Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

לפני כעשור הקמתי את קבוצת "לובינסקי לקוחות מאוכזבים" בפייסבוק לאחר חווית שירות פוגענית ומזעזעת מול לובינסקי טרייד.

מטרת הקבוצה איננה להכפיש אם אדם ואף תאגיד, אבל בהחלט לתת במה לביקורת לגיטימית ועניינית. אשתף אתכם שאחוז גדול של פוסטים אני לא מאשר מאחר והם פוגעניים ומכפישים (בעקיפין אני גם מגן על כותבי הפוסטים האלו מתביעת דיבה פוטנציאלית).

בתקופה האחרונה עולים פוסטים רבים שהמכנה המשותף להם זה נזק שנגרם למנועי הטורבו בפיז'ו-סיטרואן, 1.2 בנזין או 1.5 דיזל. מנועים של רכבים שעדיין באחריות "שובקים חיים", ולקוחות שביצעו טיפולים שלא במוסכים מורשי יבואן, נתקלים בסירוב של היבואן לתקן את הרכבים במסגרת האחריות, כשהנימוק לסירוב הוא שאין ראיה שהרכב טופל בשמן מנוע לפי התקן של היצרן (הטענה היא שרק השמן הזה עומד בתקנים הנדרשים ואינו "מפורר" את החגורה). וכשאני אומר ראיה אני מתכוון למק"ט של השמן בחשבונית הטיפול. הנזק במקרים האלו הוא בן 5 ספרות, ובמרבית המקרים הצורך הוא להחליף מנוע בעלות של עשרות אלפי ₪.

אז ראשית דעו שכל מוסך בו אתם מטפלים מחוייב לפי חוק לציין בחשבונית האם השתמש בחלק מקורי או תחליפי, וגם לכתוב את המק"ט של החלק או השמן בו הוא השתמש.

אני מצרף לכם תמונות של השמן, את המק"ט של השמן, ודוגמא לחשבונית ערוכה כדין.

הרכבים האלו בהם רצועת הטיימינג טבולה בשמן רגישים מאין כמותם לטיפול בשמן שאינו מקורי (ברחבי האיחוד האירופי היצרן לקח אחריות על הכשל, אבל לא בישראל. ישנן 2 תובענות ייצוגיות בעניין שמתנהלות בבתי המשפט). עשו לעצמכם טובה – ודאו מול המוסך בו אתם מטפלים כי הוא משתמש אך ורק בשמן הזה וכי הוא מציין את המק"ט של השמן בחשבונית.

לסיום אני רוצה לפרגן למר שוקי לוזון, הבעלים של מוסך אור-מור ברחובות מורשה לובינסקי. שוקי ראה פוסטים שונים של לקוחות מאוכזבים ויוצר איתם קשר מיוזמתו בהצעה לסייע להם. ואכן, רכבים שתקלות בהם אובחנו בצורה רשלנית במוסכים אחרים טופלו על ידו בצורה מהירה ומקצועית, ואני מכיר אישית מספר מקרים בהם הוא חסך ללקוחות אלפי שקלים (ולפעמים גם עשרות אלפים). לאחרונה הזדמן לי לפגוש אותו אישית לבחון את הדברים, ואני שמח לבשר לכם שלראשונה אני מרגיש שיש ללקוחות פיז'ו-סיטרואן, כתובת אמיתית לפנות אליה. שוקי הוא "איש טוב באמצע הדרך" שמעוניין לעזור כאג'נדה וגם יש לו יכולת להילחם מול היצרן ומול היבואן להוזיל עלויות. וקיימא לן שאומרים רק מקצת שבחו של אדם בפניו (שוקי חבר קבוצה). קיבלתם פה המלצת זהב.

