Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון אני חושב שהיא נראית נהדר - הדור הנוכחי של ה208 נראה יפה, מקורי ואיכותי .

דבר השני, ה gtהזאת היא בעצם gte, ואנחנו צריכים להודות לדומיננטיות של הדת הירוקה בקרב הרגולטורים האירופאים שהפכו דור חדש של gti ללא אפשרי (כחלק מהריסה רחבה יותר של תרבות הרכב באירופה).

הרי פיג'ו השקיעו בפיתוח מנוע ה1.6 טורבו ולאורך שנים שכללו אותו לגרסתו החזקה (ונדמה לי שגם האמינה) ביותר , בעלת 270 כ"ס (שהיה לי העונג לנהוג איתו שנתיים).
ומשהגיע דור חדש היה מתבקש (לולא תקנות הזיהום העדכניות) להתקין את המנוע הזה (יחד עם הגיר, הבלמים והדיפרנציאל) בדור הנוכחי של ה208/308
וכך היינו מקבלים שילוב של רכב כיפי, כמו הקודם, על בסיס דור חדש של מכונית (מצויינת - על סמך רשמים) של פ'יגו.

• אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• אחראי פורום
פורסם
לפני 3 שעות, רועי5 כתב:

אתה מסיק שהיומרות הספורטיביות הן סתם קשקוש שיווקי. כל הכבוד

כי מותר לאנשים להתבאס שזה מה שהולך ונשאר ממכוניות ספורטיביות.

חשמל לא מדבר ולא מעשי לכולם; טווח קצר מדי למי שירצה ליהנות ממנה באמת; משקל גבוה זה הפאול הכי גדול פה.

שלושה קריטריונים משמעותיים עבור אנשים שעדיין מעוניינים בדינמיקה והתנהגות.

אז כן, מותר להם להתבאס ולבקר גם אם לא נהגו.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

רוב הסיכויים שהיא תהיה מהנה לנהיגה יחסית למיקרוגל שלא עולה מיליונים (רימאץ/לוטוס), ולראיה הג'וניור וולוצ'ה זוכה לשבחים על ההתנהגות שלה.

האם זה מזיז משהו לזקני הפורום שעוד נהגו בהוט האצ'ס קלאסיות של פיג'ו? לא. האם זה מזיז משהו למכירות? נחיה ונראה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 5 שעות, רועי5 כתב:

ומהמובן מאליו הזה, שקצת מיותר להזכירו, אתה מסיק שהיומרות הספורטיביות הן סתם קשקוש שיווקי. כל הכבוד. ושוב חוזר על התמיהה המתבקשת, אצלי לפחות, איך זה אנשים קובעים קביעות נחרצות על מוצר שהם מכירים אותו רק מתמונה ויח"צ, רק בגלל הסמל על הגריל. ובהקשר הזה חוזר שוב לג'וניור של אלפא, שאני לא מכיר, אבל רבים שכן טוענים שהאוטו הזה למרות הפלטפורמה המשותפת לו ולכמה מוצרים נטולי יומרה ספורטיבית, מאוד מוצלח דווקא מהבחינה הזו. לי כאמור אין מושג, אבל יפה שלאחרים כאן שגם לא טוענים לנסיון מעשי, יש.

אני לא צריך לחשוף את הרכב לחמשת חושיי כדי להביע עמדה לגבי "מורשת" שמתייחסת להתחלתה ברכבים עם מנועי בעירה פנימית וגיר ידני ולהמשך שלה ברכבים חשמליים. התנהגות כביש טובה ככל שתהיה לא תפצה על היעדר הלב הפועם של רכב, בעיניי ובעיני חלק גדול מחובבי הרכב בעולם.

• אהבתי 2
פורסם

התנהגות ספורטיבית אינה רק או אפילו בכלל פונקציה של טיב ההנעה. אם מנוע בעירה פנימית, על ריחו, רעשיו וויברציותיו הוא הסמן להתנהגות ספורטיבית, נגמר מבחינתי הויכוח, אתה צודק. אצלי בגן לימדו שזה קשור יותר לתקשורת עם הנהג, היגוי, התנהגות, נהיגה במגבלות וכיו"ב זוטות. ונכון שעל פניו ומבלי להתנסות יש לאוטו הזה, שתי מגבלות, האחד משקל גבוה יחסית והשני פלטפורמה שלא נועדה מראש להיות ספורטיבית. ועדיין ואולי דווקא בגלל האתגר למתכננים, ראוי לבחון באופן מעשי אם הצליחו שם להתגבר על המגבלות הללו לפני שמכריזים בקול גדול על עוד פלופ. חבל לקטול משהו לפני שנותנים לו צ'אנס, זה הכל.

