Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי אמין תקציב 60K

oshridd

פוסטים מומלצים

שלום רב, בבעלותי מאזדה 6 שנתון 2008 

הרכב משרת אותי כבר 8 שנים, תמיד טופל בזמן ואף פעם לא עשה בעיות מכניות, מאוד מאוד אמין. 

קניתי אותו עם 150 אלף ק"מ ואני מוכר אותו היום עם 270 אלף ק"מ. 

אני בגדול מחפש רכב שיהיה אמין, משפחתי, אנחנו כרגע זוג שהתחתן לאחרונה, מצפים בהמשך ל+1 בע"ה. 

אני מחפש רכב בטיחותי, אמין, תא מטען מרווח. 

התקציב שלי הוא עד 60 אלף ש"ח. 

מהחיפושים שלי ביד 2 הנטייה שלי הייתה לחפש מאזדה 3 שנתון 2017-2018, המאזדה 6 בשנתונים האלה מרגישה לי ארוכה מדי. 

התעניינתי גם הונדה סיוויק האצבק שנתונים 16-17 עם מנוע 1.8 לא המנוע 1.0 עם התקלות. 

אשמח לשמוע גם עוד הצעות, אשמח לשמוע מה חשוב לבדוק לפני הקנייה, אני בגדול לא אחד שמחליף רכב כל שלוש שנים אם אני קונה רכב אני מתכנן להישאר איתו לפחות 8 שנים, הסיבה היחידה שאני מחליף את המאזדה זה כי כבר 16 שנה על הכביש זה אישור בלמים, עוד מעט 19 שנה זה שני טסטים בשנה, לא כלכלי. 

אשמח להצעות תודה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל למה 2 טסטים בשנה זה לא כלכלי? יכול להסביר.

תבדוק גם את עלות הביטוח, יש רכבים גניבים עם עלות גבוה.

ההונדה, אמינה, גיר פלנטרי רגיל גם.

יש סובארו b4, תחזוקה טיפה יותר מוקפדת, ויש טיפולים נוספים לתחזוקה, אבל נמכרת במחיר שוק נמוך לעומת רכבים אחרים.

יכולה לחפש גם קיה פורטה, רק לבדוק בוצה במנוע, יש חשיבות לשגרת הטיפולים ושימוש בשמן עם התקן הנכון.

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 34 דקות, לירון .ה. כתב:

קודם כל למה 2 טסטים בשנה זה לא כלכלי? יכול להסביר.

תבדוק גם את עלות הביטוח, יש רכבים גניבים עם עלות גבוה.

ההונדה, אמינה, גיר פלנטרי רגיל גם.

יש סובארו b4, תחזוקה טיפה יותר מוקפדת, ויש טיפולים נוספים לתחזוקה, אבל נמכרת במחיר שוק נמוך לעומת רכבים אחרים.

יכולה לחפש גם קיה פורטה, רק לבדוק בוצה במנוע, יש חשיבות לשגרת הטיפולים ושימוש בשמן עם התקן הנכון.

כי צריך להוציא אישור בלמים כל פעם מחדש, ורק הלהתעייף לטסט וכל פעם ממציאים שם משהו אחר. 

מעדיף להתחדש כבר בשנה כמה כבר המנוע יסחוב עוד 270 אלף קילומטר. 

מה עם המאזדה 3 שנתונים 17-18? מומלץ? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאזדה 3 בשנים האלה, עם מנוע 2.0,  רכב מצויין - אמין, מהנה לנהיגה.

אבל הוא יחסית צפוף,  פחות נוח מאשר מאזדה 6, ביטוח מקיף יקר מאוד,  הרכב גניב.  הדגם נסחר מעל המחירון ( במיוחד רכבים שמורים, במיוחד האצ'בק), במידה וייגנב, הביטוח משלם מחירון בלבד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כדאי לך לחפש מאזדה 6 דור 3 שנכנסת בתקציב שלך.

