Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. קיבלתי 2 דוחות חנייה באדום לבן מתחת לבניין מגוריי, הדוח הראשון קיבלתי בשבת באזור מובהק של אדום לבן שכל השכנים חונים בו לאור מצוקת חנייה, ודוח שני  5 מטר משם שברובה אפור וזלגה מעט לאדום לבן. שני הדוחות ניתנו בהפרש של שלוש ימים ביניהם.
מדובר באזור אדום לבן בקצה הרחוב ב"ברך" בכביש 

אני משוכנע ב80 אחוז שמדובר בשכן שלא בא לו בטוב האוטו שלי, אני נוסע על טייפ אר, שזה רכב צעקני מאוד בפני עצמו ומישהו מקנא בי / עצבנתי אותו. שכן על הדוח מצויין "עפ קריאת מוקד".

במקרה הראשון, היו לפחות 4-5 רכבים במרחק הליכה של 10-20 *שניות* שחנו גם לא כחוק. לא קיבלו שום דו''ח. לצערי אין לי סרטון שמוכיח בעת שהפקח היה שם (מצלמת הרכב לא צילמה, מצבר לא היה טעון) , אבל אני ירדתי וראיתי את הדו''ח פחות מ15 דקות אחרי שניתן. אז לא סביר שכל הרכבים התחלפו ב15 דקות (יום שבת). צילמתי את כל הרכבים שראיתי באותו הרגע שלא קיבלו דוח. ותיעדתי  את המדרכה ואזור הרחוב.
-יש לציין שפה במקרה אחת השכנות ראתה את אבא שלי, ואמרה לו שרושמים לי דו"ח, אבא שלי עלה הביתה, אמר לי, ואני ירדתי אחכ לראות (שזה לקח 10-15 דקות), אולי אוכל לבקש ממנה להעיד/להצהיר שאכן פקח בא ונתן רק לי דוח / לוודא שהרכבים לא התחלפו בזמן כה מהיר שכן היא הייתה למטה ושומעים אותה מדברת איתי בסרטון ושואלת ממש "רק אתה קיבלת דוח????"

במקרה השני, יש לי סרטון ממצלמת הרכב בחנייה שמוכיח שהפקחית מגיעה, רואה רכב נוסף שחונה לא כחוק באדום לבן (ובמרחק פחות מחצי מטר ממעבר חצייה, אז עבירה כפולה) ולא עושה עם זה כלום. במקרה הזה היה יום שבוע רגיל בשעת צהריים אז פחות רכבים.

כמעט ואין אכיפה באזור מהיכוריתי, במיוחד במיוחד בסופש בגלל מצוקת החנייה . ואני יכול לנסות לבקש מהעירייה את המידע של כמה דוחות ניתנו שם. דורשים 500 שקל לשני הדוחות וניסיתי לערער לא קיבלו, אני סטודנט ואני פשוט לא מוכן לשלם את זה מעניין עקרוני ורוצה להוכיח פה אכיפה בררנית. הפיקוח העירוני הוא כלי נקמה של שכנים לתת לי דוחות כראות עיניהם? ועוד ב3 ימים הפרש אחד מהשני ?

צילמתי במספר ימים אחרים אנשים חונים בחניות שאני חניתי בדיוק, לא מקבלים דוחות, אני בטוח שאם אבקש מהעירייה מידע כמה אנשים קיבלו דוחות בימים שאני צילמתי באותה נקודה ברחוב אני בטוח שזה יהיה 0 ואולי אולי 2 גג. יכול לאסוף עוד סרטונים כאלו/ תמונות. 
אשמח לחוכמת ההמונים האם כדאי להישפט והאם יש לי סיכוי להוכיח אכיפה בררנית כלפיי אישית.

