Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוצרי כחול לבן

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבקש לפתוח נושא בתחום הקניות של תוצרת הארץ.
אני מתוודה - אני מעדיף לרכוש כחול לבן. מאז ומתמיד.
אני מבקש שכל מי שיש לו מוצר תואם, שווה ערך ואפילו עולה על מוצר מקביל מחו"ל - שירשום כאן.
זה טוב לנו כעם, זה טוב לכיס שלנו וזה חלק מהמהות של "יחד ננצח", לדעתי.
אני אתחיל ואתן רעיון, כדי שהלהג העילג שלי לעיל יהיה מובן יותר.

אתמול הייתי בסופר של אושר עד.
אנחנו צורכים במשפחה רק שמפו נגד קשקשים של הד אנד שולדרס.
היבואן החזרזיר הוריד את הכמות ל- 625 מ"ל והמחיר הוא 20 ש"ח - כשמדובר במבצע של 2 יחידות.
לדעתי - שוד רכבות לאור היום.
בדקתי הבוקר ומצאתי ששמפו פינוק נגד קשקשים, מכיל את אותו החומר הפעיל של הד אנד שולדרס.
בבקבוק שלהם יש 700 מ"ל והמחיר במבצע של סופרפארם - 10 ש"ח ליחידה. ברגיל המחיר הוא בין 12-15 ש"ח, כך לפחות לפי האינטרנט.

הלאה - מוצרי ייבוא לניקיון הבית כגון מה שיעקבי מייבא ושאר החבר'ה - אין לדעתי מה להרחיב על המוצרים של סנו.

יאללה - תורכם.

פורסם

הרמה להנחתה. 

אנחנו בפורום רכב, בואו ונדון על שמן מנוע ״פז״ ו״דלקול״. אבל פספסנו את הדיון על פורד אסקורט.

אגב, במוצרי קוסמטיקה יש הרבה יותר מאשר חומר פעיל - ממיסים, צבעים, חומרי ריח. לא הייתי משווה על בסיס חומר פעיל בלבד. למרות שאין ספק שלמיתוג חלק חשוב בתמחור ובמכירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, ירחמיאל כתב:

היבואן החזרזיר הוריד את הכמות ל- 625 מ"ל והמחיר הוא 20 ש"ח - כשמדובר במבצע של 2 יחידות.

יש אפשרות לייבא את שני הגדלים או שיש שינוי שנובע מהיצרן?

אנשים קונים בלי מחשבה ובדיקה, וזה לא משנה אם זה שמפו או סלולרי או אוטו, כי קונים על בסיס מותגי ולא על בסיס רציונאלי. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ירחמיאל כתב:

אנחנו צורכים במשפחה רק שמפו נגד קשקשים של הד אנד שולדרס.

זאת בעיה שלך שהיא תואמת ב-100 אחוז לפרופיל הקלאסי של הצרכן הישראלי הקלאסי.

יש מותג, נשארים איתו עד העולם הבא.

ניסית מותג אחר? ניסית את כל המותגים האחרים? (כולם זולים יותר)

אה לא, טוב, חזרה להתבייכנויות.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

@ירחמיאל כמה שמפו אתם צורכים? בקבוק בחודש? בקבוק בחודשיים? כמה יהנה חשבון הבנק שלך מ-3 השקלים שתחסוך? כמובן שאם מדובר במשפחה בת 7 נפשות מדובר בסיפור אחר, לא בגלל השמפו אלא כיוון שמדובר בעוד הרבה הוצאות - וצריך לקבוע איזה סדר עדיפויות.

