Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קישור לכתבה בכאן11

מקווה שהפעם הדיון לא יתדרדר עד כדי צורך לנעול דיון.

אומנם הבחור מנסה להציל את עצמו מאיימת הדין. (כנראה מתראיין בעצת ובהדרכת עורך דינו).

אבל לפחות לי זה נשמע, שהוא מתקשה להביע אמפתיה לקורבן התאונה.

לא שזה מה שצריך לקבוע את תוצאות המשפט שיהיה לו. אבל בכל זאת.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנהג שהרג את טל שביט קיבל 14 חודשי מאסר ועוד קנס.

במשפט הוכחה רשלנות ברמה גבוהה של הנהג, וגם הוא כפר באשמה ולא לקח אחריות.

במקרה של השופט שנהרג, יכניסו כנראה לשיקולים אשם תורם שלו, כי רכב על השוליים.

ובלי קשר אני חושב שיש צדק בבקשה שלו להישפט שלא אצל הקולגות הישירים של השופט.

פורסם
לפני 8 שעות, BoazB11 כתב:

אבל אין הרבה קשר בין המקרים, הנהג שהרג את שביט ביצע תמרון מסוכן ולא חוקי בעליל. ההרשעה שלו הוא ברמת רשלנות גבוהה.

מה קרה כאן אנחנו עוד לא יודעים, כי יש לנו רק את גירסת הנהג. 

אנחנו לא יודעים אם הוא נסע על השוליים ללא סיבה מוצדקת, האם הוא התמרון שלו או של הרוכב גרם לתאונה, האם המנוח ניסה לעקוף על השוליים, מה הייתה מהירותו ביחס לתנועה, ועוד...

לגבי הבקשה לא להשפט במחוז בו כיהן השופט, סביר לגמרי. 

לפני 10 שעות, IsraCar כתב:

אבל לפחות לי זה נשמע, שהוא מתקשה להביע אמפתיה לקורבן התאונה.

תקשיב... אם לגרסתו ו/או לאמונתו האופנוע "נכנס בו מאחורה"... איזו אמפטיה היית מצפה שהוא יביע?

בטח בהתחשב בזה שכל דבר שהוא יביע שעלול להתפרש כהודאה מסויימת באשמה, והוא חושש שלא ייזכה למשפט ככל האדם.

אני לא אומר שזה מה שקרה, אבל אם מישהו היה נכנס בי ונהרג... לא הייתה לי יותר מדי אמפטיה אליו.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אני רק שאלה במטוטא. 

מדוע, רחמנה ליצלן, מקצועו של המנוח משנה? 

[לצורך העניין, בקשה להישפט ע"י לא-קולגות-ישירים קשורה בהחלט, ופה הקשר נגמר]

תאונת דרכים. אדם נהרג. 

לא יודע, לא יודע, אני לא חושב שזה ממש משנה אם ההרוג היה שופט או יצאנית ממין זכר או חבר כנסת או רוצח שכיר או איש רכש או מחסנאי או פועל ניקיון או מפעיל מנוף או נהג מערבל בטון או חזאי או משורר או מנכ"ל או יבואן או פועל יצור או לא יודע מה. 

למה מתייחסים אל זה כאל "השופט ההרוג". 

צורם לי מאד. 

כאילו. מה. 

זה שהוא שופט זה הופך את התאונה למשהו "מיוחד"? יותר חשוב מסתם איש משפחה שנהרג בתאונה? לא. 

עוד תאונה. כולן מיותרות, רובן ניתנות למניעה (אין לי מידע לגבי המקרה הזה- לא יכול להגיב), זה הכל. 

להדגיש! שזה תאונה עם שופט! כל הזמן. למה. 

עריכה. 

קראתי כתבה על התאונה. 

אני רק שאלה במטוטה (עוד אחת, לך תבין). 

העבירה חביבת המשטרה היא "נהיגה במהירות מופרזת". 

בכתבה מתואר שמעוצמת המכה, הרכב הסתובב 180 מעלות. 

האם ייתכן כי הנהג ההרוג נסע במהירות מופרזת?! מדוע זה לא מוזכר או מצויין בשום מקום?! 

סתם, תהייה מוזרה שכזו. אני תוהה כי כל תאונה סטנדרטית אחרת עם הרוג, זה הדבר הראשון, השני והשלישי שהיו בודקים במקום התאונה. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 6
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני רוצה לשתף 2 מקרים שונים שהיו לי, אשר אופנוע היה מעורב בהם. 

