Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרה ארוכת טווח (חודשיים-שלושה עד חצי שנה)

פריג'י

פוסטים מומלצים

בעבר קניתי רכב ממישהו שהיה במצב דומה לשלך.

הוא בחר לקנות רכב (פיאט פנדה) מחברת השכרה (קל-אוטו) להשתמש בו במהלך חצי שנה ואז למכור אותו (לי).

זו לא היתה נבלה סרוחה, זה לא היה סכומים גבוהים במיוחד (למיטב זכרוני, קנה את הרכב באיזור 40K ומכר באיזור 35K לאחר חצי שנה - אל תתפוס אותי במילה).

הבעיה שהיום כבר קשה למצוא רכבים במחירים כאלו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פיאט פנדה ושות' פשוט לא רלוונטיים לנסועה שלי בחצי שנה הזו. מדובר על כבישים הרריים (לא כפרים ציוריים באיטליה) וחצייה של חצי מהצפון לכל כיוון.

הרכב חייב להיות טורבו/דיזל/חשמל/יחס כ"ס למשקל טוב.

ובוודאי שלא אקנה 1.2 טורבו של פיז'ו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפיאט פנדה הזו עשתה מודיעין-ירושלים כמעט שלוש שנים ללא בעיה וללא התאמצות מיוחדת בעליות בכביש 443.

גם באיטליה תוכל לראות את הפנדה לא רק בין כפרים ציוריים אלא גם בכבישים המהירים מאותתת לך לפנות את הנתיב השמאלי...

בכל מקרה, הפנדה היתה רק דוגמה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יודע שזה יהיה טיפה חופר אבל אולי כדאי להתקשר לחברות הגדולות ולבקש מהן הצעת מחיר להשכרה חודשית. 

לכל חברה שיציינו פה יהיו יתרונות וחסרונות, וזה לא קשור רק לשם של החברה אלא גם לסניף הספציפי (נניח קיבלתי שירות מעולה מסניף ירושלים ואתה הולך בכלל לסניף אילת). 

בסופו של דבר כל החברות הגדולות יתנו לך רכב עם מעל 20-30 אלף קמ (מתחת לזה הם שומרים לנתבג לתיירים), בקטגוריה שתבחר, במחיר שהם יבחרו. 

רק שתדע שאתה משריין קטגוריה. לא רכב ספציפי. אם נניח תלך על סופר מיני אתה יכול לקבל פאביה (שטובה למסלול שלך) או פתאום סוזוקי בלנו. ככה גם יתייחסו אליך - בתור אדם ששוכר קטגוריה ולא רכב ספציפי. 

אז כשאתה מקבל הצעות מחיר תשאל:

1. אם יש אפשרות לרכב ספציפי. 

2. האם יש הגבלת קמ חודשי. 

3. מה קורה במקרה של טיפול לרכב - האם באים עד אליך לבצע החלפה? 

בנוגע לביטוחים וצילום הרכב כבר כתבו פה ואתה כבר מודע לזה. 

כשאתה מבצע סופית את ההזמנה תשתדל שהרכב יהיה עם כמה שפחות קמ, חברות השכרה יעדיפו לתת לאדם אחד רכב עם 70 אלף קמ למשך 3 חודשים מאשר ל 15 השכרות שונות של שבוע. 

לדעתי אגב השכרה זו האופציה הכי הגיונית בתנאים שלך - ראש שקט לכמה חודשים, מאשר להתעסק עם קניה/מכירה ותקלות שיכולות לצוץ במסלול של 120 קמ ביום. 

בהצלחה

Ford Fiesta 2014 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 37 דקות, גור אדם כתב:

מודיעין-ירושלים

א' זה חצי מהמרחק.

ב' בירושלים יש הגיון רב ברכב קטן.

השאלה אם יש דוגמה רלוונטית, אני יכול לקנות גם אלטו או קקטוס ידנית אטמוספרית בסכום של פיצוחים... אבל אנחנו משווים דברים לא נכונים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי במצב דומה לשלך, החזרתי רכב חברה וחיפשתי פתרון בהתחשב בכך שיכול להיות שאחזור לרכב חברה בתוך כמה חודשים.

