Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יוצא מנקודת הנחה ש- "נציג מכירות שירותי = סוכן ביטוח שירותי", וההפך. זה לא תמיד עובד ככה.

לפחות מהנסיון שלי, זה הרבה יותר תלוי על איזה סוכן ספציפי נפלת. יש כאלה שיעזרו לך, יש כאלה שישלכו אותך לחפש דברים לבד.  

• אהבתי 2
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי כל שנה תזכורת, חודש לפני סיום הביטוח מקיף
אני מתחיל בלדבר עם החברה שאני מבוטח בה. מקבל הצעת מחיר לחידוש.

השנה למשל עברתי ממנה לחברה אחרת, כי ההצעה של החברה שלי לחידוש היתה גבוהה משמעותית!
אם היה הפרש של 50-150 שקל יותר לא הייתי טורח לעזוב. אבל ברגע שדרשו ממני עוד 400 שקל יותר השנה - הבנתי

שאני לא נשוי לחברת ביטוח, הם לא משפחה, ואין לי שום סנטימנטים כלפיהם, אני בטוח שהמנכ"ל לא מדבר עליי בארוחות ערב עם המשפחה שלו :)

לגבי ביטוח חובה, אני עושה איפה שהכי זול - אבל רק בחברות שיש להם ציון טוב באחוזי תשלום תביעות.

אני אחד שלא עשה תאונה אף פעם (ומקווה שלא אעשה) ככה שיאן לי תביעות ביטוח, וזה הדבר הכי חשוב לחברות הביטוח בתמחור.

מישהו שיש לו תביעה אחת לפחות בשלוש שנים הקודמות יקבל הצעות הרבה יותר גבוהות לביטוח.

בתאריך 22.8.2024 בשעה 09:15, URSH כתב:

השארתי פרטים חזר אלי נציג ,הציע הצעה טובה יותר , אך לא היה מוכן לשלוח לי עותק של ההצעה ,בטענה שזה בזבוז זמן מצדו, ובזמן הזה הוא יכול למכור הצעות ללקוחות אחרים..

אני מנתק מגע עם חברות שלא מוכנות לשלוח לי טיוטה של הפוליסה בכתב. 
לא מוכנים - תודה ולא להתראות. לא אהיה לקוח שלכם.

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 19.8.2024 בשעה 16:28, URSH כתב:

מבוגר (מעל 50), עם חניה פרטית. הם מציעים במקיף סכום מינימום ומקסימום (1800-2000) . 

צד ג' 1500 שח .

מה דעתכם , ואיך אתם מחליטים איזו חברה לבחור? 

לא הבנתי מה קשור החניה פרטית ובאיזה רכב מדובר אבל לא משנה כרגע. אני מבטח בליברה כי היא באמת זולה משמעותית מכולם. בדיקות חוזרות שעשיתי העלו שכל החברות הגדולות יקרות לכן אני כבר לא טורח לבדוק אותם.

בשנים האחרונות אפשרות לבדוק באתר של משרד האוצר אבל תמיד חזרתי לליברה כי הם היו הכי זולים. פשוט בקש הצעת מחיר ותשאל איך אפשר להוזיל ותשווה. שים לב שגם אני התפלאתי כמה אפשר לבוא לקראתי למשל בהשתתפות עצמית וכיסויים (הכי מתאים לך כי אתה מצהיר שאתה נהג זהיר), הוכחה שהרכב מטופל וללא פגמים, גיל, ותק, ק"מ צפוי (קיים לא רק בהראל) וגם לקוח חוזר. תדגיש שאתה דורש לקבל השוואה לפני ואחרי כלומר מה התגמשו לקראתך בהתאם להצהרות ולנתונים הייחודיים שלך. זה חשוב כי יש מבטחים שמראש מכניסים לך כיסויים שאתה לא צריך (למשל נהיגה על ידי כל נהג , זכר או נקבה בכל גיל כולל נהג חדש, או כמו שכתבו פה כיסוי עד 4 מיליון)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

זה נכון

חברות ביטוח מחשבות את הסיכון שהן לוקחות לפי הרבה מאפיינים, זה אלגוריתם שבונים בחברות האלה

שיודע להעריך את הסיכונים של אותו מבוטח.
קודם כל מין - אתה זכר? אוטומטית תשלם יותר. למה? כי בגדול הטסטוסטרון גורם לנו להיות יותר "אגרסיביים בכביש"

וגם הסטטיסטיקה מראה שגברים עושים יותר תאונות.

איזור מגורים - אתה יכול לגור ברמת השרון, שנחשבת עיר בדרגת סוציו גבוהה, אבל זה לא משנה

כי בביטוח מה שמעניין את החברת ביטוח זה מה הסיכוי שהרכב ייגנב, ואם אתה גר בשרון, שנמצאת קרוב לאיזור לא ידידותיים...