הראשון:

אני נוסע לכיוון החוף בחיפה. מימיני, נת"צ, שעוד רגע ממנו מתאפשרת פנייה ימינה לירידה לחוף. 

תחשבו שאני הריבוע הכחול- זה המיקום המדוייק:

image.thumb.png.cf74efde4682b79ae013912393ce6398.png

פקק של עמידה ברמזור. סבבה, ממתין שהנתיב ייפתח לפנייה ימינה. הרכב שהסתיר לי את השילוט ימינה בנת"צ זז, וראיתי שאני כבר יכול להתחיל להשתלב בנתיב עבור הפנייה המיוחלת (החוק אומר: רק מהיכן שיש סימון לפנייה ולא מטר לפני).  

סבבה. מביט במראה- קטע, יש עוד סימון מאחורי דהיינו אפשר להתחיל להשתלב.

חושב לרגע. מחליט.

מביט שוב במראה, ריק. מתחיל לזוז, מביט שוב במראה ו... אופנוע! מגיח במהירות מטורפת על הנת"צ. סבבה, ראיתי. עצרתי. נתתי לו לעבור. כמעט נפל מהאופנוע מהבהלה שאחזה בו, מניח שהמכנסיים שלו לא היו חומות במקור. עצר לי אחרי הצומת ו"חיכה לי" שאעבור לידו. 

רק שאני הייתי צריך ימינה. התבאס הבחור שלא יצא לו לצאת עלי, ממה שהצלחתי לראות משפת הגוף שלו. 

אם לא הייתי מביט שוב במראה, הפגיעה הייתה כנראה מסובבת גם אותי- הוא טס כאילו אין סיכוי שיהיה שם עוד מישהו בכביש חוץ ממנו ומהאגו שלו. 

חוץ מלהחליף תחתונים, לא קרה לאופנוען כלום. גם לא לי. 

מקרה שני, להבדיל אלפי הבדלות. 

נוהג לכיוון הום סנטר קריות. מלפני, קטנוע. זה המיקום המדוייק:

image.thumb.png.ad58d54999288b1bac78af7a2e4bc67a.png

הצומת הספציפית הזו, בעבר, הייתה זוועה ורבע- הנהגים היו פשוט מתפרצים בשיא המהירות לתוך התנועה כי אין ממש אופציה אחרת. 

וזה בדיוק מה שקרה. 

נהגת התפרצה לכביש. נהג הקטנוע לא שם לב משום מה. 

התוצאה, תאונת T-BONE: חזית הקטנוע נכנסה בתוך דלת הנהג. 

המהירות הייתה סבירה, סביב 60. לא יותר. הנהגת שהתפרצה הייתה על אולי חצי מזה בשלב של התאונה. אולי גדול. 

נהג הקטנוע פשוט עשה סלטה מעל הרכב ונמרח על הכביש. נהרסו חיים של בנאדם בשנייה, על כלום. 

דלת הנהג הייתה מעוכה בצורה רצינית, אפילו שהמהירויות היו נמוכות. הרכב סטה קצת מעצמת הפגיעה. 

אני מנסה לומר- הנקודה שנאמרה בכתבה, שהרכב הסתובב במקום מעצמת הפגיעה, זה חד משמעית מהירות מטורפת של האופנוע, בצורה שלא מתאימה בשום אופן לתנאי הדרך. והזוי בעיני שאף אחד לא מצייץ אפילו בכיוון הזה. 

• אהבתי 4
  • מבאס 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

מדוע, רחמנה ליצלן, מקצועו של המנוח משנה? 

בגלל חשד אפשרי שזה היה מכוון. 

• רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נניח רגע בצד את המצאות סם בשתן והודאתו של הנהג בכך.

אעלק " לקח שאכטה לפני שבוע וחצי".

כאשר שואלים אותו מה התקלה, מתחיל להתחמק.

אחת הגרסאות לתאונה, שהוא בכלל הגיח מהשטח ועלה לכביש. מה שאגב הרבה יותר מסתדר עם זווית פגיעה והסתובבות הרכב כהגדרתו.

אם הרוכב באמת נסע על שול , אשם תורם לא קטן. אך אם יתברר כי סטה לשול כדי להתחמק מפגיעה ברכב שפתאום מגיח מהשדה הסמוך בניצב לכיוון התנועה ( סביר שבנתיב האמצעי היו רכבים ולכן לא יכל לסטות לשם), אז הנהג יואשם בצדק בהריגה.

