Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, Doron_Z כתב:

הלינק אבל שקישרת לא מביא אותי לבילד שלך אלא למסך של בחירת רכב של ב.מ.וו. 

כן זה לא עובד מדהים, בגדול בילד של בלי שטויות בילד נהיגה. כמעט כל ה Z4 הידניות מגיעות בצבע הירוק מאט (כי הוא שמור רק לידני וכי זה היה הצבע של הרכב כתבים) עם מושבים חומים. אישית לא יכול לסבול את הקומבו הזה. הוא יפה, אבל מיידית יגרום לי להרגיש בן 75. יש גם עניין של שמירת ערך (כשיש לך מה שלכולם יש קשה לקבל מחיר טוב במכירה).

Base MSRP 
2026 Z4 M40i
$68,400
Exterior
Alpine White 
—
19" M Dual-Spoke Cerium Grey 800M Wheels with Staggered Performance Tires 
—
Moonlight Black soft top
$250
Interior
Black Alcantara Vernasca Leather with blue contrast stitching
—
Black High Gloss Trim
—
Options
Driving Assistance Package
$700
Edition Handschalter Package
$3,500
M Sport Brakes with Red Calipers
—
Premium Package
$1,250
Shadowline Package
$550
Harman Kardon surround sound system
$875
Additional Costs
Destination & Handling
$1,175
Total Price (MSRP) 
$76,700

• אהבתי 2
  • תגובות 249
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, כוכב השחר כתב:

איזו חוויה, זה פורשה. אתה רוצה חוויה תפתח את הארנק. לא סתם ה 911 מחזיקה בתואר המפוקפק של הרכב ביצור סדרתי עם השולי רווח הכי גבוההים.

לגבי הציפייה - זה ליטרלי אחד לאחד מה שציפיתי גם, רשמתי את זה כבר לפני שנתיים. המושבים הבסיסיים היו די גרועים, הרכב לא היה מאובזר בכלל (זה ביידיזיין, אתה אמור לשלם אקסטרא על אבזור ולו הבסיסי ביותר). מה נחשב היום? לא יודע, כל אחד ומה שחשוב לו. אני חושב שהמנוע ב 718GTS\SPYDER\GT4 די מיוחד ביחס לשאר הדברים שיש. יש לו סאונד מצוין, צריך לעבוד איתו עד 8K RPM, זו היתה חוויה מצוינת. זה הרגיש מיוחד. זה נשמע מיוחד. האינטיריור כמובן בזוי בשביל 100-120K אבל זה רכב שתוכנן לפני 10+ שנים. אתה משלם שם על גיר מצוין, מנוע די מדהים, הנדסה של פורשה. רכב נהיגה די מושלם. 

לגבי ה M240i - לא נפלתי מהכסא. זה פשוט מוצר ממש מוצלח בשביל המחיר (אחרי הנחות סביב ה $50K). התמורה לכסף שם פשוט לא הגיונית. אני משווה מה יש לי במחיר הזה בכזו רמת ליטוש, ואין ממש. ואז אני חושב על ה 911 - שני הרכבים האלו הם קופה מהירים שבאים לעשות בערך את אותו דבר. אבל בשביל לקבל 911 באותה רמת איבזור של ה M240i צריך לשלם x3. הרכב יהיה יותר מלוטש, ישקול פחות, ההגה יהיה קצת יותר טוב. לפחות איפה שאני גר, אתה לא תהיה יותר אקסלוסיבי כי יש לי ברחוב 3 911 מהדור החדש. כאילו לא יודע, מי משלם על 911 בסיסית? מה אתה מקבל שם שהמתחרים לא נותנים? ב GT3 אני מבין. ב GT3 Touring אני ממש מבין. ב S\T וב GT3RS אני מבין אפילו יותר. בבסיסיות? לא מבין. 

ה M240i התייקרה ב 13% ב MSRP מ 2017 שזה כנראה פחות מאינפלציה. ה 911 התייקרה בערך ב 45% לאותה תקופה.

