Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לשוחח עם בן 20 זה לא כמו לשוחח עם בן 2 שרק מתחיל לדבר. זה משהו שבאמת לא כדאי לפספס בגלל עבודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

דרך אגב, אפרופו נשים יותר חלשות, באלימות במשפחה מס' הנשים שמכות גברים זהה למספר הגברים שמכים נשים (25% גברים מכים, 25% נשים מכות ו-50% מכסחים אחד את השני).

תוכל לקשר לנתונים? ניסיתי לחפש ולשאול את חבריי ה AI ופרט לאנקדוטות לא מצאתי הסכמה גורפת.

כן, אלימות נשים קיימת (פיזית או לא, וההגדרה עצמה של אלימות היא מעט בעייתית) אבל היא כנראה קטנה משמעותית מזאת של גברים

• אהבתי 1
פורסם

ובנוסף לאלימות פיזית יש גם אלימות כלכלית ועוד צורות של שתלטנות שהיא לא פיזית. וגם אלו מגיעים לרוב מהצד הגברי. לפחות לפי הנתונים שאני מכיר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, Rשף כתב:

תוכל לקשר לנתונים? ניסיתי לחפש ולשאול את חבריי ה AI ופרט לאנקדוטות לא מצאתי הסכמה גורפת.

כן, אלימות נשים קיימת (פיזית או לא, וההגדרה עצמה של אלימות היא מעט בעייתית) אבל היא כנראה קטנה משמעותית מזאת של גברים

https://chatgpt.com/share/68ffa35c-ecac-8007-addf-002f988c8aa4

עוד לא קראתי, רק שאלתי ולא בדקתי את התשובות. זוכר את הסטטיסטיקה מבדיקה בעבר. 

אנקדוטאלית, יש לי חברה, חוקרת משטרה, שטוענת אותו הדבר....

גברים מתלוננים הרבה פחות במשטרה. גם בושה וגם... בו, לרב אין נזק. אין סימטריה ביכולת לגרום נזק. גם גברים, כשהם אלימים, הרבה יותר אגרסיביים. 

בגלל זה גברים גם מצליחים יותר להתאבד. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טוב,
קודם כל תודה לכל מי שכתב כאן

זה באמת מעניין לקרוא ולהבין את נקודת המבט שלכם

האמת היא שאני מתפלא על אנשים שלא מבינים את ההבדלים

לי זה תמיד היה ברור שגברים ונשים שונים לחלוטין, ויחד עם זאת, העולם צריך את שני המינים כדי לשרוד.

גם די ברור לי למה נשים פמיניסטיות לא בוחרות במקצועות קשים פיזיים - כי זה קשה...

כשמשהו נעשה קשה מדי, אז משאירים את העבודה לגברים :) פמיניזם, לא ?

אגב, עדיין לא ברור לי למה גיל הפרישה של נשים הוא 62 וגברים בגיל 67?

האם זה בגלל שגברים חיים פחות, אז דואגים לקצר להם עוד יותר את הזמן הרגוע של הפנסיה?

למה כל אישה מקבלת חצי נקודת זיכוי במס יותר מגבר? רק בגלל שהיא נולדה אישה?

למה נשים משרתות פחות זמן בצה"ל? יש לכך סיבה מיוחדת שלא שמעתי עליה?

אני לא חושב שיש דבר כזה "הסללה"

אני לא חושב שהיו יכולים "להסליל" אותי להיות אחות מוסמכת או גננת או כל מקצוע שנתפס "נשי"

אני פשוט הייתי מתנגד,  המוח שלי היה מתנגד לזה באופן טבעי, וגם אם היו "מסלילים" אותי

אז הייתי בטוח שונא את מה שאני עושה.

הסללה לדעתי היא פשוט תירוץ להבדלים טבעיים בין המינים.

אני לא חושב שאישה לא יכולה להיות מנכ"ל טובה, אבל אני כן חושב שרוב הנשים יוותרו

על התענוג של להיות טכנאית מזגנים או מוסכניקית. 

כי זה קשה, כי זה לכלוך, כי זה עבודה שמזיעים בה, ויש אופציות טובות שהן יכולות לבחור בהן.