פורסם (נערך)

כל חובב רכב סביר מתבאס שאגדה מוטורית (טוב אולי לא ספציפית ה 208GTI שנחשבת לאחלה אבל לא ממש אייקון או אגדה אלא יותר ה 205 והמורשת הספורטיבית של פיג׳ו) נהפכת למיקרוגל. 

אין גיר ידני, אין סאונד, אין משקל. כבר פאולים שעבור רובנו הופכים אותה ללא רלוונטית בכלל גם אם תתנהג כמו מקלארן. 

עכשיו גם אם נתעלם מכל מה שאמרתי וננסה לצאת מהדמות של הזקן שצועק על עננים ונסתכל עליה בצורה אובייקטיבית כעל הרכב הספורטיבי של העידן החדש והחשמלי שבו כל השיט שאמרתי לא פקטור עוד - הרכב הזה כישלון ענקי רק בגלל טווח כושל שהופך אותה לפשוט לא רלוונטית מעבר ללעשות כמה פתיחות נחמדות ברמזור בעיר מגוריך.

אולי אם יתמזל מזלו של הרוכש והוא גר קרוב מאוד לאיזה כביש נחמד אז הוא יספיק לעשות טיול קצר ולחזור הביתה בשלום על אותה הטעינה (לא בטוח עם כמה שהטווח המוצהר שגם ככה מאוד אופטימי הולך לצלול בנהיגה חזקה) 

הרכב הזה בדיחה והוא רק מדגים איך העולם החשמלי מאוד לא שם עדיין. התפשרו פה כנראה על גודל הסוללה בשביל (כנראה) להשיג התנהגות מהנה וקלילה יותר עקב הפחתה במשקל - קיבלנו טווח לא שמיש בעליל ועדיין איזה 500 קילו אקסטרה משקל מעל הדור הקודם.

אולי עוד עשור נתקרב קצת או שמה שיותר סביר - יוותרו כבר על הרעיון לגמרי ויבינו שזה לא קורה ולא עובד. ככה או ככה, הרכב בתצורתו הנוכחית הוא כישלון.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 2
פורסם

אני רק אניח את זה כאן.

5N.thumb.jpg.56a1129e636e1cfd0ae8deb8d52f5fd9.jpg

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 3 שעות, רועי5 כתב:

התנהגות ספורטיבית אינה רק או אפילו בכלל פונקציה של טיב ההנעה. אם מנוע בעירה פנימית, על ריחו, רעשיו וויברציותיו הוא הסמן להתנהגות ספורטיבית, נגמר מבחינתי הויכוח, אתה צודק. אצלי בגן לימדו שזה קשור יותר לתקשורת עם הנהג, היגוי, התנהגות, נהיגה במגבלות וכיו"ב זוטות. ונכון שעל פניו ומבלי להתנסות יש לאוטו הזה, שתי מגבלות, האחד משקל גבוה יחסית והשני פלטפורמה שלא נועדה מראש להיות ספורטיבית. ועדיין ואולי דווקא בגלל האתגר למתכננים, ראוי לבחון באופן מעשי אם הצליחו שם להתגבר על המגבלות הללו לפני שמכריזים בקול גדול על עוד פלופ. חבל לקטול משהו לפני שנותנים לו צ'אנס, זה הכל.

לא הכנסתי לרגע את המילים "התנהגות ספורטיבית", אלא מורשת ספורטיבית, שבתוכה כוללת גם רעש ריח וויברציות. כן. זה לא אומר שפיאט אונו מ87 עונה על ההגדרה, זה מבוא ללוגיקה.

לפני 33 דקות, discoTD5 כתב:

אני רק אניח את זה כאן.

זה לא מספיק רק להניח, אלא צריך להסביר מה ניסית להגיד באמצעות התמונה הזו.

לפני 9 דקות, Buki כתב:

הביאוס של חובבי נהיגה מובן. 

