Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה־Kia Picanto 2022 שלי לפעמים לא מניעה אחרי שהיא עומדת יותר מ-12 שעות. זה נשמע כמו בעיית מצבר, אבל המצבר הוחלף לפני כמה חודשים. הבעיה התחילה אחרי תאונת פגיעה מאחור, אבל אני לא בטוח אם זה קשור.

בדרך כלל הרכב כן מניע אם אני קודם מעביר אותו למצב “חצי הנעה” / אביזרים (Accessory), ואז לוחץ שוב על הכפתור כדי לצאת מהמצב הזה. אחרי שסטטיסטיקות הנסיעה מופיעות בלוח המחוונים (מרחק נסיעה, צריכת דלק וכו’), אני לוחץ על הברקס ועל כפתור ההתנעה – ואז הרכב מניע כרגיל.

אחרי שהוא כן מניע, לפעמים חלק מהאביזרים לא חוזרים לעבוד וצריך להפעיל אותם ידנית, כמו המזגן או הצלילים של הכניסה/יציאה מהרכב.

מכיוון שבסופו של דבר הרכב כן מניע, אני לא חושב שזו בעיית מצבר. יכול להיות שזו בעיה מכנית כמו פלאגים (מעולם לא הוחלפו, הרכב עם 55 אלף ק״מ), או שיותר סביר שמדובר בבעיה במחשב או במערכת החשמל של הרכב? 

פורסם (נערך)
בתאריך 8.3.2026 בשעה 13:04, צבי חיימוביץ כתב:

הבעיה התחילה אחרי תאונת פגיעה מאחור,

מה קרה בתאונה ?

מה היה הנזק?

מה תוקן ואיפה?

מה תדירות הבעיה ?

כל יום?

פעם ב 10 התנעות?

חבל לתת ניחושים לבעיה. (זרקת מספר ניחושים, קשה לומר זהם קשורים)

הרכב באחריות?

הרכב מטופל במוסך מורשה של קיה?

הסרטון שהעלת לא מובן, מה הוא בא להראות, אולי תצרף לו כמה מילים?

בתאריך 8.3.2026 בשעה 13:04, צבי חיימוביץ כתב:

אחרי שהוא כן מניע, לפעמים חלק מהאביזרים לא חוזרים לעבוד וצריך להפעיל אותם ידנית,

זה לא תמיד ככה?

נסה לענות על כל השאלות' גם אלה ש shahar188 שאל.

כך ניתן יהיה לייעץ לך יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם
לפני 47 דקות, IsraCar כתב:

זה לא די ברור? 

הוא מדגים את ההתנהגות של חוסר ההתנעה. אם כי התיאור בהודעת הפתיחה נשמע מעט שונה. 

בסרטון זה נראה שהרכב לא מתעורר, עד שהוא פותח וסוגר את הדלת. אולי מעיד על בעיה במחשב גוף (BCM) או חיישן/חיווט כלשהו בדרך אליו. ואכן אופי התאונה והתיקון עשויים להיות רלוונטים. שווה לבדוק גם שאין איזה מינוסים רופפים. 

אם @צבי חיימוביץ יציין מהיכן הוא, אולי חברי הפורום כולל @רפי לין ידעו להמליץ על בעל עסק שידע לאבחן. 

• מעניין 1
פורסם

נראה כמו מגע רופף שנגרם אולי מהמכה מונע התנעה. ברגע שאתה טורק את הדלת, נוצר מגע תקין והתנעה אפשרית. זה יכול להיות אפילו המפסק שמזהה אם הדלת פתוחה או לא. צריך לבדוק תזוזה/מכה של/על איזה חלק ברכב תיצור מגע תקין והתנעה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 8.3.2026 בשעה 13:30, shahar188 כתב:

נשמע שיש לך מכשיר/מערכת שצורך יותר מדי חשמל.. כדאי ללכת לחשמלאי רכב.

יש לך קודן או כל מיני התקנות צד שלישי?

לא, אין קודן או התקנה צד שלישי ברכב.

בתאריך 13.3.2026 בשעה 13:04, IsraCar כתב:

מה קרה בתאונה ?

מה היה הנזק?

מה תוקן ואיפה?

מה תדירות הבעיה ?

כל יום?

פעם ב 10 התנעות?

חבל לתת ניחושים לבעיה. (זרקת מספר ניחושים, קשה לומר זהם קשורים)

הרכב באחריות?

הרכב מטופל במוסך מורשה של קיה?

זה לא תמיד ככה?

נסה לענות על כל השאלות' גם אלה ש shahar188 שאל.

כך ניתן יהיה לייעץ לך יותר טוב.

רכב אחר נכנס מאחורה שהרכב שלי חנה. העיף אותו על המדרכה, עיקם את הצמיג השמאלי מאחור ושבר חלק מהפגוש. 

תיקנו את הפגוש, עשו פרונט לצמיגים, החליפו פנס ערפל וזרוע אחורי. 

זה קורה כל יום. בדרך כלל בבוקר. זה לא תמיד קורה בפעם הראשונה שאני מתניע. לפעמים קורה בפעם השנייה או שלישית אבל קורה לפחות פעם ביום. 

הרכב לא באחריות. כן, טיפלו בו במוסך מורשה בעכו. 

כן, זה תמיד מכבה את האביזרים ברכב אבל לאחרונה הפסקתי להפעיל אותם מחדש והבעיה עדיין קורה אז לא ברור אם זה קשור לאביזרים או לא. 

פורסם (נערך)

לדעתי אתה צריך לחזור למוסך שתיקן לך את הרכב לאחר התאונה,

לומר להם את כל מה שרשמת כאן, עם כל הפירוט האפשרי.

תראה מה הם יגידו - ימליצו, תתקדם משם.

אולי יפנו אותך לחשמלאי רכב שמכיר את הדגם.

העניין הוא שצריך לתפוס את הבעיה בזמן שהיא מתרחשת, זה בעייתי בתקלה שמתרחשת לסירוגין.

(*)יש לי מחשבה כללית, לא מוחלטת,  שעלות התיקון צריכה להיות מגולגלת ע"ח התאונה,

אבל זה אתה צריך כבר לברר עם הביטוח שלך. (אם וכאשר).

(**)תקרא ותפנים גם את מה שרשמו לך שני המגיבים הנוספים "טום22" , "מ.כספי" (עוד חומר למחשבה).

נשמח להתעדכן כאן, בפיתרון החידה.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היום זה קרה בצורה ממש קיצונית והצלחתי לצלם. זאת הפעם הראשונה שזה אפילו לא נכנס לחצי התנעה כשאני פותח וסוגר את הדלת. אחרי שצילמתי חיכיתי בערך 20 שניות כדי לתת לרכב “להירגע”, פתחתי וסגרתי שוב את הדלת—ואז הוא כן התניע.

פורסם

במקום לטרוק את הדלת, תן מכה על המפסק שעל משקוף הדלת, וראה עם זה פותר את הבעיה. בדוק שהחוט/ים אליו תפוס/ים טוב. שקול להחליף את המפסק עם מפסק בדלת אחרת.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...