Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 50 דקות, Shay Shd Dave כתב:

מלקרוא את התגובות של כולם אני מבין כמה אני צעיר פה ..

התחלתי את התהליך קצת לפני הגיוס (2017) 

ואז התגויסתי ולא המשכתי, במהלך הסדיר התחלתי שוב וטעות שבדיעבד לא הייתי עושה שוב, גם לעבוד גם לעשות פסיכומטרי גם לעשות יומיות בחיפה ולגור בנתניה וגם בדיוק הגיע תקופת הקורונה והכל ביחד ,

כל התהליך לקח בערך כשנה כולל הפסקות באמצע ו8 טסטים 

התחלתי על בלאנו ידנית 2018 הרגיש כמו לנהוג בריקשה, עם קלאץ מעצבן 

טסט ראשון לחץ של הטסט יוצאים מאזור התעשיה בנתניה לכיוון דרום העיר, כמעט מפספס את הנתיב ומקבל ברקס על רכב בשטח מת 

ומהלחץ שכבר ידעתי שנכשלתי בחנייה ברוורס הרגל רעדה וזרקתי קלאץ והאוטו כבה 

בטסט השני שהיה כמעט מושלם נתקעתי מאחורי אוטובוס בכיכר והשתלבתי לאט מידי וכבר שחכתי מה היה השאר 

אני זוכר שבאחד הטסטים קיבלתי טסטרית שנחשבת להכי רעה ,והיא אמרה לי בכביש עם 3 נתיבים תעשה פה פרסה ונכנסתי והשתלבתי והסתכלתי כמו שצריך והכביש היה ריק וכמובן אותתתי והזיזה לי את ההגה ,

וקטע מעניין אחר הבחור השני שהיה איתי יצא מכיכר למעבר חציה ולא עצר אולי קצת האט ועמדה בחורה שלא היה ברור אם חוצה או לא כי הייתה בטלפון ,דפקה לו ברקס ובדיוק התחלפנו הוא התחיל ישר להתבכיין "אני נהג נהג טוב" (רק נציין שמוצאו "שוודי" היא העבירה אותו ואותי לא 

בשלב מסוים המורה שהוא חבר ילדות של המשפחה אמר לי שי אולי תנסה לעבור לאוטומט תנסה , ואז הוא בדיוק קנה איוניק חדשה (לפני זה הייתה לו קורולה 2010 שהוא בדיוק חיפש להחליף והמלצתי לו על איונוק( והייתה לי חוויה של לנהוג ברכב עם ניילונים, 

חודש לפני השחרור יולי 2020 מסכות אלכוג'ל וכל הנלווה ,יום אחד באמצע השבוע בשעות הבוקר מודיע למפקדת שלי שאני מאחר כי יש לי טסט והיא אומרת לי הכל טוב כפרה קח חופש והפעם אתה עובר מפה לשם נוסעים טסט ראשון על אוטומט הולך לי פצצה ברגוע בלי משהו מיוחד עד שאני עושה טעות דבילית ברמות וקולט מישהי רוצה לחצות את הכביש ללא מעבר חציה ובצעד מוזר ביותר נותן לו לחצות כשאין מעבר חציה... לא ברור מה עבר לי בראש באותו רגע כמובן שלא עברתי ואני גם יכול להבין למה

בטסט שהיה בערך 3 שבועות אחרי אותם שעות אותו אזור תעשייה בנתניה יוצאים מהמגרש של הטסטים מתחיל לנסוע ופתאום איזה אידיוט בספורטאז עשה רוורס לנתיב שלי בלי להסתכל והיה כבר עוד שניה בכנף של באוטו ,דפקתי ברקס של החיים והמורה שלי אמר לי אל תצפור בטסט רק אם אין לך באמת ברירה אז לא צפרתי אבל בלמתי והטסטר צפר לו שיזוז מהנתיב 

וכל הטסט עבר חלק בלי שום דבר מיוחד כולל חניה מושלמת ובשעה 14:00 בצהריים אני מקבל סמס שעברתי והמורה התקשר אליי אחרי שעתיים להגיע שעברתי 

ומאז נהגתי פה ושם עד שלפני 5 חודשים קניתי לעצמי אוקטביה 2018 ומאז כמעט 4 שנים אחרי אני אומר לעצמי מה זה משנה איזה טסט עברתי העיקר יש לי רישיון אבל לפעמים מתבאס שהוצאתי על אוטומט בלבד

אתה יכול להמיר לידי ואם יש לך כסף מיותר אתה יכול לשדרג את הרישיון שלך גם.