אני מתעב את הרעיון של אפלייה מתקנת

אני כן מאמין ברעיון של אפשרות פתוחה לכולם, לכל תפקיד

ושהטוב/ה ביותר יקבל את המשרה.

אבל לקחת למשל מקום עבודה, ולקבוע שצריך שיהיו בלפחות 30% מהתפקידים בו נשים

זה חמור ביותר, כי זה לפגוע ביכולת של אנשים אחרים שיכול להיות שהם טובים בהרבה

להתקדם ולהצליח, רק בגלל שהם נולדו גברים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא מעט מהתשובות לשאלות שלך מצויות בספרי ההיסטוריה, הרבה לפני הפמיניזם. בעצם, כשמרבית הנשים היו עקרות בית.

לגבי פנסיה - כשביסמרק המציא אותה היא נקבעה לגיל 70 (לגברים, אני לא יודע האם בכלל הוצעה לנשים). בהמשך הגיל הופחת ל-65 שגם היה מעל תוחלת החיים. כיום במדינות רבות גיל הפנסיה לנשים ולגברים שווה (יש טבלה יפה בויקיפדיה), גם בארץ רצו לעשות זאת אבל ארגוני הנשים התנגדו. זאת למרות שהחסכונות הפנסיוניים של נשים יותר קטנים (משכורות יותר נמוכות, חופשות לידה בהן אין חיסכון), ומצד שני, תוחלת החיים של נשים, גם בגיל פרישה, ארוכה מזו של גברים.

לגבי השירות הצבאי - איני יודע את ההיסטוריה, אני מניח שהיו שיקולים זרים. ואולי היה פחות צורך בתפקידים שמילאו בנות.

לגבי הסללה - כשלמדתי בתיכון היו שיעורי ״מלאכה״. הבנים למדו לנסר ולשייף, הבנות לגזור ולתפור. אם-אמא של ההסללה. וכשבדקת את המגמות - בריאליסטית רוב מוחלט של בנים, בהומניסטיות של בנות. רק הביולוגית היתה מאוזנת (וסליחה על המונחים הלא מוכרים לצעירים - תוכנית מבחני הבגרות לא היתה פתוחה אלא מובנה לפי מגמות).

עכשיו, נסה לבחון קצת את ההיסטוריה של המדע וההנדסה. תראה איך גימדו את חלקן של נשים בהישגים. כולנו למדנו על ווטסון וקריק, רק מי שעוקב בשנים האחרונות יודע שאת מבנה ה-DNA פיצחה רוזלינד פרנקלין. אבל היא לא זכתה בנובל ושנים רבות לא נזכרה בספרים. או ה״קומפיוטרס״ - צבא של מתימטיקאיות, אאל״ט ברובן שחורות, שביצעו עבור נאסא את החישובים הדרושים לתוכנית החלל לפני שמחשבים אלקטרוניים התאימו למשימה. האסטרונאוטים שיבחו אותן וסמכו עליהן, רוב בני האדם לא שמעו עליהן מעולם.

אז, כן, היו נשים בעלות מקצוע ומדעניות גם לפני 200 שנה ויותר, בטוח ששמעת על ליידי עדה לאבלייס, אבל הן היו מיעוט. המהפך התרחש במלחמת העולם השניה כשהגברים גוייסו לחזית והנשים קיימו את התעשיה, אבל זו מהפיכה גדולה ולהרבה גברים קשה לקבל אותה. וכמובן שכל זה יושב על ההבדלים הפיזיים בין גברים ונשים. הבדלים ביכולות קוגניטיביות - אני לא קונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על הסקירה
הבאת כאן הרבה דברים שלא ידעתי 

על דבר אחד אין ויכוח - יכולות קוגניטיביות, אין הבדלים בין המינים.

לגבי השירות בצבא, אולי זה היה נכון בעבר, אבל היום? למה עדיין נשים משרתות פחות?
לגבי ההסללה, למה עדיין בימינו נשים עדיין נוטות למקצועות הומניים יותר?

למה גיל יציאה לפנסיה לא השתנה עד היום? אנחנו כבר לא בשנות השישים.

בחהלט יש לי הערכה גדולה לתרומה המדעית של נשים, ובכלל לנשים - בלעדיהן לא היינו כאן

ובלעדינו, גם לא היינו כאן. בקיצור, שני המינים צריכים אחד את השני, וכל אחד נמצא כאן בזכות השני.

