Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תודה. אמא דריש נשארת חדה כתער גם בגיל שבעים פלוס, ממשיכה להניע את גלגלי הכלכלה הישראלית תו"כ סירוב עיקש לצאת לפנסיה, ואחד מתחביביה הוא לבזבז את זמנם של הרמאים האלה ולהביאם לדמעות בתום השיחה. 

פעם אחרונה שבדקתי, אף אחת מאפליקציות החובה הישראליות (רב-קו, מוביט, פנגו) לא קיבלו כרטיסי אשראי זרים ולא דיברו אנגלית מלאה. כל נסיון לגרום להם לעשות את זה נגמר בחשיפת מכלול הבאגים שהמפתחים לא טרחו לפתור כי מי הולך להשתמש בזה בכלל.

אני מתאר לעצמי שזה הולך ומשתפר עם השנים, אבל אין שום דרך רציונלית להצדיק את זה שמלכתחילה עצרו את המזומן וגם לא נתנו אפשרות לשלם באשראי, עם או בלי קשר לתיירים. זה פשוט עבירה גסה על אלפבית של UX ונגישות בפיתוח טכנולוגיה חדשה, במיוחד כאשר מדובר בשירות ציבורי שקהל היעד שלו הוא... כולם. אם אתה לוקח משהו מהמשתמש, אתה אמור להציע אלטרנטיבה שוות ערך - והורדת אפליקציה זה לא זה. בשנים הראשונות עוד היה כרטיס פיזי שאיכשהו אפשר לקבל בתור חלופה הולמת, אבל אז חיסלו גם אותו. וואלה יופי. היום כשאני מבקר בארץ אני עדיין מסתובב עם הכרטיס שלי ויכול לשלם איתו במקומות מסויימים, אך לא בכולם. לכן אני נאלץ ללכת הרבה יותר מהמתוכנן ברגל, או כשמדובר בגיחות קצרות - ליסוע ללא תשלום בתח"צ ולהסתכן בקבלת קנס. מעניין מה עושה מי שאין לו סמארטפון. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Michazzz כתב:

אני ממליץ לכם להפעיל סרטוני יוטיוב במהירות 1.25 או 1.5 והנה נפתרה לכם הבעיה 😃

ראיתי את הסרטון במהירות x2, אבל זה עדיין יותר מרבע שעה... 

אני יכול להבין את מי שוויתר בגלל האורך. 

לפני כשעה, Derish כתב:

בשנים הראשונות עוד היה כרטיס פיזי שאיכשהו אפשר לקבל בתור חלופה הולמת, אבל אז חיסלו גם אותו.

לא חיסלו. עדיין אפשר לשלם עם רב קו בתחב"צ. 

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

כרטיס הרב קו חי וקיים ואפשר להשתמש בו בכל אמצעי התחב״צ (חוץִ מהאוטובוסים של ירושלים המזרחית), ואפשר לטעון אותו גם בטלפון (באמצעות nfc) וגם במזומן. וחוץ מהאפליקציות שמנית יש עוד שלוש - סלו (מה שהיה פעם סלופארק), רב פס - הופאון , והחדשה ביותר - egg של אגד. קרה לי שהרב פס הופאון הותקנה אצלי באנגלית והיתה תקינה, אבל לא ניסיתי כ״א זר. אפליקציית הטעינה של רב קו פועלת תקין לגמרי לפחות באנגלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, Michazzz כתב:

אני ממליץ לכם להפעיל סרטוני יוטיוב במהירות 1.25 או 1.5 והנה נפתרה לכם הבעיה 😃

בקש ג'מיני לתקצר. כבר יש אופציה כזו מובנית בטיוב

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 11 שעות, Derish כתב:

רשת הבת מירס לפני שזכתה במכרז הצבאי ב-2006

?

זכור לי היטב שמירסים היו בשימוש נפוץ עוד הרבה לפני כן בצבא, גם סביב התחלפות המילניום. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 11 שעות, שחר 1 כתב:

לא חיסלו. עדיין אפשר לשלם עם רב קו בתחב"צ. 

לפני 5 שעות, sperial כתב:

כרטיס הרב קו חי וקיים ואפשר להשתמש בו בכל אמצעי התחב״צ (חוץִ מהאוטובוסים של ירושלים המזרחית).

כאמור, לא בכל תחב"צ. אני כבר לא זוכר בדיוק איפה, אבל במספר הזדמנויות יצא לי להשתמש באמצעי תחבורה שלא היה בהם קורא כרטיסים מותקן, או שהיה אבל לא קיבל 'ערך צבור', או שהיו מגבלות אחרות מעבר לתקלה טכנית נקודתית. ואני לא מדבר על מוניות שירות. אולי זה פשוט נבע מריבוי החברות הפרטיות בעשור האחרון שמספקות שירותי תח"צ ולא כולן מסונכרנות ביניהן.

כמו כן, ברוב המדינות המפותחות שעברו תהליך דומה אפשר עדיין לקנות כרטיס נטען שאינו דורש הזדהות, בעוד שבישראל למיטב זכרוני הרב-קו הוא אישי ולא ניתן להעברה. ואם אינני טועה, גם לא ניתן להזמין אותו בלי תעודת זהות מקומית (למשל באמצעות דרכון). 

לפני שעתיים, ברווז כתב:

זכור לי היטב שמירסים היו בשימוש נפוץ עוד הרבה לפני כן בצבא, גם סביב התחלפות המילניום. 

