Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

אני לא בטוח שיש אפשרות להשאיר שם ביקורת אחרי שנה. מעניין.

אני דווקא רואה ביקורות באמאזון שאנשים כותבים UPDATE  עם תאריך חדש/אחר. ומפרטים מה השתנה. 

לפני כשעה, גולדן191 כתב:

במידה והיו שנים שהוא היה הדיליי שלך, והחזיק ככה יפה, זה מרשים.

בהתחלה היה דיילי. אח"כ כשהתחדשתי במחשב שולחני, הוא נהיה לפטופ גיבוי כזה. 

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, saar5555 כתב:

אני דווקא רואה ביקורות באמאזון שאנשים כותבים UPDATE  עם תאריך חדש/אחר. ומפרטים מה השתנה. 

קיים ועשיתי את זה.

קניתי דיסק משומש שהפסיק לעבוד בזמן האחריות, כתבתי ביקורת קטלנית על המוצר כאשר הפסיק לעבוד. (בכל מקרה הם זיכו אותי על הדיסק והמשלוח)

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Haim_gds כתב:

קיים ועשיתי את זה.

השאלה מתי עשית עדכון? אחרי חודש? שנה?

לפני 5 דקות, Haim_gds כתב:

קניתי דיסק משומש שהפסיק לעבוד בזמן האחריות, כתבתי ביקורת קטלנית על המוצר. (בכל מקרה הם זיכו אותי על הדיסק והמשלוח)

כנ"ל

הגיע, עבד כמה דקות והפסיק. החזרתי וקיבלתי את הכסף חזרה, אני חושב שגם כתבתי ביקורת, היה מזמן.

אחר כך קניתי WD Red Plus (CMR) ואני מבסוט כבר הרבה זמן. כן, היה יקר ב 25$ בערך מה SMR אבל שווה את הכסף.

נפח 4TB.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Haim_gds כתב:

שלוש שנים לדיסק משומש....

מכיר את זה טוב. הוא בונה על כך שזה HDD שישב במגירה כלשהי ולא יעבדו איתו לדעתי, לא הגיוני שהוא קונה HDD משומש מגורם אחר, אחרי שאותו HDD עבד כנראה 24/7 או קרוב לזה, במשך 3-5 שנים, ואז נותן ללקוח יד2 עוד 3 שנות אחריות.

אגב, בעבר הייתי במקרה הזה בדיוק - היה לי HDD שישב מחוץ למחשב כמה שנים, כי רציתי רק SSD בתוך המחשב. בטוח שאני לא היחיד.

יש לי קופסא כזו שמחברת בין HDD 3.5 אינץ' ל USB...

אני לא הולך על האופציה הזו יותר, מעדיף לשלם עוד 40$ ולקבל משהו חדש.

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, גולדן191 כתב:

אגב, בעבר הייתי במקרה הזה בדיוק - היה לי HDD שישב מחוץ למחשב כמה שנים, כי רציתי רק SSD בתוך המחשב. בטוח שאני לא היחיד.

יש לי קופסא כזו שמחברת בין HDD 3.5 אינץ' ל USB...

great minds think alike. 

יש לי גם.

וזה שימושי למשל כשרוצים לעשות CLONE. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הנדסה של לפטופ היא לא דבר טרוויאלי: איפה ישב הספק ה SSD הזכרונות, איזה מסך יהיה ואיזה מקלדת, כמה כניסות ויציאות יהיו ובאילו מיקומים מאיזה חומר תהיה המעטפת החיצונית. זרימת דאטה, זרימת חשמל. זרימת חום קלות תחזוקה מבחינת פירוק והרכבה וכמובן משקל עיצוב ועלות. לכל אלה יש חשיבות בתכנון הנדסי של לפטופ, לנובו מחזיקה מרכז הנדסי בטוקיו (היה של יבמ) לHP ודל מרכזים דומים בטקסס. מאחורי כל לפטופ עסקי יש שעות של תכנון של מהנדסים מעבר לדרישות הדי-בסיסיות של אינטל או AMD. 

