Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב עם 285000 קמ ללא כל בעיות אחרות.

בימים האחרונים המנוע כבה מספר פעמים באמצע נסיעה, מייד אחכ מאפשר להניע כרגיל. בנסיעות האחרונות לא כבה אבל מוריד הילוכים וכאילו לא מקבל דלק, לוחצים על הגז ואין תגובה, אירי מספר שניות מסתדר כאילו לא היה כלום וממשיך לנסוע.

טורים יציבים, מאיץ היטב ומנוע לא מזייף.

אין נורות תקלה ואין הודעות שגיאה בחיבור למחשב במוסך.

איך מתקדמים מפה?

פורסם (נערך)

זה לא רק עניין של 285,000 ק"מ וזהו.

אם הרבה מתוך ה 285K ק"מ האלה נעשו בנסיעה עירונית, יש מצב שהמנוע או הגיר בסוף החיים שלהם.

תבקש ממוסכניק רציני שיתחבר עם מחשב לרכב לבדיקת תקלות קודם כל, ותמשיך משם. מקווה שהמנוע והגיר לא לקראת הסוף, אבל אפשרי. בהצלחה, תעדכן אותנו

נ.ב

יכול להיות שעם OBD פשוט אין תקלות, תשאל מוסכניק עם מכשור יותר מתקדם

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

תודה, הייתי ב 2 מוסכים, חובר ,obd מקצועי ללא תקלות שאותרו, מנוע וגיר במצב מצויין

החשד של המוסך הוא משאבת דלק או עלוקה של האימובלייזר שמנתקת דלק

מצ'יטוט ברשת קראתי על תקלות בריליי של משאבת הדלק שאולי יכולות לגרום לזה

פורסם

לא באמת אפשר לענות לך. מה אתה רוצה שיזרקו לך סדרת ניחושים של כל 9,000 האפשרויות לכך, ואיך זה יעזור לך?
תבוא אם זה למוסכניק שיבדוק על בסיס מה שאמרו בפורום? תקנה ציוד, ספרות רכב, ותתחיל לאבחן בעצמך? 

זה יכול לנבוע מ-3 מערכות עיקריות ברכב. חשמל, דלק, והצתה. לכל אחת מהם יש עשרות אם לא מאות אפשרויות.

בלי קוד תקלה קשה לאבחן או לקבל אבחון. אתה לא באמת רוצה אופציה של להתחיל להחליף רכיבים עד שיעלו על הבעיה, או שחצי מהמאזדה תהיה שנת 2025.

העצה הכי טובה שיכול לתת לך. אל תיגע בכלום. פשוט תיסע עד שתהיה החמרה במצב ותקבל קוד או מנורה, והפתרון יהיה ברור ומהיר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

טכנית, נירו צודק שכדי לטפל בבעיה, הכי טוב לחכות לקוד תקלה. אבל מנוע שכבה מדי פעם באמצע הנסיעה זה לא משהו סימפטי, וברור שיש לנסות לפתור את זה בדחיפות (לאבד את היכולת להאיץ ואת ההגה כוח באמצע הנסיעה זו סכנה בטיחותית).

הכיוונים שהמוסך הציע נשמעים הגיוניים סה"כ, השאלה היא כמה יעלה לך לבדוק אותם - כשלא מובטח שהם יניבו את הפתרון.

לגבי קודי תקלה - שים לב שאם אין נורה זה לא אומר שאין קוד. יכול להיות קוד במצב pending, כלומר המחשב זיהה מצב חריג, אך הוא לא חזר על עצמו מספיק פעמים כדי להיחשב לתקלה. בעקרון, כל מכשיר OBD אמור להיות מסוגל לקרוא גם כאלה. נשמע לי מוזר שאין שום קוד תקלה, שכן המחשב אמור לראות שהבעירה לא מתרחשת כמתוכנן. ללא כיבוי המנוע אפשר היה עוד להניח שיש בעיה בחיישן דוושה ולכן מבחינת המחשב הכל תקין, אבל מכיוון שהמנוע כבה מס' פעמים - בוודאות היה פה מצב שהמחשב היה אמור להיות מופתע ממנו.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, chrono כתב:

אבל מנוע שכבה מדי פעם באמצע הנסיעה זה לא משהו סימפטי

וזה סימפטי לשים את הרכב במוסך, אולי מספר פעמים, להפסיד זמן עבודה וטרטור, לשפך כמה אלפי ש"ח במקרה הטוב, להחליף רכיבים לא לצורך ולא לקבל זיכוי כשהבעיה לא נפתרה? על הנייר אתה צודק, בעולם מושלם שמים את הרכב במוסך מקצועי, הוא מאבחן, מתקן, ונותן מחיר הוגן. בישראל 2025 ולא רק בתחום הרכב הכל הכי רחוק ממושלם. לכן הצעתי לו הצעה פרגמטית. והנה עוד הצעה לא פחות טובה, תעיף את הרכב. כשמתחילות בעיות כאלו ברכב ישן (שלו 2008), מנסיון אישי שלי ושל רבים אחרים זה הזמן להפטר ממנו.