מצרף קישור לסרטון, תמונות של הדוחות.
https://drive.google.com/file/d/1N6Zr8cDCIizb-ogqNu3hHC8jmRMCImH7/edit
איפה שהפקחית עצרה את רכבה, זה איפה שחניתי שקיבלתי את הדוח הראשון (בערך)
https://drive.google.com/file/d/1Ql7WEWfTmxxFhrHxIWnnorbMh7FtiGWo/view?usp=sharing
צילום סרטון של חלק (יש עוד) מרכבים שחונים לא כחוק ליד הרכב שלי 

image.thumb.jpeg.8632ac4669add6653c4c0f58c89e5965.jpeg

IMG_5886.jpeg

• מבאס 1
פורסם

לפני כמה שנים קרה לי מקרה דומה. גרתי בשכונה צדדית ושקטה בעיר, כשדרך קבע מחנים עם 2 גלגלים על המדרכה.

בוקר אחד אני יורד לרכב ורואה דו"ח, בדיוק הפקח סיים לכתוב אותו. הוא אמר לי שקיבל קריאה כי הרכב חוסם את המדרכה ומישהו לא הצליח לעבור. המצלמת דרך שלי דווקא כן פעלה ורואים אבא עם 2 ילדים רכובים על אןפניים נוסע, עוברים את הרכב שלי בלי בעיה ואז יורדים לכביש בגלל רכב של השכנה שחנה לחלוטין על המדרכה.

הוא מחייג למוקד וכעבור מספר דקות הפקח נכנס לרחוב, השכנה במקרה יוצאת ומזיזה את הרכב שלה מהמדרכה. הוא מסתכל על הכתובת, ונותן לרכב שלי דו"ח אף על פי שלא הפריע לאף אחד.

מאז, התקשרתי קבוע למוקד העירוני בכל פעם שמישהו החנה באותו אופן כמוני ותיעדתי שמעולם לא ניתן שם דוח, ואפילו פעם אחת שפקח הגיע לאחר הקריאה שלי, הסתכל והמשיך לנסוע. 

הגשתי את זה לעירייה ונדחיתי. החלטתי לשלם את ה250 שקלים ולהפסיק לבזבז אנרגיה וזמן על דברים שלא שווים את זה.

המסקנה הסופית שלי תורמת לבריאות נפשית.

בהצלחה.

• מעניין 1
פורסם

אפשר במקום לערער, להגיש ישירות בקשה להישפט, אני מניח או שתהיה התיישנות עקב עומס או ששופט נורמלי יבטל את הדוח.

משתדל לעזור

פורסם

על סמך הדו"ח המודבק זמנך לבקש להישפט עבר חלף. יש זמן של 90 יום לבקש להישפט.

אבל עם הדו"ח המודבק עושים טיארה ( עפיפון ) וממתינים לדו"ח שיגיע בדואר רשום בתנאי שהכתובת שלך מעודכנת תיבת הדואר מסומנת כדבעי ואתה נוהג להוציא דואר רשום.

ואז תישקול שנית אם בא לך להתעסק עם זה. זה מחייב שני דיונים בבית משפט במקרה הרע.

כדי להוכיח אכיפה בררנית תצטרך לפנות למוקד ולהתלונן על רכב ספציפי שחונה באדום לבן ולראות ולהסריט את הפקח רושם דו"ח רק לו (הוכחה) או גם לרכבים סביבו ( אכלת אותה ).

אם תרצה  להיות נחמד תתלונן על הרכב שלך 

שמנצייק לחניה לפני מעבר חציה יש סעיף אחר בחוק החניה של רחובות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אדייק מספר דברים פרטים: 

הדוח התקבל לפני 3 חודשים, ערערתי לעירייה והם דחו את הערעור בטענה שיש אכיפה רגילה ברחוב (חרטא בפיתה) 

תשובה לערעור התקבלה לפני יומיים, כך שיש עוד חודש להחליט לערער לבית משפט 

לגבי עניין החנייה במעבר חצייה, נכון, אני גם במקרה הראשון עשיתי כך, אבל זה לא מה שעיריית רחובות רשמו בדוח אז הם יכולים לחפש איזה שופט יקח את זה  בחשבון 

עם כל הקאדר שבדבר, לי לא אכפת לבזבז זמן, אני לא עובד, אני סטודנט שאין לו יותר מידי מה להפסיד. וזה מטריף אותי שהשיטות מצליח האלו על אנשים עובדות ואני לא מוכן לשלם גזרות בלת ברירה .