אבל לא להיט לנהוג על ידני בפקקים וגם בהתחלה צריך להתרגל לגיר.

פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

במה אתה בחרת?

אפשר גם וגם? 

• מצחיק 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני כשעה, topop כתב:

אתה בטוח? בלי החרגות? 

לא זכור לי שנתתי אחד מאלה.

מנהלי הפורום לא אוהבים הומור כזה וקיבלתי אזהרה. 

אין שום מידע רשמי מן הסתם אך היו באיזורנו מספר סיפורים ושמועות. 

ממקור ראשון: חבר קרוב נתן בזמנו 500 שקל למורה הנהיגה "לזרז עניינים". 

מניח שגם התגובה הזאת תעצבן את מנהלי הפורום אבל זה מה שבאמת היה. 

פורסם
לפני 13 דקות, tamir3000 כתב:

מנהלי הפורום לא אוהבים הומור

אנחנו לא אוהבים כשכותבים דברים לא נכונים בצורה נחרצת. לפחות היית מוסיף סמיילי או משהו.

בשום אופן אני לא אומר שאין מקרי שוחד, ואני מאמין לחלוטין בסיפור של חבר שלך ששילם שוחד למורה נהיגה.

אבל גם מכיר אישית כמה אנשים שעברו בטסט ראשון בצורה כשרה לגמרי כולל אני עצמי.

הוצאתי לאורך השנים 4 סוגי רישיונות שונים ועוד שני הייתי נהיגה.

למעט אחד בכולם עברתי בטסט ראשון. 

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, Buki כתב:

אנחנו לא אוהבים כשכותבים דברים לא נכונים בצורה נחרצת. לפחות היית מוסיף סמיילי או משהו.

בשום אופן אני לא אומר שאין מקרי שוחד, ואני מאמין לחלוטין בסיפור של חבר שלך ששילם שוחד למורה נהיגה.

אבל גם מכיר אישית כמה אנשים שעברו בטסט ראשון בצורה כשרה לגמרי כולל אני עצמי.

הוצאתי לאורך השנים 4 סוגי רישיונות שונים ועוד שני הייתי נהיגה.

למעט אחד בכולם עברתי בטסט ראשון. 

אין צורך באזהרות חסימות ודרמות על כל תגובה קצת חריגה ובמיוחד שיש בה מן האמת. 

נכון, הייתי צריך להוסיף סימן בהומור להדגיש את סגנון התגובה, אך גם אם התרשלתי בזה אני סמוך ובטוח שקוראי הפורום ניחנים בשכל ישר ומבינים עניין. 

מקווה שההדורים יושרו. 

עריכה אחרונה על ידי tamir3000
הקלדה
פורסם
לפני 23 דקות, Buki כתב:

את הרישיון הוצאתי ב 86'.

למדתי בראשון על אופל אסקונה 84' אצל מורה בשם אריה (רק עברנו לראשון אז שאלנו את השכן. אמר אריה אז הלכתי לאריה). לא היתה חובת מינימום שיעורים וניגשתי מיד כשהגעתי ל 17.

הטסט שליהיה בבוקר אחרי שבלילה נעצרו טסטרים ומורים בראשון על שוחד. עלה הטסטר, הפעיל את הקשר והורה לי להתחיל לנסוע.

זינקתי בשני (זינוק חלק בלי כיבוי מנוע), הטסטר מורה בכל צומת לפנות ימינה כשהוא נותן גם הנחיותכמה להתקדם, מתי לעצור ומתי לנסוע ורחרי 4 פניות ימינה ובערך 3 דקות חזרנו למשרד הרישוי והוא מורה לי לעצור בצד (לא היה צריך אפילו חניה ברוורס).

