Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות על פגיעה בבנינים

עדי-אל

פוסטים מומלצים

לפני 16 שעות, DareDevil כתב:

מנקודת מבט של בעל הדירה - מה קורה לו אז?

קיצור כמה שנים של בירוקרטיה עד שייבנה הבניין החדש.

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 12 שעות, sperial כתב:

@DareDevil איני יודע. מה קורה במצבים השונים. אבל לא רחוק ממקום מגורי עומד בניין שנשרף בגל השריפות של 2016, המוכר כפעולות איבה. הבניין עמד בפני תמ״א (כנראה הריסה ובניה, אבל איני יודע פרטים) - הדיירים מבקשים לקבל את ערך דירותיהם בכסף, המדינה דורשת לשקם את הבניין. בינתיים הוא עומד נטוש כבר קרוב ל-9 שנים בעת שמתנהלים הליכים משפטיים.

יש מצב לקבל את הכתובת של הבניין? אם זה לא נוח פה אז אשמח לקבל בפרטי. 

אני אשלח לעורך דין שאני מכיר שיבדוק ויחווה את דעתו.. כאמור אני והוא דיברנו אבל הכל תיאורטי,  כשדיברנו אז מקרה דומה יכול לתת תשובה יותר קונקרטית.. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 19.6.2025 בשעה 22:10, Night Driver כתב:

בזמן מלחמה יותר קשה למצוא שוכרים.

הפוך גוטה.

הרי רק בשנתיים האחרונות היה פה מצב כזה עם המפונים מהצפון ומהדרום. והנסיון מראה שברגע שיש עודף של שוכרים, שמקבלים מימון מהמדינה, המחירים מזנקים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 19.6.2025 בשעה 10:32, עדי-אל כתב:

הדיירים שמתפנים מבניין שנפגע אם הם בעלי הדירות אז המצב יותר פשוט. אם הם שוכרים הם מוצאים דירה אחרת? הפיצוי מגיע לבעלי הדירות או לשוכרים?

קישור לתשובת ביז פורטח בנושא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקישור לא פועל (ספארי)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי ככה...

https://www.bizportal.co.il/general/news/article/20018165

תוספת עריכה...

לנסות גם לחפש  בגוגל את המלל הבא והוא גם מוביל לכתבה.

שוכרים או משכירים דירה? אלו הזכויות והחובות שלכם במקרה של נזקי מלחמה

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, פינדר כתב:

הפוך גוטה.

הרי רק בשנתיים האחרונות היה פה מצב כזה עם המפונים מהצפון ומהדרום. והנסיון מראה שברגע שיש עודף של שוכרים, שמקבלים מימון מהמדינה, המחירים מזנקים.

יש הבדל בין צמצום איזורים מהמדינה ונייוד אוכלוסייה לבין כל המדינה.

תשווה לקורונה לנץמדל שמחירי השכירות ירדו בעיקר באיזורי הביקוש 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה שונה לגמרי מהקורונה שאז צעירים עזבו דירות וחזרו להורים, בגלל חוסר ודאות לגבי עבודה ושכר וסגירת מוסדות לימודים.

היום, מי שהבית שלו בתל אביב נפגע, יחפש דירה חלופית בתל אביב, לא בגדרה. כנ״ל לכל עיר אחרת.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים עם פינדר (יש לנו יותר מדי הסכמות בזמן האחרון, נהייתי שמאלני על מלא).

האירוע פה שונה לגמרי, יש אלפי דירות שחטפו ויחטפו והאנשים האלה צריכים לגור.

אם בקורוננ היה מדובר בילד או ילדה בני 25 שחזרו לחדר של ההורים ועברו ללמוד מהזום או פרשו מעבודת המלצרות שלבם כי יש חלת, פה מדובר בכמויות של הורים+2/3 ילדים שצריכים דירה קרובה לבתי ספר/עבודות. הם לא ניידים לעבור מתל אביב לנהריה.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 20.6.2025 בשעה 06:47, sperial כתב:

@DareDevil איני יודע. מה קורה במצבים השונים. אבל לא רחוק ממקום מגורי עומד בניין שנשרף בגל השריפות של 2016, המוכר כפעולות איבה. הבניין עמד בפני תמ״א (כנראה הריסה ובניה, אבל איני יודע פרטים) - הדיירים מבקשים לקבל את ערך דירותיהם בכסף, המדינה דורשת לשקם את הבניין. בינתיים הוא עומד נטוש כבר קרוב ל-9 שנים בעת שמתנהלים הליכים משפטיים.

