Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה

מחפש רכב משפחתי - זוג + 2, בעיקר נסיעות פנימיות קצרות יחסית ולפעמים בינעירוני - מניח שמדובר על כ-10/15K בשנה.

חשוב לי קודם כל אמינות (אחרי 308 סטיישן...), אח"כ מקום (בעיקר אופציה למטען) ואחרי זה נוחות ככל האפשר....

התקציב - סביב 30K.

שתי אופציות שעלו - סיוויק סטיישן 2014-15, וכן יונדאי I30 סטיישן בשנים הנ"ל, עד אזור ה-190 אל"ק.

יש עדיפות מבחינת אמינות לאחד מהם? או משהו אחר שיוכל להתאים? מחפש רכב לתחזק כראוי ולשכוח ממוסכים...

תודה לעונים❤️

הונדה סיוויק סטיישן 2015 😍

פיגו 308 סטיישן 2015👺

רנו קנגו 2012🥵

טויוטה קורולה 2005

פורסם

קודם כל תלוי איך טיפלו בהן עד כה.

בהנחה ששתיהן באותו מצב, היונדאי תהיה ככל הנראה זולה יותר לתחזוקה.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא מכיר מנסיון את שני הדגמים, ההונדות לרוב מרווחות ועם ניצול מקסימלי של המקום ביחס לקטגוריה.
בדיקה ברשת מעלה שלהונדה נפח תא מטען של 624 ליטר וליונדאי 528, די משמעותי.

הייתי בודק שאני לא טועה ואם באמת חשוב לך מוורח ומידות כנראה שההונדה תענה טוב יותר על הדרישה הזו.
לגבי אחזקה נוטה להסכים עם קודמי, היונדאי רכב נפוץ בהרבה, החלקים זולים יותר כנראה, אבל זה לא שההונדה היא רכב יקר לאחזקה.
שניהם גם אמורים להיות רכבים אמינים (בהנחה שליונדאי אין גיר כפול מצמדים) ככה שלי עניין האחזקה פחות היה שיקול.

בסופו של יום אני מסכים עם zvit, אם אין לך הרבה זמן לחיפושים מצב הרכב היה מכריע אצלי את הכף.
אם יש לך זמן לחפש רכב בנחת, בגלל שציינת "מקום" כפרמטר שני בחשיבותו הייתי הולך על ההונדה.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אם שני הרכבים במצב דומה ועם נתונים דומים, הייתי בוחר בהונדה.

מנועי 1.8 של סיוויק שורדים טוב יותר, לא צוברים בוצה ובכללי הרכב מזדקן יותר טוב.

בחיפושים שלך תפגוש לא מעט ( או שכבר פגשת) I30CW אחרי החלפת מנוע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

היתה לי סיוויק דור 9 כעשור. לא סטיישן וידנית.

אוסיף כאן לינק לשרשור סיכום שעשיתי.

היו לי שני עניינים משמעותיים. אבל הם חריגים והסתיימו ללא עלות ואחד מהם רלוונטי רק לידני. הייתי מאוד מרוצה מהרכב. בגלל אותם שני עניינים אני לא מאלו שיעידו על אמינות מופתית אבל גם איתם הייתי מאוד מרוצה.

אתה מגיע מסטיישן ומחפש סטיישן אז כנראה צריך כזו. אבל זה בודאי מצמצם את המצאי. תא המטען בסיוויק הספיק לנו בלי בעיה. זוג + 2.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 1
פורסם

שתיהן נחשבות מאוד אמינות, היונדאי בשנתונים האלו היתה עם תיבה פלנטרית, רק משנת 2015 כבר עברה לדו מצמדית, שים לב במידה והלכת על יונדאי שעדיף לך הפלנטרית.

לי היו 2 יונדאי איי 30 סטיישן, אחת החזרתי לחברה עם 150 אלף קילומטר ואפס תקלות, והשני היתה פרטית ומכרתי עם 158000 ק"מ ואפס תקלות, שתיהן היו מתוחות כמו תוף ורעננות לגמרי כשהחזרתי אותן.