המירסים הראשונים הגיעו עוד בשנת 2000, אבל הם היו כלי עבודה כבדים ומיושנים אפילו במונחים של אז - מה שגרם להרבה אנשי קבע לרכוש טלפון פרטי קומפקטי בנוסף ולעתים קרובות להשתמש בו גם לשיחות בענייני עבודה. אני מדבר על הרענון הגדול של 2005-2006, כשהמכשירים הצבאיים הוחלפו לדגם מתקפל של מוטורולה בצבע כחול וישרו קו (או לפחות התקרבו) עם ההיצע בשוק האזרחי. מדובר היה בקפיצה משמעותית בתחום הת"ש, בדומה לרענון צי הרכב וצעדים אחרים שנעשו באותה תקופה כדי לשמר כוח אדם איכותי שהתלבט אם להישאר בקבע או לנסות את מזלו בחוץ. 

פורסם (נערך)

יש דבר שנקרא ״רב קו אנונימי״ - עולה 5 ש״ח, לא מצריך הזדהות, וניתן לטעינת ״ערך צבור״ ו״חופשי יומי״ - כמובן לא מאפשר הנחות אוכלוסיה או גיאוגרפיות. אורחים שלי מחו״ל השתמשו בו. יש עמדת מכירה באולם הנוסעים הנכנסים בנתב״ג פועלת 24/6.

הבעיה היחידה היא שרכישת כרטיס רב קו נעשית במזומן (אולי בנתב״ג גם באשראי? לא יודע). טעינה בכ״א.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ניתן לטעון כרטיס רב-קו גם במזומן, בכל סניף סופר-פארם או דואר, וגם בפיצוציות "נבחרות".

כולל טעינת חוזים "מורכבים" כמו חופשי חודשי או יומי-איזורי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

שמח לשמוע שזה המצב היום. כנראה שבעבר זה לא היה כ"כ חלק וידידותי למשתמש, או שהיה כשל הסברתי אם לא ידעתי את כל זה אפילו בתור דובר עברית. (הנושא נדון לא פעם גם עם המשפחה והקולגות)

פורסם

זה קיים כבר הרבה שנים, לדעתי מאז שהרב קו קיים. אורחים שלי השתמשו בכרטיס האנונימי לפני הקורונה.

פורסם
לפני 19 שעות, natco כתב:

לי היתה סכין קומנדו קומפקטית בנעל הצבאית (boot knife, למי שמתמצא).

בעיקר כי בשנים הללו היה נהוג לנוע בטרמפים, ונשק אמיתי לא נתנו לג'ובניק כמוני.

הרעיון לא היה להשתמש אלא להרתיע, נראה לי שלא היית מרגיש בנוח ליד מישהו שפותח/סוגר ומחליף ידיים😉

ניסיתי פעם אחת לנסוע באוטובוס לפני כ 3-4 שנים, הנהגים לא מקבלים מזומן...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

כאמור, לא בכל תחב"צ. אני כבר לא זוכר בדיוק איפה, אבל במספר הזדמנויות יצא לי להשתמש באמצעי תחבורה שלא היה בהם קורא כרטיסים מותקן, או שהיה אבל לא קיבל 'ערך צבור', או שהיו מגבלות אחרות מעבר לתקלה טכנית נקודתית. ואני לא מדבר על מוניות שירות. אולי זה פשוט נבע מריבוי החברות הפרטיות בעשור האחרון שמספקות שירותי תח"צ ולא כולן מסונכרנות ביניהן.

בעבר ערך צבור ברב קו לא עבד בכל המקומות. היום ערך צבור מתקבל גם באוטובוסים, גם ברכבת, גם ברכבת קלה וכו'. 

בנוסף, כמו שאמרו לך - אפשר לקנות רב קו אנונימי, וזה דבר שקיים כבר לפחות עשור. 

• אהבתי 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

אפשר לקנות רב קו אנונימי רק בנתב״ג.

יש לנו כמה בבית בשביל האורחים האמיצים שמגיעים פעם בעשור.

במידה ויש לך כרטיס כזה, אתה מסודר, במידה ולא, אתה דפוק גמור.

בגדול זאת שיטה מצוינת להבריח תיירים מזדמנים, שמסלילה את התיירות לקבוצות מאורגנות.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רב קו אנונימי ניתן לקנות בכל תחנה שמנפיקה רב-קו. לא רק בנתב״ג.

לא יודע אם אפשר לטעון אותו בכרטיס אשראי לא ישראלי.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

מכיר את הרשימה הדמיונית הזאת?

https://pti.org.il/datasites/ravkav/service.html

חצי מהסניפים לא קיימים, אין טלפון, אין מידע על שעות ביקור, אין אפילו שם של עסק.

הסבר פניך לתייר.

אה, והאתר https://alhakav.mot.gov.il/ שמופיע בתחתית הדף לא קיים יותר.

---

תוספתא:

1. מהרגע שהצלחת בנס להשיג כרטיס, אפשר להטעין אותו דרך תחנות טעינה עם כרטיס אשראי מחו״ל, זה דווקא עובד.

2. תיאורטית נראה שאפליקציית ״רב קו אונליין״ זמינה גם לחו״ל

3. לא יודע לגבי hopon / egg / moovit - יכול להיות שהן הפיתרון למי שמגיע מחו״ל, כמו שבזמנו התקנתי אפליקציית תחב״צ נורבגית בנורבגיה (עבד בובל׳ה)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...