או שאתה גר באיזור שקרוב למשולש

הסיכוי הסטטיסטי שהרכב ייגנב - עולה, וגם מחיר הביטוח יעלה בהתאם.

זה פשוט מבוסס על נתוני המשטרה, תיקים על גניבת רכב, דיווחים על גניבת רכב וכו'.

ותק נהיגה הוא בהחלט חשוב, עניין של ניסיון על הכביש. 

רופא מנתח מתחיל משלם יותר בביטוח אחריות מקצועית לעומת רופא שהוא בן 60 ומעולם לא תבעו אותו על רשלנות

והוא כבר ניתח 9000 איש ללא בעיות מיוחדות. גם חשמלאי מתחיל ישלם יותר.

גיל הוא גם פקטור, אתה מבוגר יותר? כנראה שעברת קצת יותר בחיים, אתה מיושב יותר, אני מעריך שגם מי שנשוי משלם כנראה פחות

בטח עניין של משפחה, ילדים, אתה נהג זהיר יותר כי אתה מסיע את הילדים ודואג שלא יקרה להם כלום, אז לרוב תנהג בזהירות רבה יותר.

יש המון משתנים שקובעים את המחירים.

עבר ביטוח הוא כנראה הפקטור הכי חשוב לחברות הביטוח.

עריכה אחרונה על ידי boli19
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

עד לא מזמן ביטחתי את שני רכבי הפולקסווגן בליברה (מקיף+חובה), המחיר היה טוב עד השנה וחצי האחרונות - פתאום הם הקפיצו מחירים בצורה חדה.

הייתי מרוצה מהמחיר בשנים האחרונות וגם נעזרתי בשירות שלהם, כדי לטפל בתביעה כנגד צד פוגע והשירות היה טוב.

לצערי בשנה וחצי האחרונות הם הקפיצו את עלות הביטוח בכ-800 ש"ח.

התשובה שקיבלתי מהנציגים הייתה "מה אתה רוצה, הכל התייקר לא רק הביטוחים אין מה לעשות..".

העברתי את שני הרכבים לחברות אחרות.

זו לא חתונה קתולית.

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • אהבתי 2
פורסם

אני רק שאלה בנושא ההבדל המגדרי בהצעות הביטוח :

האם מותר להפלות על בסיס מגדר ?

אם כן , מה לגבי אפליה מגזרית ?

אולי יש מגזר שפחות מקפיד על החוק ?

או שמא זה לא יעבור את מבחן בג"ץ ?

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעה, fusion-x כתב:

עד לא מזמן ביטחתי את שני רכבי הפולקסווגן בליברה (מקיף+חובה), המחיר היה טוב עד השנה וחצי האחרונות - פתאום הם הקפיצו מחירים בצורה חדה.

אבל כל השוק העלה מחירים. אמרת בעצמך.

ה'עונש' לא מוצדק כי ככה זה בעסקים, שחקן חדש רוצה לתפוס נתח שוק. זה מזכיר לי שקופיקס העלו את מחיר הקפה מ-5 ל-6 וכולם באו אליהם בטענות. אתה מבין את הקטע? אף אחד לא בא בטענות לבתי הקפה שמוכרים ב-11 או 12 אלא לאותו שחקן תמים שרצה לעשות טוב. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הראל שמעו שקבלתי הצעה טובה יותר ונתנו לי הצעת נגד 

מקיף 1370 שח 

חובה 1284 שח 

מתכוון גם לפנות להפניקס לראות איך יגיבו. 

לפני 21 שעות, anonport כתב:

לא הבנתי מה קשור החניה פרטית ובאיזה רכב מדובר אבל לא משנה כרגע. אני מבטח בליברה כי היא באמת זולה משמעותית מכולם. בדיקות חוזרות שעשיתי העלו שכל החברות הגדולות יקרות לכן אני כבר לא טורח לבדוק אותם.

בשנים האחרונות אפשרות לבדוק באתר של משרד האוצר אבל תמיד חזרתי לליברה כי הם היו הכי זולים. פשוט בקש הצעת מחיר ותשאל איך אפשר להוזיל ותשווה. שים לב שגם אני התפלאתי כמה אפשר לבוא לקראתי למשל בהשתתפות עצמית וכיסויים (הכי מתאים לך כי אתה מצהיר שאתה נהג זהיר), הוכחה שהרכב מטופל וללא פגמים, גיל, ותק, ק"מ צפוי (קיים לא רק בהראל) וגם לקוח חוזר. תדגיש שאתה דורש לקבל השוואה לפני ואחרי כלומר מה התגמשו לקראתך בהתאם להצהרות ולנתונים הייחודיים שלך. זה חשוב כי יש מבטחים שמראש מכניסים לך כיסויים שאתה לא צריך (למשל נהיגה על ידי כל נהג , זכר או נקבה בכל גיל כולל נהג חדש, או כמו שכתבו פה כיסוי עד 4 מיליון)

חניה פרטית מורידה מחיר ביטוח מקיף. מדובר ביונדאי I10 רכב קטן.

