Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלום ליל קיץ? פיאט 500C?

סולל הדרך

פוסטים מומלצים

המערכת להעלאת סיבוב המנוע כשמרימים קלאץ ? עובד מצוין. אצלי בפיאט 500L (הגדולה..) יש מערכת כזו ויחד עם המערכת למניעת התדרדרות לאחור הן הופכות את הנהיגה בידני לפשוטה מאד

עריכה אחרונה על ידי spidrman

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 17.10.2024 בשעה 16:31, Buki כתב:

יש לי רדיו מקורי בסיסי מאוד אפילו ללא Bluetooth, רק רדיו וחיבור  USB ו AUX. 

אם תמצא מכשיר נורמלי יותר שנכנס במקום הרדיו המקורי בדיוק ולא נראה מקובמן ומאלתר, תעדכן.

לפני 21 שעות, outnex כתב:

בגג נראה שהצבע פגום.

לפני 23 שעות, Mikeo כתב:

כיף לראות קצת אהבה לרכב הזה !

בדיוק מחפש לאשתי אחת דומה רק שהיא מתעקשת על גיר רובוטי.

עשינו נסיעת מבחן והיא בסדר עם הגיר , נקווה שהאמינות גם תהיה טובה.

מחכה לכלה שתגיע, כרגע אין מודעות מעניינות.

מכוון לפופ סטאר או ללאונג , איך הסאנרוף מחזיק ? 

אגב אחרי המתיחת פנים סודר העניין של הדשבורד או שעדיין יכול להתנפח ?

קודם כל... אני מאוהב והחיוך לא יורד לי מהפנים, כנ"ל אישתי והילדים
איזה קסם יש ברכב הזה.
אני לא יודע אם הדש בורד נפתר בדגם החדש, אצלי הכל פיקס טפו טפו
תנסה להתכוונן לגירסת הלאונג' לדעתי גם גנטים יותר גדולים/יפים גם פסי קישוט, גם פנסי ערפל... פשוט נראה יותר יפה ואם כבר "התפשרת" על הגיר, אל תתפשר על רמת האבזור.

מולטימדיה - הייתי אצל מתקין מאוד גדול ומפורסם, מה שיש בארץ זה רק מתאם מכוער ל9" שהופך את הרכב לטסלה... לפגוע במראה המקורי זה ביג נו, נו! ולכן הוזמנה מערכת תואמת מקור מדוד אלי אקספרס, עם 8 ליבות שאמורה לתת מענה טוב, נמתין להגעתה ונעדכן, ככה זה אמור להראות
image.jpeg.3cbe6de4b69703397613420f02aae64f.jpeg

לגבי הגג, בשלב ראשון הזמנתי את ה"שמפו" של מגווירס לגגות רכים/קבריולט, נתחיל בניקוי איכותי ונתקדם משם
מהמחקר הקצר שעשיתי, אם באמת יש בעיה של הצבע, זה לא מסובך לצבוע את הגג, מסרטונים שראיתי ברשת, זה קל לביצוע ויוצא כמו חדש
זה המוצר שמומלץ, עם משלוח לארץ זה 50 פאונד, לגמרי הגיוני. בינתיים פניתי לחברה לאמת שהצבע האדום כהה שלהם תואם לצבע שקיים אצלי
image.png.b5e74b6f9cb47778daaf01c5552e81e2.png
קיבלתי מסמל"ת את תיק הטיפולים, באופן מפתיע טיימינג בלי משאבת מים הוחלף ב 45000 ק"מ לפני 4 שנים, מה שנותן לי שנתיים נוספות של שקט
ולכן בימים הקרובים אבצע טיפול קטן של שמנים, פילטרים ופלאגים בלבד

את הפנל החסר בגריל התחתון ישמחו למכור לי בסמל"ת בעבור 1400 שקל! בשביל חתיכת פלסטיק בגודל של 10 ס"מ.
באינטרנט הפריט הזה די נדיר היות ורוב המכירות היו לדגמים עם אורות ערפל והפנל שונה, מצאתי פנל כזה בחנות חלקי חילוף במחיר של 75 שקלים
אני מקווה שזה באמת זה, אין מנוס מלהגיע לחנות ולבדוק

חיסרון של משענת יד מרכזית - מאוד מורגש,
הוזמנה מאלי רקספרס משענת שמתחברת לקונסולה המקורית (למחזיקי הקפה האחוריים)
משהו סולידי בצבע שחור, שעושה רושם טוב וקיבל ביקורות טובות. אני הלכתי על הדגם בלי ה USB במשענת, נראה לי מיותר
image.png.373e0f5ea075f3b2c9138d6765c6ff96.png

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

חלפו שלושה שבועות מאז הפיאט נכנסה לחיינו שהשתנו לעד
בגדול... ריב מתמיד מי לוקח אותה בבוקר ביני לבין אישתי (למען הכנות אני בדרך כלל מפסיד)
היא פותחת את הגג מינימום ברנדה וולש מבוורלי 90210 ושמה גז על הבמפרים.
המשלוחים מאלי התחילו להגיע ובפן הקוסמטי הוספתי משענת יד קדמית וכיסוי לידית בלם היד שהיתה במצב "לא להיט"
בכלל, כל הפלסטיקים הם פח אשפה גדול עם נטיה להישבר, ככה שחייבים לשמור.
זה התחיל ביום שבת סתוי שנסענו לטייל והרכב לא נפתח עם המפתח, למזלי לאישתי היה בתיק את המפתח עם השלט ומסתבר שהמתכת שמחברת את המנעול לנעילה... נוטה לשהשתחרר... פיאט fix it again Tony
לא משהו שלא ניתן לפיתרון קל, אבל ראבק! זה לכשעצמו גורם לי להזמין מפתח שלט נוסף ולא לסמוך על חיבור העלוב שלא תמיד נשאר במקום
שמנו גם פח אשפה ממותג והכי חשוב מדבקה מגניבה, כי אם זה אוטו צעצוע אז עד הסוף.
השלמתי עם מחזיק מפתחות תואם ועכשיו אנחנו כמעט מיושרים, מלבד הפנל החסר בגריל הקדמי שיגיע עם אחי מרה"ב עוד שבוע ב 40 דולר מול 497 שקל בסמל"ת... מצא את ההבדלים!
image.thumb.jpeg.7f3d53d6e673ececb67501bb9f8a0194.jpeg

