Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלום ליל קיץ? פיאט 500C?

סולל הדרך

פוסטים מומלצים

עוד מעט תהיה לנו נהגת חדשה נוספת בבית, שמתווספת לשתיים שקדמו לה
כמות הרכבים הנוכחית 2. הישוב, צפון השרון עם תחבורה ציבורית זוועה (אפילו זוועה פלוס)
חשבתי לקחת רכב מהעבודה, זה לא זול! אבל פותר לי את בעיית הביטוחים והנהג החדש והדלק

אישתי (שתיבדל לחיים ארוכים) נדלקה על ה 500C (גג ברזנט)
חשבנו לחפש 500C ידנית 2016-2018 כרכב שלישי במשפחה, ולותר על הליסינג. ככה יהיו לנו יותר אפונים לספור :)

היות ולילדים אין רשיון על ידני, הרכב ישמש אותנו המבוגרים כרכב גיבוי עם ביטוח חובה וצד ג' בלבד
בדר"כ סולו או עם נוסע אחד בלבד, למרחקים של עד רעננה/נתניה/כ"ס... ממש בסביבה. לא כביש 6 ולא נסיעות ארוכות.
אני מבין שמנוע ה 1242 סמ"ק מאוד אמין והשילוב שלו לגיר ידני אפילו מוצלח
אשמח לשמוע את דעתכם על הרכב
טיימינג, כל 5 שנים או 120K? החלפת נוזל קירור (איך אני מוודא שמה שיש זה PARAFLU ולא נוזל אדום של תחנת דלק)
איך המזגן בדגש על גג ברזנט, רמות גימור מומלצות שהגיעו בשילוב על גיר ידני וגג ברזנט
מוסכים מומלצים במרכז לפיאט, כי הפיאט האחרונה שלי היתה בסוף שנות השמונים
בקיצור... כל מה שיש לכם לספר, להגיד, לומר speak now or forever hold your peace

@Buki אאל"ט רכשת לא מזמן אחת ידנית?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גג ברזנט זה נחמד ומושך עיניים, אבל חשוף מדי לוונדליזם, מייקר את האוטו, מקטין את חלל הפנים ומחליש את אפקטיביות המזגן. מוסך מקצועי ואמין לפיאט שאני מכיר, הוא מוסך שמשון ביהוד, הוא גם מורשה יבואן,  במילים אחרות לא ממש זול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את התאוריה על גג ברזנט אני מכיר כי היתה לי מיאטה.

הגג באמת הקרין חום... שואל אם מנסיון ב 500 זה אחרת. סה"כ הרכב רוב זמנו יבלה במקומות מתורבתים... פחות חושש מזה.

מוסך שמשון, מוכר! הבנתי שהם לא זולים, זה לא מה שאני מחפש. בשביל 500 פשוטה ולא באחריות מוסך מתמחה יעשה את העבודה 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להלן תשובותי :

* "מנוע ה 1242 סמ"ק מאוד אמין והשילוב שלו לגיר ידני אפילו מוצלח" - צודק לגמרי. טריוויאלי להגיד אבל הקפד לוודא הסטוריית טיפולים טובה. היו שנתונים שהומלץ באופן הזוי לבצע טיפול כל 30,000 ק"מ. וודא שבוצע כל 15K לכל היותר עם שמן בתקן הנכון. (5W40 C3 בתקן FIAT 9.55553-S2)

* "טיימינג, כל 5 שנים או 120K?" - אכן. ביצוע הטיימינג פשוט וזול יחסית. מומלץ בהזדמנות להחליף משאבת מים. 

* "החלפת נוזל קירור (איך אני מוודא שמה שיש זה PARAFLU ולא נוזל אדום של תחנת דלק)" - לפי ספר הרכב כלל לא נדרשת החלפת נוזל קירור מקורי. עדיין לרכב מעל 100,000 כלל לא יזיק. אין לדעת לפי צבע הנוזל אם זה אכן פראפלו מקורי. אם יש ספק אז אין ספק. ממליץ להחליף לנוזל מקורי. בהחלפת טימינג ומשאבה אם השתמשו בפראפלו מקורי המשאבה נראית כמו חדשה....

* "איך המזגן בדגש על גג ברזנט" - מכיר את המזגן בדגם עם גג זכוכית. מזגן טוב בהחלט אבל לא חריג - רוב היפאניות עם מזגן עדיף....

