Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

קיבלנו בדואר דוח על כך שלכאורה החננו את הרכב שלנו בצד רכב אחר. אנחנו יודעים שבוודאות לא החננו את הרכב בצורה כזאת.

בדוח יש 3 תמונות, בתמונה הראשונה רואים את הרכב שלנו, בתמונה השנייה תקריב של לוחית רישוי, ובתמונה שלישית את הרכב שלנו בסוף הכביש כשמאחוריו רכב נוסף.
לא מצליח להבין מהתמונה היכן ההוכחה שבוצעה העברה. באותה מידה הרכב יכול להיות עדיין בנסיעה, או עומד לפני מעבר חצייה.

מה כדאי לעשות לדעתכם? מצד אחד זה לא סכום גבוה, מצד שני זה מציק לנו כי אנחנו לא עושים עבירות שכאלו.

דוח מסומן.png

פורסם

מדובר בדו"ח מצלמת אכיפה, בדו"ח עצמו מופיעים מספר תמונות של הרכב שלך שכוללות תמונה מלפני תחילת העבירה, תמונת תקריב של לוחית הרישוי שמוודאים שזה הרכב שלך ותמונה נוספת במהלך חנית הרכב.

בכל דו"ח מצלמה מצורף ושמור גם סרטון שמתעד את העבירה מתחילת העבירה ועד לסופה, אם לפי דעתך לא ביצעת את העבירה - תוכל לפנות לרשות החניה בעיריית נתניה או למחלקת האכיפה ולבקש לצפות בסרטון או לקבל דיסק.

בלי קשר, זכותך להגיש בקשת ערעור או לבקש להישפט.

פורסם

הסעיף הוא חניה כפולה (חניה ליד רכב חונה). האם עצרת בצורה כזו?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, crazyj כתב:

מדובר בדו"ח מצלמת אכיפה, בדו"ח עצמו מופיעים מספר תמונות של הרכב שלך שכוללות תמונה מלפני תחילת העבירה, תמונת תקריב של לוחית הרישוי שמוודאים שזה הרכב שלך ותמונה נוספת במהלך חנית הרכב.

בכל דו"ח מצלמה מצורף ושמור גם סרטון שמתעד את העבירה מתחילת העבירה ועד לסופה, אם לפי דעתך לא ביצעת את העבירה - תוכל לפנות לרשות החניה בעיריית נתניה או למחלקת האכיפה ולבקש לצפות בסרטון או לקבל דיסק.

בלי קשר, זכותך להגיש בקשת ערעור או לבקש להישפט.

איך מבקשים את הדיסק? זה מקוון או שצריך לנסוע אליהם?

לפני שעה, sperial כתב:

הסעיף הוא חניה כפולה (חניה ליד רכב חונה). האם עצרת בצורה כזו?

לא, יכול להיות שרכב יצא מהחנייה והיינו צריכים לאפשר לו לתמרן או משהו כזה , או שהיה מעבר חצייה ועצרנו להולך רגל, אבל לא עצירה לשם עצירה

פורסם

זה תלוי בעיריות, הכי טוב לבדוק מול המוקד העירוני שיפנו אותך למחלקה הרלוונטית (מחלקת חניה/פיקוח עירוני).

חשוב שתדע - אם אתה רוצה להגיש ערעור כדאי שתעשה את זה בהקדם (30 יום), ואם תחליט להישפט על הדו"ח והתובעת העירונית תציג את הסרטון שמתעד את העבירה בבית משפט, יש מצב שתקבל כפל קנס או אפילו יותר.

פורסם

בתמונה הראשונה אתה בנסיעה  אתה מרוחק מהרכבים החונים  בתמונה השלישית אתה צמוד לרכב חונה שיכול לרמוז על חניה כפולה

מעבר החציה מרוחק מאוד ממספר 32 והוא מרומזר בכלל אז חפש סיבה טובה אחרת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם כבר אמשיך את דברי ישה שאין שבהרצל 32 מעבר חציה אבל יש שם בנק וכספומט, כנראה/אולי חניתם והלכתם לבנק/כספומט. 

מן הסתם בסרטון יראו בדיוק מה קרה, ומצד שני אולי מדובר בדו"ח טעות - בשביל זה צריך לבדוק ולראות את סרטון העבירה. 

פורסם (נערך)

תודה על המענה אלופים, מעריך את זה מאוד! 

לפני 41 דקות, crazyj כתב:

אם כבר אמשיך את דברי ישה שאין שבהרצל 32 מעבר חציה אבל יש שם בנק וכספומט, כנראה/אולי חניתם והלכתם לבנק/כספומט. 

מן הסתם בסרטון יראו בדיוק מה קרה, ומצד שני אולי מדובר בדו"ח טעות - בשביל זה צריך לבדוק ולראות את סרטון העבירה. 

אין מצב שעשינו דבר כזה, אנחנו פשוט לא כאלו.
בגלל זה אני ממש רוצה לראות את הסירטון, להבין בדיוק מה קרה שם.