קצת עבודת ידים להשחיל את המוט ולאבטח אותו עם הפלסטיק האדום בתקווה שישאר שם לעד
image.thumb.jpeg.53f63ef538bb0d854e1a4e5a4fb8b44b.jpeg

בלם יד "אברט"
image.thumb.jpeg.cdcffdb7e7e558378b6ae54b812555c7.jpeg

משענת יד קדמית, ממש אחלה
image.thumb.jpeg.4930f9f0bae6ede394fba36b5efb3108.jpeg

פח/מאפרה ממותגת

image.thumb.jpeg.b393120ac0e92442d0fa29775e28af74.jpeg

מחזיק מפתחות להשלמת האווירה
image.thumb.jpeg.d58e8e7d226abdb71392a37868657eec.jpeg

מדבקת ה 500... לדעתי יצא מגניב

הגג גם קיבל טיפול של חומר לא רע של מגווירס, יצא המון שחור והמצב שלו השתפר מאוד לטובה

image.thumb.jpeg.7410f1ee6909ecaf170e8d88c2cee420.jpeg

לפני

image.thumb.jpeg.d3f162e89c6efaf5730d042e5e398e7a.jpeg

אחרי...
לדהיית הצבע הזמנתי מאמזון צבע של חברת Renovo הבריטית , עדיין לא יצא לי לצבוע את הגג.
אני מתכנן עוד סיבוב של ניקיון ואח"כ צבע, זה דורש ממני לפנות בוקר יום שישי עם מזג אוויר נאה, לא דחוף

Dark Red Renovo Colour Reviver (500ml)

הספויילר האחורי גם היה דהוי לגמרי, גם מחלה של גם הקבריולטים בעולם

image.thumb.jpeg.3be0ee0eeb460762fb83ff4864d816ec.jpeg

סה"כ הפירוק שלו די פשוט, והחלטתי ללכת על פירוק והצעת מחיר של צבעי רכב, התקציב היה 200-250 ש"ח
הצבעי ביקש 350+ מע"מ אז הוחלט DIY

image.thumb.jpeg.695c49274553de756ba4153b2898d9dc.jpeg

הספויילר המפורק אחרי שיוף קל

image.thumb.jpeg.b6733bf032433c419050eebc876f3c48.jpeg

צבע לפלסטיק עם פריימר בגוון תואם 

image.thumb.jpeg.c4454d6692ff586d0b96d83482335c77.jpeg

ויש לנו ספויילר צבוע ב 30 שקלים... עד הפעם הבאה

המולטימדיה המקורית עדיין תקועה במכס (כבר 10 ימים) ואני מת להתקין אותה ואת מצלמת הרוורס
בפן המכני
החלפת שמן בתקן + פילטר מקורי במוסך משפחתי באיזור 345 שקלים
image.thumb.jpeg.6dbc2d957402e3cb4e49eed173fb05e5.jpeg

פילטר אוויר, מזגן ופלאגים שכבר הרבה זמן בדרך מ 245 (תודה ל @Buki על העצות) יוחלפו ברגע שיגיעו. עוד 150 שקל. סה"כ 500 שקל לכל הטיפול עם חלקים איכותים.
נוזל פרפלו, היה מעט מעל המינימום, הזמנתי 2 ליטר מאוטו נהריה, עדיף שיהיה, בכל זאת פיאט, למרות שבדקתי והמפלס יציב

עד כאן יונית ואני מחזיר את השידור לאולפן.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 6
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמח לשמוע על שביעות הרצון והכיף ברכב המקסים שרכשת. 
שאפו על השדרוגים והשיפורים שאתה עושה ! 
הערה קלילה:

רשמת  "החלפת שמן בתקן"  אולם לפי הצילום שצרפת זה לא נראה כך. שמת שמן בהחלט מתוצר ראוי ושמתאים אולי לפיאט 500 אמריקאית עם מנוע שונה בהחלט.

אולם שמת שמן בצמיגות 5W30 בעוד שהמלצות היצרן וסמל"ת  למנוע ה-1.2 היא לשמן 5W40  בתקן C3 ותקן פיאט -  S2 /  9.55535.  קל למצוא כזה בארץ במחיר סביר. ראה צילום מספר הרכב באתר סמל"ת :

https://www.fiat.co.il/fiat-carbook

Screenshot(1504A).thumb.png.553e049fcfd77d5b98a39b997ef7b55b.png

זה המפרט של השמן ששמת. 

https://www.texacolubricants.com/en_uk/home/products/havoline-prods-v-sae-5w-30.html

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על ההערה. להבא אקפיד. לדעתי זה הכי מתאים שהיה לו. זה החיסרון במוסך כללי.

אולי להבא אעשה לבד.

בכל מקרה השמן בתקן C3

IMG_9556.jpeg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...