אתה בטוח שזה הסיפור?

ממה שאני זוכר מס רכוש רצו להחזיר את הבית לקדמותו, אלא שהדיירים ביקשו במקום זאת לעשות תמ״א ובכך לקבל דירה חדשה (+תמורה נוספת, כמובן).

נחתם חוזה מול מס רכוש שכך יקרה ומס רכוש לא ישפץ להם את הבית אלא יפצה בכסף באופן חלקי כלשהו.

מאז החברה שנבחרה להוציא לפועל את התמ״א יצאה מהפרויקט\פשטה רגל והדיירים נתקעו בלימבו.

בתאריך 20.6.2025 בשעה 19:39, DareDevil כתב:

יש מצב לקבל את הכתובת של הבניין? אם זה לא נוח פה אז אשמח לקבל בפרטי. 

אני אשלח לעורך דין שאני מכיר שיבדוק ויחווה את דעתו.. כאמור אני והוא דיברנו אבל הכל תיאורטי,  כשדיברנו אז מקרה דומה יכול לתת תשובה יותר קונקרטית.. 

אאל״ט פרויד 23.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, Step כתב:

אתה בטוח שזה הסיפור?

ממה שאני זוכר מס רכוש רצו להחזיר את הבית לקדמותו, אלא שהדיירים ביקשו במקום זאת לעשות תמ״א ובכך לקבל דירה חדשה (+תמורה נוספת, כמובן).

נחתם חוזה מול מס רכוש שכך יקרה ומס רכוש לא ישפץ להם את הבית אלא יפצה בכסף באופן חלקי כלשהו.

מאז החברה שנבחרה להוציא לפועל את התמ״א יצאה מהפרויקט\פשטה רגל והדיירים נתקעו בלימבו.

אם זה הסיפור אז הוא בכלל לא רלוונטי.. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@Step אני לא מתעדכן, סביר שהיו התפתחויותֶמאז הפעם האחרונה בה שמעתי על האירוע

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 19.6.2025 בשעה 13:52, winner כתב:

גם וגם - הממ"דים נמצאים זה מעל זה והברזלים שביציקה משולבים ומוסיפים חוזק כך שנוצר מגדל מבטון עבה וחזק

גם הפיר של חדר המדרגות בנוי בצורה דומה ומהווה מקום בטוח

לא מדויק. 

פיר חדר המדרגות נבנה חזק יותר בשביל לחזק את המבנה לרעידות אדמה, זה + המדרגות שמשמשות כקורות, מחזקות את חדר המדרגות בצורה טובה יותר.  ברור שהוא לא מגן כמו ממ"ד אבל זה טוב יותר מכל חדר אחר בבית. 

ממ"דים נבנים בשביל לעמוד בעומס מסוים של כח, בממ"ד יחיד סידור הזיון יהיה אולי שונה ממגדל ממד"ים, אבל לא בהכרח יהיה חזק יותר ממ"ד יחיד. 

אגב, יצא לי בשבת לראות פרוייקט חדש בבניה שבו קומות 4 ו-5 הם דופלקסים, בדירות אלו יש ממ"ד אחד - בקומה 5, בקומה 4 אין ממ"ד ובקומות 3 ומטה יש...

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, לב טוב כתב:

אגב, יצא לי בשבת לראות פרוייקט חדש בבניה שבו קומות 4 ו-5 הם דופלקסים, בדירות אלו יש ממ"ד אחד - בקומה 5, בקומה 4 אין ממ"ד ובקומות 3 ומטה יש...

70 אחוז מסך ההיקף הפנימי של קירות הממ"ד חייבים לרדת לכל גובה מגדל הממדים.

אדריכל שמתכנן את מגדלי הממדים שלו בחוכמה, יוכל "לדלג" ממד אחד, בלי שאף אחד ישים לב שהוא עומד בתוך "שאריות ממד".

• מעניין 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...