Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אשמח להתייעץ איתכם

לפני קצת פחות מארבעה חודשים גיליתי שיש לי נזילת מים ברכב. כשהגעתי למוסך, נאמר לי שהבעיה היא במשאבת המים. בנוסף, המוסכניק הציע להחליף גם את רצועת הטיימינג, מאחר שקניתי את הרכב לפני שנתיים מיד שנייה, הרכב יחסית מבוגר, ולא ידעתי מתי החליפו את הרצועה בפעם האחרונה. הסכמתי לבצע את ההחלפה.

לפני שבוע חזרתי לאותו מוסך בגלל נזילת שמן. אחרי בדיקה, המוסכניק קבע שהנזילה היא מהרצועה של הטיימינג. הוא שלח אותי הביתה ואמר שיחזרו אליי לתאם מועד לתיקון הנזילה.

אני כמעט בטוח שהנזילה נובעת מרשלנות בהתקנת הרצועה, מכיוון שלפני ההחלפה לא הייתה נזילה, ומאז ההחלפה כמעט ולא נהגתי ברכב (הייתי במילואים רוב הזמן).

השאלות שלי:

1. איך כדאי להתנהל מול המוסך בסיטואציה הזו?

2. בינתיים אני ממשיך לנסוע ברכב (הנזילה קטנה יחסית) – האם זה יכול לגרום

לנזק משמעותי?

פורסם
לפני כשעה, ilios כתב:

אני אשמח להתייעץ איתכם

לפני קצת פחות מארבעה חודשים גיליתי שיש לי נזילת מים ברכב. כשהגעתי למוסך, נאמר לי שהבעיה היא במשאבת המים. בנוסף, המוסכניק הציע להחליף גם את רצועת הטיימינג, מאחר שקניתי את הרכב לפני שנתיים מיד שנייה, הרכב יחסית מבוגר, ולא ידעתי מתי החליפו את הרצועה בפעם האחרונה. הסכמתי לבצע את ההחלפה.

לפני שבוע חזרתי לאותו מוסך בגלל נזילת שמן. אחרי בדיקה, המוסכניק קבע שהנזילה היא מהרצועה של הטיימינג. הוא שלח אותי הביתה ואמר שיחזרו אליי לתאם מועד לתיקון הנזילה.

אני כמעט בטוח שהנזילה נובעת מרשלנות בהתקנת הרצועה, מכיוון שלפני ההחלפה לא הייתה נזילה, ומאז ההחלפה כמעט ולא נהגתי ברכב (הייתי במילואים רוב הזמן).

השאלות שלי:

1. איך כדאי להתנהל מול המוסך בסיטואציה הזו?

2. בינתיים אני ממשיך לנסוע ברכב (הנזילה קטנה יחסית) – האם זה יכול לגרום

לנזק משמעותי?

לא מדוייק.

בעיקרון ההמלצה להחליף את רצועת התזמון נובעת מכך שבכל מקרה מפרקים את הרצועה לצורך החלפת המשאבה וטוב שהוא הציע.

רצוי גם להחליף מחזירי שמן כי הכל כבר פתוח אבל לא נוגעים בזה בעת פירוק והרכבת הרצועה ולכן אין קשר לעבודה שבוצעה.

מנגד, אם היה ממליץ כשהכל יבש היית לך תחושה ( לא לך אישית אלא לישראלי הממוצע) שהוא מנסה לנפח לך את העבודה והחלקים כדי לעשות עליך קופה.

ואם לא היית נזילה? ( וטרם אישרנו שזה מחזירים שמן ייתכן גם שהנזילה היא מאטם ראש מנוע - בלי לפתוח אי אפשר לדעת). היית מחליף בכל זאת גם אם הוא הוא אומר לך שהכל יבש?

לאור הק"מ של הרכב היה צריך להאיר את תשומת ליבך לנושא אבל גם יכול להיות שהוא פחד להעמיס לך חלקים כדי שלא תברח לו העבודה.

אין מה לעשות - זה רכב ישן עם הרבה ק"מ וזה קורה לעיתים כשנוסעים עם רכב ישן שיש לעיתים הפתעות ותקלות.

• רעיון טוב! 2
פורסם

אסי כבר הסביר, אין לי הרבה מה להוסיף.

הרצועה עצמה לא יכולה לנזול כמובן.

בהחלפת רצועת טיימינג לא נוגעים במערכת השמן, לא מרוקנים שמן, לא ממלאים שמן, לא נוגעים בכלל. 

מה שכן. יש שני מחזירי שמן (מחזיר שמן זה אטם שאוטם ציר מסתובב שיוצא מהמנוע),  אחד עם הקרנק ואחד על הקאמשאפט.

אפשר במסגרת עבודת טיימינג להחליף אותם אבל בדרך כלל אם לא רואים עליהם סימני נזילה, לא מחליפים אותם יזום. אז אני מניח שהמסוכניק לא החליף. 

או שהוא כן החליף אבל לא התקין טוב וזה נוזל. אם זה המצב - אז כן אחריות שלו.

אם הוא לא החליף מחזירי שמן ועכשיו אחד מהם נוזל...לא בדיוק אחריות שלו.

אז קודם כל תבין מאיפה הנזילה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...