Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן בתקציב של 30,000

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מחפשת רכב קטן (רכב שני) שישרת אותי בנסיעות לעבודה - ממוצע 60 ק"מ ביום בין עירוני, נסיעה מישורית.

עושה בממוצע כ-13-14 אלף ק"מ בשנה

חשוב לי שיהיה חסכוני ואמין.

תקציב באזור ה- 30,000 ש"ח 

אם אפשר שיהיה גם זול בשקלול ביטוחים אז מצויין.

תודה רבה לעוזרים

פורסם

אם אתה עושה 13-14 אלף ק"מ בשנה אתה צריך לשנות את התעדוף מ:

חסכוני, אמין וזול לביטוח

ל:

אמין, זול לביטוח וחסכוני.

או בכלל עדיף ל:

אמין וזול לביטוח. חסכוני רק בונוס.

התעדוף שלך הוא מקרה מובהק של תופעה נפוצה של תיעדוף יתר לחסכון בדלק.

תראה את המספרים. רכב קטן בנסיעה מישורית ללא פקקים (כך הבנתי)

ניקח רכב חסכוני שעושה 1:17.  כ 800 ליטר בשנה.

בהנחה שלא תקנה רכב גדול ושתיין גם הסופר מיני/משפחתית הבזבזנית יחסית תעשה 1:12. כ 1125 ליטר.

2300 שח בשנה. וזה במספרים עם פער מאוד גדול בצריכת הדלק. 

במציאות בין החלופות הריאליות הפער יהיה יותר בכיוון של 1300 שח...

זה כסף אבל פחות מהפער בין רכב אמין ללא אמין. 

פורסם

תודה, עוד 1300 בשנה לא יהיה נוראי..

עברתי קצת על יד2 וצמצמתי חיפוש לאזור ~33 א"ש, שנת 2016 וצפונה ו120 אלף ק"מ ( 15 אלף ק"מ בשנה נשמע סביר).

אלו פחות או יותר הרכבים שחזרו

סוזוקי סלרי

קיה פיקנטו

מיצובישי ספייס סטאר

יונדאי I10

שברולט ספארק

רנו קליאו

פיגו’ 208

בהמלצה שלכם אשמח לרכב שגם עלות החלפים אינה גבוהה (בכל זאת זה משהו שצריך לקחת בחשבון שקונים רכב שאינו חדש 😁 )

תודה רבה לכולם

פורסם (נערך)

סלרי זה חמוד.... סלריו. זה סוג של אלטו מעט משודרגת. אני לא מכיר את הרכב אבל ממה שיודע עליו נאמן למתכונת של סוזוקי קטנה. ואותן אני מכיר ומוקיר. זולה לתחזוקה, אמינה, עמידה וחסכונית בדלק. בד"כ התכנון הפנימי שלהן מוציא הרבה על אף מימדים חיצוניים צנועים. כל השאר חסרונות אבל לרוכשים הרלוונטיים זו בד"כ פשרה טובה מאוד.

לדעתי תשאיר לך עודף שמן מ 30.

את הקליאו אני מכיר. דור 4. 

יש שתי גרסאות ידניות.

0.9 טורבו. יופי של רכב עם מזגן מחריד ברמה שהוא דיל ברייקר בעיני. ממש זוועה של מזגן. היתה לאבא שלי. קנה חדשה ובקיץ השני עשה עליב טרייד מרוב שהמזגן לא סחב.

1.2 ללא טורבו. אני לא מכיר אבל מבין שאמינה. מניח שאיטית יחסית.

יש אחת אוטומטית. 1.2 טורבו עם גיר רובוטית. רכב עם גיר רקוב ברמה אחרת. זוועה אמיתית. ועוד מספרים שהמנוע זה החלק הגרוע שם. שומר נפשו ירחק. המזגן אגב סבבה. מספר פעמים כשהרכב נתקע המתנתי בשיא הקיץ בשמש לגרר עם מזגן עובד... אז לא הכל רע.  

כמובן יש לקחת בפרופורציות את ההתלהבות מהמזגן. זה כשעבד. בזמן האחריות עבר שני תיקונים במזגן. וגם אחרי האחריות הוצאו עליו כ 5,000 ש"ח בתיקונים ונמכר עם צנרת מחוררת שדרשה מילוי גז כל 45 ימים.

ועדיין המזגן הזה היה טוב בהרבה מהגיר וגם מהמזגן של ה 0.9 שמעולם לא קירר את הרכב בין מאי לנובמבר.

לפני 3 שעות, S_P כתב:

תודה, עוד 1300 בשנה לא יהיה נוראי..

רנו קליאו

1300 זה בערך מה שהוצאנו בממוצע על הגיר הרובוטי של הקליאו כל שבועיים.... 

המחירון שלה היה 35000 כשנמכרה בת 8 עם פחות מ 60,000 ש"ח. נמכרה לבעלים של מגרש רכבים שהגיע עם גרר ושילם עליה 8500 ש"ח. טופלה בהקפדה 7.5 שנים אצל היבואן. עד שביקש 14,000 שח לפני מעמ והפתעות על החלפת גיר.