הבחקוש לגיפונים הפך את הקטגוריה של מאזדה 6, קטגוריית המשפחתיות הגגדלות לפחות מבוקשת ועם תמורה גבוהה יותר.

יכול להיות שצליח למצוא מאזדה 6 סטיישן שהיא פחות ארוכה ומתאימה מאוד למשפחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים עם הכיוון הכללי להישאר עם מאזדה

אבל לטעמי מאזדה 3 ו 6 לא יתאימו לך

ה 3 צפופה מאחורה

ה 6 עם תא מטען מאוד שטוח, לא רואה איך עגלה נכנסת לשם.

לטעמי ה CX5 תתאים יותר.

ציטוט

אשמח לשמוע מה חשוב לבדוק לפני הקנייה

0. לבדוק באפליקציית משומשת ודומיה אם יש פרטים מעניינים

1. לבדוק שהמוכר מופיע בעצמו כבעלים של הרכב ברישיון

2. דוח סליקה/בלקר.

3. היסטורית טיפולים.

4. בדיקה במכון בדיקה.

5. לא להתפתות לקנות מסוחר/מגרש, מדובר ברכבים מאוד סחירים, אם הגיע לסוחר סימן שיש פגם כלשהו.

סה"כ מדובר ברכבים מאוד אמינים ללא מחלות ידועות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טויוטה קורולה תענה על דרישותיך. כמה שיותר חדשה ועם היסטורית טיפולים מתועדת. עדיפות לקניה מפרטי. מזל טוב

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, oshridd כתב:

התעניינתי גם הונדה סיוויק האצבק שנתונים 16-17 עם מנוע 1.8 לא המנוע 1.0 עם התקלות. 

היתה לי ידנית במשך 10 שנים. ראה סיכום.

התופעה המוזרה שהיתה לי עם המצבר רלוונטי לידני. וגם זה כנראה היה ייחודי מאוד

הסיבה היחידה שאני מחליף את המאזדה זה כי כבר 16 שנה על הכביש זה אישור בלמים, עוד מעט 19 שנה זה שני טסטים בשנה, לא כלכלי. 

יש סיבות רבות להתחדש אחרי רכב ישן. אבל אם אתה שואל כלכלית נטו אז רכב ישן ואמין שמספק את הסחורה זה המסלול הכלכלי ביותר. להתחדש לא יחסוך לך כסף. אולי כאב ראש.

לפני 19 שעות, oshridd כתב:

כי צריך להוציא אישור בלמים כל פעם מחדש, ורק הלהתעייף לטסט וכל פעם ממציאים שם משהו אחר. 

מעדיף להתחדש כבר בשנה כמה כבר המנוע יסחוב עוד 270 אלף קילומטר. 

ההתעסקות וכאב הראש בטסט זו סיבה טובה להחליף. אבל רק חשוב להבהיר שזה לא שיקול של חסכון.

כמה יסחוב המנוע הנוכחי עם 270,000 אני לא יודע. יכול להיות שתחליט למשוך איתה והיא תתפגר ותתחרט שלא מכרת. אבל בהערכה סבירה המסלול הכלכלי זה לסחוב כל עוד הרכב תקין

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה להחליף נוסחה מנצחת?
הייתי נשאר עם ה6, גדול לך מצטרף להמלצה על הקורולה אמינה מאוד ומרווחת או לחלופין תרד קצת בשנתון ותחפש פריוס על הדרך תרוויח גם צריכת דלק מעולה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 שעות, oshridd כתב:

מהחיפושים שלי ביד 2 הנטייה שלי הייתה לחפש מאזדה 3 שנתון 2017-2018, המאזדה 6 בשנתונים האלה מרגישה לי ארוכה מדי. 

אני לא יודע אם אלו שנתונים רלוונטיים אבל גרסת הסטיישן של מזדה 6 קצרה מהסדאן. מניח שנדירה יותר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, לירון .ה. כתב:

כי צריך להוציא אישור בלמים כל פעם מחדש, ורק הלהתעייף לטסט וכל פעם ממציאים שם משהו אחר

יש לך עוד שנתיים עד שתצטרך 2 טסטים בשנה.