דסקטופים זה עולם אחר לגמרי.

• אהבתי 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

מסכים איתך,

לפטופ זה סיפור לא פשוט, כי יש כל מיני מקרי קיצון שצריך לקחת בחשבון, כמו למשל מישהו די כבד שישען המחשב כשהוא מקליד, מישהו שיטלטל את המחשב ואולי איזה כבל יברח, וכל מיני דברים כאלה. 

עם נייח הרבה יותר קל גם לאוורר, לא בכל נייח תמצא SSD NVME M2 עם קירור פאסיבי כזה, כאילו בקטנה, אנשים מניחים שאם יש להם בנייח 2 מאווררים סה"כ (חוץ מהזה ב GPU אם יש ייעודי) ה NVME לא חייב קירור

בלפטופ הכל שם קטן, צריך לתכנן, שיהיה קירור ל NVME, שה RAM לא יתחמם מדי גם כן, וכל מיני כאלה. כמובן שהמעבד לא יתחמם מדי.

מבחינת מקלדות, אני זוכר שהמקלדת של ASUS תקציבי שהיה לי (המחשב עלה 2,300 ש"ח לפני 12 שנה, שדרוג עצמי ל SSD הוסיף מעל 700 ש"ח, וגם שדרוג RAM עשיתי) לא הייתה נוחה לי כמו איזשהו ThinkPad שהיה לי. 

יש כאן הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון.

נייח לא קשה לתחזק ואין סיכון שאתה נשען עליו. או מפיל אותו. מנקה אבק כל כמה חודשים וזהו. עם ספריי לחץ אוויר כזה לאלקטרוניקה.

פורסם (נערך)

נתחיל מזה שהשרות והמונטין של אסוס לא מצטיין, למרות כל מיני הבטחות לשיפור שהם נתנו בחול
https://www.youtube.com/watch?v=7pMrssIrKcY

לא פלא שהמנכל שלהם מגדיר את המקבוק NEO כהלם ליצרנים, שהתרגלו לחסוך בסגמנט הזה.

לפני 9 שעות, ArikC כתב:

נתחיל מההתחלה, מחשבים ניידים ובכללי חומרה, יצרנים כגון אסוס גיגהבייט MSI, ושאר היצרנים, לא באמת מייצרים לבד את רוב הדברים, הם מקבלים תוכניות , מגבלות , ודרישות לפלטפורמה, אינטל או AMD מגדירות את ה"שלד" של הלוח אם והם בונים מסביב, וגם את זה, הם לא בונים לבד, יש מפעלים שמייצרים להם, הרי צ'יפים הם לא מייצרים, PCBs הם לא מייצרים, זה דרך קבלני משנה.

בסופו של דבר העדפה של מותג כזה או אחר זה בולשיט מכיוון שיש מפעלים שמייצרים את רוב הלוחות ופשוט מטביעים על זה שם, בקיצור מוצרי מדבקה.
זה נכון גם למחשבים ניידים, זה מיתוג.
רוב הרכיבים בלוח אם , הם של יצרנים קבועים.

צ'יפסטים - אינטל או AMD

כרטיסי קול Realtek

Wi-Fi/Bluetooth – Intel / MediaTek / Qualcomm

VRM controllers / MOSFETs / chokes – Renesas, Infineon, Monolithic, Vishay

סתם בשביל הספורט הסתכלתי על הלנובו שלי, מוטבע עליו manufacured for lenovo, אתם מבינים שהם ייצרו כלום ושום דבר בתהליך הזה, מלבד להטביע את השם שלהם על המחשב ולהוסיף את הלוגו שלהם שהביוס עולה.