אני גאה בפוקר פייס שלי במו"מ כי גם ב 3000 ש"ח הייתי מוכר אותה באותו היום.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

לסלריו האוטומטית יש גיר חד מצמדי. צריך להתרגל לטלטולים שהוא גורם. חוצמזה הרכב אמין וחסכוני. אשתי ואני פסלנו אותו בשמנו אחרי נסיעת מבחן של חמש דקות.

פורסם

ספייס סטאר עונה על הדרישות שלכם.

אך אם יש אפשרות ב 35 אלף בערך אפשר לחפש ספארק עדיפות לרמת אבזור lt+. הרכב החזק בקטגוריה, אבזור לא רע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סלריו זה רכב שאני לא מאחל אפילו לשונאיי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 21 שעות, yahaga כתב:

לסלריו האוטומטית יש גיר חד מצמדי. צריך להתרגל לטלטולים שהוא גורם. חוצמזה הרכב אמין וחסכוני. אשתי ואני פסלנו אותו בשמנו אחרי נסיעת מבחן של חמש דקות.

לא ידעתי, או שכחתי, שלסלריו גיר רובוטי

פורסם

תודה לכולם, אז עשיתי קצת חושבים ואולי כדאי להרים את התקציב ל 40,000 (נראה שמבחינת value for money זה טווח יותר רלוונטי), שוב סיננתי וחיפשתי והפעם יצרתי את הטבלה הבאה:

מחירי המקיף נגזרו מאתר של עובדי מדינה כי זה מה שהיה זמין אבל יכול לעזור לצורך השוואה

image.png.d0f80c31b2ba49076e64daac31e433e8.png

אז נראה שיש המלצות לכיוון הספייס סטאר וספארק, ונראה שבספארק אולי אפשר לסחוט לשנתון יותר גבוה...

האם יש עוד דגמים ששווה להכניס לשקלול?

מה לגבי תקלות? עלויות טיפולים ממוצעת - האם נכון שתחזוקה ואמינות של יפני \ קוראני עדיפה וזולה יותר?

נ.ב אולי כדאי לשנות את נושא הטופיק ל "רכב קטן בתקציב של עד 40,000" 🙃 

פורסם

מבחינת עלויות יש לנו ספייס סטאר וגם סיטרואן, עלות טיפולים דומה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני מחפש לבת שלי רכב בגזרה הזו ובתקציב דומה.

עיקר הנסיעה תהיה עירונית בירושלים ולכן הבת רוצה רכב קטן מטעמי חנייה קלה אך הנסיעה תהיה גם בינעירונית . 

ק"מ שנתי צפוי שיהיה נמוך יחסית .

אני חושב שרצוי להסתכל גם על אבזור .

לדוגמה ראיתי קיה פיקנטו שנראית טוב אבל אין לה אפילו דיבורית BLUE TOOTH ולא כ"כ מתחשק לי להתחיל עם התקנות.

או למשל חיישני אוויר TPMS , מצלמת רוורס אם יש מקורית מהיצרן.

אבזור בטיחותי אני מעריך שלא יהיה מעבר למובילאי אם בכלל.

האם יש מי מהקטנות שמכילה לפחות את רוב האבזור הזה ?

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם

ספייס סטאר.

ואפילו בקרת שיוט,בקרת אקלים זאך בהחל מסוף 2014.

פורסם
לפני 14 שעות, yulianx כתב:

ספייס סטאר.

ואפילו בקרת שיוט,בקרת אקלים זאך בהחל מסוף 2014.

קראתי עוד קצת בפורום ונתקלתי בפוסט הזה:

ושחיפשתי בפורום אחזקה נראה שלספייס סטאר וספארק יש כמה פוסטים של בעלים שמדווחים על בעיות בגיר?!?! האם החל משנה מסויימת בוצע שינוי והחל שימוש בגיר אמין יותר?

כמו שכתב מעליי לגבי פיקנטו זה אכן מרגיש לא משהו מבחינת האבזור והגודל, איך היא מבחינה מכאנית?

האם יותר נכון להסתכל יותר על איביזה ו\או I10?

בתור בעלים של טיוטה לשעבר שהייתה נוסעת גם על מים במקום שמן מרגיש שהרכבים האלו מאוד "עדינים"? אני טועה?

פורסם

צריך להחליף שמן גיר כול 4 שנים או 80 אלף בספייס סטאר, לא כול מוסך מכיר את הנושא. לנו יש ספייס 2014 שרכשנו חדשה, היום יש לה כמעט 200 אלף אין בעיות לגיר וגם מהרשת לא נתקלתי בבעיה גורפת. הרבה מאוד אטרגים היו בצבא וליסינג והם הייתה בעיה כבר היינו שומעים עליה.

פינקטו שקטה יותר מהספייס אך פחות חסכונית היא דומה ליונדאי i10 כאשר לדעתי היונדאי נוחה יותר אך רק עם מנוע 1.2.ֿ

האיביזה רמה מעל, חזקה יותר, שקטה יותר אך פחות אמינה בגלל הגיר הרובוטי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...