ואגב, חומרי רחצה וניקוי הם מסוג המוצרים שאין בעיה לקנות מהם סטוקים כשיש מבצע. תתחבר לניוזלטרים של חנויות ורשתות מתאימות ולקבוצות פייסבוק/ואטסאפ/טלגרם רלוונטיות ותתעדכן באופן שוטף. אני מחובר, למשל, לאיזה קבוצה של קונים באושר עד (כנראה בעיקר עולות דתיות מארה״ב שגרות באזור ירושלים ובית שמש) ומקבל לפחות פעמיים בשבוע עדכונים מהשטח. פה ושם אפילו משהו רלוונטי לי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 27 דקות, hans כתב:

לא הבנת: זאת בדיוק לא הבעיה שלי. זה מה שאני בעצם אומר כאן. יש אלטרנטיבות.

אני מסיק שבעצם לא קראת עד הסוף את מה שכתבתי.

לא זכור לי שמישהו כאן הזיל דמעה. מדובר בענין תרבותי, עקרוני וכמובן צרכני. מה קרה? קמת היום על צד שמאל? על מה אתה כועס?

לפני 14 דקות, sperial כתב:

@ירחמיאל כמה שמפו אתם צורכים? בקבוק בחודש? בקבוק בחודשיים? כמה יהנה חשבון הבנק שלך מ-3 השקלים שתחסוך? כמובן שאם מדובר במשפחה בת 7 נפשות מדובר בסיפור אחר, לא בגלל השמפו אלא כיוון שמדובר בעוד הרבה הוצאות - וצריך לקבוע איזה סדר עדיפויות.

ואגב, חומרי רחצה וניקוי הם מסוג המוצרים שאין בעיה לקנות מהם סטוקים כשיש מבצע. תתחבר לניוזלטרים של חנויות ורשתות מתאימות ולקבוצות פייסבוק/ואטסאפ/טלגרם רלוונטיות ותתעדכן באופן שוטף. אני מחובר, למשל, לאיזה קבוצה של קונים באושר עד (כנראה בעיקר עולות דתיות מארה״ב שגרות באזור ירושלים ובית שמש) ומקבל לפחות פעמיים בשבוע עדכונים מהשטח. פה ושם אפילו משהו רלוונטי לי.

שוב אומר - מדובר בענין תרבותי ועקרוני.
ברור שאני לא אתעשר מהמהלכים הללו.

פורסם

אני אבחר את המלחמות שלי.

אישתי עוברת ליד שופרסל וסופרפארם כל יום - בקניון שבו היא מתאמנת בחדר כושר. נסיעה לאושר עד וחזרה תעלה לי 3 ליטר דלק. החשבון ברור, והוא הסיבה שהפסקנו לקנות שם כשגרה מאז שאישתי יצאה לגמלאות ולא עוברת יותר במקום.

אגב, הסתכלתי באמזון ארה״ב. צמד שמפו הד אנד שולדרס של 950 מ״ל עולה 20 דולר (לא כולל משלוח). זה יותר יקר מסופרפארם.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אנחנו בפורום רכב, בואו ונדון על שמן מנוע ״פז״ ו״דלקול״. אבל פספסנו את הדיון על פורד אסקורט.

אגב, במוצרי קוסמטיקה יש הרבה יותר מאשר חומר פעיל - ממיסים, צבעים, חומרי ריח. לא הייתי משווה על בסיס חומר פעיל בלבד. למרות שאין ספק שלמיתוג חלק חשוב בתמחור ובמכירות.

לא רק במוצרי קוסמטיקה. בכימיקלים, באופן כללי. 

קח לדוגמא דבק נגרים- יש אחד תוצרת הארץ שקניתי בעבר, ואני משווה אותו מול אחד תוצרת חו"ל (יבוא של יעקובי. אשכרה כל מוצר בול) שאני רוכש. 

תוצרת הארץ מתפרק אחרי כשנתיים. מפסיק להחזיק את העץ. אני יכול להפריד את החלקים ביד, בלי מאמץ. 

המיובא? יש לי דברים כבר מעל 5 שנים (שאני זוכר) שעדיין תפוסים היטב. כנראה שיש גם כאלו של 10 ויותר שנים. כמו שזה אמור להיות. 