אנסה בליברה (ניסיתי בשנים קודמות) ואראה אולי השנה תהיה תחרות.

לגבי חובה בנפרד ,הבנתי שהחובה והמקיף היא עסקת חבילה??

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

הפניקס הציעו לי הטבה ,שתגרום לי לעבור אליהם למרות שהמקיף שלהם גבוה יותר. 

"בנוסף קיים כיסוי של ביטול השתתפות עצמית, בתאונה בנזק עצמי מעל 2490 ש"ח

הרכב נכנס למוסך בסדר, יש פטור מהשתתפות עצמית, פטור מדמי כינון, 3 שנות אחריות על טיב התיקון

וביטול השתתפות עצמית בירידת ערך.

במידה ונגרם נזק רק לצד ג' ותרצה להפעיל את הביטול השתתפות עצמית הנזק של צד ג' צריך להיות מעל 2490 ש"ח וצד ג' צריך להכניס את הרכב למוסך הסדר."

פורסם
לפני 5 שעות, zvigolden כתב:

אני רק שאלה בנושא ההבדל המגדרי בהצעות הביטוח :

האם מותר להפלות על בסיס מגדר ?

אם כן , מה לגבי אפליה מגזרית ?

אולי יש מגזר שפחות מקפיד על החוק ?

או שמא זה לא יעבור את מבחן בג"ץ ?

בדקת פעם אם מה קורה בביטוח לאומי אם הגבר הוא "עקר בית" - מצב בו אשתו יוצאת לעבוד והיא המפרנסת היחידה, והוא זה שמנהל את משק הבית?
במקרה הזה, בניגוד ל"עקרת בית", הגבר לא פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי.

נשים גם מקבלות אוטומטית 0.5 נקודת זיכוי במס הכנסה. לא משנה נשואות, רווקות, בנות 50 או בנות 18.5.

כולן מקבלות אוטומטית חצי נקודת זיכוי במס הכנסה, השווי של ההטבה - 121 ש"ח לחודש, או 1452 ש"ח בשנה.

גבר לא יקבל את ההטבה הזו. למה? - כי אתה גבר.

יש עוד הרבה דוגמאות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אין קשר בין ההתייחסות של ביטוח לאומי ומס הכנסה לגברים/נשים לבין ההתייחסות של חברות הביטוח.

אצל חברות הביטוח זה לא "אפליה" אלא אקטואריה - משקללים את הנתונים שלך כדי להחליט מה הסיכון לתביעה.

זה יותר דומה לכך שנשים יקבלו פנסיה נמוכה יותר מגברים אם צברו אותו תשלום ויצאו לפנסיה באותו גיל, בגלל שסטטיסטית נשים חיות יותר זמן.

• רעיון טוב! 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, motior כתב:

אין קשר בין ההתייחסות של ביטוח לאומי ומס הכנסה לגברים/נשים לבין ההתייחסות של חברות הביטוח.

אצל חברות הביטוח זה לא "אפליה" אלא אקטואריה - משקללים את הנתונים שלך כדי להחליט מה הסיכון לתביעה.

זה יותר דומה לכך שנשים יקבלו פנסיה נמוכה יותר מגברים אם צברו אותו תשלום ויצאו לפנסיה באותו גיל, בגלל שסטטיסטית נשים חיות יותר זמן.

צודק. זו לא היתה מטרת ההשוואה.
רק הבאתי בתגובה למה שהוא כתב - דוגמאות אחרות שבהן גברים מופלים לרעה מסיבות שונות.
ברור שחברות ביטוח עושות שיקולים אחרים, והמטרה שלהן היא לא להפלות גברים
אלא לעשות את התחשיב הכלכלי הנכון עבורם שכולל את הסיכונים בביטוח של אדם מסויים.
חברות ביטוח לא הוקמו לשם שמיים, הן קיימות כדי להרוויח. זכותן לבטח את א' ולסרב לבטח את ב' בגלל שהסיכון של ב' גבוה יותר.

עריכה אחרונה על ידי boli19
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

ברור לי שחברות ביטוח אינן קופות גמ"ח ומוסדות צדקה אלא ההפך הגמור.

אני גם יודע לאיזה מגדר יש יותר טסטוסטרון ולכן יותר אגרסיבי מה שאולי סטטיסטית מוביל לנהיגה יותר תוקפנית.

אציין שאני מכיר מקרוב דוגמאות נגדיות של נשים שנוהגות לא עלינו.

רק שאלתי לגבי מגזר ודי לחכימא ברמיזא.

עריכה אחרונה על ידי zvigolden

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...