אני זוכר את זה בכמה גלגולים.

כשעברו מקרבורטורים להזרקה, נטען שהזרקת ממוחשבת זה משהו אנמי ולא מרגש ולא יכול להחליף סוללת Weber כפולים. לא אותה תגובה ולא אותו כייף, אין מה להשוות. 

בהמשך ההזרקות השתפרו וכבר אין לאף אחד טענות. 

אחרי זה הכניסו הגה כוח, גם נטען שסיוע הכוח מסנן את הפידבק, אין את החדות, אין את הרגש, רוצה רכב ספורטיבי עם הגה לא מתוגבר.

תוך כמה שנים גם את הטענות האלו הפסקנו לשמוע, הגה כוח זה סבבה ואפילו חובה. 

בהמשך היה אותו סיפור עם הגה כוח חשמלי.

אחר כך נכנס הגיר האוטומטי, זו היה הכי קשה לקבל, כמובן אותן טענות (מוצדקות במקרה זה לדעתי) שהגיר האטומטי פוגע בהנעה מהרכב, אין את אותה שליטה ואותה תקשורת וזה בכלל לא זה.

עברו כמה שנים ורכב ספורטיבי אוטומטי הפך לדבר שבשגרה, רק מספר דגמים קטן מאוד נשאר נאמן לגיר ידני.

אז שמנו V על הכל, עכשיו זה שלב הדחקה של רכב ספורטיבי חשמלי. אני מניח שתוך מספר שנים גם על זה נשים V, יהיו בטוח כמה אנשים שעדיין יעקמו פרצוף אבל הרוב יזרמו. 

הדוגמאות שלך לא יושבות על אותה משבצת.

גיר אוטומטי והגה כח כן.

קרבורטור לא.

בסופו של דבר, מחירי ספורטיביות אנלוגיות, ידניות, עם מנועים שהפסיקו לייצר היום, רק מאמירים גם בגיל 20 ו30, פשוט בגלל שיש קהל מאוד גדול שלא מוכן לקבל את המודרניזציה הזו.

פורסם
לפני 40 דקות, EliC25 כתב:

זה לא מספיק רק להניח, אלא צריך להסביר מה ניסית להגיד באמצעות התמונה הזו.

מי החליט? 

אין צורך להיכנס לתפקיד המורה בבית הספר. 

אם אתה צריך הסבר - אז זה לא בשבילך. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

אוקיי. אתה מוזמן להמשיך להגיב בצורה הצינית-מתנשאת בכל שרשור פה, אני בטוח שזה מוסיף הרבה ערך לדיונים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

אני רק אניח את זה כאן.

יש הבדל עצום במחיר. אין ספק שהיא זוכה לשבחים מקיר לקיר, אבל היא מאד מאד יקרה. רחוקה מאד מלהיות הוט האץ' נגישה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הנקודה היא שיכולה להיות חשמלית ספורטיבית מהנה. גם על הסייברסטר יש חוו"ד טובות. 

לפני 52 דקות, EliC25 כתב:

אוקיי. אתה מוזמן להמשיך להגיב בצורה הצינית-מתנשאת בכל שרשור פה, אני בטוח שזה מוסיף הרבה ערך לדיונים.

דעתך על תגובות של גולשים אחרים באתר אינה רלוונטית.

כנ"ל גבי תרומתם לדיון. 

כדאי שתקרא את כללי הפורום עוד פעם. ותפנים. 

לשעבר:

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

אני רק אניח את זה כאן.

אה הג׳יפון הזה עם הרעש מנוע וגיר מזויפים ששוקל מעל 2.2 טונות. ממש נתונים שמדברים לליבו של כל חובב רכב. 

ומה זה משנה בכלל כשהפיג׳ו עם טווח שלא רלוונטי לאנשים שרוצים להחזיק רכב? הכישלון ידוע מראש 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

אם כבר ממד בלילה חשבתי על פתרון: מחזירים את בטר-פלייס לחיים, בערך:

מחלקים את הסוללה, נניח לחמישה חלקים. מגיעים למסלול ומפקידים 4 מתוכם במטען ויוצאים עם חלק אחד למקצה של הקפות ברכב קל משקל. בתום המקצה מחליפים את החלק הריק באחד מלא ויוצאים למקצה הבא.

• רעיון טוב! 2

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...