* "רמות גימור מומלצות שהגיעו בשילוב על גיר ידני וגג ברזנט" - בדגם מתוח הפנים הידני  של 2016 והלאה אין דילמה - יובאו רק ברמת הגימור הפשוטה POP. חלק גדול עם טסות פשוטות וחלק הגיעו עם ג'אנטים מקוריים בתוספת תשלום. 

* "מוסכים מומלצים במרכז לפיאט, כי הפיאט האחרונה שלי היתה בסוף שנות השמונים" - אם מוסך מורשה יבואן - יש שלושה טובים מאוד: 
- מצטרף להמלצה על "שמשון" יהוד, עוד מומלץ מאוד - "כחול לבן" בפתח תקווה. אם אתה מצפון השרון - שמעתי מרבים שמוסך מורשה יבואן "עדי " בחדרה ממש טוב. 

מניסיוני - נכון שכל אלו די יקרים אבל יש להם המון ניסיון בדגמים אלו וזה יתרון. 

אין חלופה מצויינת לדגמי פיאט של מוסך פרטי מתמחה (סטייל מוסך רון ל-VAG או גבע לצרפתיות). 

ניתן לשקול חלופה של מוסכים פרטיים מתמחי איטלקיות - לדוגמא "אוטו איטליה" / "תילתן" וכו'. הם מקצועיים אמנם אבל רוב התמחותם בדגמי אלפא רומיאו ועוד. באחד מהם ממש אכזבו אותי בחוסר מקצועיות באבחון בעייה פשוטה  במנוע פשוט של פיאט 1242 סמ"ק. בגלל סוג הרכבים בו הם רגילים לעסוק מחיריהם גם לא ממש זולים....

אם יש צורך בתיקון גג הברזנט יש כמה המלצות למומחים שבד"כ התמחו באבארת' פתוחות. (אותו גג). 

בהצלחה !!

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב...

הלכתי לראות את הכלה.

יד שלישית (בעלים קודמים 02)

2016 קמ 90

הרכב נראה מאוד שמור ונקי. גם בפנים וגם בחוץ. 

דו"ח סליקה מלא ונקי!

פגוש קדמי עבר צביעה... גם לא יושב 100 במקום

חוץ מזה האוטו ממש נקי ויפה.

אין הסטורייה של טיפולים. הבעלים הנוכחי רכש את הרכב לפני שנה ועשה איתו בקושי 1000 ק"מ כרכב פנאי.

עשיתי סיבוב, מנוע עובד חלק, שקט, מנוע מלוכלך ואין סימנים לנזילות 

סגרנו מחר לעשות העברת בעלות.

לא סכום ששווה עכשיו לבדוק בציציות.

נעשה ישור קו וזהו.

טיימינג, נוזלים, פלאגים, פילטרים וצמיגים... לוקח את זה בחשבון.

המנגנון של הגג תקין. אין מולטימדיה... נראה מה עושים עם כל 

תמונות של הכלה 

IMG_9279.jpeg

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחדש  ותהנו !! 

נראית יפה ושמורה. (ראיתי את התמונות במודעה ביד 2). 

ציינת שאין לרכב הסטוריית טיפולים. טיפ קטן (אולי מיותר...)  - לאחר שתקנה שלח לשירות הלקוחות של סמל"ת פנייה עם צילום העברת בעלות ותקבל בזריזות במייל חוזר את כל הסטוריית הטיפולים שרשומה על הרכב במרכזי שירות שלהם (בטח של השנים הראשונות...). 

https://samelet.com/contact/car_details/

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על הטיפ

בהחלט רעיון מצויין.

אם עשו טיימינג לפני שלוש שנים כנדרש זה יתן לי שנתיים של שקט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, סולל הדרך כתב:

@Buki אאל"ט רכשת לא מזמן אחת ידנית?

שלי זה הדגם הסגור הרגיל, אותה שנה, אותו ק"מ פלוס מינוס, גם אחרי פייסליפט. בפייסליפט בוטלה אופציה נחמדה של תא אחסון מתחת למושב הנוסע. 

יש לי הסטוריה מאוד חלקית ממוסך שמשון.

טיפול - שמן מנוע, פילטר שמן מקורי, פילטר אוויר מקורי, פילטר מזגן ו 4 מצתים עלה 1000 ש"ח אבל היה לבעל הרכב שובר על שמן ופילטר אז נגיד ללא השובר משהו כמו 1400-1500.