מצד שני, אנחנו בשנת 2025

תיאורטית, אם חס וחלילה מחר בבוקר נופלת פצצה ביולוגית/גנטית מהחלל, הפצצה הזאת מחסלת כל כל מי שנושא כרומוזום Y

אין יותר זכרים בעולם. וזה קורה תוך 10 דקות, בכל הועלם, בלי יוצא מן הכלל.

מה קורה לעולם בבוקר שלמחרת?
איך מבצעים את ההובלות של ההספקה, איך מחמשים את הצבא, איך מתקנים את כל המזגנים שמתקלקלי
איך פותחים את כל הסתימות בשירותים :) (באמת בעיה קשה)

איך מפעילים את מערכות הנשק? איך מתקנים את המכוניות?

מי מפעיל את מפעלי הפלדה,  תעשיות ייצור הרכב?

מי מתפעל את תחנות הכוח? מכרות הפחם, בארות הנפט, אסדות קידוח

טרקטורים. מיהם החיילים החדשים? מי מנהל את הצבא? מי מחליף את חיילי גולני? גבעתי? מג"ב?

מי מחליף את טייסי חיל האוויר?

מי מתפעל את רשתות הסלולר? את האינטרנט? את תשתיות הסיבים והכבלים?

פורסם

אז למה הגברים לא מתחרים יחד עם הנשים בשחמט?

(מטיל ובורח...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 דקות, boli19 כתב:

מי מפעיל את מפעלי הפלדה,  תעשיות ייצור הרכב?

תקרא קצת על התעשייה בארצות הברית בזמן מלחמת העולם השנייה ומי עבד במפעלים כשהגברים היו במלחמה באירופה.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 14 דקות, boli19 כתב:

על דבר אחד אין ויכוח - יכולות קוגניטיביות, אין הבדלים בין המינים.

שוב, סטטיסטית, נכון. אין מספיק הבדל כדי שיהיה משמעותי בחיי היומיום.

אבל מספיק שגברים, סתם דוגמא, יותר טובים באלגברה בשיעור של רבע סטיית תקן, כדי שרב המתמטיקאים הטובים ביותר באלגברה יהיו גברים. פשוט ככה עובדת התפלגות נורמלית בקצוות.

פורסם

@boli19 על אינרציה שמעת? יש תהליכים שלוקח זמן להזיז.

למשל - לא כל פקידה פלוגתית תגוייס ל-32 חודש או כמה שעושים היום הבנים, אבל בתפקידי לחימה, או עתודאיות או בשורה ארוכה של תפקידים השירות של בנות ובנים שווה באורכו.

למה נשים נוטות יותר למקצועות טיפוליים? לא יודע האם זה עניין חברתי או שיש גם משהו בגנטיקה שקשור לתפקיד האם.

אגב, אם תחפול פצצה שתחסל את כל הזכרים אין לאנושות המשך. אז מה הטעם לפתוח סתימות? זזים לבית אחר עד שיגמר הדור. אבל כפי שצויין כאן - כשהגברים הצעירים מגוייסים יש גברים מבוגרים ויש נוער ויש נשים שיעשו כל עבודה, והחברה תמשיך לתפקד.

@falou הבעיה היא אחרת - אתה לא תמצא את הנשים המוכשרות האלה. החברה מבליעה אותן. אני תוהה כבר היום איך להמנע מהסללה של הנכדות שלי, לתת להן את הדרך למצות כל פוטנציאל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

@falou הבעיה היא אחרת - אתה לא תמצא את הנשים המוכשרות האלה. החברה מבליעה אותן. אני תוהה כבר היום איך להמנע מהסללה של הנכדות שלי, לתת להן את הדרך למצות כל פוטנציאל.

וודאי. אפילו ציינתי את זה שזו בעיה.

ברור שגם יש הסללה. 

דרך אגב, הזכירו כאן את מלחמות העולם, ששתיהן שימשו קטליסט עיקרי ביציאת הנשים לעבודה והתחלת השילוב שלהן במקצועות שפעם היו שמורים רק או בעיקר לגברים. הקטליסט השלישי הוא, כמובן, הגלולה...