אז לטעון שלוח X מחזיק יותר מלוח Y בעוד שבסבירות גבוהה שהתכנון זהה (במידה ומדובר באותו צ'יפסט) ויש בלוח בדיוק את אותם רכיבים, זה פשוט מגוחך.
לוחות יקרים יותר (בנייחים) משתמשים בקבלים יותר טובים , שכנראה מחזיקים קצת יותר.

לASUS\GB\MSIיש נסיון בתכנון וייצור ופיתוח תוכנה (UEFI זה לא כזה פשוט). אי אפשר לדעת איזה סדרה הם מייצרים בעצמם ואיזה מעבירים לקבלני משנה. אבל זה לא משנה, כי האיכות,הרכיבים ובקרת איכות תלוייה בדרישות של המזמין. 
להגיד שכל מה שיוצא מODM זהה בגלל שהרכיבים מיצרן X (שגם לו יש איכויות שונות), זו הזייה, יחד עם הצהרות ריקות כמו "נייד זה מותג מדבקה".

אין יותר מדי סקירות במפעלים, אבל גם במעט שכן אפשר לראות שהקו מותאם למזמין

והסתכלתי על הטינקפד שלי, MADE IN CHINA. הם עדיין מתכננים בעצמם

https://www.ifixit.com/News/115827/new-thinkpads-score-perfect-10-repairability

לפני 9 שעות, ArikC כתב:

קח כרטיסי מסך, קניתי עכשיו 5080, 0 הסתכלות על מי היצרן, אלא חיפשתי ביקורות על הקירור, כמה שקט, הם לא מייצרים כרטיסים, זה הכול Nvida/AMD.

כן כי פשוט התכנון והמימוש של 12VPHR הוא דוגמה מופתית.

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם

לפני 15 שנה הלכנו לקנות מקרר.

עברנו במחסני חשמל עם מוכר רוסי מבוגר שאלנו אותו איך הסמסונג ואיך הlg. 

"טוב תראה סמסונג זה סמסונג וlg זה lg." 

אבל בטון הכי ניטרלי שיש - כלומר אם אתה חושב שסמסונג מצוינים ו-lg זבל אז תקבל חיזוק לדעה שלך וכמובן גם

גם ההפך.

אני בתור מוכר הייתי צולל עם לקוחות ללמה אני חושב שהמדפסת של hp יותר טובה מהמדפסת של לקסמרק כשהלקוח בכלל נדלק על הלקסמרק הלבנה ורק רצה חיזוק חיובי.

להגיד asus זה זבל זה שטויות מדובר ביצרן ותיק. עם עשרות סדרות ונוכחות בין היצרנים המובילים בעולם בנפח מכירות (תחשבו על מלא חברות אדירות שי או מהשוק החל מsony vaio. ועד טושיבה (היה לנו גם protege מדליק פעם). כנראה שאסוס יודעים להכין לפטופים. אז יש כאלו שיאהבו ויש כאלה שנכוו ויתרחקו לדעתי השירות של היבואן והנכונות שלו לספוג תיקונים לא מוצדקים (הייתכן שזה המקרה) יותר משמעותי מאיכות הייצור במקרה הזה.

פורסם

אתה יכול להגן על אסוס עד מחר אם זה מה שעושה לך את זה. בינתיים במציאות בשטח, הלפטופים שלהם כן מתפרקים ונשברים בסיטונאות, ויש לזה אפילו עדויות נרחבות במנוע החיפוש של הפורום.

אפשר לאזן מה שהרגע כתבתי עם המשפט הבא: "לפטופים זולים לא מחזיקים מעמד וזאת קטגוריה לא מוצלחת באופן כללי".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 11 שעות, ArikC כתב:

אני לא יודע מה הסטטסטיקה שלך אבל לא הייתי יוצא בהצהרות.
GPT מצא לי כתבה אחת על סטטיסטיקה של נתוני RMA מ2015 שלאסוס היה 1.89% אחוז RMA בעוד שגיגהבייט עמדו על 3.43% , ASRCK על 4.44% , וMSI 2.1%

