Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש חוות דעת על צמיג Falken Ziex ZE310R 215/65R16 98H TL

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כרגע הרכב שלי עם פאלקן, והאמת היא שאני מרוצה מהצמיגים.
השניים הקדמיים דורשים החלפה ומצאתי באתר טייר דיל מחיר לצמיג אחד 500 שקל כולל התקנה.
* האם הקנייה מהם מומלצת?
* האם המחיר הוא טוב?
* להבנתי התקנה היא כוללת איזון, זה נכון? או שיכול להיות שידרשו ממני סכום נוסף על איזון?
* ושאלה אחרונה האם הצמיג הזה הוא שווה או שעדיף ללכת על משהו אחר בטווח המחירים הזה (נניח עד תוספת של 100 ש"ח לצמיג).

עריכה: לאחר שיטוט קצר בגוגל מצאתי בזאפ מוכר ב335, זה הגיוני מחיר כזה? זה מחיר של צמיגים סינים, או שהצמיג הזה הוא לא כל כך טוב כמו שאני חושב?

עריכה אחרונה על ידי דניאל.
פורסם
לפני 57 דקות, דניאל. כתב:

או שהצמיג הזה הוא לא כל כך טוב כמו שאני חושב?

צמיג מצויין לאנשים רגילים לגמרי.

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Falken/ZIEX-ZE310-EcoRun.htm

* האם הקנייה מהם מומלצת?

אין איתם שום בעיה.

* האם המחיר הוא טוב?

לפני 58 דקות, דניאל. כתב:

מצאתי באתר טייר דיל מחיר לצמיג אחד 500 שקל כולל התקנה.

לפני 58 דקות, דניאל. כתב:

עריכה: לאחר שיטוט קצר בגוגל מצאתי בזאפ מוכר ב335, זה הגיוני מחיר כזה?

אולי במקום לשאול תתאמץ קצת יותר מלהקליד, תתקשר ותברר ותקבל תשובה אמיתית במקום אחת שבקושי יודעת מהאינטרנט?

לפני 59 דקות, דניאל. כתב:

* להבנתי התקנה היא כוללת איזון, זה נכון? או שיכול להיות שידרשו ממני סכום נוסף על איזון?

הרכבה של צמיג כוללת איזון.

לפני כשעה, דניאל. כתב:

* ושאלה אחרונה האם הצמיג הזה הוא שווה או שעדיף ללכת על משהו אחר בטווח המחירים הזה (נניח עד תוספת של 100 ש"ח לצמיג).

הצמיג הזה הוא בסדר גמור מאוד.

אם יש לך עוד 100 ש"ח לצמיג (סה"כ 200 ש"ח ל- 2 צמיגים), אז תעשה סקר שוק ותראה אם תצליח למצוא משהו טוב יותר...

לאנשים רגילים לגמרי שנוסעים רגיל לגמרי אין הבדלים גדולים לדעתי בטווחי המחיר האלו וזו התעסקות כמעט מיותרת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 דקות, DAHUJI כתב:

אולי במקום לשאול תתאמץ קצת יותר מלהקליד, תתקשר ותברר ותקבל תשובה אמיתית במקום אחת שבקושי יודעת מהאינטרנט?

כמובן שעשיתי זאת, אך ללא מענה (בטלפון).
השאלה היא האם זה הגיוני כזה פער מחיר ללא עקיצה אפשהו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 24 דקות, דניאל. כתב:

השאלה היא האם זה הגיוני כזה פער מחיר ללא עקיצה אפשהו.

הכל הגיוני, זה שוק חופשי...

שלשום הלך לי המצבר של הרכב בחנייה, חזרתי למחשב ועשיתי סקר שוק זריז ברשת ואז הרמתי 3-4 טלפונים.

המחירים נעו מ- 600 ש"ח ל- 470 ש"ח לאותו מצבר בדיוק של חברת Start Up (ידעתי בדיוק איזה מצבר אני רוצה).

זה הגיוני שאותו מצבר עולה 130 ש"ח יותר במקום הכי יקר לעומת המקום הכי זול?

הגיוני מאוד. כל אחד שיבקש איזה מחיר שהוא רוצה. אני מחליט כמה לשלם ואם לשלם בכלל.

לפני 26 דקות, דניאל. כתב:

כמובן שעשיתי זאת, אך ללא מענה (בטלפון).

תנסה שוב בשבוע הבא.

אם לא התפוצץ לך הצמיג, אתה ביתרון ענקי כי אתה לא לחוץ וזה לא דחוף ויש לך את הזמן לעשות את הטלפון ואת סקר השוק ולהגיע למידע שאתה רוצה לפני שמתקין.

• רעיון טוב! 1
  • פיתרון
פורסם

יש ZE310 ה-"OG" שהומלץ רבות בפורום כנותן תמורה טובה לעלותו.

ויש ZE310R שייבואו התחיל מאז תחילת המלחמה מהמזרח (אם כי לאחרונה טען מישהו בפורום שראה ייצור פולני שלו).

יש גם ZE320 שכבר מיוצר מזה זמן, כנראה רק/בעיקר בטורקיה, ולכן עוד טרם נראה בארץ לידיעתי.

לגבי ה-ZE310R, למרות שהמדרס נראה זהה, עלתה טענה לגבי דירוגי EU משונמכים מעט, לפחות בחלק מהמידות.

ואין עדין חוות דעת ארוכת טווח פה בפורום (או במבדקים אובייקטיבים כלשהם) שזכורה לי לגביו.

זה לא הופך אותו לבחירה רעה.

אפשרויות זולות אחרות יכולות להיות נקסן N'Blue HD Plus, קלבר דינקסר SUV, דביצ'ה פרסטו HP2. עם  העלאת התקציב מגיעים לצמיגים כמו גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס 2 או אפישנטגריפ SUV, קונטיננטל פרימיום קונטקט 7 ולמעלה מכך גם מישלין פרימסי 4+/SUV.

מאחר ואת הצמיגים החדשים תתקין מאחור והקדמיים יועברו קדימה, נשאלת השאלה גם לגבי מצבם והדגם שלהם, כך שאולי שווה גם להחליפם או להתאים את החדשים אליהם. בתוך כך, גם שווה להתייחס לאי ביצוע הצלבה כנראה שהובילה לשחיקת הקדמיים מהר יותר.

לגבי תמחורים, זאפ לא מייצג נאמנה מחיר או זמינות של צמיגים.

באופן דומה גם לא אתר Tires4u, אבל האחרון אולי קצת יותר וקצת יותר ידידותי לטעמי. וגם בו ניתן למצוא את הפאלקן זול מ-500 ש"ח.

התקשרות לצמיגיות אחרי הצהריים ביום שישי? בהצלחה 😅 או בקיצור, תתקשר שבוע הבא, ותבין שאצל רובם גם אחרי הסופ"ש עמוס, פשוט תנסה בשעות שונות ואל תתייאש.

או שאפשר כמו שבדקת בטיירדיל לבדוק גם באתרים אחרים זולים יותר שמרכזים את הענין (והמחיר בדר"כ נאמן למפורסם, אם כי בצמיגיות שונות אולי ניתן למצוא זול יותר) ושולחים אותך לצמיגיות שעובדים איתם. טיירקלאב, אוטוטייר, iTire, טיירפלוס וכו'.

ובכל מקרה אחרי סיכום דברים והגעה לצמיגיה - לבדוק היטב שמקבל מה שסוכם, ותאריך הצמיגים טרי (עד חצי שנה-שנה) ולא לקבל כל מיני הנפצות על תוספת תשלום על ונטיל או שטויות אחרות כמו חנקן וכו'.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...