Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,
בשבוע האחרון לקחתי על עצמי פרוייקט קטן וצבעתי את הידיות וכיסויי המראה של הרכב, באופן עצמאי.
השתמשתי בלכה וצבע מ top color, ובסה"כ אני מרוצה מהתוצאה , בהינתן כמובן למצב לפני כן.
עם זאת, אחרי שסימתי את העבודה נישארה טקסטורה (דיי גסה) וגם orange peel, שאני מעוניין להוריד. 
בצביעה עצמה צבעתי עם בין 3-4 שכבות של לכה שקופה.
מחיפושים באינטרנט הבנתי שממליצים לעבור עם נייר מים גריט 2000-3000 ואז לעשות קומפאונד\פוליש (אין לי מושג מה ההבדל).
בעקרון אין לי לא נסיון, ולא כלים (פולישר) בפוליש, והנסיון היחיד שלי עם נייר שיוף היה כשהורדתי את הלכה המתקלפת לפני שצבעתי את הכיסויי מראות.

האם למישהו יש טיפים על התהליך? שווה להתעסק אם אני עושה הכל ידני או שרק יכול לגרום לעוד נזק?
איזה חומרים בדיוק אני צריך לקנות בשביל הפוליש?
בנוסף, לא מצאתי איפה אפשר לקנות נייר מיים 3000 בארץ, למישהו יש כיוון?
מצרף תמונה של כיסוי מראה להמחשה

d9c9c40b-f0a1-4997-a601-01acf9080e1e.jpg

פורסם

אין בעיה לעשות ידנית על שטח כזה קטן, כמובן שפולישר יעזור אבל זה לא חובה.

שלב ראשון אתה עובר עם ניירות לטש, תלוי כמה ה orange peel גרוע אבל אפשר להתחיל עם 500 או 800 ולאט לאט לעלות ולסיים עם 2000 או 3000. הליטוש הזה מטרתו להחליק את הלכה והוא מתבצע על רטוב בלבד.

אחרי שסיימת ללטש עוברים לקומפאונד (״פוליש גס״), צריך אפליקטור וביישום ידני צריך לעשות כמה פעמים עד שהצבע חוזר להיות מבריק. לסיום עוברים עם פוליש (״פוליש עדין״) באותה צורה.

בסוף אפשר למרוח חומר הגנה כלשהו.

השאלה לאיזו רמת תוצאה אתה מכוון, אפשר להגיע לתוצאה של 90%+ רק עם ליטוש טוב וקומפאונד, פוליש והגנה זה ״בונוס״. 

יש הרבה סרטונים ביוטיוב שמראים את התהליך, קשה להעביר את אופן הפעולה של כל שלב בטקסט.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

הייתי אומר שאני מכוון לתוצאה של 80\20, תכלס גם הצביעה עצמה לא מושלמת.
להתחיל עם 500/800 נשמע לי גס מאוד, ולהעלים את זה בלי מכונה לדעתי יקח זמן, אם בכלל.
https://www.autostore.co.il/product/פוליש-meguiar-s-ultimate-compound-html/?srsltid=AfmBOoqstuiWBMWsyFsOxOAH37piXEAanSSTlKQnu54vvPc6GFEULA3r
איך הקומפאונד הזה? אמור לעשות את העבודה?

פורסם

קומפאונד מעולה.

אישית אני מציע כן להתחיל לכל הפחות עם 800, לפחות למעבר מהיר.

ה2000 יעבוד טוב יותר בתור טשטוש ל800 מאשר שיטוח של ה peel, אולי לתוצאה של 80% זה יהיה סביר להשתמש רק ב2000 אבל אני לא רואה סיבה.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

קודם כל מה שנקרא נייר מים זה פשוט נייר שיוף שעמיד במים ולא מתפרק במגע עם מים, שזה בערך כל נייר שיוף בסיסי שאפשר למצוא בכל חנות לחומרי בניין ואני די בטוח שתמצא גם בהום סנטר, חנויות חלפים ועוד. אם אתה מאזור רחובות מוזמן להגיע לקחת נייר שיוף. 

כאשר משייפים "קליפת תפוז" קל לראות את ההתקדמות כי החלקים שעדיין לא שייפת נשארים מבריקים. דרגת הנייר תיקבע לפי רמת "התפוזיות", לפעמים אין טעם וצריך מחדש ולפעמים שיוף יכול לשפר משמעותית. אתה יכול להתחיל מ-2000 אם אתה חושש, ופשוט תראה את ההתקדמות שלך לפי אותן נקודות שנשארות מבריקות. אתה גם לא חייב להגיע לכך שהכל יהיה משויף, אפשר להוריד את החלק העליון המשמעותי, לעבור לנייר 3000 ואז קומפאונד שלשטח כזה בהחלט שאפשר לעשות ידנית.

פורסם

עדכון תוצאות:

הצביעה של הכיסוי מראה השני היה פשוט מזעזע עם טעות קריטית.

