Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השנה נהרגו 428 איש בתאונות דרכים, אך משטרת ישראל חילקה פחות דו"חות בגין עבירות תנועה מסוכנות לעומת שנים קודמות ■ האכיפה נחלשת, אף שמספר המכוניות בישראל עולה מדי שנה ■ "ישראל נהפכת לשיאנית בתאונות דרכים, וזו תוצאה של החלטת הפיקוד של המשטרה". ואני מוסיף: גם של משרד התחבורה. 

לכתבה המלאה: https://www.themarker.com/dynamo/cars/2024-12-26/ty-article/.premium/00000193-fee2-d5fd-a7f3-fffe47710000?gift=c81480af6cc14ea6b894722f42cd3566

תקראו את המספרים זה כל מה שצריך לדעת. מהרגשה של מי שנוסע המון ובכל הארץ, אני אישית מאוכזב שדווקא בתקופת חירום שנדרשת סולידריות חברתית הבריונות בכבישים עולה, בעקיפות מסוכנות, בחסימות צמתים וגם בדברים שהם לא עבירות מבחינת החוק. (גםוגם נתוני האכיפה).

מה שעצוב, זה לאף אחד שם למעלה לא באמת איכפת. המשטרה והממשלה "עסוקות" בדברים אחרים (בבקשה אל תגידו "מלחמה", משרד התחבורה לא נלחם בכלום) וכשיגיעו הבחירות אף אחד לא מתעסק בנושאים כאלה, שהם בנפשינו.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מציע שתראה את התשובה של דובר המשטרה בתוכנית של אופירה ולוינסון ביום שישי 20/12

אופירה ולוינסון 2024 - משה לדור | 12+

החל מדקה 47.20

אני אגב מסכים איתו לגמרי שהמשטרה היא חלק ממכלול אבל לא רק הם אשמים.

הנתונים שהוא מוסר לא פחות ממדהימים ולצערי אני מכיר מקרוב את עניין השוטרים. יש לי 2 חברים שהם שוטרים ותיקים במשטרה. העבודה חרא והשכר עלוב, פלא שאין שוטרים? ואלה שכבר יש מופנים לבעיות אחרות.

זה אגב מתקשר לעבודה הלא טובה של השר האמון שמקבל עוד תוספות תקציב אבל לא מביא שוטרים. זה פשוט מקצוע לא אטרקטיבי.

בן גביר סוחט מיליארדים מתקציב המדינה אבל לא מביא תוצאות | כלכליסט

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

יש לי כמה שאלות בעקבות כך

1.מה עשתה הממשלה הקודמת שהממשלה הזו לא עושה? מדוע יש עליה דווקא בממשלה הזו?

2. האם מישהו מאמין שנוכחות של שוטרים באמת תורמת לירידה בתאונות הדרכים (לאו דווקא בשנה שנתיים האחרונות שהיו פחות, אלא באופן כללי) ?

אני לא בעד הממשלה הנוכחית, אבל חושב עם זאת שאין לה חלק בעליה (לטוב ולרע), הנהגים יותר פראי אדם, לאנשים יש פחות סבלנות, כמות הרכבים עלתה דרסטית בשנים האחרונות וזה עוד לפני הלחץ במלחמה וכו׳.

האם לממשלה יש מה לעשות? בהחלט

אם מחר יהיו יותר שוטרים, האם האכיפה תהיה על עבירות איכות שבאמת מצילות חיים ? או תמשיך להיות עם ממל״ז בירידות מירושלים? כנראה שימשיך להיות על עבירות שמביאות הכי הרבה כסף.

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 3

Miata ND2

פורסם

דווקא קל לענות. ממשלה אמורה לעסוק בבעיות רוחב, לרבות כאלו שלא היא יצרה. כשהיא לא עושה כן, משקיעה את עיקר תשומת הלב שלה ואת משאביה בשימורה, היא אחראית לכאוס. וזה מבלי להכנס לשאלה מהם בדיוק הכישורים של מי שמונו לעמוד בראש המשרדים הרלבנטיים, קרי תחבורה ובטחון לאומי.

פורסם
לפני 6 שעות, Jack457 כתב:

השנה נהרגו 428 איש בתאונות דרכים, אך משטרת ישראל חילקה פחות דו"חות בגין עבירות תנועה מסוכנות לעומת שנים קודמות ■ האכיפה נחלשת, אף שמספר המכוניות בישראל עולה מדי שנה ■ "ישראל נהפכת לשיאנית בתאונות דרכים, וזו תוצאה של החלטת הפיקוד של המשטרה". ואני מוסיף: גם של משרד התחבורה. 

