Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איש מזגנים בדק למה מדחס לא נכנס לפעולה. הגיע למסקנה שלא מגיע מתח לריליי (או משהו כזה).

כנתן מתח ידנית (חיבר איזה משהו לאיזה פיוז שם) המדחס נכנס לפעולה.
טוען שבגלל שהחום מנוע עולה, אז המזגן לא נכנס לפעולה, ושהבעיה כנראה ביוניט חום מנוע.

בערב כשיתקרר קצת בחוץ אבדוק שנכנס לפעולה.

השאלה היא איך החום מנוע בלוח שעונים נראה שעובד טוב, והיוניט חום מנוע לא עובד טוב?

עריכה אחרונה על ידי ergoz
הוספת מידע
פורסם

לרוב, הסיבה שהמדחס לא נכנס לפעולה היא שחסר גז (ללא מספיק גז המזגן גם לא ייקרר מספיק, וגם המדחס ייהרס שכן לגז תפקיד של שימון). מאיש מזגנים הייתי מצפה שיבדוק את העניין, אבל מעלה כאן את הנקודה בכל מקרה.

אם בלוח השעונים חום המנוע מופיע תקין, לא אמורה להיות בעיה עם חיישן הטמפרטורה. ניתן לבדוק את העניין עם מתאם ELM327 זול ו-ForScan. בעזרתם תוכל לראות גם את חום המנוע (ליתר דיוק, טמפרטורת נוזל הקירור) בזמן אמת, וגם האם ניתנת פקודה למדחס להיכנס לפעולה או לא.

כמו כן, בהוראות תיקון למאזדה 3 (שזה בפועל די זהה לפוקוס שלך) אם המדחס לא נכנס לפעולה, אומרים לבדוק את חיישן הטמפרטורה של המאייד, לא של חום מנוע (באופן מוזר - לא מתייחסים שם לאפשרות של מחסור בגז).

פורסם

אציין שנכנסתי אליו הבוקר כי המזגן קירר רק בצד נהג. בצד נוסע היה פושר.

לפי בדיקה בגוגל הרוב המליצו על מחסור בגז. הגעתי אליו הבוקר והוא ישר אמר חסר גז. מילא גז.

יצאתי ממנו כשהמזגן מקפיא בשתי הצדדתי. והלכתי לעוד סידורים. כשהנעתי שוב (1 בצהריים, שיא החום) הוא לא קירר בכלל. חזרתי אליו והוא זיהה שהריליי לא מקבל מתח מהיוניט חום.

הוא נגע שם בריליי עם איזה משהו וישר המדחס נכנס לפעולה. אמר יוניט חום לא נותן חיווי לריליי ושהמנוע חם...

אציין שבשנים האחרונות כבר היו לי מקרים כאלה שהמדחס לא היה נכנס לפעולה (ואז זה פתאום היה מסתדר) ולכן אני לא חושד שהוא קילקל משהו כיוון שהבעיה כבר הייתה לפני כן מידי פעם.

פורסם

יכול להיות שיש כאן בלבול במושגים. מה שקוראים לו "יוניט חום מנוע" זה חיישן טמפרטורת נוזל קירור. הוא מדווח את המידע למחשב ניהול המנוע (PCM), וזה עושה איתו מה שצריך (כמו לדווח את הערך ללוח המחוונים). ישנו גם חיישן טמפרטורת המאייד, שאם הוא תקול - המדחס לא ייכנס לפעולה. יכול להיות שאיש המזגנים התכוון אליו. לא סביר שהוא יהיה מחובר ישירות לריליי - אלא גם כן ל-PCM (שייקבל את ההחלטה להפעיל או לא להפעיל את המדחס), אבל זה פחות משנה. אם הוא נגע בריליי והמדחס נכנס לפעולה, יכול להיות שהבעיה במגעים בריליי. בנוסף, אם הוא לא בדק את מצב הגז בפעם השניה שהגעת אליו - קח בחשבון שיכול להיות שיש לך דליפה משמעותית ופשוט כל הגז שהוא שם בבוקר דלף (במיוחד אם הוא סתם הוסיף גז בלי לשאוב את מה שהיה במערכת ולמדוד את הכמות באופן מדויק).