הייתי בטוח שנכשלתי ואפילו לא התקשרתי לברר. בערב המורה שלי מצפצף לי בחוץ ושואל למה לא בדקתי מה עם הטסט. סיפרתי לו שבטוח נכשלתי ואז הו נותן לי את הרישיון.

ולגבי ארגזים, כשהטנדר בעבודה היה במוסך אבא שלי קנה טנדר כרמל דוכס  עם מנוע 1.5 ליטר וארגז סגור. אחי נהג כשלדו ישב בן דוד שלנו ואני עוד 3 אחרים ישבנו בארגז נטול המושבים.

אחי שהיה נהג טרי איבד שליטה בזבוטינסקי ומצאנו את עצמנו מחליקים על הצד (פיברגלס מחליק יופי). למזלנו על התריסים המקוריים של הארגז שמו מחים אז יצאנו רק עם כויות קלות ולא השארנו פס על הכביש.

הפכנו אותו חזה, השלמנו שמן ומים ונסענו הביתה.

אחר כך כל האוטו היה מלא חורים שרופים אבל היה 450 קילו על מנוע 1.5 ליטר וגיר קצרצר. אתה עומד ברמזור עם כל מיני רכבים מודרניים והם בשוק איך הדבר מזנק.

היה לי קטע פעם עם שוטר שעצר אותי על מהירות. הסתכל על האוטו, חשב קצת, מלמל לא יכול להיות ושלח אותי לדרכי.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Buki כתב:

מכיר אישית כמה אנשים שעברו בטסט ראשון

אחד הבנים עבר לפני כשבועיים טסט בנסיון הראשון.

Shit happens

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.
  • אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 4 שעות, Shay Shd Dave כתב:

אולי תנסה לעבור לאוטומט תנסה , ואז הוא בדיוק קנה איוניק חדשה

😁

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, אורי מ. כתב:

אחד הבנים עבר לפני כשבועיים טסט בנסיון הראשון. 

כל הכבוד.

טסט ראשון עברתי על אופניים עם מנוע עזר (טוסטוס) בשנת 70.

זה היה שטח לימוד סגור(בפתח-תקוה) עם כל המתקנים הדרושים, שבילים תמרורים מקבילים ושמיניות, תנועה די צפופה של דו"ג כולל אופנועים

בלי יציאה לכביש חיצוני.

מקבלים הדרכה קצרה ביום הראשון ואח"כ עצמאים בשטח.

יום אחד האחראי עוצר אותי ואומר "אתה מוכן לטסט". יופי.

ביום הטסט בלגן, מגיעים 30 נבחנים, לחץ, כולם בנסיעה, הבוחנים משגיחים בשטח, מי שנוהג תקין נשלח לעשות שמיניה, חצי קלאצ' והופ, למשרד.   עברת.   

איזה אושר😃

עריכה אחרונה על ידי רוןS

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני כשעה, tamir3000 כתב:

אין צורך באזהרות חסימות ודרמות על כל תגובה קצת חריגה ובמיוחד שיש בה מן האמת. 

לא קיבלת שום חסימה, אני רק מזכיר שטענות כלפי מנהלי הפורום אפשר תמיד לעלות בהודעות פרטיות ולא כאן.

בהחלט הדברים יושרו, בוא נחזור לנושא השירשור.

תודה.

פורסם

את הרישיון הוצאתי בגיל מאוחר יחסית, סביב שנת 2003 אם אני זוכר נכון. 

עברתי בטסט שלישי. 

לא זוכר למה נכשלתי בראשון. זוכר שזה היה מוצדק, לא זוכר למה. 

בשני, נפלתי עם טסטר נבלה, שבגלל שלא נהגתי כמו בבון מצוי הוכשלתי (2 נתיבים לפנייה שמאלה, התמקמתי בימני מבינהם- שהיה עמוס יותר, על זה הוכשלתי).