וזה נקרא אישור רכב מיושן.

דווקא האגרה מתחלקת על פעמיים, אז זה יותר קל בכיס.

רכב ישן ומתוחזק זה הכי כלכלי שיש, אלא אם באמת הרכב כבר לא מתוחזק, ויוצר בעיות ביום יום.

אני מחזיק רכב שעושה 2 טסטים בשנה, כבר כמה שנים. לא מוצאים כלום, כי אין מה למצוא.

זו לא סיבה להחליף.

אם יש לך סכום וזה לא כבד עליך, ובא לך להתחדש ברכב יותר חדיש אז מעולה. 

• רעיון טוב! 2

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 22.3.2025 בשעה 23:58, vladclar כתב:

מאזדה 3 בשנים האלה, עם מנוע 2.0,  רכב מצויין - אמין, מהנה לנהיגה.

אבל הוא יחסית צפוף,  פחות נוח מאשר מאזדה 6, ביטוח מקיף יקר מאוד,  הרכב גניב.  הדגם נסחר מעל המחירון ( במיוחד רכבים שמורים, במיוחד האצ'בק), במידה וייגנב, הביטוח משלם מחירון בלבד.

תודה על התגובה 

אני כבר יותר משבוע בחיפושים ביד 2 והתגובה שלך היא נכונה אחד לאחד. 

כמעט ולא מצאתי רכבים עם נתונים טובים שהם לא מעל המחירון לפחות ב5-10 אלף ש"ח, מאזדה 2017-2018 נמכרת ביד 2 ב60-70 אלף ש"ח והיו כאלו שגם ביותר. 

לגבי הביטוח זה שיקול שלא לקחתי ואכן בדקתי, הבידוק מאוד יקר, אבל השאלה שלי היא אם רק במקיף הביטוח יקר או שגם בצד ג חובה אם אעשה.

אני עד היום הייתי עם מאזדה 6 2008, עושה ביטוח חובה וצד ג ב3 אלף ש"ח וסוגר את הסיפור לשנה. 

יש לי וותק ביטוחי של 6 שנים רצוף עם עבר ביטוחי נקי ברוך השם, לקנות מאזדה בסכום כזה ולא לעשות מקיף זה יהיה לא אחראי נכון? כמה אתה חושב שיעלה לי ביטוח מקיף? 

בנוסף אם אתה מבין קצת בנושא אשמח שתייעץ לי, הקפאתי את הביטוח במקום לבטל, חברת הביטוח אמרו לי שיש לי 28 יום למצוא רכב אם לא מצאתי להתקשר והביטוח יבוטל, הם אמרו לי שזה יפגע לי ברצף הביטוחי.

האם כשארצה לחדש ביטוח לדוגמא אמצא רכב עוד חודשיים, כל השש שנות רצף ביטוחי שלי ימחקו? לא יסתכלו על זה? 

סליחה על התגובה הארוכה, ומודה לך על העזרה. 

בתאריך 23.3.2025 בשעה 16:14, mottis כתב:

כדאי לך לחפש מאזדה 6 דור 3 שנכנסת בתקציב שלך.

הבחקוש לגיפונים הפך את הקטגוריה של מאזדה 6, קטגוריית המשפחתיות הגגדלות לפחות מבוקשת ועם תמורה גבוהה יותר.

יכול להיות שצליח למצוא מאזדה 6 סטיישן שהיא פחות ארוכה ומתאימה מאוד למשפחה.

הבעיה שלי עם ה6 בשנתון המתקדם יותר זה האגרת רישיוי הגבוהה שלה, אם אני לא טועה היא ברמה 4 או איך שלא קוראים לזה והאגרה שלה גבוהה. 

מאזדה 6 דור 3 איזה שנים אלה? 

