Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

טוב לגבי הרכב לדעתי רובכם כבר יודעים ומעודכנים. אם צריך פרטים שחסרים - אוסיף.

אני כבר פעמיים עם צלחות מקוריות ורפידות מקוריות של VAG, ובשתי הפעמים האלה יש לי מן "צירצורים" מעצבנים בלחיצות בעיקר עדינות על דוושת הברקס.

זה לא שריקות של רפידה שבדרך כלל שורקת בצורה די אגרסיבית ב-500 ק"מ הראשונים, אלא מן צרצור "דק" כזה.. אני אנסה לאתר סרטון מהמצלמה שניתן לשמוע את זה, כרגע אין לי.

בכל מקרה, אני חשבתי שהצלחות הקודמות שהרכבתי היו הגורם לזה, כי הרכבתי אותן במוסך שאני כבר לא הכי מסמפט בגלל כל מיני קומבינות שעשו עליי עם חלקים, וכיום כבר לא מטפל שם. אז חשבתי שאחרי החלפה לצלחות שאני בוודאות באמת יודע שהן מקוריות ולא עובדים עליי - העניין ייפתר. אבל לא, אותה תופעה.

אז נניח ואנחנו מוציאים מהמשוואה צלחות+רפידות שהן לא הגורם לזה, מה עוד יכול להיות הגורם? איזה עוד חלקים בדרך מלבד אולי הקאליפר עצמו (שאני בספק לגבי זה) יכולים לגרום לצרצורים המעצבנים האלה?

תודה חבר'ה וערב טוב.

***עריכה - מצאתי סרטון מהמצלמה ממש בצורה רנדומלית, במקרה זה יצא בתוך חניון אז המצלמה מעבירה קצת יותר טוב את מה שאני מנסה להדגיש, הרעש הזה במציאות נשמע הרבה יותר חזק ומציק, וזה קורה המון.. וקשה לי להבין למה זה קורה עם מוצרים שהם מקוריים (לצורך העניין - הצלחות 1500 ש"ח כולל עבודה הרפידות 700 ש"ח כולל עבודה). 

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
פורסם

אין לי מושג איזה רכב יש לך. הכלל בפורום הטכני הוא לציין דגם ושנת ייצור.

מקור לרעש יכול להיות הקליפסים ברזל שמרכיבים על הרפידות או על הקליפר מבחוץ שצריכים החלפה.

האם מרחת משחה קרמית בשטחי המגע של הרפידות עם הקליפר, על פי הוראות היצרן?

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, amosbmw כתב:

אין לי מושג איזה רכב יש לך. הכלל בפורום הטכני הוא לציין דגם ושנת ייצור.

מקור לרעש יכול להיות הקליפסים ברזל שמרכיבים על הרפידות או על הקליפר מבחוץ שצריכים החלפה.

האם מרחת משחה קרמית בשטחי המגע של הרפידות עם הקליפר, על פי הוראות היצרן?

היי אז קודם כל הרכב סיאט איביזה 2019 מנוע ליטר.

לא אני ביצעתי את ההחלפה אז אני באמת לא יודע, השתדלתי להיות ליד הרכב רוב הזמן (הם ממש לא אוהבים את זה שם), אבל לא ראיתי שהתעסקו עם מריחות של חומרים כלשהם...

הוספתי סרטון לדוגמא של הרעש, אם זה יעזור לכם לעזור לי.

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
פורסם

אם אתה לא מרוצה מהעבודה שעשו לך, אז תתלונן אצל מי שעשה לך את העבודה שיפתור את הבעיה.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כנראה שלא מרחו את הגריז שצריך. רוב המוסכים בארץ לא עושים את זה, למרות שהיצרנים (ברוב המקרים הגדול) מציינים את זה בהוראות ההחלפה. 

• אהבתי 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

דבר ראשון, תעמיד מישהו מחוץ לרכב שיזהה באופן חד משמעי אם הרעש מגיע מהציר הקדמי או האחורי, בזמן שאתה עושה בלימה עדינה לעצירה. כשיושבים במושב הנהג זה יכול להיות ממש מטעה. ככה תכוון את כל מאמצי התיקון שלך רק לציר המרעיש.

הצעתי לך להחליף את הקליפסים/קפיצים נגד רעידות שיש בקליפר. לפעמים הם מתעקמים בפירוק/הרכבה של הרפידות או שמאבדים אותם. והרבה פעמים כתוב בהוראת היצרן לחדש אותם בכל החלפת רפידות.

התמונה לשם הדוגמה, יכול להיות שאצלך הצורה אחרת. 

1J0615231_4A0615269-2_45b1f3aa-0614-4598-82e0-737ae3514b00_grande.jpg

• מעניין 1

עמוס

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 6.12.2025 בשעה 17:53, amosbmw כתב:

דבר ראשון, תעמיד מישהו מחוץ לרכב שיזהה באופן חד משמעי אם הרעש מגיע מהציר הקדמי או האחורי, בזמן שאתה עושה בלימה עדינה לעצירה. כשיושבים במושב הנהג זה יכול להיות ממש מטעה. ככה תכוון את כל מאמצי התיקון שלך רק לציר המרעיש.

הצעתי לך להחליף את הקליפסים/קפיצים נגד רעידות שיש בקליפר. לפעמים הם מתעקמים בפירוק/הרכבה של הרפידות או שמאבדים אותם. והרבה פעמים כתוב בהוראת היצרן לחדש אותם בכל החלפת רפידות.

התמונה לשם הדוגמה, יכול להיות שאצלך הצורה אחרת. 

1J0615231_4A0615269-2_45b1f3aa-0614-4598-82e0-737ae3514b00_grande.jpg

לביינתים כל מה שניסיתי חוץ מזה  - לא עזר.

עשינו גם גירוז במוסך, וגם קניתי את החומר הזה של ליקווי מולי וניסיתי להתיז בנקודות חיכוך חיצוניות וזה לא עזר.

עכשיו אני צריך "לשכנע" את המוסך שאולי החלקים האלה גורמים לרעשים. (האמת זה יותר צילצולים, הברקסים ממש מצלצלים לי וואי זה משגע אותי).

אעדכן בהמשך השבוע בעזרת השם.

WhatsApp Image 2025-12-18 at 20.44.17.jpeg

• חודש מאוחר יותר...
  • פיתרון
פורסם

היי אני רוצה לעדכן שאחרי כל הניסיונות וכל ההחלפות של צלחות ורפידות במשך 3 שנים שאני סובל מהרעשים האלה, כולל תשלום למוסכים על גירוז ועל כל מיני ניסיונות אחרים לפתור את העניין, לבסוף מה שפתר את הבעייה היה ניקיון  יסודי של נקודות חיכוך של הרפידות עם הקליפר, ודווקא זה הגיע מהקליפר האחורי, לא סגור אם זה היה צד ימין או שמאל, אבל תודה לאל השריקות והצרצורים האלה נעלמו. פשוט מאכזב מאוד שבמוסכים די נחשבים ומומלצים של VAG לא ידעו לפתור לי את זה.. פתר לי את זה בחור בשם סשה מראשון לציון, שגם מייבא חלקים לVAG במחירים שפויים, והוא פתר לי את זה, עזר לי להחליף את הרפידות ועל הדרך ניקה את הנקודות חיכוך ו"לתדהמתי" העניין נפתר.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם

תודה על העידכון.

אלה בדיוק המקומות היחידים שנדרש לנקות בהוראות היצרן. וכתוב להשתמש במשחה קרמית, ולא בגריז, בנקודות החיכוך האלה.

• אהבתי 1

עמוס

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...