דרך אגב, ברכב 2008 המון תקלות לא יופיעו במחשב. במיוחד תקלות חשמל, ריליי, מגעים וכו'. ששםאני מנחש הבעיה.
אבל ניחוש זו לא דרך לאבחון.  משאבת דלק בעייתית הייתה מדליקה נורה כלשהי כי לחץ הדלק היה נופל.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם

מחשב המנוע מסתכל על מגוון חיישנים, נותן פקודות לרכיבים שונים, ומצפה לראות את התוצאות בחיישנים נוספים. גם אם אין לו יכולת להצביע באופן מדויק על מגע רופף (לא בטוח שלמחשב רכב ממוצע מ-2025 יש), הוא עדיין אמור לראות שמשהו לא מתנהג כמצופה ולהתריע.

ההצעה הפרגמטית שלך עלולה להיגמר באיבוד שליטה ותאונה בכביש מהיר. להחליף את הרכב בהחלט בטוח יותר, אבל אני אישית לא אוהב את הגישה של לזרוק דברים רק כי משהו התקלקל בקטנה (וסביר להניח שזה המצב ברכב - אבל מסכים שיכול להיות מאתגר לאתר מה בדיוק לא בסדר). אבל אתה לא היחיד שחושב ככה, זו גישה נפוצה פה. בגלל זה בארץ מסתכלים על רכב שעבר 200,000 ק"מ כאילו הוא עוד שניה מתפרק ולא ברור איך המנוע שלו עדיין לא התפגר, בזמן שבמקומות אחרים בעולם רכבים מרבים להגיע לקילומטרז' כפול מכך במצב מצוין.

פורסם (נערך)

אני מתעסק בדיאגנוסטיקה בצורה חובבנית אומנם, אבל ברמה מקצועית יותר גבוהה מחלק גדול מהמוסכים בארץ לצערי.

מעל 40 שנה מתעסק בכל סוגי המנועים (ולא רק) וכ-20 שנה עם ציוד אבחון. יש לי ציוד למדידת כל דבר כמעט, לחץ דלק, שמן, יניקת אוויר, דחיסה, לפטופ יעודי לרכב עם תוכנות, ועוד ערימות של ציוד שלא יביישו מוסך קטן. לא כי רציתי בכך בחלק מהמקרים, או להגיע לרמת הציוד והידע הזה, אלא פשוט התסכול מהמוסכים פה ורמתם הנמוכה. כך שאני תמיד מדבר מהשטח. היכולת לאבחן תקלות וכמות החיישנים והמחשבים בין רכב משנת 2008 לימינו שודרגה ברמת משמעותית. גם בגלל תקנות היורו. על תקלה כזו לכל הפחות הייתה נדלקת לו מנורת שירות או משהו דומה.  במקרה וכבר הזכרתי לא פעם יש לי מונדאו 2008 מהשנים שמאזדה ופורד חלקו רכיבים רבים ופיתוח משותף, וחדמ"ש אומר לך שיכולת הזיהוי של תקלות במחשבים האלו מוגבלת והם לא ששים להדליק מנורות. לפחות ככה זה בפורד מאזדה מהשנים האלו. אם בדקו לו עם ציוד מקצועי ולא זיהו כלום אחת מהשניים, זו תקלה חשמלית ולא יופיע כלום אומר לך בוודאות.

או שהציוד שלהם לא מספיק מקצועי עבור מאזדה. יש דברים שמחשב יצרן יראה ש OBD אוניברסלי טוב ככל שיהיה לא יראה. לכן יש לי את תוכנת IDS המקורית מותקנת על לפטופ ובנוסף forscan  עם רשיון. או שזו בעיה חשמלית ויותר הגיוני באמת שזה יכול להיות האימובילייזר מאשר משאבת הדלק.

רכב שנכבה בכביש מהיר לנהג מיומן ועובדה שקרה לו מס' פעמים אתה צודק זה מסוכן אבל לא כזה מסוכן. הרבה יותר מסוכן איך שרוב הנהגים נוסעים בלי שום בעיה ברכב. רכב שנכבה בנסיעה לא ננעלים לו הגלגלים ונהג מנוסה פשוט מפנה אותו לשוליים או מניע אותו מחדש תוך כדי נסיעה. אני גם לא בעד לזרוק דברים ולראיה כל רכב שקניתי חדש או כמעט חדש, נשאר אצלי, או שהלך לברזל או לפירוק. אבל אני לא אשלח אדם שלא מבין בזה להתחיל להסתובב בין מוסכים וחשמלאים בארץ עד שיקבל התקף לב מעצבים. הייתי בשמחה מפנה אותו לאיש מקצוע שיאבחן לו את הבעיה ויפתור אותה ברכבו במחיר הוגן, אני פשוט לא מכיר כזה.