פורסם

אוקיי, קראתי בהודעה הזאת (למטה) - שיש חיישן חום מנוע שמדווח למחשב וחיישן נוסף שמראה את המד בלוח השעונים והם לא בהכרח זהים. וכשחיישן חום מנוע מזהה שהמנוע רותח, הוא יחסום את המזגן מלעבוד.

יש מצב שהמנוע פשוט רותח ואני לא יודע מזה???

מפחיד...

פורסם

ההודעה שקישרת על רכב אחר לחלוטין (מרצדס ישנה). לא מכיר אותם לעומק. הפוקוס שלך זהה למאזדה3, ויש שם חיישן טמפרטורת נוזל קירור אחד. לוח המחוונים מקבל את המידע שלו ממחשב ניהול המנוע, שמקבל אותו מהחיישן.

פורסם

טוב המצב הולך ומחמיר (מבחינת חוסר האונים שלי) - ירדתי עכשיו לרכב שהספיק להתקרר מהצוהריים הלוהטים (המחוג אפילו לא הגיע למינימום עדיין...)

הנעתי - תוך מספר שניות מחוג החום הגיע לאמצע - יציב. המדחס של המזגן נכנס לעבודה מיד עם הדלקת המזגן (שומעים צליל נקישה כשזה קורה).

ועכשיו - צד נהג מוציא אויר קריר (אבל לא קר). צד נוסע מוציא אויר חמים.

שזה בדיוק מה שהיה לי אתמול רק יותר גרוע. אתמול צד נהג הקפיא וצד נוסע יצא פושר. 

אז לסיכום:

1) נראה שכשחם מידי (בחוץ, או שהמנוע פשוט חם מידי) המזגן לא נכנס לפעולה (האם זה באג או פיצ'ר? האם ייתכן שהמנוע מתחמם מידי כשחם בחוץ? או שאולי מערכת הקירור לא עושה עבודתה נאמנה? לא חסר נוזל קירור אבל אולי משהו אחר?) - אבל אז האם לא הייתי צריך לראות שהמדיד בלוח השעונים מראה עליה בחום המנוע?

2) נראה ששוב חסר גז למרות שרק היום מילאתי - אגש מחר לבדיקה נוספת של כמות הגז.

• פיתרון
פורסם

אני מנחש שחסר לך גז, וכשהסביבה חמה, חיישן הלחץ של המזגן רואה הפרש קטן יותר בין לחץ הגז ללחץ החיצוני ומגיע למסקנה שחסר גז יותר בקלות (או באופן מיידי).

המנוע שלך לא מתחמם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

חוזר - כדי לעדכן.

אז אחרי שאתמול במשך כל היום בדקתי והמדחס נכנס לפעולה וקירר חלש מאד, הבוקר הנעתי והמדחס כלל לא נכנס לפעולה.

ניגשתי לאיש המזגנים ותיארתי לו את המצב. אמר בוא נחזור על מה שעשינו אתמול. חיבר אותו למכונת גז שלו.

עכשיו אני לא יודע אם באמת היה חסר גז (כלומר איכשהו אתמול כל הגז שהוא שם דלף החוצה), אבל הוא גם ראה שיש בעיה במגעים באיזה חיישן שנמצא ליד המנוע בצד ימין שלו (לא בצד הנהג, אלה בצד נוסע). סידר את המגעים שם ואמר לי סע לשלום. אמר שהמגעים לא טובים יכולים לגרום למדחס לא לעבוד....

אז קשה לדעת מה הייתה הבעיה באמת, ולא הייתה לו סבלנות לשאלות שלי. יצאתי שמח וטוב לב עם מזגן מקפיא. נקווה שיחזיק.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...