אז זה נחמד ויפה, אין לך מדגם מייצג, בטח לא ברמה של עשרות אלפים ומאות אלפים.
אתה ניזון מhear say , ואתה לא יודע מה הייתה התקלה של המוצר, וממה נגרמה.
זה מזכיר לי שאחד הסמנכלים של החברה בה אני עובד כרגע, התקשר אלי ואמר לי לבוא לאסוף את הנייד שלו , viva book בן חצי שנה, אמר שהפסיק לעבוד, אספתי את המחשב , היה בתיק, אמרתי לעצמי לא הגיוני שמחשב בן חצי שנה מפסיק לעבוד, וגם אם כן זה באחריות , הם באים לאסוף ולהחזיר, איך שאני מוציא את המחשב מהתיק , עושה לו סקירה פיזית,נעשה את זה ככה, אין פינה אחת לא דפוקה, מספיק מכה קלה, השתחררה הלחמה, השתחרר חיווט, המסך קיבל סדק.
אז אני אחזור שוב, אל תמהר לצאת בהצהרות.

מזכיר לי שקיבלתי מחשב לתיקון שהוא לא נדלק 

הכפתור הפעלה שהיה בצד של המחשב נהרס 

התקשרתי ללקוחה להגיד לה שהמחשב קיבל מכה והיא אומרת לי בשיא הטבעיות המחשב אף פעם לא נפל 

המצב של המחשב היה ששאפו לאסוס שהוא בכלל עבד עם כ''כ הרבה מכות

הפינות היו עקומות ברמה שעיוור בחושך היה רואה אותם

הנסיון שלי עם הניידים הזולים שלהם לא משהו ואני לא מדבר על פלסטיקה 

בעיקר לוחות ומסכים

• מצחיק 1
פורסם
לפני 23 שעות, גולדן191 כתב:

מבאס. ואוו. תודה שאמרת, אדע להתרחק.

יש לי נסיון רק עם מסך אחד, עובד מעולה בלי שום תקלה שנתיים (24 אינץ', FHD, 100Hz בקבוע, מסך ראשי שדולק שעות כל יום) וכמובן שעדיין מתפקד והוא המסך הראשי שלי.

אני מניח שיש לך נסיון עם כמה מסכים של MAG שלא היית מרוצה?

לגבי אסוס - הם פשוט נשברו בחורף. יש מצב שלא היתה בעיה עם הפאנל, אבל כנראה הם הידקו אותו יותר מדי - 

יש מצבים שפאנלים מתכווצים ומתרחבים כתוצאה משינויים במזג האוויר. 

זה אמנם עשיריות של מילימטרים, אבל אם יצרן תופס את הפאנל חזק במסגרת שלו בלי חופשים לתופעות כאלה, הוא פשוט נסדק ונקרע.

יש מצב שזאת היתה הבעיה במסכים האלה.

לגבי מאג - היה מישהו שעבדנו איתו,  שקנה 40 מסכי מאג בגודל 20 אינץ' , למחשב.

תוך שנתיים , יותר מ-60% מהם התקלקלו. היתה אחריות לחלקם והחליפו, אבל בכ"ז.

חלקם פשוט נשרפו (יצא מהם עשן לבן).

היו גם מסכים שבכלל לא נדלקו, או נדלקו לשניה ואז נכבו.

מנסיון שלי, גם קרה בדגמים אחרים שלהם.

וגם 2 טלויזיות  שלהם שקנינו ,בגודל 42 אינץ', התקלקלו אחרי כשנתיים. כבר לא היו באחריות (נתנו שנה).

מאז אני לא מתקרב למותג הזה.

• מבאס 1
פורסם
לפני 3 דקות, ntd כתב:

תוך שנתיים , יותר מ-60% מהם התקלקלו. היתה אחריות לחלקם והחליפו, אבל בכ"ז.

מתי זה היה?? לפני כמה שנים??

מטורף!

אז יצא לי מזל

• תוכן חדש...