לפני שעה, ישה כתב:

בתמונה הראשונה אתה בנסיעה  אתה מרוחק מהרכבים החונים  בתמונה השלישית אתה צמוד לרכב חונה שיכול לרמוז על חניה כפולה

בתמונה השלישית זה ניראה שחזרנו לנתיב הימני. בקיצור, ננסה בלי נדר להשיג את הסירטון, ממש רוצה להבין מה היה שם.

עריכה אחרונה על ידי arps
פורסם
בתאריך 2.7.2025 בשעה 09:22, ישה כתב:

"יכול לרמוז" לא מספיק להרשעה.

זכור לי שנהג בתל אביב זוכה מעבירת חניה שצולמה במצלמה כי הצילום לא הוסדר בחקיקה.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, 2pac כתב:

"יכול לרמוז" לא מספיק להרשעה.

זכור לי שנהג בתל אביב זוכה מעבירת חניה שצולמה במצלמה כי הצילום לא הוסדר בחקיקה.

למיטב ידיעתי הדוח נערך לאחר צפייה בסרטון

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

לפני כמה שנים היה כאן מקרה של מישהו שקיבל דוח על חניה כפולה כאשר נתקע מאחורי רכב אחר והתקשה לצאת לעקיפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בואו נזכר לרגע בחוק. לפי תקנות התעבורה:
"חניה" - העמדת רכב לזמן כל שהוא, שלא לשם העלאת אנשים או הורדתם או טעינת מטען או פריקתו מיד, בלי הפסקות, בין שיש ברכב נהג או אנשים או מטען ובין שאין;

יש לי שתי נקודות להוסיף על העניין.

ראשית, לגבי השאלה מה קרה, אני מציע שתיזכר או תבדוק בחשבון הבנק האם באותו תאריך\שעה לא נמשך כסף מהכספומט שממול. ייתכן שקרה אירוע שנראה חסר חשיבות בזמנוף במסגרתו הנהג נשאר ברכב, אבל מי שישב על-ידו יצא לשתי דקות להוציא כסף והרכב נשאר עומד וממתין. כפי שניתן לראות למעשה, חוקית זה מוגדר כחניה, ולכן במקרה כזה אכן העבירה נעברה. 

מניסיוני, לפחות בשני מקרים בעבר, עבירה וקנס שלי בוטלו על-ידי הרשות כתוצאה ממכתב שכתבתי לגורם האחראי עם הסבר מה קרה מבחינתי, ומבמידת הצורך התנצלות. בשני המקרים העבירה הומרה ל"אזהרה" - שיהיה. במקרה אחד, כשעוד היו חייבים לעצור בקו עצירה, היתה איזו מכולת אשפה שהסתירה את הכביש מהצד והתקדמתי מעבר לקו העצירה במהירות מאד איטית בלי לעצור - בוטל לאחר מכתב כיוון שברור שהמכולה לא היתה אמורה לעמוד במקום כזה וקו העצירה הפך לחסר משמעות. במקרה אחר הפקח טען שחניתי בחניית נכים, שלא היתה מסומנת על הכביש אלא בשלט בצד. אני חניתי כך שחזית הרכב שלי היתה טיפה לפני השלט, והוא טען שאני חונה בחניית נכים. במקרה זה נדרשתי לתקנות התעבורה הבינלאומיות, כדי להראות (מה שנכון) ששלט תעבורה נחשב אך ורק מהנקודה שבה הוא מוצב, ולא ס"מ לפניה. כלומר, חוקית חנית הנכים אכן היתה שם, מעבר לשלט, אבל אני לא חניתי בה אלא לפני השלט. שוב, הרשות ביטלה את הקנס והמירה אותו באזהרה. אזהרה על מה, אין לי מושג, כי לא עשיתי שום עבירה.

בשורה התחתונה, אם אתה יכול להבין מה קרה (למשל משכתם כסף ככה כי הייתם בדרך לאיזה עניין מאד דחוף וחשוב והיה מדובר במקסימום דקה-שתיים עם הנהג ברכב), ולכתוב מכתב רגשי עם הסבר והתנצלות לעיריה, ובהנחה שאתה אכן אזרח שומר חוק ואין לך היסטוריה של אינספור עבירות חניה, ייתכן שפשוט יאמינו לך, יבטלו את הקנס ובא לציון גואל.

פורסם (נערך)
בתאריך 3.7.2025 בשעה 11:12, sperial כתב:

לפני כמה שנים היה כאן מקרה של מישהו שקיבל דוח על חניה כפולה כאשר נתקע מאחורי רכב אחר והתקשה לצאת לעקיפה.

תודה, בנתניה גם?

בתאריך 3.7.2025 בשעה 11:50, rehud כתב:

בואו נזכר לרגע בחוק. לפי תקנות התעבורה:
"חניה" - העמדת רכב לזמן כל שהוא, שלא לשם העלאת אנשים או הורדתם או טעינת מטען או פריקתו מיד, בלי הפסקות, בין שיש ברכב נהג או אנשים או מטען ובין שאין;

יש לי שתי נקודות להוסיף על העניין.

