Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום התרשמות MG EHS

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יצא לי לנהוג ברכב הזה כמה פעמים גם (ליסינג בעבודה הקודמת) החוויה שלי דיי דומה, בעיקר תפעול המזגן מהמולטימדיה ממש איטי וגרוע.

בנוסף המושבים בגרסאת העור הרגישו לי קשיחים מידי ולא נוחים. 

סה"כ אם להיות כנה זה רכב דיי גרוע, במיוחד ברכישה פרטית ובשילוב צריכת דלק וירידת ערך גבוהה הוא גם יקר לאחזקה.

ההיתרון היחיד שלו לטעמי זה שהוא נראה כמו מרצדס 

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

לא רציתי להרחיב בפוסט על הראב 4 כדי לא לסטות מהנושא. 

אז ככה, קיבלתי ראב 4 e-experience הרכב די נוח, ביצועים טובים מאוד, חסכוני, הנדסת אנוש טובה, רכב פשוט ויעיל. 

מנגד הרכב לא מאובזר, פשוט מדיי, הכל מינימליסטי, רכב 2024 ללא מערכות בטיחות בסיסיות כמו שמירה על הנתיב, התראה על רכב בשטח מת של המראה ועוד. ההיפך המוחלט מה-mg. 

אבל מה שבסוף גרם לי לקבל את ההחלטה הוא השווי מס, הראב 4 יקר מאוד בחברה מסיבות שלא מעניינות אותי כמקבל רכב צמוד כמו אמינות, שמירת ערך, מותג.. היבואן שמכיר את הביקוש מהסיבות הנל מתמחר רכב ערום מאבזור במחיר גבוה משמעותית מהמתחרים, נוסיף לזה רכב היברידי (ראב 4) עם הטבת מס של 560 שח מול כ-1,100 שח לרכב פלאג אין (MG) ומחישוב פשוט ההפרש מגיע למאות שקלים בנטו, עכשיו אין לי בעיה לשלם יותר בשביל לקבל יותר אבל במקרה הזה אין הצדקה לתוספת המחיר מדי חודש ביחס לתמורה.

בדיעבד אם ההתלבטות בין 2 הרכבים בלבד, הראב 4 פי כמה יותר שלם ואפוי אבל את זה הבנתי רק אחרי נהיגה משמעותית בכל אחד מהם.

20250831_201115.jpg

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם (נערך)

תודה. 

לגמרי, אני מדבר עם הרבה מחזיקי רכב צמוד אצלנו בארגון ובכלל, עובדים שבעבר נלחמו לקבל סקודה אוקטביה היום מגששים על אריזו 8. בהנהלה טוסון, ספורטאז ומאזדה התחלפו באופן מוחלט בצרי טיגו 7 phev ובגאקו 7. 

מבחינת מקבל הרכב הרמה עלתה במובן מסויים וכבונוס מתקבל חיסכון של מאות שקלים בנטו.

אגב, גם ב7 מקומות נדיר לראות עובד שלוקח רכב שהוא לא טיגו 8 phev

עריכה אחרונה על ידי daniel204
  • אהבתי 1

פורסם
בתאריך 18.9.2025 בשעה 17:48, madmaxx כתב:

סקירה טובה ולעניין ובתכלס די סכמת מדוע רכבי פלאג-אין סיניים מאוד פופולריים כיום בציי רכב. 

דווקא מבחינת חברות הליסינג ירידת הערך פחות טובה להם,

והם נוטים להציע רק מה שעליו הם מרוויחים הרבה יותר…

פורסם

כל עוד ישנה הטבה משמעותית למי שבוחר פלאג-אין לחברות הליסינג אין ברירה, מה גם שצריך לזכור שחלק מחברות הליסינג הן בבעלות של יבואני הרכב כך שזו פשוט עוד מסלקה שלהם. אנחנו כמובן לא יודעים מה המחיר בו חברות הליסינג רוכשות את אותם רכבים אבל הנחה משמעותית כבר תכסה על ירידת ערך גדולה יותר, די בטוח שלמותגים מסין יש גמישות רבה יותר במחיר לעומת מותגים מיפן ואירופה. 

• אהבתי 1
פורסם

לחברות הליסינג יש ברירה,

חברות ענק שמחזיקות ציים ענקיים אכן מצליחים מעט לכופף את חברות הליסינג אבל בגדול מה שחברות הליסינג רוצות לדחוף הם דוחפות באמצעות מחירים אטרקטיביים לחבות,

אתה רוצה רכב שלא מתאים להם לקדם תקבל הצעת מחיר גבוהה.

פורסם

זה שיש לחברות הליסינג ברירה זה נכון וגם תמחור גבוה של דגם שהן לא מעוניינות להציע ללקוח זה מאוד נכון אבל יש פה עוד מרכיב בעסקה שהוא מחיר קניה.