ליונדאי חשוב לוודא היסטוריית טיפולים, הרכב נוטה לצבור בוצה, אם טופלה בזמן עם שמנים איכותיים לא צריכה להיות לה בעיה.

קופלונג הגה גם נוטה להשחק, פה מדובר בחלק שעולה 10 שקלים ועוד 800 שקל תיקון במוסך כיוון שצריך לפרק הרבה חלקים כדי לתקן אותו וזה לוקח להם כמעט יום שלם במוסך (הקצב של המוסכניקים בארץ נמוך מהקצב של היו טיוברים שמסבירים איך להחליף את החלק הזה).

לסיוויק יש בעיה של חלקי פלסטיק מתפרקים מעל בתי הגלגלים, בעיה זניחה ובעיקר ויזואלית, רק שהרבה פתרו אותה עם בורג קודח ישר לפח ושם כבר מתפתחת חלודה.

נקודה נוספת לשים לב אליה היא שרוב היונדאי סטיישן האלו היו בחברות השכרה וליסינג, ושם היסטוריית הטיפולים הופכת למשמעותית יותר, הרבה חברות מטפלות במוסכים שלהם בשמן הזול ביותר, וחלקן גם מאריכות את הטיפולים מ15000 ל20000 ק"מ בין טיפול לטיפול.

אם הרכבים זהים בקילומטראז ובנתונים שלהם, לשתיהן היסטריית טיפולים טובה ושתיהן במצב טוב, אז הייתי הולך על הסיוויק, היא מרווחת יותר במושב האחורי, והבגאז מרגיש גדול.

• אהבתי 1
פורסם

תודה רבה לכל העונים❤️

נרכשה סיוויק 2015, 181 אל"ק בערך במחירון יד 2...

כמו שציין @Roycohen1979 הפלסטיקים מעל הגלגלים עברו הצמדה מחודשת... מקווה שטובה.

יצריך החלפה של תושבות מנוע וגיר - הבנתי שזו חולשה של הסיוויק...

שאלה חדשה😃

אני מחפש בהמון אתרים חלקי חילוף לסיוויק סטיישן/טורר ולא מוצא... בכל האתרים מופיע רק קופה 2 דל’ או סדאן.

מישהו מכיר אתר שיוכל לתת לי מספרי eom מתאימים לדגם שלי?

תודה מראש!!

פיגו 308 סטיישן 2015👺

רנו קנגו 2012🥵

טויוטה קורולה 2005

פורסם

סביר להניח שרוב החלקים משותפים בין הסטיישן להאצ'בק.
לפני שהייתי פונה ל"אתרים" הייתי פונה לחנויות חלקי חילוף.
אם אתה רוצה לשוחח עם חנות בטלפון מנסיוני "משה חלפים" ו"אבי חלקי חילוף" די סבלניים ומקצועיים. הם גם שולחים בדואר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תודה!

גם על התגובה הקודמת והמפורטת...

תודה לכולכם!

כיף שיש אתכם❤️

פיגו 308 סטיישן 2015👺

רנו קנגו 2012🥵

טויוטה קורולה 2005

פורסם
בתאריך 18.12.2024 בשעה 12:50, Roycohen1979 כתב:

קופלונג הגה גם נוטה להשחק, פה מדובר בחלק שעולה 10 שקלים ועוד 800 שקל תיקון במוסך כיוון שצריך לפרק הרבה חלקים כדי לתקן אותו וזה לוקח להם כמעט יום שלם במוסך (הקצב של המוסכניקים בארץ נמוך מהקצב של היו טיוברים שמסבירים איך להחליף את החלק הזה).