ראשית, לגבי השאלה מה קרה, אני מציע שתיזכר או תבדוק בחשבון הבנק האם באותו תאריך\שעה לא נמשך כסף מהכספומט שממול. ייתכן שקרה אירוע שנראה חסר חשיבות בזמנוף במסגרתו הנהג נשאר ברכב, אבל מי שישב על-ידו יצא לשתי דקות להוציא כסף והרכב נשאר עומד וממתין. כפי שניתן לראות למעשה, חוקית זה מוגדר כחניה, ולכן במקרה כזה אכן העבירה נעברה. 

מניסיוני, לפחות בשני מקרים בעבר, עבירה וקנס שלי בוטלו על-ידי הרשות כתוצאה ממכתב שכתבתי לגורם האחראי עם הסבר מה קרה מבחינתי, ומבמידת הצורך התנצלות. בשני המקרים העבירה הומרה ל"אזהרה" - שיהיה. במקרה אחד, כשעוד היו חייבים לעצור בקו עצירה, היתה איזו מכולת אשפה שהסתירה את הכביש מהצד והתקדמתי מעבר לקו העצירה במהירות מאד איטית בלי לעצור - בוטל לאחר מכתב כיוון שברור שהמכולה לא היתה אמורה לעמוד במקום כזה וקו העצירה הפך לחסר משמעות. במקרה אחר הפקח טען שחניתי בחניית נכים, שלא היתה מסומנת על הכביש אלא בשלט בצד. אני חניתי כך שחזית הרכב שלי היתה טיפה לפני השלט, והוא טען שאני חונה בחניית נכים. במקרה זה נדרשתי לתקנות התעבורה הבינלאומיות, כדי להראות (מה שנכון) ששלט תעבורה נחשב אך ורק מהנקודה שבה הוא מוצב, ולא ס"מ לפניה. כלומר, חוקית חנית הנכים אכן היתה שם, מעבר לשלט, אבל אני לא חניתי בה אלא לפני השלט. שוב, הרשות ביטלה את הקנס והמירה אותו באזהרה. אזהרה על מה, אין לי מושג, כי לא עשיתי שום עבירה.

בשורה התחתונה, אם אתה יכול להבין מה קרה (למשל משכתם כסף ככה כי הייתם בדרך לאיזה עניין מאד דחוף וחשוב והיה מדובר במקסימום דקה-שתיים עם הנהג ברכב), ולכתוב מכתב רגשי עם הסבר והתנצלות לעיריה, ובהנחה שאתה אכן אזרח שומר חוק ואין לך היסטוריה של אינספור עבירות חניה, ייתכן שפשוט יאמינו לך, יבטלו את הקנס ובא לציון גואל.

בוודאות לא משכנו כסף מכספומט, כמו שאמרתי, אנחנו לא אנשים שנעצור את הרכב לא כחוק אפילו לא לרגע.

כרגע לא הצלחתי להבין מנתניה איך משיגים את הסירטון, ממשיכים להפנות אותי לאתר בו רואים רק את ה3 תמונות האלו.

בתאריך 3.7.2025 בשעה 09:33, אלעדית כתב:

למיטב ידיעתי הדוח נערך לאחר צפייה בסרטון

יכול להיות שמה שקרה , שמי שערך את הדוח התבלבל בין הרכב שלנו לרכב הלבן האחר בתמונה השלישית. למרות שזה ניראה שהתוכנה סימנה את הרכב שלנו בהמשך הכביש , אבל אולי לא שמו לב לזה. או שמקדימה לנו היה רכב שעיכב (בתמונה לא רואים מה קורה מקדימה)

עריכה אחרונה על ידי arps
פורסם
לפני 16 שעות, arps כתב:

כרגע לא הצלחתי להבין מנתניה איך משיגים את הסירטון, ממשיכים להפנות אותי לאתר בו רואים רק את ה3 תמונות האלו.

תנסה את פרטי יצירת הקשר בדף הזה (טלפון/כתובת להגיע פיזית):

https://www.netanya.muni.il/CityHall/transparency/Pages/cameraspark.aspx

אם לא עוזר אז תברר מול המוקד העירוני או בדף הבית של העירייה בירור בנוגע לדוחות:

https://www.netanya.muni.il/City/ParkingAndTraffic/Pages/ParkingTickets.aspx

https://www.netanya.muni.il/City/ParkingAndTraffic/Pages/Staff.aspx

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, arps כתב:

יכול להיות שמה שקרה , שמי שערך את הדוח התבלבל בין הרכב שלנו לרכב הלבן האחר בתמונה השלישית. למרות שזה ניראה שהתוכנה סימנה את הרכב שלנו בהמשך הכביש , אבל אולי לא שמו לב לזה.

אגב, בדקת ווידאת את פרטי הרכב שמופיעים בדוח לפרטי הרכב שלך? לוחית רישוי/תוצר רכב (מיצובישי)/צבע רכב? יכול להיות שמספר לוחית הרישוי שרשום בדו"ח נכון, אבל יתר פרטי הרכב הם של רכב אחר - תבדוק.

אפילו אם הפרטים כן נכונים ותואמים לרכב שלך - תבדוק ותתעקש לראות את סרטון העבירה.

עריכה אחרונה על ידי crazyj

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...