Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מרצדס V CLASS לא אמור להיות ספורטיבי, אבל אם אנחנו רוצים להחליף בולמים כדי לשפר את ההתנהגות בכביש, מה הייתם ממליצים?

יצויין, שלפני כשנה הוחלף ע"י המוכר הקודם בולמים אחוריים, לא ברור מאיזה דגם, אבל די נוחים, עלו כ 2000 ש"ח לשניהם.

היום אני רוצה להחליף את הקדמיים, אפשר בהזמנה מחו"ל, כדי להשיג יותר נוחות מקדימה, וגם נהיגה יותר דינמית במידה וזה לא מתנגש.

עוד משהו שארצה להשיג, שמתי לב שהחלק האחורי של הרכב יותר גבוה מהקדמי לפחות ב 10 ס"מ, מה שאומר שהקדימה תמיד משתפשף במדרכה.

אני מניח שבגלל שהבולמים האחוריים יותר חדשים הם יותר גבוהים, זה נכון?

אם כן, הייתי רוצה שהחלק הקדמי יעלה ב 10cm.

אם כתבתי שטויות, אתם מוזמנים לתקן אותי :)

נ.ב. MB V220 2019

פורסם

מניח שבולמי קוני שמיועדים לדגם שלך יתנו שיפור משמעותי, בוודאי לעומת הקיים.

יש סימן שאלה לגבי מה שיש לך מאחור. לדעתי להחליף את כל הרביעיה או לפחות להתייעץ עם בעל מקצוע שיבדק מה יש שם.

פורסם

יש בולמי ספורט מקוריים לV CLASS, ההבדל בינם למקוריים מורגש מאוד ("ספורטיבי", קשיח מעט אבל לא בצורה לא נוחה, אבל הרכב מרגיש יציב יותר) - אבל הם מנמיכים את הרכב עוד יותר.
כמו כן, קיים באירופה סט של בילשטיין B12 עם אייבאך שמתאים.

לגבי זה שהחלק הקדמי נמוך מהאחורי - הפתרון הכי פשוט זה לחנות עם החלק האחורי למדרכה...

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

בולמים לא משפעים על גובה הרכב. החלפת בולמים בלבד לא משנה את גובה הרכב שכן הבולם רק מרסן את התנודות של הקפיץ אבל לא נשוא במשקל הרכב.

החלפת בולמים תשנה את השיכוך, את ההתנהגות, את נוחות הנסיעה - כן. אבל לא את גובה הרכב מהכביש.

בשביל שהגובה ישתנה צריך להחליף גם קפיצים. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 28.2.2026 בשעה 20:30, Buki כתב:

בולמים לא משפעים על גובה הרכב. החלפת בולמים בלבד לא משנה את גובה הרכב שכן הבולם רק מרסן את התנודות של הקפיץ אבל לא נשוא במשקל הרכב.

החלפת בולמים תשנה את השיכוך, את ההתנהגות, את נוחות הנסיעה - כן. אבל לא את גובה הרכב מהכביש.

איך אני מתאים קפיצים טובים שגם יגביהו?

עדיף לי לדעת מראש כי אין לי מוסכניק אמין וחבל שיעבדו עלי..

בתאריך 25.2.2026 בשעה 10:28, f31 כתב:

יש בולמי ספורט מקוריים לV CLASS, ההבדל בינם למקוריים מורגש מאוד ("ספורטיבי", קשיח מעט אבל לא בצורה לא נוחה, אבל הרכב מרגיש יציב יותר) - אבל הם מנמיכים את הרכב עוד יותר.
כמו כן, קיים באירופה סט של בילשטיין B12 עם אייבאך שמתאים.

לגבי זה שהחלק הקדמי נמוך מהאחורי - הפתרון הכי פשוט זה לחנות עם החלק האחורי למדרכה...

נכון אבל לא תמיד מסתדר לחנות הפוך.

הסט של בילשטיין יותר טוב מהקוני? הוא מנמיך?

ואם כן, אולי הגבהה עם הקפיצים יסדר את הבעייה?

פורסם
בתאריך 28.2.2026 בשעה 20:30, Buki כתב:

ככלל אתה צודק, אבל יש שני מקרים שבהם בולם יכול לשנות את הגובה:
- אם לבולם עצמו יש מקדם קפיץ משמעותי גם ללא קפיץ, בבולמים מסוג מונוטיוב של בילשטיין שמנופחים ללחץ של מאות PSI למשל זה המצב. בפועל מדובר בכמה מ"מ לכל היותר.

- אם הבולם קצר יותר מבולם OEM או קוילאובר עם גובה מתכוונן דרך גוף הבולם.

פורסם
לפני 12 דקות, nadavd4 כתב:

אבל יש שני מקרים שבהם בולם יכול לשנות את הגובה:

את הסוג הראשון אני מכיר.

לגבי קויילאובר זה בולם וקפיץ יחד אז כן יכול להשפיע על הגובה. 

מה שלא הבנתי זה איך התקנת בולם קצר יותר מהמקורי כשכל המתלה נשאר ללא שינוי, ישפיע על הגובה?

בשביל שזה יקרה במצב סטטי ללא עומס כשהרכב עומד במקום, הבולם צריך להיות פתוח עד קצה המלך שלו וזה לא יוכל להיות המצב.

פורסם (נערך)

בקוילאוברים מסוימים ניתן לכוון את הגובה ללא קשר למהלך הבולם, בכך שניתן לכוון את הנקודה שעליה הקפיץ יושב, או שגוף הבולם מורכב משני חלקים שאחד מהם מתברג אל תוך השני. כלומר נקודת החיבור בין הבולם למתלה משתנה ביחס לבולם עצמו.
למשל:
Air Lift Performance Coilover Kit - 79019 | Air Lift Performance

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה, זה אני יודע.

מה שלא הבנתי זה זה:

לפני שעתיים, nadavd4 כתב:

אם הבולם קצר יותר מבולם OEM

ציינת את זה בנפרד מקוילאובר מתכוון אז אני הנחתי שמדובר במשהו אחר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...