היית לי נזילה בשכבה האחרונה של הלקה, וברוב טיפשותי חשבתי שהדבר הנכון לעשות באותו רגע זה לנגב את זה.

כמובן שזה היה טעות ולהל"ן התוצאה:

image.thumb.jpeg.50691180ab15634e08e8330656ad5b45.jpeg

אפשר לראות בקלות איפה היית הפשלה, עם פשוט מריחה נוראית.

החלטתי לנצל את ההזדמנות, ולעשות את הניסוי של השיוף והפוליש על הכיסוי עם הטעות, מה כן שגם ככה ככל הניראה אאלץ לשייף ולצבוע שוב.
התחלתי עם נייר מים של 1000 ,עברתי ל2000 (לצערי לא היה לי 1500 באותו הרגע) וסיימתי עם 3000
image.thumb.jpeg.ccef6a926bb235f4b6eb03011c8746fb.jpeg

עד עכשיו, סוג של ניראה כמו הסירטונים שראיתי בנושא.
מראה דיי "עכור" עם נקודות מבריקות בין לבין.
עברתי לקומפאונד של meguire's עם אפליקטור ספוג קטן ידני. הזמנתי הכל מאוטוסטור, אחלה מחירים ומשלוח שהגיע תוך פחות מ24 שעות.
אחרי כמה דקות של שיפשופים וניגובים בין לבין אני מתסכל על התוצאה, ואני מבין שאני לא בכיוון.
הקומפאונד מתקשה להיכנס בין השריטות של השיוף, ונישאר "haze" דיי רציני, ולא ממש מבריק.
טוב, אמרתי שנמשיך לפוליש של Meguire's וניראה אם המצב ישתפר.
היה שיפור קל, אבל לא משהו רציני. התפוזיות והטקסטורה אכן ירדה בסך הכל, אבל הברק ירד גם איתה, וגם נוספו שריטות קטנות.
image.thumb.jpeg.794820d8545e89b8e3a3b1b96ec8bc0f.jpegimage.thumb.jpeg.850ed0e0d707ad33a6f072c2b6ffbeab.jpegimage.thumb.jpeg.f2bc78515e8825aa35072012008dccc3.jpeg

image.thumb.jpeg.1f6b222e51343dbc3770b5ba9661b1f7.jpeg

מימין הכיסוי התפוזי לפני השיוף, משמאל הכיסוי הלא תפוזי אחרי השיוף

התמונות לא הכי עושות צדק לכמה לא טוב זה ניראה. 
מרחוק אולי זה יראה טוב, אבל אם זה ניראה טוב מרחוק אז זה רחוק מלהיראות טוב. 
טרם נפל הפור אם לצבוע מחדש את כיסוי מראה הזה או לחיות עם התוצאה.

לקחתי את כל מה שלמדתי מהנסיון הראשון, ויישמתי על הכיסוי מראה השני. התוצאה הייתה הרבה יותר טובה.
קודם כל השלמתי עם זה שאני ישאיר חלק מהתפוזיות, ולכן דילגתי על הנייר 1000 והתחלתי ישר מ2000 ועברתי ל3000.
בשיוף הפעם נזהרתי יותר בקצוות והשתדלתי להיות יותר יסודי.
הפעם השקעתי המון במריחת ה compound, ומיד התוצאות היו ניראות לעין. גם פה סיימתי עם פוליש שהשלים את כל התהליך ולהלן התוצאה
image.thumb.jpeg.8cf9d9e2cdc4bf2d68b093fb60be9a53.jpegimage.thumb.jpeg.26546436f6a2da2155340b7b2d4be18e.jpegimage.thumb.jpeg.e877545b50b1d110611fd5384c99e6ef.jpeg

עדיין תפוזי קצת, אבל הרבה יותר טוב ממה שהיה.
סה"כ חוויה מעיניינת. מתאר לעצמי שהכל היה הרבה יותר קל אם היה לי פולישר קטן.

• אהבתי 3
פורסם

אמנם בסרטון כמות החומר שהוא שם על הרכב ממש ממש מוגזמת, אבל זה נראה עובד:

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 11 שעות, Michazzz כתב:

אמנם בסרטון כמות החומר שהוא שם על הרכב ממש ממש מוגזמת, אבל זה נראה עובד:

הוא אכן שם כמות מכובד של חומר, אבל הוא עובד פה על משטח הרבה יותר גדול, וגם עובד עם פולישר ובניגוד אליי שעבדתי ידני.
תאמת שגם אני באופן יחסי שמתי כמות מכובדת של חומר בכיסוי מראה השני, ראיתי שזה עובד לי טוב

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 8.8.2025 בשעה 17:42, quzzaa כתב:

הפעם השקעתי המון במריחת ה compound, ומיד התוצאות היו ניראות לעין.

אופציה נוספת היא להשתמש במברגה (מניח שיש) על מהירות בינונית ולהיות עם רגש על קצב העבודה והלחץ על הפח.

התוצאות יהיו הרבה הרבה יותר טובות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...