אחרי שהבנתי ש-3 חודשי השכרה יכולים להסתכם במשהו כמו 10k לרכבים שהם לא מציאה גדולה, החלטתי לגשת ליד 2 ולחפש רכב עד תקציב של 30k ונתונים של עד יד 3 וק"מ יחסית סביר, מתוך הרשימה שקיבלתי בחיפוש סיננתי כמה רכבים רלוונטיים.

בסוף יצא שקניתי רכב יד 1 עם ק"מ יחסית נמוך בפחות מ-20k שקלים והוא משמש אותי כבר 4 חודשים.

לדעתי השכרה לתקופות כאלו של כמה חודשים היא ממש לא משתלמת כלכלית, אלא אם ממש חשוב לך לנסוע על רכב בן 3 ומטה.

יש רכבים מעולים בשוק שיתנו עבודה גם אם הם בני עשור, במיוחד אם לא אכפת לך "להתפשר" על גיר ידני.

עריכה אחרונה על ידי zivk
  • אהבתי 2

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 57 דקות, zivk כתב:

בסוף יצא שקניתי רכב יד 1 עם ק"מ יחסית נמוך בפחות מ-20k שקלים והוא משמש אותי כבר 4 חודשים.

אם זה הרכב שבחתימה, אכן הדבר הראשון שחיפשתי, אבל מצאתי רק "נבלות" (גם השמורות שראיתי עם כמעט 200 אלף ק"מ)

למה שמישהו ימכור כזה בסכום שציינת? זה ממש לא להכיר את השוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אישית הייתי הולך על נבלה סרוחה עם טסט ארוך וכ"ס מתאים. תשתמש עד הטסט או עד שתצוץ תקלה משמעותית. עדיין ייצא לך זול בהרבה מהשכרה.

לחילופין - רכישה כמו שהציעו כאן של רכב שתצטרך להתעסק עם המכירה שלו. עדיין תוכל להוריד מחיר ולהעיף וייצא לך זול יותר.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוסיף לרכישת רכב בתקציב נמוך.

לקנות מאזדה/טויטה/הונדה עד 30 אלף.

ככל הנראה ירידת הערך שלהם תהיה נמוכה עד אפסית.

וגם ככל הנראה יסעו יפה מאוד בכל התנאים שציינת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואם תשכור רכב ולא תעשה ביטול השתתפות עצמית ותעשה נזק?או הרכב יגנב? תשלם לחברת השכרה.

רכב חזק ויציב יעלה לא מעט בחברות השכרה.

החבילה שכוללת ביטול השתתפות תייקר את ההשכרה.

במצב הנ"ל הכי יתשלם לרכוש רכב לא יקר ולמכור לאחר מכן.

בתוספת של כמה אלפים בשנה אפשר גם לבטח אותו במקיף וללכת לישון בשקט בלילה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, slavai כתב:

ואם תשכור רכב ולא תעשה ביטול השתתפות עצמית ותעשה נזק?

לא בא בחשבון...

לפני 4 שעות, slavai כתב:

או הרכב יגנב?

זו כבר בעיה של החברת השכרה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שפות"ש ענה כבר שהוא לא רוצה רק רכב, הוא רוצה רכב+שלוות נפש (כמה שאפשר). רכב שלא יתקלקל ועלויות ידועות מראש. ועל זה מוכן לשלם, רק רוצה למצוא מה שפחות, הגיוני.

אני פריק שאוהב את ההתרגשות שלקנות רכבים אבל בקורונה גם אני הייתי במצב הזה. אבל אז אפשר היה לקבל רכב ב-80 ש"ח ליום. היום הכי מעט שבמקרה ראיתי זה 3300/חודש למיני דרך פריזבי (לא סגור על הביטול השתתפות). הליסינג יד2 נשמע אופציה יותר טובה. 

בתאריך 10.3.2025 בשעה 21:08, M H כתב:

אם רלוונטי, תפנה בפרטי לקבל מספר ישיר של מי שאחראי שם על ליסינג יד 2.

בשביל זה יש פורום! 🤴

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עם גולף ידנית שנת 1995 לומדים לא לבזבז אף טיפה של כח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 56 דקות, Jack457 כתב:

הליסינג יד2 נשמע אופציה יותר טובה. 

בהחלט מעניין, אבל אם המסלול הוא לשנה מינימום/שנתיים נומינל - זה כנראה פחות מתאים, בתנאים כאלו כבר אקנה רכב.

@M H אשמח לפרטי איש קשר, בה"פ.

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...