אם יבואן מציע לחברת ליסינג דגם לא סחיר במחיר שחיטה חברת הליסינג תיקח בשמחה כי גם אם השווי של הרכב יצנח במחירון עדיין בשקלול מחיר הקניה המאוד נמוך חברת הליסינג מרוויחה ויש תמיד דוגמאות בולטות לזה, בסוף שיווק הניסאן סנטרה הקודמת איפשהו ב2020 על אף שהייתה די כושלת ועם שוק חלש, פתאום חברות הליסינג הוצפו בה. 

אין לי ספק שחברות הליסינג לא עשו טובה ליבואנים למרות שזה גם דבר אפשרי במו"מ רחב.

• אהבתי 1

פורסם

שוב - אתה מגדיר לדעתך מכונית כושלת,

חברות הליסינג עם פרמטרים אחרים כמו:

אמינות לאורך 3 שנים, מחיר קניה, מכיר מכירה (יפנית הישראלים יקנו - וכן עדיין רובם לא ידעים שניסן זה רנו (ע"ע גיסי שקנה סנטרה ובטוח שהוא עם יפנית מושלמת) ועלות אחזקה לאורך 3-4 שנים.

פורסם (נערך)

אגב, אני רק שאלה - אם לסיניות חשמליות יש בעית חלפים - הן פחחות/פנסים/חלקי חשמל שלא קשורים לתאונות, בהינתן שמכונית ליסינג ממוצעת עושה קמ גבוה יותר באופן משמעותי ו/או ננהגת עי נהגים חדשים ו/או חייה בתוך עיר שדופקים שם רכבים בחניות - המשמעות של השבתה של רכב ליסינג תפעולי לחברה היא חמורה.

הן לא חוששות מזה? זה מתומחר אצלן? או שאצל BYD ו צ'רי אין בעיות חלפים? יגיע בטיסה מסין?

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני 6 שעות, llaavvii כתב:

שוב - אתה מגדיר לדעתך מכונית כושלת,

חברות הליסינג עם פרמטרים אחרים כמו:

אמינות לאורך 3 שנים, מחיר קניה, מכיר מכירה (יפנית הישראלים יקנו - וכן עדיין רובם לא ידעים שניסן זה רנו (ע"ע גיסי שקנה סנטרה ובטוח שהוא עם יפנית מושלמת) ועלות אחזקה לאורך 3-4 שנים.

בעובדה אתה טועה, השיקולים שרשמת נכונים אבל בסוף זה שקלול של כל המרכיבים והעובדה היא שחברות הליסינג ממשיכות לספק ללקוחות רנו ארקנה, סיטרואן c4, פיגו 3008 מנוע 1.2, אופל קרוסלנד/גרנדלנד על אף הבעייתיות של הרכבים האלה והביקוש הנמוך שלהם איתו יצטרכו להתמודד בסוף התקופה.

לפני 3 שעות, KipodYam כתב:

אגב, אני רק שאלה - אם לסיניות חשמליות יש בעית חלפים - הן פחחות/פנסים/חלקי חשמל שלא קשורים לתאונות, בהינתן שמכונית ליסינג ממוצעת עושה קמ גבוה יותר באופן משמעותי ו/או ננהגת עי נהגים חדשים ו/או חייה בתוך עיר שדופקים שם רכבים בחניות - המשמעות של השבתה של רכב ליסינג תפעולי לחברה היא חמורה.

הן לא חוששות מזה? זה מתומחר אצלן? או שאצל BYD ו צ'רי אין בעיות חלפים? יגיע בטיסה מסין?

אני לא יודע אם באופן כללי חברות ליסינג מתרגשות מרכבים שעומדים במוסך על חלק, רכבים אצלנו בחברה (לא רכבים סינים) על דברים פשוטים שוכבים שבועות במוסכים עד שהעובד מנדנד לחברת הליסינג ורק אז "נזכרים ברכב" ומתחילים לעבוד עליו.

• אהבתי 1

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כחצי שנה ו25,000 קמ עברו מאז שקיבלתי את הmg, היום הרכב סיים את שירותו וחזר לחברת הליסינג אחר כבוד. 

היה לי מעניין לעבור על הסיכום ולראות שאין ממש שינוי בין ההרגשה שהייתה לי אחרי 2,000 קמ להיום כך שאין לי ממש מה להוסיף חוץ מלהדגיש שמיכל דלק בנפח 37 ליטרים זה נורא.

סהכ הרכב הפגין אמינות שהפתיעה אותי ממש לטובה, לא נתקלתי בתקלות בתקופה שהרכב היה אצלי (הרכב הגיע ל87,000 קמ, כאמור 25 אלף מתוכם היו אצלי). 

גם הפלסטיקה לא הראתה סימני הזדקנות.

בסוף זה רכב עם יתרונות בולטים וחסרונות בולטים, תלוי העדפה.

על עצמי אני אומר אם היה תלוי בי לא היה אכפת לי למשוך עוד קצת עם הרכב.

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...