עריכה: קינפגתי 911 לאותה רמת אבזור של ה M240i המדובר שמוצעת לחבר ב 52K, על 911 אין דולר הנחה - יצא 144K. אני לא משווה פה סוזוקי סוויפט ל S Class. 

מבין מה שאתה אומר אבל בכל זאת פורשה 911 זאת פלטפורמה ייעודית לרכבי ספורט (כמו ה Z4 גם) וה M240i בכל זאת נבנתה על בסיס של רכב ״עממי״ והיא אפילו לא M עד הסוף ואני לא מדבר על הכוח שהוא יותר ממספיק ועומדת בכבוד בתג M אלא על שיפורי התנהגות חשובים (ידוע גם בקרב חובבי ב.מ.וו שכמעט בלתי אפשרי גם בעזרת שיפורים לקחת 240 ולהפוך אותה ל M2, עדיף לקנות כבר M2 אם זאת המטרה).

אני בטוח שהדברים האלה באים לביטוי בצורה כלשהי גם מול פורשה בסיסית שבכל זאת נבנתה קודם כל לספורטיביות.

לפני 15 שעות, GTI33 כתב:

עם מיאטה וגם כזו משופרת אפשר לחיות ביום יום כפי שאמרו, עשיתי זאת במשך כ8 שנים.
העלויות מצחיקות זה כמו מאזדה 6, הצמיגים מחזיקים המון זמן כי אין מספיק כוח לטחון אותם וגם שהם נגמרים זה הסתכם בסט בעלויות 2000-3000 ש''ח.
צריכת הדלק גם היא סבירה, מחירי ביטוח וכד'...
ואז החלפנו אותה בM2CS, זו לא פורשה אבל סט צמיגים עולה בערך 6 וחייהם תלויים ברגל ימין שלך כנהג, ביטוח סביר ודי מפתיע לטובה.
צלחות בלימה בארץ? - צלחת קדמית אחת 4000 ש''ח, אחורית 2700 ש''ח, צריכת דלק בנהיגה רגועה 7 ק''מ.
מה שיכולתי הזמנתי מחו''ל\הגיע במזוודה וכו'.
בסופו של יום אתה מבין שחבל לגמוע ק''מ מיותרים על מפלצת שכזו (יצור מוגבל)...
ואשתי מזגזגת בינה לבין מיאטה נוספת שנותרה בבית ואני על רכב עבודה.
למתוח רגליים ברכבים הללו דורש כבישים פנויים ונסיעה בהם בפקקים מאבדת את הקטע בעיני והופכת לסבל  

אבל תמשיך להוציא לנו את העיניים עם מפלצות בחו''ל, מתי אתה עובר לקוניגסייג? 

:)

רציני יש לך M2CS ועוד כישראלי ולא מישהו שחי בחו״ל😳

זרקת את זה כאילו החלפת לקיה פיקנטו. בזבוז שאין על רכב ברמה כזאת שרשור אחזקה וחוויות בפורום.

לפני 22 שעות, mcshmupi כתב:

לפי הביקורת הזאת של דאג דווקא הגרסא הבסיסית היא המומלצת (אפשר לקפוץ לסוף לחלק של הנהיגה ). 

בסדר כמו שאני וכוכב השחר דיברנו, זה פורשה והיא ידנית, ברור שב 2025 כולם יפרגנו על זה, בטח בגרסה יחסית ״זולה״ ביחס למחירים המפגרים של הגרסאות היקרות יותר. דאג במיוחד חולה על ידני והרבה פעמים ברכבים עם יומרה ספורטיבית הוא מתבאס שאין אופציה ידנית ומדגיש את זה. אני גם מבין אותו האמת, זה רכב ספורט דיילי פצצה בסכ״ה ללא פאולים מהותיים והגיר הידני משדרג את הכל אבל זה לא סותר את מה שכוכב השחר אומר שזאת לא ממש חוויה ששווה את הסכום המפגר הזה, פשוט במדבר היחסי שאנו נמצאים בו כיום, כל דרדר הוא פרח.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, כוכב השחר כתב:

אתה לא אמור להחליף את הדיסקים אף פעם, הם אמורים לשרוד את "אורך חיי הרכב" (המילים המדויקיות של פורשה)

דאג איבד אחיזה במציאות מבחינת עלויות של דברים, הוא אמר את זה בעצמו האמת בשבועות האחרונים באחד הפרקים של הפודקאסט (מכר 51% מ carsandbids ב 37M כמעט נקי לכיס שלו, אז מניח ש VFM פחות משנה לך בנקודה הזו).

