Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשבי הרכב

רן 2022

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, אני מבין שברכב יש 3 מחשבים:

1. מחשב מנוע

2. מחשב תיבת הילוכים 

3. מחשב שאחראים על בקרת משיכה

כאשר נדלקת נורת תקלה ברכב זה אומר שהמסך מחובר לכל שלושת המחשבים ?

בנוסף החיבור של OBD מתחבר לשלושת המחשבים בו זמנית ושואב נתונים מהם בזמן תקלה? 

מי יכול לעשות לי סדר בחוסר ידע העצום שלי? 

בתודה רן

עריכה אחרונה על ידי רן 2022
פורסם

ברכב מודרני יש הרבה יותר מ-3 מחשבים. הם מחוברים ברשת מסוג CAN-BUS (ברכב מודרני מדובר בכמה רשתות כאלה, לרוב), ויכולים לדבר אחד עם השני. כל אחד מהמחשבים יכול לתשאל מחשבים אחרים (לשם העבודה התקינה שלו), לתשאל חיישנים המחוברים אליו ישירות, וכן לענות על שאילתות.

המחשב של לוח המחוונים פונה למחשבים השונים כדי להציג את המידע הרלוונטי. ספציפית לגבי נורת תקלה (הכתומה, עם סמל מנוע) - לרוב המידע הזה יגיע למחשב לוח המחוונים ממחשב ניהול המנוע. בעוד שמחשב ניהול המנוע יכול להחליט שהנורה הזו צריכה לדלוק על סמך מידע שקיבל ממחשבים אחרים.

שקע הדיאגנוסטיקה (OBD-II) מחובר לרשתות השונות, והמכשיר שאתה מחבר לשקע יודע לבדוק אילו מחשבים מחוברים לכל רשת, ולתשאל אותם על מגוון המידע שהם יכולים לספק.

נוסף על כך, יש את הסטנדרט עצמו בשם OBD-II, שמכוניות מחוייבות לעמוד בו. תחשוב על זה כמו מחשב וירטואלי שמסוגל לספק ערכים מסויימים, לרוב מחשב ניהול המנוע לוקח על עצמו את התפקיד הזה. לכן, כאשר לדוגמא אתה מתחבר לרכב ומבצע סריקת תקלות מלאה, אתה יכול לראות את אותה התקלה חוזרת פעם אחת מ-OBD-II, ופעם נוספת ממחשב ניהול המנוע. פושט התשאול מתבצע פעמיים - פעם אחת תשאול OBD-II סטנדרטי, ופעם נוספת תשאול של מחשב המחובר לרשת.

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...