrnKHuoUdQ46lHUVVSH8RcJ7aI9jvYJMz8x8x_6KLqOfoTwHxgnMf7FVDENzCcwb2K6brqM_x2kK0g_I9eR32B0lVE3-IdMbaGdRHsLOcPAHSb38Br4VeQfhLffrN7gNo6xGcZPM14meIngLhNu3c4y-Tx6Ff1Zwr9irmG6BXwd8wvh7Xece_fxVfFdYyTFyBlGLjDyG_4l_O8jXUR6CelbAjKB0wReQM4id5CfQe4Susp0A-0Guoy-hN4h_A-Rw0QfRskR2kQLEPmd4T8xL-H34J9Getr1bc9TDL5M4AqBfeR9lGGU1wh-75rzObvWqTTrtapdczLH68ez-cfq7Zadz1nFc40Ny7Fb0fOVklPOJBaT8WjZrqyXnUwilYpHrY1G2co4zbYdLVpVu2llVpx2qVLPZ_Nz-XjcJdTcn-lU6rVWZrneqvRmx3ryaNV2rJLluPZuttzNTHLMk31q-X90zBCn8AMAAA

חודש יולי נוטה להציע מבצעים אגרסיביים עקב האטה משמעותית במכירות בזמן חופשות הקיץ, ואותו דבר קורה גם בדצמבר משיקולי גיול. ה-A1 המדוברת עלתה קרוב ל-40 אלף בשוטף, אבל עכשיו מדובר ביחידות אחרונות וספציפיות שצריך להעיף מהמלאי. אם כבר נגענו בזה, דבר אחד שמאד הפריע לי שם הוא הצורך בחיבור קבוע לאינטרנט ולפרופיל נהג, אחרת האוטו מקפיץ כל הזמן הודעות שגיאה ופרטיות שמסיחות את הדעת מנהיגה וגורמות לכל נסיעה קצרה להרגיש כמו ביקור ב-YNET בלי חוסם פרסומות. 

• מצחיק 1
  • מבאס 1
  • מעניין 2
פורסם
בתאריך 6.7.2026 בשעה 13:04, orankohn כתב:

היום התפרסם מבחן ראשון ( ?) לפנדה החדשה באתר YNET  / icar. 

מצאו לא מעט נקודות חולשה / בינוניות אבל  נראה שמאוד התלהבו  ומעניין שנתנו ציון  מסכם של 9 !  (האחות סיטרואן C3 קיבלה אצלם  8). 

https://www.icar.co.il/test_drive/bkhynldxgx/

אני לא מאמין לאף מבחן רכב, לא בארץ ולא בחו"ל. כל המבקרים נמצאים בכיס של היצרנים והיבואנים. בישראל אני מקשיב רק לתומר הדר, וגם את מה שהוא אומר אני לוקח בעירבון מוגבל. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, Beacon כתב:

אני לא מאמין לאף מבחן רכב, לא בארץ ולא בחו"ל. כל המבקרים נמצאים בכיס של היצרנים והיבואנים

גישה טובה,

בסוף, עליך לבחון בעצמך איך האוטו נוסע, האם זה לטעמך. 

אישית, אני הולך עם משהו שאני מכיר ויודע את ההתנהגות ואת העלויות. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 11 שעות, Beacon כתב:

אני לא מאמין לאף מבחן רכב, לא בארץ ולא בחו"ל. כל המבקרים נמצאים בכיס של היצרנים והיבואנים. בישראל אני מקשיב רק לתומר הדר, וגם את מה שהוא אומר אני לוקח בעירבון מוגבל. 

בתאריך 30.6.2026 בשעה 20:09, סולל הדרך כתב:

אני לא ניזון מחו"ד כי הם... אני אשמור על לשוני, שווים ל... (בדר"כ יש מישהו שממן אותם)
כמה "מכוניות השנה" באירופה היו כישלון אדיר? לא מעט

הכתב רכב כמעט יחיד שלא באמת מכר את נשמתו ליבואנים היה רוני אהרונוביץ. לא חובב של הפרסונה ועדיין היתה לו יושרה מקצועית שגרמה לכמה יבואנים שלא לפרסם אצלו.

בעיתון אני מאמין רק לתאריך למחיר... ככה גם לביקורות הרכב. אנחנו אף פעם לא יודעים מי משמן איזה כיס

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

הביקורות בארץ (כמעט כולן) אינן באמת מעמיקות, כשאני רואה את אוטופוגל או אחרים בחו"ל אתה מבין את ההבדלים.

עושים פה סרטונים קצרים (שאת זה אני מבין) ויותר מדי זמן מבזבזים על לדפוק על הפלסטיקים ולהגיד לך "זה פשוט מדי".

הייתי מצפה לאינפורמציה קצת יותר רלבנטית לישראלים, למשל איך המזגן מתפקד בתנאי הקיץ שלנו? מה רוחב המושב האחורי וכמה כסאות נכנסים שם, האם עגלת תינוק נכנסת לרכב וכו.

המון אלמנטים שפשוט לא קיימים בביקורות בישראל והן קריטיות לרוכש הממוצע.

עריכה אחרונה על ידי yuvalganim
  • אהבתי 3

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 4 שעות, yuvalganim כתב:

הביקורות בארץ (כמעט כולן) אינן באמת מעמיקות, כשאני רואה את אוטופוגל או אחרים בחו"ל אתה מבין את ההבדלים.

עושים פה סרטונים קצרים (שאת זה אני מבין) ויותר מדי זמן מבזבזים על לדפוק על הפלסטיקים ולהגיד לך "זה פשוט מדי".

כי זה ״תוכן ממומן״ גם אם לא נכתב ככה. 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

חזרתי עכשיו מטיול קטן באיטליה - צרפת,
ראיתי לא הרבה פנדה חדשות, בעיניי לא משהו מדהים לרוץ לספר לחברה, ם במציאות היא נחמדה - לא יותר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...