לכתבה המלאה: https://www.themarker.com/dynamo/cars/2024-12-26/ty-article/.premium/00000193-fee2-d5fd-a7f3-fffe47710000?gift=c81480af6cc14ea6b894722f42cd3566

תקראו את המספרים זה כל מה שצריך לדעת. מהרגשה של מי שנוסע המון ובכל הארץ, אני אישית מאוכזב שדווקא בתקופת חירום שנדרשת סולידריות חברתית הבריונות בכבישים עולה, בעקיפות מסוכנות, בחסימות צמתים וגם בדברים שהם לא עבירות מבחינת החוק. (גםוגם נתוני האכיפה).

מה שעצוב, זה לאף אחד שם למעלה לא באמת איכפת. המשטרה והממשלה "עסוקות" בדברים אחרים (בבקשה אל תגידו "מלחמה", משרד התחבורה לא נלחם בכלום) וכשיגיעו הבחירות אף אחד לא מתעסק בנושאים כאלה, שהם בנפשינו.

מה הטעם לצרף לינק לכתבה שצריך לשלם עליה בכדי לקרוא אותה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני שעתיים, Or05230 כתב:

אני לא חושב שאפשר לענות בלי להכנס לפוליטיקה

תוך פחות משנתיים, בזמן כהונת רגב: 17 בכירים עזבו את משרד התחבורה

https://www.ynet.co.il/news/article/yokra14171090

• רעיון טוב! 2
פורסם

למהירות ביחס לשאר התנועה ו/או לדרך יש השפעה משמעותית, למהירות המותרת פחות. מתי מבצעים אכיפת מהירות? בעיקר ב-2-3 בלילה כאשר הכביש ריק ממכוניות אחרות ועל הכבישים הכי משובחים בישראל עם הכי פחות תאונות. לא יודע לגבי ההשפעה הישירה של אכיפה לעומת פשוט נוכחות בכביש, להיתקל כיום בישראל בניידת של משטרת התנועה זה אירוע נדיר, זה לא היה כך לפני כחמש שנים, מניח שמרבית השוטרים, שגם כך חסרים מהם, פשוט מופנים לנושאי ביטחון פנים ופחות לנושאי פשיעה קלה, תחבורה וכו'. 

לצד כל זה, מצד אחד הרכבים הפכו להרבה יותר בטוחים ב-10 השנים האחרונות אך לצד זה גם הסחות הדעת עלו עשרות מונים, במיוחד בחשמליות. 

פורסם

מה שנחקר אלה מהירויות אבסולוטיות. לא יודע לך איך הן משפיעות על היחסיות. חד משמעית, חוץ מאיזה מחקר ישראלי אזוטרי על קטע קצר בכביש 6, נמצא יחס ישר בין המהירות המותרת למספר התאונות והנפגעים.

החסר בנוכחות משטרתית בולט מאוד. הנוכחות עצמה צהווה אמצעי אכיפה, מי שרואה צ׳ קלקה כחולה אוטומטית משנה את התנהגותו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אחת התחלואות בכבישי ישראל אלו אותם נהגים שעוצרים על או קצת לפני מעברי חציה כדי (בדרך כלל) לקנות בקיוסקים או להגיע לעסק סמוך. זו עבירה מסכנת חיים. בכניסה לשכונה שלי יש מעבר חציה שזה קורה שם דרך קבע, והוא בדיוק ביציאה ממסעדה, כשהחניון הגדול נמצא בצדה השני של המדרכה. פעמים רבות נתקלתי בכך שאם לא הייתי מאט לא הייתי רואה את הולך הרגל שבדיוק רוצה לחצות.

אתמול כשנכנסתי לשכונה נסעה מאחוריי ניידת, ורכב של עבריין כרגיל חנה על ולפני מעבר החצייה. במדינה מתוקנת השוטר היה כורז או נותן 2 ביפים משטרתיים כדי שיזיז את הרכב, ואם זה לא היה קורה הוא היה חוטף דו"ח.