• מעניין 2

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

@ברווז הפניה למקסים היא מלכודת - כי מעין הים תמיד יש כל מיני נהגים בכל סוגי הרכב שחושבים שפקקים זה לא בשבילם ועוקפים במהירות גבוהה על הנת״צ. קילומטר אחרי זה - ביציאה לטירת הכרמל ולפרויד - זה עוד יותר גרוע, כי שם יש מי שחולפים מימין (בנת״צ) ויש מי שנוסעים בנת״צ אחרי היציאה המסומנת וחותכים את מי שיצא.

במהלך 17 שנה שבהן נסעתי במקום בממוצע פעם בשבוע ראיתי שוטר פעם אחת, והוא היה מצוייד בממל״זז, כנראה לא אכף נת״צ.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, falou כתב:

בגלל חשד אפשרי שזה היה מכוון. 

קשה לי לראות את הכיוון הזה. אבל אוקי. מאחר ואין לי מידע על התאונה עצמה, מקבל כרגע את הטענה הזו.

Just now, sperial כתב:

@ברווז הפניה למקסים היא מלכודת

כל פנייה היא מלכודת... בכבישי ארצנו:lol:.

ככה לפחות אני מתייחס לזה. 

פורסם

לא הבנתי. אם האופנוען נסע כחוק למה שיסטה לשול כאשר רכב אחר עולה לשול? פשוט לא מסתדר לי.

מתוך התיאורים שקראתי אני מתרשם שהאופנוען נסע בשול במהירות גבוהה ותרם הרבה מאוד לגורלו.

@ברווז אולי לא הייתי ברור: מלכודת במנגנון של עוקפים על הנת״צ.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היית ברור. 

אני שמח שלא יוצא לי הרבה לעשות פניות בסגנון על גבי נת"צ. זה מפחיד, זה. לא חסר טייסים. 

פורסם
לפני 47 דקות, sperial כתב:

לא הבנתי. אם האופנוען נסע כחוק למה שיסטה לשול כאשר רכב אחר עולה לשול? פשוט לא מסתדר לי.

מתוך התיאורים שקראתי אני מתרשם שהאופנוען נסע בשול במהירות גבוהה ותרם הרבה מאוד לגורלו.

@ברווז אולי לא הייתי ברור: מלכודת במנגנון של עוקפים על הנת״צ.

משאלתך אני מסיק שאתה לא רוכב דוג. אסביר: אופנוע נוסע בנתיב ימני במהירות 130 ( כביש 6), רואה רכב עולה מהשדה, בניצב לכיוון תנועתו, קרי חוסם את הנתיב הימין . הרוכב כנראה לא יכול לסטות לשמאל, כי יש רכבים במקביל אליו או שהוא סבור כי הרכב ימשיך בנסיעה ויתיישר תוך כדי זליגה לנתיב שמאלי יותר. הרוכב צריך לבלום וגם לסטות לאחד הכיוונים כדי לנסות לא לפגוע ברכב שהופיע לפתע. החלטה של אלפית שניה , האם לסטות ימינה/שמאלה/ להמשיך ישר.

• רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

רוכב על השול במהירות 130? הוא גוזר את דינו. הוא גם לא יראה את הרכב שעצר בגלל נקר.

בתור מתנדב מתנ״א (בהווה או בעבר) - מה התנאים להתעלמות מרכיבה בשול בהנחיות שקיבלת?

כמובן שרכב שעולה לכביש (מהיר או אחר) שלא כתוצאה מעצירה חוקית בשול ובלא לתת זכות קדימה הוא עבריין. ואגב, אם הרוכב לא רואה רכב שעולה לנתיב הימני הוא כמו רוכב (או כל נהג) שלא רואה פקק תנועה לפניו. זה אומר שנסע במהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך. זו הדיוק ״מהירות התכן״ שלפיה נקבעת המהירות המותרת, זו שבפורום כל הזמן מתלוננים שהיא נמוכה, בלי להבין מדוע נקבעה בחוק מהירות מרבית או הוצב אותו 426 המגביל את המהירות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

פורסם

בתמונות בכתבה שרידי האופנוע נמצאים על השול. כמובן שאפשר שהגיע לשם בעקבות התאונה, או שהוזז על ידי המשטרה - אבל זה הרושם.

תקרא את המשך ההודעה. גם אם רכב בנתיב הימני ולא ראה את הרכב הרי שנהג במהירות לא מתאימה לתנאי הדרך. הרי במקום אותו רכב היה יכול להיות פקק מכל סיבה שהיא, וגם את זנבו לא היה רואה והיה פוגע ברכב האחרון במהירות קטלנית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...