הכי קל להיות טהרן וצדיק, הבעיה מתחילה כשזה על חשבון אחרים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

גם לי יש היכרות מעמיקה עם מנועי מאזדה מאותה תקופה, וכמו שכבר תיארתי בהודעה הקודמת - ההשוואה לכמות החיישנים בין רכב מאז לרכב מהיום לא כ"כ רלוונטית. יכול להיות שברכב של היום אפשר היה לזהות את התקלה יותר בקלות לאחר שהיה קופץ קוד תקלה (כי היה קופץ קוד יותר מדויק, או כמה קודים בבת אחת שימקדו את החיפוש אחר התקלה), אבל גם מנוע מ-2008 חד-משמעית אמור לזהות מצב בו הוא מכניס כמות מסוימת של דלק ואוויר, ולא מקבל בעירה (לראיה - המנוע נכבה). זה לא משנה אם מקור הבעיה הוא משאבת דלק, חיבור חשמלי, או אימובילייזר (כלומר, זה משנה לך בתור מאבחן, אבל מבחינת מנוע אין הבדל - העיקר שהוא מנסה לשרוף דלק בקצב מסוים, ולא מקבל תמורה ראויה מבחינתו). זה דבר מאוד בסיסי ברכב עם מחשב ניהול מנוע, ו-PCM מ-1998 היה מתייחס לזה כתקלה, על כמה וכמה מ-2008. לכן ההגיון אומר שזו פשוט תקלה במצב  -pending, והדלקת הנורה בדרך - אבל תקלות כאלה בהחלט ניתן לראות (גם ללא FORScan/IDS) גם לפני שהנורה נדלקת. לא יודע אם המוסך פספס את זה והתמקד רק ב-DTC פעילים.

לגבי כיבוי מנוע בזמן נסיעה - מה יקרה כשזה יהיה תוך כדי פניה (או רגע לפני שנדרשת פניה)? איבוד הגה כוח זה לא סתם "קצת יותר קשה לסובב את ההגה", במיוחד במהירויות נמוכות יותר. לא מבין איך העלאת הנקודות האלה באות "על חשבון אחרים".

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, chrono כתב:

ההגיון אומר שזו פשוט תקלה במצב  -pending, והדלקת הנורה בדרך - אבל תקלות כאלה בהחלט ניתן לראות (גם ללא FORScan/IDS) גם לפני שהנורה נדלקת. לא יודע אם המוסך פספס את זה והתמקד רק ב-DTC פעילים.

2 מוסכים חיברו סורק ופספסו קודי תקלה?

זה משהו קשה עד בלתי אפשרי ולכן לא מסכים עם ההגיון שלך. ההגיון שלי אומר שזו תקלה שלא נרשמה או לא זוהתה. יכול לומר לך שהייתה לי תקלה כזו שלא זוהתה נכון כולל ב forscan ורק ids עלה על הכיוון הנכון.

אני גם לא אמרתי שאין סיכון, אבל אתה לא מציע לו פתרון אחר. רק אומר מה לא נכון, לא הגיוני, ולא לעשות. עושה אמלק לדבריך.

לא למכור, לא לנסוע, ההגיון אומר שיהיו קודי תקלה (והוא אומר ש 2 מוסכים לא זיהו כלום).

איך זה מקדם במשהו את פות"ש?

פורסם

אם לא רוצים לזרוק חלקים על האוטו ולקוות שיסתדר
מה שצריך לעשות, זה לנסוע כמה ימים עם מחשב מחובר (אפשר גם עם OBD פשוט)
ולעשות לוגים ללחץ דלק הצתה וחיישן קראנק. עד שהתקלה תופיע.

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 1 דקה, teyal כתב:

אם לא רוצים לזרוק חלקים על האוטו ולקוות שיסתדר
מה שצריך לעשות, זה לנסוע כמה ימים עם מחשב מחובר (אפשר גם עם OBD פשוט)
ולעשות לוגים ללחץ דלק הצתה וחיישן קראנק. עד שהתקלה תופיע.

ומי יעשה לו את זה, כולל האבחון? אתה מכיר מוסך או חשמלאי רכב בארץ שנותן כזה שירות? הבעיה היא לא מה צריך לעשות אלא מי יעשה. ואם נסכם הכל הוא צריך איש מקצוע שיאבחן כהלכה למאזדה. יש כזה בארץ?

פורסם
בתאריך 1.12.2025 בשעה 22:45, נירו72 כתב:

העצה הכי טובה שיכול לתת לך. אל תיגע בכלום. פשוט תיסע עד שתהיה החמרה במצב ותקבל קוד או מנורה, והפתרון יהיה ברור ומהיר.

זו העצה הכי טיפשית וגם מאוד מסוכנת שאפשר לתת לפות"ש (לא יודע אם זה לא עבירה על חוקי הפורום)
לנסוע עם רכב מסוכן עד שתירשם תקלה.  רכב שמאבד כוח אקראית זה רכב סופר מסוכן.

בהמון מקרים חיישן קראנק במודלים האלו לא ירשום תקלה. גם אם הוא ייסע איתו עוד 20 שנה.

וגם תקלות לחץ דלק לא, המחשב חושב שנגמר לרכב הדלק והוא לא ירשום תקלה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...