IMG-20250911-WA0135.jpg

IMG-20250911-WA0173.jpg

IMG-20250911-WA0174.jpg

תמונה של WhatsApp‏ 2025-09-11 בשעה 17.33.07_e4edcede.jpg

פורסם
ציטוט

ודאו מול המוסך בו אתם מטפלים כי הוא משתמש אך ורק בשמן הזה וכי הוא מציין את המק"ט של השמן בחשבונית.

א. תודה על המידע.

ב. לא עשה זאת המוסך? הוא אחראי על הנזק, מכיוון שהוא גרם לו.

פורסם

אכן יש בעיה, ולא רק השמן הוא הפיתרון.

אבל אי אפשר ממש לבוא בטענות

ליבואן למימוש אחריות כאשר הרכב לא מטופל לפי דרישות היצרן. זה תנאי לאחריות בכול החברות.

זאת הבעיה כשמטפלים במוסכים כללים, לא כולם מודעים לדרישות היצרן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לידע כללי, גם טיפול קפדני, עם סוג השמן המומלץ ע"י היצרן, בתדירות ההלפה לפי המלצת היצרן אינה ערובה למניעת התפררות הרצועה ו/או סתימת חרירים מעבר השמן בטבעות האטימה - שתי תקלות הנובעות מכשל תכנוני הנדסי של היצרן. 

רק שימוש בשמן המומלץ ע"י היצרן בתדירות החלפה כפולה, יכולה למנוע את הכשלים הנ"ל. 

בכל אופן, כל יצרן (שהיבואן הוא נציגו)ידרוש הוכחה לטיפול לפי הנחיותיו לפני אישור של החלפת מכלולים על חשבונו. 

• אהבתי 3

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מעל 10  שנים  של  ייצור מנועים  עם  כשל  הנדסי חמור מאוד,  ועדיין  ממשיכים  למכור כמו לחמניות. 

הפכו  את  הבעיה לנורמה.

הזייה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יש בצהל למ"פים פג'יו 2008 עם המנוע הנ"ל, ועוד המון רכבי אופל קומבו עם המנוע הנ"ל. כידוע לכם, אילו רכבים שעובדים קשה ומעולם לא שמעתי על רכב שהלך לו המנוע בצבא בגלל רצועת טיימינג שבתפוררה. 

עריכה אחרונה על ידי Opel Astra GSI

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
לפני 27 דקות, Opel Astra GSI כתב:

יש בצהל למ"פים פג'יו 2008 עם המנוע הנ"ל, ועוד המון רכבי אופל קומבו עם המנוע הנ"ל. כידוע לכם, אילו רכבים שעובדים קשה ומעולם לא שמעתי על רכב שהלך לו המנוע בצבא בגלל רצועת טיימינג שבתפוררה. 

כי רכב ליסינג בצבא מעניין לנהגים שלהם את הישבן. בצבא זה או שהרכב נוסע, או שאתה נוסע על חלופי, ממש מעניין מישהו שם המצב של הרצועה.

פורסם
לפני כשעה, Opel Astra GSI כתב:

תוצאות המכרז פורסמו רק בפברואר 2025, כך שסביר להניח שהמכוניות שיסופקו יהיו עם המנוע החדש מצוייד בשרשרת ולא ברצועה טבולה. 

פורסם

כמו שאני רואה את זה פג'ו ייצרו במכוון מנוע בעלות נמוכה יחסית ( 3 בוכנות) אבל עם עלות תחזוקה גבוהה, יכלו כמובן לתכננו עם שרשרת אבל העדיפו מנוע שגם ככה מחייב החלפת רצועה, מחייב שמן בתקן מאוד ספציפי ואם לא תטפל רק אצל מוסכי היבואן האחריות מוטלת בספק, כי תמיד יכולים להגיד שלא שמת את השמן הנכון , כשברור שהתקלה מתרחשת גם אצל כאלו שטופלו רק במוסכי היבואן, ואתה כצרכן נמצא במלכוד, לטפל במחירים גבוהים במוסכי היבואן או לאבד את האחריות, אני מאוד אוהב את הרכבים הצרפתים, ואני מחזיק גם פג'ו וגם 2 רנו אבל זה מתסכל אותי.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