😵 עשיתי בעצמי בחניה בבית בקושי בשעה, בפעם הראשונה! 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

בתאריך 18.12.2024 בשעה 12:50, Roycohen1979 כתב:

800 ₪ ליום שלם אומר מה, 3 שעות? :)

ולמי שרוצה להחליף שינן לבד:

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני 18 שעות, elera כתב:

800 ₪ ליום שלם אומר מה, 3 שעות? :)

ולמי שרוצה להחליף שינן לבד:

לוקח להם יום שלם? במילים אחרות שים את הרכב בשעה 7:30 ותבוא לאסוף אחה״צ.

מוסך היבואן עובד לפי השעתון שקבע היצרן, גם מבחינת מחיר וגם מבחינת משך העבודה.

זה עובד לטוב ולרע, אם לדוגמא אתה בא להחליף משאבת מים אתה מקבל הצעת מחיר הכוללת את עלות החלק פלוס איקס שעות שהיצרן קבע שלוקח להחליף את החלק, נניח שעתיים עבודה בתערחף שהיבואן קבע שעולה שעת מוסך (כמה מאות שקלים, זה משתנה מיצרן ליצרן).

איפה זה לרעתך ?

כשהיצרן קבע שהעבודה לוקחת שעתיים אבל תאכלס מוסכניק זריז ומוכשר שעשה את העבודה לא מעט פעמים יעשה אותה בפחות, הם עדיין יחייבו את השעתיים שקבע היצרן ולא פחות.

מתי זה לטובתך ?

אם הם באים להחליף משאבת מים והיצרן קבע 3 שעות אבל נשבר להם הבורג בתוך הבלוק ועכשיו הם אוכלים חרא חצי יום בלחלץ אותו ומפרקים חצי אוטו כדי לקבל גישה. זאת כבר בעיה שלהם..

לגבי הקופלונג הגה, הם מחייבים לפי מה שהיצרן קבע שעולה החלפת קופלונג הזה, למיטב ידיעתי בסביבות 800 שקל, תאכלס זה לא הרבה בשביל היבואן הזה, לאשתי החליפו בזמנו צופר ביונדאי אי20 מודל 2013, הצופר לא עבד, לי לא היה זמן להתעסק עם זה אז אמרתי לה שכבר תלך להחליף זה עניין של דקות והרכב גם ככה נכנס לטיפול. הם חייבו 800 שקל על החלפת צופר- הסתבר שכדי להחליף שם צופר צריך לפרק פגוש קדמי (הזיה).

אז ככה זה היבואן הזה, לא יוצאים מהמוסך שלו במחירים סבירים לא משנה מה יהיה לך באוטו…

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 19.12.2024 בשעה 12:06, shmuelix כתב:

נרכשה סיוויק 2015, 181 אל"ק בערך במחירון יד 2...

כמו שציין @Roycohen1979 הפלסטיקים מעל הגלגלים עברו הצמדה מחודשת... מקווה שטובה.

יצריך החלפה של תושבות מנוע וגיר - הבנתי שזו חולשה של הסיוויק...

בהצלחה ותתחדש

לא נראה לי שרכיב כזה שצריך החלפלה אחרי 9 שנים ו 181000 ק"מ עונה להגדרה חולשה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 23.12.2024 בשעה 10:15, razi_pazi כתב:

בהצלחה ותתחדש

לא נראה לי שרכיב כזה שצריך החלפלה אחרי 9 שנים ו 181000 ק"מ עונה להגדרה חולשה

תודה תודה
וודאי שבמצב הנוכחי לא מפתיע בכלל
מה שאותי הפתיע אחר כך לגלות בניירת זה ששני הקונים שלפניי (אני יד רביעית, ראשונה השכרה) ידעו על זה אם לא מהרגשה אז מדוחות בדיקה ואף אחד לא טיפל.
ישראליות טיפוסית😁 

התכוונתי שספציפית בדגם הזה תושבות מתבלות אחרי 3-4 שנים ממוצע לפי מוסכניק שאני מכיר... לפחות ככה הוא טוען

עריכה אחרונה על ידי shmuelix

פיגו 308 סטיישן 2015👺

רנו קנגו 2012🥵

טויוטה קורולה 2005

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...