פורסם

כן
כמובן שיש תהליכים, זה לוקח זמן

אני דיברתי תיאורטית מה קורה מחר בבוקר אם דבר כזה מתרחש.

התשובה ידועה לכולם - העולם כנראה קופא במקומו לתקופה בלתי ידועה.

ולגבי העובדה שאין לעולם כזה בכל מקרה המשך, כי אין נשים ואין רבייה

אז זה נכון, אבל עדיין ישארו כאן נשים שימצאו תשוקה לחיים, גם ללא הגברים שנעלמו.

זה לא שכולן ירצו להיעלם גם כן. הן ירצו להמשיך ולחיות כמו כל יצור חי

ויצטרכו כנראה לחיות בהרבה פחות נוחות וקידמה שיש היום.

לגבי מיצוי פוטנציאל - בהחלט, אתה צודק ועושה נכון.

לכל אדם, גבר או אישה יש פוטנציאל וצריך למצות אותו.

פורסם

המלחמה שלחה את הנשים לבנות מטוסים ואוניות. התהליך של יציאת הנשים למידה ניכרת של עצמאות כלכלית היה בלתי הפיך. זה לא שנשים לא יצאו לעבודה קודם - אבל כאן שיחקו המספרים.

הגלולה הופיעה 20 שנה יותר מאוחר, בהחלט עשתה מהפיכה חברתית, אם כי אני לא בטוח שדווקא בתחום התעסוקה.

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

הגלולה הופיעה 20 שנה יותר מאוחר, בהחלט עשתה מהפיכה חברתית, אם כי אני לא בטוח שדווקא בתחום התעסוקה.

והאנטיבוטיקה, מחלות מין שהיום הן (פחות או יותר) זניחות היו מסכנות חיים עד שנות החמישים של המאה הקודמת.

הגלולה אפשרה את הקרבה היומיומית בין נשים וגברים ללא החשש התרבותי לפגיעה בשמה של האשה אחרת המבנה החברתי היה כמו אצל הבדואים ופות"ש לא היה אפילו חושב לדבר עם אישה ובוודאי שלא לבקש ממנה שפתון...

לפני 11 שעות, falou כתב:

דרך אגב, הזכירו כאן את מלחמות העולם, ששתיהן שימשו קטליסט עיקרי ביציאת הנשים לעבודה והתחלת השילוב שלהן במקצועות שפעם היו שמורים רק או בעיקר לגברים.

לא מדויק, המאפיין החשוב יותר הוא טכנולוגיה. לדעתי פריצת הדרך החלה עם ה"נול של ג'ני" (ג'ני הטווה) מסוף המאה ה 16 אאל"ט שאפשר לקבוצות של נשים להרוויח כסף שלא במסגרת המשפחתית/משקית/כפרית.

לפני 11 שעות, sperial כתב:

הבעיה היא אחרת - אתה לא תמצא את הנשים המוכשרות האלה. החברה מבליעה אותן. אני תוהה כבר היום איך להמנע מהסללה של הנכדות שלי, לתת להן את הדרך למצות כל פוטנציאל.

האם חשבת שאתה לא מסליל אותן באמצעות טיעון שכזה? למנוע מהן לראות את דיסני (הקלאסי, נטול שחורים וLGB) או ללמוד ריקוד אלא לדחוף אותן לחוגי מחשבים/רובוטיקה במקום? באופן אישי אין לי בעייה עם "הסללה" (ואני שונא את המילה הזו) אם התוצא שלה חיובי, אני מכיר לא מעט אנשים במעגל הקרוב שחלקם התעקשו על מסלול מסוים לילדים וחלקם לא. ממה שראיתי ללא מעט מילדי ה"מסלילים" הסתדרו בחיים.

הבת שלי לא הייתה גיקית/טכנית בגיל צעיר אך אני התעקשתי לדבר איתה על פיזיקה, מטמטיקה ומדע באופן כללי מהיותה קטנה. להגיד שהיא ממש אהבה את זה בזמנו? לא ממש. אולם היום (שבוע שעבר ליתר דיוק🙂) היא מתחילה שנה שניה שניה כעתודאית בהנדסת חשמל. 

אז "הסללתי", ואני מרוצה....

• תוכן חדש...