לגבי ההצעה פה של ״מלכוד״ המוקד העירוני, האם יש סכנה באי חוקיות הדבר וראיה לא תקינה בבית משפט? חשבתי על זה גם אך ירדתי מזה כי חשבתי שיש לי מספיק הוכחות שנוגעות נקודתית למקרה שלי (שני מקרים שבהם הייתה אכיפה בררנית כלפיי בהפרש של פחות מחצי שבוע) 

פורסם (נערך)

הסעיף הוא חניה 12 מטר מצומת (לפי מה שהבנתי מהסרטונים ,קו צומת זה מעבר החציה?). כך שבשביל להוכיח אכיפה בררנית, תצטרך להראות שגם רכבים אחרים חנו בתחום 12 מטר מהצומת ולא קיבלו דוחות באותו הזמן.

פות"ש - על איזו שיטת מצליח אתה מדבר???

חנית גם ליד אדום לבן, גם בתחום 12 מטר מהצומת (+מעבר חציה ) וקבלת דוח. עד כאן הכל חוקי וכשר למהדרין. 

אחרים  לכאורה לא קיבלו? רכב אחד בסרטון היה עם תג נכה. ייתכן שגם נוספים (במסוף של הפקחים יש מידע על זה), ייתכן שהם לא חנו בתחום 12 מטר כמוך. 

אחרי שקיבלת דוח ראשון והבנת שקיימת אכיפה, מדוע המשכת לבצע עבירות חניה נוספות ?

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בשני הסרטונים לא ראיתי בדיוק אכיפה בררנית

ועכשיו מה החוק אומר 

סעיף 10 (א)

4)   בתוך צומת או בתחום שנים עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור,  בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו;

(7)   בתוך מעבר חציה או בתחום שנים עשר מטרים לפניו;

(8)   בתחום שנים עשר מטרים לפני קו עצירה;

סעיף 10 (ד)

לא יעמיד אדם, לא יחנה ולא ירשה לאחר להעמיד או להחנות רכב במקום חניה שהחניה בו נאסרה לפי תקנות התעבורה, והאיסור מסומן בהתאם להודעת התעבורה.

וזה הסעיף בו נאשם פות"ש אין איזכור לצומת או מעבר חציה 

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, fatboy1340 כתב:

הסעיף הוא חניה 12 מטר מצומת (לפי מה שהבנתי מהסרטונים ,קו צומת זה מעבר החציה?). כך שבשביל להוכיח אכיפה בררנית, תצטרך להראות שגם רכבים אחרים חנו בתחום 12 מטר מהצומת ולא קיבלו דוחות באותו הזמן.

פות"ש - על איזו שיטת מצליח אתה מדבר???

חנית גם ליד אדום לבן, גם בתחום 12 מטר מהצומת (+מעבר חציה ) וקבלת דוח. עד כאן הכל חוקי וכשר למהדרין. 

אחרים  לכאורה לא קיבלו? רכב אחד בסרטון היה עם תג נכה. ייתכן שגם נוספים (במסוף של הפקחים יש מידע על זה), ייתכן שהם לא חנו בתחום 12 מטר כמוך. 

אחרי שקיבלת דוח ראשון והבנת שקיימת אכיפה, מדוע המשכת לבצע עבירות חניה נוספות ?

הסעיף הוא חנייה באדום לבן.
רק הדו"ח הראשון היה ליד מעבר חצייה. האחר, חנייה באפור שגלגל *אחד* זלג לאדום לבן

בסרטון של הפקחית, בבירור רואים רכב לבן, מעבר לכביש (מאחורי הרכב שמישהו מעביר דברים לבגאז)  חונה בלצמוד למעבר חצייה (בצומת) ויש שם סימון אדום לבן.
אפילו לא הסתכלה לכיוונו
אם זה לא ההגדרה לאכיפה בררנית אז מה כן? התעלמה מאנשים שעושים את העבירה  בדיוק כמוני, ללא כל סיבה מוצדקת 

עריכה אחרונה על ידי Yu1208

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...