בשלישי, מיד עם תחילת הטסט, ברחוב שממנו הטסטים יוצאים, הייתה מכולת אשפה ענקית שמונחת במקום לא טוב באמצע הכביש- בחרתי לעבור אותה מימין, ולא משמאל לתוך הנתיב הנגדי. (תסלחו לי שאני לא זוכר איפה זה היה. אני כן זוכר שהמכולת אשפה נחה על הנתיב הימני ועל חלק ממגרש חנייה ריק, אחרת לא יכלתי לעבור אותה מימין). 

הטסטר התחיל לצעוק עלי, למה אני עובר מכשול מימין?!

אז אמרתי לו, אני לא רואה מה מגיע בנתיב הנגדי- אני רק תלמיד, כל עוד לא עברתי את הטסט, בלי ניסיון- מעדיף לעבור היכן שאני רואה שהדרך לחלוטין פנוייה בלי להפריע לאף אחד שעשוי לעבור בדרך. 

נרגע ושתק, הייתי בטוח שנכשלתי. אפילו חנייה לא ממש נתן לי לעשות- רק "כנס למפרץ פה" כדי להתחלף עם תלמיד. 

כנראה שהתשובה שנתתי לו גרמה לו להעביר אותי אוטומטית :lol:

אני בטוח שהשמטתי כמה פרטים חשובים בדרך, אבל עברו 20 שנה- לך תזכור. 

בתאריך 31.5.2024 בשעה 15:23, sperial כתב:

זה כלום לעומת הזינוק הסמוך, ימינה מהילל לבלפור. הכביש בנטיה חזקה שמאלה ואתה רוצה לפנות ימינה לכביש תלול כאשר שדה הראיה משמאל מוגבל. מצריך לולינות ומיומנות גבוהות.

image.thumb.png.5ae20542848e186bacde7e1eea40194a.png

במיוחד בגשם בלאט. 

ועוד יותר גרוע, לפנות שמאלה לבלפור מהלל. התייאשתי, ואני פשוט פונה ימינה לארלוזרוב (רק נתיב 1 שמצריך התייחסות לתנועה העוברת, ולא 2 נתיבים שצריך שיהיו פנויים כדי לעבור) ובמקרה הצורך פשוט מפרסס בכיכר שיש כמה מטרים קדימה משם. יותר נוח לי, ואני מעדיף להאריך את הדרך מאשר לקצר את החיים מהעצבים של ההמתנה + צפירות מאחורי של "למה אתה לא זז אז מה אם יש עוד 5 מכוניות שאתה צריך לתת להם זכות קדימה".

לפני שנים רבות (מאד) אני עוד זוכר שהייתה פעם פנייה שמאלה ישירות מבלפור לארלוזרוב, עד שביטלו אותה איפהשהוא בתחילת שנות ה-90 (אאל"ט).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

אני מניח בזהירות שהמורה נהיגה לא היה מי יודע כמה, אם בבלאנו לימוד נהיגה (עם מראות עזר ומראה פנורמית) הצליח להתקיים שטח מת כזה שלא תראה בו רכב (בניגוד לאופנוע או הולך רגל)

לדעתי לחץ של טסט ראשון

הטסט שלי היה בשעה 8:30 בבוקר בכביש גישה ראשי לאזור תעשייה שממנו יורדים לכביש החוף ואמרתי טוב בטח לא יהיה עמוס כל כך ..

אז כל הנאחס עליי פקק רציני 🤦 

והכי מעניין שהיום אני נוהג באוקטביה חחח 

לפני 4 שעות, RK כתב:

במה אתה בחרת?

שנאתי את הבאלנו הזו חבל הזמן 

לפני שהוא קנה את הבאלנו הייתו לו קורולה ידנית 

היה מעניין לנהוג בה 

לפני 4 שעות, דובצע כתב:

הסבה לידני זה לא סיפור גדול

לא ממש קריטי לי ,אני סבבה עם מה שיש 

גם ככה כמעט ולא נשארו רכבים ידנים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...