ממש לא, זה רכבים שיש כבר כמה שנים טובות, יש רכבים עם מעל 300 אלף קמ.

https://cars.walla.co.il/item/3541086

לא הבנתי את הטענה שזה רכבי ליסינג והרצועה לא מעניינת אף אחד? זה רק מחזק את הטענה שיך הם לא נתקלים בתקלות? וחברת ליסינג שהייתה צריכה להחליף כל כך הרבה מנועים הייתה מממנת את זה?

פורסם
לפני 14 דקות, Opel Astra GSI כתב:

וחברת ליסינג שהייתה צריכה להחליף כל כך הרבה מנועים הייתה מממנת את זה?

למה שהיא תממן את זה? יש אחריות. 

פורסם (נערך)

א. חברות ליסינג לרוב לא מטפלות במוסך מורשה וכפי שנאמר, מי שלא מטפל במוסך מורשה לא מכירים בו.

ב. לא מכיר אחריות יצרן ל300 אלף קמ וגם מחצית מכך לרוב כבר מסתיימת אחריות.

פורסם

לא יודע כמה מכוניות עם המנוע הזה משרתות בצבא, וברור שחברת ליסינג לא תציע רכב שהיא צריכה לשפוך עליו הרבה כסף. ד"א מעט חברות מציעות מכוניות כאלו כרכבי ליסינג באזרחות... 

אפשר להבין מהפוסטים שלך שאתה סקפטי לגבי התקלות, אז ביקור בשורק, או" גבע", או כל מוסך גדול שמטפל ברכבי הקונצרן הנ"ל תאפשר לשטוף את העיניים בכמות המנועים בלאי שיש שם (מנסיון)

פורסם
לפני שעתיים, The FixTrics כתב:

כמו שאני רואה את זה פג'ו ייצרו במכוון מנוע בעלות נמוכה יחסית ( 3 בוכנות) אבל עם עלות תחזוקה גבוהה, יכלו כמובן לתכננו עם שרשרת אבל העדיפו מנוע שגם ככה מחייב החלפת רצועה, מחייב שמן בתקן מאוד ספציפי ואם לא תטפל רק אצל מוסכי היבואן האחריות מוטלת בספק, כי תמיד יכולים להגיד שלא שמת את השמן הנכון , כשברור שהתקלה מתרחשת גם אצל כאלו שטופלו רק במוסכי היבואן, ואתה כצרכן נמצא במלכוד, לטפל במחירים גבוהים במוסכי היבואן או לאבד את האחריות, אני מאוד אוהב את הרכבים הצרפתים, ואני מחזיק גם פג'ו וגם 2 רנו אבל זה מתסכל אותי.

אני בטוח שהם היו יודעים שהרצועה לא מחזיקה מעמד זה לא היו עושים. איזה יצרן רוצה לעצמו שם רע?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מסכים עם קודמי, פגיעה קשה במוניטין עולה ליצרן הרבה יותר כסף מאשר הרווח מתדירות גבוהה של טיפולים או החלפה תדירה של חלקים תקולים, פשוט לא באותה ליגה. הטיעון שזה מכוון, עם על הכבוד, פשוט מופרך. אשר לכלי רכב צבאיים, למרות שנהגים צבאיים לא באמת מתייחסים לכלי הרכב עליהם הם נוהגים בצבא כמו רכבם הפרטי, סביר להניח שתקלות תכופות בכלים כאלו היו צפות למעלה. אלא שאין כל כך הרבה מכוניות כאלו בצבא, והעובדה שתכנון המנוע דפוק מבחינה זו כבר ידועה, לא חדש הסיפור הזה. אין מה לעשות, פשלה תכנונית. אגב משותפת לכל המנועים עם ה" פטנט " הזה, כך גם בפורדים ובהונדות. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...