במציאות שלנו, השוטר המשיך הלאה והתעלם. אין אכיפה. אין הרתעה. איש הישר בעיניו יעשה, ומוטב שזה יקרה תוך כדי שהוא מסמס וגולל בטיקטוק

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

האם היתה זו ניידת תנועה? כי לניידת רגילה סמכות מוגבלת לגבי עבירות תנועה. רואים אפילו התעלמות מעבירות בדרגה הגבוהה ביותר, כגון מעבר ברמזור אדום.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, Or05230 כתב:

יש לי כמה שאלות בעקבות כך

2. האם מישהו מאמין שנוכחות של שוטרים באמת תורמת לירידה בתאונות הדרכים (לאו דווקא בשנה שנתיים האחרונות שהיו פחות, אלא באופן כללי) ?

אני לא בעד הממשלה הנוכחית, אבל חושב עם זאת שאין לה חלק בעליה (לטוב ולרע), הנהגים יותר פראי אדם, לאנשים יש פחות סבלנות, כמות הרכבים עלתה דרסטית בשנים האחרונות וזה עוד לפני הלחץ במלחמה וכו׳.

האם לממשלה יש מה לעשות? בהחלט

אם מחר יהיו יותר שוטרים, האם האכיפה תהיה על עבירות איכות שבאמת מצילות חיים ? או תמשיך להיות עם ממל״ז בירידות מירושלים? כנראה שימשיך להיות על עבירות שמביאות הכי הרבה כסף.

השאלה הזו שייכת לשרשור הפוליטי יותר מאשר לפורום הכללי.

מכל מקום, ככל שיהיו יותר שוטרים הם יהיו יותר פנויים לאכיפת מנעד עבירות יותר רחב. ומצד שני, נוכחות של שוטרים גלויים תמתן התנהגות של נהגים.

מה שעוד חסר לי הוא אכיפה אלקטרונית של יותר עבירות. קראתי פעם על יכולותיהן של מצלמות חברת מולטאנובה השווייצרית אשר מסוגלות לאכוף הרבה יותר מאשר עבירות רמזור ומהירות - למשל אי שמירת מרחק ועקיפה מימין. וזה היה לפני הרבה שנים, מן הסתם היכולות השתפרו. אז הצבת ציוד כזה מצריכה גם צוותים לפענוח הצילומים והכנת דו״חות, אבל הצבת מצלמות כאלה תהווה איום על העבריינים. הוסף על כך את השיטה השוויצרית של הסוואת מצלמות - כל פח אשפה הוא פוטנציאל למצלמה - והשגת אפקט מרתיע.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

הוסף על כך את השיטה השוויצרית של הסוואת מצלמות - כל פח אשפה הוא פוטנציאל למצלמה - והשגת אפקט מרתיע.

אם כבר להסוואות מצלמות - הייתי מתחיל מלהוריד את התמרורים שמורים על מצלמה בקירבת מקום, ואת המחזירי אור על המצלמה

תכל'ס לפי מה שהבנתי זה הוראה של בג"ץ למשטרה לתמרר מצלמות, כי המטרה היא שאנשים יורידו מהירות ולא שיקבלו קנסות

דיברתי עם עובד באגף הטכנולוגיה של המשטרה ב2017 בערך, הוא אמר לי שעלה אצלם רעיון להכניס שבב מהירות ברישיון והנעת הרכב תיהיה באמצעות הרישיון בלבד בערך כמו הזיהוי של המפתח. וככה מכסים את כל הכבישים, מצמצמים את הצורך בשוטרים, מצלמות וכו'

להערכתו אם התהליך יצא לפועל, זה יקרה באזור 2030, אני לא יודע מה מתקדם עם זה, אבל זה רעיון. אם כי מצלמות בתחילת וסוף מקטע, עם שקלול מהירות ממוצעת תחסוך פיתוחים יקרים מיותרים, מצלמות, רחפנים, הסטת שוטרים למטרות נצרכות.

פורסם

בשוויץ לא הורידו את מספר ההרוגים בתאונות דרכים כבר מעל לעשור, ממוצע של 230 הרוגים בשנה בעשור האחרון וזו המדינה עם האכיפה הכי מוגזמת ודרקונית שיש, שמתאימה לאופי של התושבים המקומיים. 

אני הייתי אוסר על מכירה על מולטימדיה אנדרואיד ומחייב את כל יצרני הרכב לסגור 99% מהפעולות האפשריות תוך כדי נהיגה, משאיר רק רדיו, מזגן, ניווט, זהו. 

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...