בשנת 2022 האוטו עשה טיימניג בשמשון,

טיימניג + טיפול קטן שמן ופילטר עלו 1949 ש"ח, מחיר יחסית זול.

המזגן אצלי קצת חלש, אולי חסר קרר. המדחס מתנתק בכל תחילת נסיעה בשביל לא להעמיס על המנוע בהאצה התחלתית. אבל בגדול סביר, לא כמו ביפניות כמו שנכתב. 

האוטו מעלה סל"ד לבד ל 1300 כשמרימים את הקלאץ' במצב עמידה ואז לא צריך לתת גז בזינוק ובתמרוני חניה, פיצ'ר שלא פגשתי מקודם בשום רכב. 

יש לי רדיו מקורי בסיסי מאוד אפילו ללא Bluetooth, רק רדיו וחיבור  USB ו AUX. 

אם תמצא מכשיר נורמלי יותר שנכנס במקום הרדיו המקורי בדיוק ולא נראה מקובמן ומאלתר, תעדכן.

תתחדש, אחלה אוטו! למרות שהוא עגלה מטורפת ואין כוח למנוע, הגיר נעים מאוד ואני נהנה לנהוג בו. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 17.10.2024 בשעה 16:31, Buki כתב:

האוטו מעלה סל"ד לבד ל 1300 כשמרימים את הקלאץ' במצב עמידה ואז לא צריך לתת גז בזינוק ובתמרוני חניה, פיצ'ר שלא פגשתי מקודם בשום רכב. 

מעניין,

בפועל, הפיצ'ר הזה עובד טוב? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, סולל הדרך כתב:

הנשר נחת...

תתחדש. זהה לגמרי לשלי מבחינת המפרט למעט הגג. 

כולל חווית נהיגה זהה למעט הגג 😁

תוכל בבקשה לבדוק האם לחלון חשמל צד נוסע יודע לעלות לבד במצב אוטומטי (החזקה ארוכה של הכפתור) או רק לרדת למטה במצב אוטומטי?

אצלי בצד נהג גם עולה וגם יורד, בצד נוסע רק יורד. מעניין אם זה באג או פיצ'ר. 

לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

בפועל, הפיצ'ר הזה עובד טוב?

זה עובד מצויין.

האלגוריטם מאוד פשוט. 

1. מצב עמידה מוחלטת מהירות 0.

2. דוושת הגז משוחררת המנוע פועל בסרק 750-800 סל"ד.

3. דרכת על הקלאץ', שמת הילוך (למרות שהוא לא מתחשב בהילוך, אין חיישן מצב הילוך) ומתחיל להרים את הקלאץ', באמצע הדרך של הקלאץ' האוטו מעלה סל"ד ל 1300. אתה יכול להתחיל לנוע בלי גז, ובלי רעידות ולא יכבה המנוע אם אתה לא מנוסה.

אחרי כשהקלאץ' כבר משוחרר לגמרי ואתה מתגלגל, תן גז כמה שאתה רוצה. 

דבר נחמד במיוחד במנוע קטן כמו זה עם מומנט נמוך.

• רעיון טוב! 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, Buki כתב:

תוכל בבקשה לבדוק האם לחלון חשמל צד נוסע יודע לעלות לבד במצב אוטומטי (החזקה ארוכה של הכפתור) או רק לרדת למטה במצב אוטומטי?

אני כמעט בטוח שזה פיצ'ר בטיחותי מתוכנן מכיוון שבשתי המכוניות שאצלנו במשפחה קיים  בדיוק אותו מצב , מה גם שכל אחת מסוגה ברמת גימור גבוהה (פנדה מילאנו, 500S  - 105TA). 

20230212_152742.thumb.jpg.5dcc4c7945e2e48bdc422bbf7d0b013a.jpg

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, Buki כתב:

פיצ'ר... בדקתי
רק יורד לבד, לא עולה

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כיף לראות קצת אהבה לרכב הזה !

בדיוק מחפש לאשתי אחת דומה רק שהיא מתעקשת על גיר רובוטי.

עשינו נסיעת מבחן והיא בסדר עם הגיר , נקווה שהאמינות גם תהיה טובה.

מחכה לכלה שתגיע, כרגע אין מודעות מעניינות.

מכוון לפופ סטאר או ללאונג , איך הסאנרוף מחזיק ? 

אגב אחרי המתיחת פנים סודר העניין של הדשבורד או שעדיין יכול להתנפח ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...