המאזדה שלי שנת 2008 הייתה גודל מעולה, מרוב שאהבתי את הרכב שקלתי אפילו להביא את הצורה שלו בשנה האחרונה של הדגם שנת 2013.

המאזדות אחרי השנים האלה פשוט ארוכות ממש, תקן אותי אם אני טועה. 

ושוב תודה על העזרה. 

בתאריך 23.3.2025 בשעה 17:17, Michazzz כתב:

טויוטה קורולה תענה על דרישותיך. כמה שיותר חדשה ועם היסטורית טיפולים מתועדת. עדיפות לקניה מפרטי. מזל טוב

את האמת שאני לא מבין בדגמי טויוטה, אני לא יודע למה אבל הרכב תמיד הרגיש לי מבוגר מדי ובלי יותר מדי תמורה, אני מבין שהיא אמינה לפי מה שאנשים אומרים אבל לא חוויתי את הרכב. 

יש לך המלצה על דגם מסוים? בתקציב של עד 60 אלף ש"ח רצוי נמוך יותר. 

תודה על העזרה 

בתאריך 23.3.2025 בשעה 18:59, llaavvii כתב:

למה להחליף נוסחה מנצחת?
הייתי נשאר עם ה6, גדול לך מצטרף להמלצה על הקורולה אמינה מאוד ומרווחת או לחלופין תרד קצת בשנתון ותחפש פריוס על הדרך תרוויח גם צריכת דלק מעולה.

את האמת שאני יכול לקנות שוב מאזדה 6 כמו שהייתה לי רק שנתון 2013, שלי הייתה 2008. 

אבל זה לא מרגיש כמו להתחדש, אין לדעת מה עבר הרכב ומתי הבלאי יתפוס אותי. 

השנים המתקדמות של המאזדה 6 הרכב כמו ספינה ממש גדול למרות שאין אמין ממנו בעיניי, הייתי 8 שנים עם הרכב ונהניתי מכל רגע, מעבר לטיפולים שוטפים לא ראיתי מוסך, כמובן שאני גם אחראי לדבר כי ביצעתי טיפולים כמו שעון, השתמשתי בשמנים ובמוצרים הכי טובים לרכב והרכב תגמל אותי בחזרה. 

יש לך המלצה על קורולה מסוימת? 

תודה על העזרה 

בתאריך 23.3.2025 בשעה 20:08, razi_pazi כתב:

בדיוק. רכב ישן ומתפקד היטב זה הכי כלכלי שיש.

בהחלט יש סיבות להחליף אותו. אבל חסכון אינה אחת מהן.

מסכים בהחלט, במקרה שלי זה כבר הרכב די עשה את שלו. 

270 אלף קילומטר 

הבלאי התחיל להצטבר, לא בלאי מכאני כמו מנוע או גיר, אלא חלונות שכבר לא עובדים, בגז שלא היה נפתח, משולשים שהיו הולכים מהר מדי, תושבות מנוע. 

הרכב מאוד אמין אבל יישור קו בשבילו היה עולה לי בשווי שלו. 

בסוף מכרתי אותו ב7 אלף ש"ח והטסט שלו עוד חודשיים, אני חושב שקיבלתי מחיר די הוגן. 

ואוסיף תגובה נוספת סליחה מראש אם זה עובר על חוקי הפורום

בחיפושי אחר מאזדה 3 שנתונים 2017-2018 ראיתי רכבים עם נתונים יפים מאוד אבל יד 3-4-5 

האם לקנות רכב עם נתונים טובים ויד כזאת זה "חתונה קתולית" כי ארצה למכור אותו אני מאמין לאחר מספר שנים. 

אני לא אחד שמחליף רכבים מהר אבל מה השיקול הכי חשוב שלי? כמה היד נכנסת לשיקול. 

תודה רבה לכם על העזרה חבר'ה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/cfwxhijo

דגמי GLI בד"כ שמורים יותר ומאובזרים יותר

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/f5ttfix6

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...