האוטו מתחיל ייצור וג'ונרט מספר שילדה

image.thumb.png.ca6187027920de9f0021b935978e9472.png

הלבן נראה נהדר אליה!
(אפשר להרגיש קנאה דרך המקלדת?)

לגבי דאג: תוכל להפנות אותי לפרק הרלוונטי?
הטענה נשמעת לי מוזרה: האם כתב רכב מאבד פרספקטיבה כשהוא מתעשר?
באותו הסרטון הוא טוען שה T היא הגרסה המומלצת , ומזכיר ספציפית את ה S/T כרפרנס שהיא "נהדרת, אבל עולה 300K $"
באופן כללי, אני מניח שכל כתב שמדבר על תמורה למחיר אומר את דעתו יחסית למכוניות אחרות חדשות ומשומשות בשוק 

וספציפית דאג, נדמה לי שהוא גם מומחה לשוק היד 2 והעלה בעבר מס' סרטונים על מגמות בשוק ועל יצרנים ספציפיים, כמו פורשה 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, mcshmupi כתב:

הלבן נראה נהדר אליה!
(אפשר להרגיש קנאה דרך המקלדת?)

לגבי דאג: תוכל להפנות אותי לפרק הרלוונטי?
הטענה נשמעת לי מוזרה: האם כתב רכב מאבד פרספקטיבה כשהוא מתעשר?
באותו הסרטון הוא טוען שה T היא הגרסה המומלצת , ומזכיר ספציפית את ה S/T כרפרנס שהיא "נהדרת, אבל עולה 300K $"
באופן כללי, אני מניח שכל כתב שמדבר על תמורה למחיר אומר את דעתו יחסית למכוניות אחרות חדשות ומשומשות בשוק 

וספציפית דאג, נדמה לי שהוא גם מומחה לשוק היד 2 והעלה בעבר מס' סרטונים על מגמות בשוק ועל יצרנים ספציפיים, כמו פורשה 

יהיה קשה למצוא את זה, זה נאמר בפודקאסט שלו "THIS" - כל פרק שעה +- פעם בשבוע.

אבל יש לי זיכרון מאוד טוב אז אתה יכול לסמוך על מה שאני אומר פשוט -

הוא אמר שיש לו את רכב החלומות שלו שעלה צפונה ממיליון דולר, ועוד כמה וכמה רכבים, כולם יקרים - ושאל בקול רם האם בגלל זה הוא מאבד תחושה של כמה רכב x יקר או לא.

לפני 10 שעות, Doron_Z כתב:

מבין מה שאתה אומר אבל בכל זאת פורשה 911 זאת פלטפורמה ייעודית לרכבי ספורט (כמו ה Z4 גם) וה M240i בכל זאת נבנתה על בסיס של רכב ״עממי״ והיא אפילו לא M עד הסוף ואני לא מדבר על הכוח שהוא יותר ממספיק ועומדת בכבוד בתג M אלא על שיפורי התנהגות חשובים (ידוע גם בקרב חובבי ב.מ.וו שכמעט בלתי אפשרי גם בעזרת שיפורים לקחת 240 ולהפוך אותה ל M2, עדיף לקנות כבר M2 אם זאת המטרה).

אני בטוח שהדברים האלה באים לביטוי בצורה כלשהי גם מול פורשה בסיסית שבכל זאת נבנתה קודם כל לספורטיביות.