אז עם כל הכבוד לתוצרת כחול לבן, איפה שיש היגיון בלקנות כחול לבן- למה לא. איפה שזה לא ממש הגיוני? עדיף שלא.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

לא רק במוצרי קוסמטיקה. בכימיקלים, באופן כללי. 

קח לדוגמא דבק נגרים- יש אחד תוצרת הארץ שקניתי בעבר, ואני משווה אותו מול אחד תוצרת חו"ל (יבוא של יעקובי. אשכרה כל מוצר בול) שאני רוכש. 

תוצרת הארץ מתפרק אחרי כשנתיים. מפסיק להחזיק את העץ. אני יכול להפריד את החלקים ביד, בלי מאמץ. 

המיובא? יש לי דברים כבר מעל 5 שנים (שאני זוכר) שעדיין תפוסים היטב. כנראה שיש גם כאלו של 10 ויותר שנים. כמו שזה אמור להיות. 

אז עם כל הכבוד לתוצרת כחול לבן, איפה שיש היגיון בלקנות כחול לבן- למה לא. איפה שזה לא ממש הגיוני? עדיף שלא.

יא אולוהים.
קשה. קשה להסביר וגם מייד כולם קופצים.
ברווז - מה הקשר? מי מדבר על סחורה נחותה תוצרת הארץ?
כל אחד ייתן כאן את השנקל שלו מניסיון! מניסיון! ואז כולנו נוכל להרוויח מזה.
לא לספר כאן כמה הדבק מתוצרת הארץ הוא דרעק, אלא לציין מוצרים טובים שהם זולים יותר משווי ערך של ייבוא.
אני חושב שהדוגמה שנתתי עם השמפו מסבירה טוב את כוונתי.
אם עדיין לא ברור - אז עיזבו.
נרד מזה.

• אהבתי 1
פורסם

אל תשא את שמו לשווא.

אני משתמש שנים רבות מאוד בתחליב רחצה פינוק ומרוצה מאוד.

ניסתי כמה פעמים בעבר שמפויים של חברות שונות, תמיד חזרתי להד אנד שולדרס, ואני לא מתבכיין על המחיר.

אז כן אני אקנה מהחברה משהו שהוא טוב עבורי, לא אקנה משהו אחר של אותה חברה רק בגלל שהוא זול בכמה גרושים על פני תקופת השימוש.

פורסם
לפני 6 שעות, hans כתב:

אני עם קרחת ומשתמש בעדן שולדרז בגלל סבוריאה. היחיד שפותר לי את הבעיה לילוטין.

ולגבי כחול לבן, מספיק ש 30% מהעלות לצרכן תהיה בארץ כדי שייחשב תוצרת הארץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מכיר. הוא טוב אבל ההד אנד שולדרז אצלי נותן תוצאה יותר טובה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אני קונה תסבון קמיל בלו. הקלסיק. כבר שהעיתי תינוק. רחצו אותי בו. היו לי בעיות עור. וזה פתר תבעיה. כבר לפני יותר מ 20 שנה שחזרתי אלו. ורק אותו קונה. גם לידיים משתמש איתו. וגם בסבון כייף לידיים.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 7 שעות, hans כתב:

אולי זה פשוט כי בן אדם מצא מה שמתאים לו? אני מעדיף ללכת למסעדות מוכרות ולהזמין את מה שאני אוהב. כשאין ברירה, אני הולך לפי המלצות ובדרך כלל מרוצה. אשתי אוהבת לנסות חדש, ובהרבה מקרים זה נשאר בצלחת. ככה זה גם בתחומים אחרים. את פולי הקפה שלי מצאתי אחרי שבדקתי 15 סוגים. ברגע שמצאתי את מה שמתאים לי, עצרתי. יש עוד המון סוגים, חלקם זולים יותר, אבל למה להמשיך לחפש כל החיים? אני מעדיף לשתות את הקפה שטוב לי אתו וליהנות.

• תוכן חדש...