Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט האם לקנות סיוויק שנת 09 או 96, השיקול העיקרי שלי לגבי ה96 היא שאני צריך את הרכב לנסיעה יום יומית לעבודה ולרכבי אספנות אסור לנסוע בכביש בין 7 ל 9 בבוקר.

האם כאשר רכב מגיע לגיל 30 חובה להפוך אותו לאספנות ברישיון או שיש אופציה להמשיך עם רישוי רגיל ?

תודה

פורסם

לא חובה
להחלטתך בלבד

לא כל כך ברור איך אתה מתלבט בין שתי מכוניות שהפער בינהן הוא 13 שנה...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תודה רבה!

מתלבט בגלל שאני מחפש סיוויק ידנית בלבד (שנתון לא ממש רלוונטי), מצד אחד הייתה לי פעם סיוויק 98 שהייתה מעולה מצד שני עם השנים מגיע הבלאי ולכן שוקל אולי ללכת לכיוון שהוא פחות אספנות אלא יותר חדש.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שכל הדורות של הסיוויק הגיעו לארץ גם באופציה ידנית חוץ מהנוכחי. רק צריך לחפש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אכן יש (אפילו יחסית הרבה) סיוויקים מהדור של 2006 - 2012 עם גיר ידני.

לא חובה להפוך לאספנות אחרי 30 שנה על הכביש אבל תישאר עם טסט כל חצי שנה, וביטוח ורישוי סטנדרטי. 

• אהבתי 1

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בגדול, מדינת ישראל שונאת את העובדה שאתה נוסע ברכב ישן מעל גיל 20 כי אתה דופק את המערכת. המדינה מתקיימת מכך שאנשים קונים רכבים חדשים בהומניהם. ולכן, כאשר אתה מחליף רכב וקונה משומש אתה עוזר לבעלים הראשונים של הרכב החדש לגלגל אותו בפירמידה. כאשר אתה עם רכב מעל גיל 20 אתה לא משתתף בגלגל הזה ובנוסף אתה משלם אגרת רישוי נמוכה יחסית ולכן המדינה מענישה אותך. היא מענישה אותך בכך שהיא דורשת ממך 2 טסטים בשנה. מלבד העובדה שאתה משלם פעמיים אגרת בדיקת רכב במכון אתה צריך להביא אישור תקינות רכב מיושן שיכול להגיע ל 250 שקל לאישור. כמו כן אתה שבוי בידיהם של בעלי המכונים הגזלים. תמיד אבל תמיד הם ימצאו משהו לא תקין. גם אם תיקנת הכל בטסט הראשון תמיד הם ימצאו משהו בטסט השני. לא מבין איך. לדוגמה, בזמנו הייתי צריך להחליף צינורות בלם קידמיים. האוטו נכשל אך ורק על זה. כל השאר היה פיקס פוקס. אז למה לכל הרוחות לעשות עוד פעם טסט אחרי חצי שנה? דבר נוסף, אם במכון הרישוי ישנה מכונה שבודקת את עוצמת הבלימה מדוע מחייבים אותי ברכב אחרי 15 שנים להביא אישור כל שנה של מערכת הבלמים? 

עכשיו שמדובר על רכב אספנות אתה חיב להבין דבר אחד. כל ההטבות שרכב אספנות זוכה להן הן בזכות עובדה אחת ואחת בלבד. לא בגלל שהן בנות 30 שנים אלא שבזמנו נציגי מועדון החמש פנו לנציגי המדינה והסבירו להם שרכב אספנות כשמו הוא, לתחביב בלבד. ולכן, זה לא הגיוני בעליל לחייב בעלים של כזה רכב שגומע כמה מאות קילומטרים בשנה בקושי לעמוד בכל הגזרות הדרקוניות הללו. המדינה הסכימה וכך נחקק החוק שאסור לנסוע ברכב אספנות בין 7-9 שהם השעות שמרבית האנשים בישראל יוצאים לעבודה. 
קח בחשבון שהבלאי של רכב אספנות הוא גבוה וזמינות החלפים היא נמוכה. לכן מרבית בעלי רכבי האספנות באמת מחזיקים אותם כתחביב ולא לשימוש יום יומי אינטנסטיבי. אולי אם יש מישהו שנוסע כמה ק"מ בודדים כל יום זה שווה לו אבל למי שמתכנן להשתמש ברכב אספנות על בסיס יומי לשימוש רגיל עלול למצוא את עצמו עם חור בכיס. 
בלי לחפור יותר מדיי, אם יש לך רכב שיכול להפוך לאספנות עדיף להפוך אותו לכזה מאשר להשתמש בו כרכב מיושן רגיל. 

• אהבתי 3

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...