כי זה מה שאנחנו שומעים מכל היוטיברים? לא יודע כמה זה באמת מתורגם לתחושות ולהנאה מנהיגה (או זמנים במסלול). ראה ערך 

• E39 M5
  • E46
  • Clio V6
  • Giulia Quadrifoglio
  • Fiesta ST
  • GR Yaris
  • Lancia Delta Integrale
  • 205GTI
  • 106

ועוד ועוד ועוד

-----------------------------

מכל החפירה על איזה VFM גרוע זה 911 שכחתי לעדכן -

הצלחתי להשיג נסיעת מבחן על Z4 ידנית חדשה בסוכנות ליד הבית אתמול, הם זכרו שאני בשוק והתקשרו לשאול אותי אם אני רוצה, כמובן שהגעתי במיידי, מזל שזה היה יום עבודה מהבית. מפה לשם - את הרכב אני מכיר ואם החלטתי שאני אוהב אותו שניה אחרי שחייתי איתו שבוע, אין באמת טעם לפקפק בהחלטה הזו, ואי אפשר באמת להבין מי נגד מי בכבישים מהירים ועירוניים, אז התמקדתי בלבדוק את הגיר והקלאטצ' כי הדעות היו חלוקות.

ורדיקט - אחלה גיר ואחלה קלאטצ'. לקלטאצ' יש פחות travel מהמיאטה, יותר דומה לפורשה מאשר למיאטה או לרכבי פיג'ו (כמו ה 208GTI או ה DS3 שהיו לי). הגיר עצמו מצוין, קליקי עם מהלך קצר מאוד. לא הבחנתי בתחושת גומי שדיברו עליה בחלק מהביקורות. מהלך קל. ה auto rev match מושלם לחלוטין. בכל סיטואציה. מניח שאכבה אותו כשאקבל את הרכב. הוא היה מושלם מדי זה הרגיש שאני נוהג ברכב אוט'.

דירוג תחושת גיר מרכבים שניסים עד היום:

1. MX5 ND2\3
  2. 718ספיידר
  3. TypeR
  4. Z4
  5. BRZ
  6. [פער ממש גדול כלשהו]
  7. ... סתם רכבים כמו פיאט פנדה וכו'
  8. רכבי פיג'ו 208GTI DS3 וכו'
עריכה אחרונה על ידי כוכב השחר
פורסם

טייפ R מקום 3? מוזר. קראתי ביותר ממקום אחד שזה אולי הגיר הידני הכי טוב בייצור סדרתי, בחלק אמרו שני לפורשה בחלק אמרו יותר טוב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

טייפ R מקום 3? מוזר. קראתי ביותר ממקום אחד שזה אולי הגיר הידני הכי טוב בייצור סדרתי, בחלק אמרו שני לפורשה בחלק אמרו יותר טוב.

זה צמוד בין השלושה הראשונים. הגיר במיאטה לדעתי הכי טוב, אבל הם כולם 9+. ה Z4 זה כזה 7.5 הברז אולי 6.5-7.

לפני 9 שעות, mcshmupi כתב:

ומה עם דירוג מנועים?

יש שם בכלל שאלה? ברור שה 4 ליטר של פורשה מקום ראשון בפער ענק מעל כל השאר חח

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, כוכב השחר כתב:

יהיה קשה למצוא את זה, זה נאמר בפודקאסט שלו "THIS" - כל פרק שעה +- פעם בשבוע.

אבל יש לי זיכרון מאוד טוב אז אתה יכול לסמוך על מה שאני אומר פשוט -

הוא אמר שיש לו את רכב החלומות שלו שעלה צפונה ממיליון דולר, ועוד כמה וכמה רכבים, כולם יקרים - ושאל בקול רם האם בגלל זה הוא מאבד תחושה של כמה רכב x יקר או לא.

כי זה מה שאנחנו שומעים מכל היוטיברים? לא יודע כמה זה באמת מתורגם לתחושות ולהנאה מנהיגה (או זמנים במסלול). ראה ערך 

• E39 M5
  • E46
  • Clio V6
  • Giulia Quadrifoglio
  • Fiesta ST
  • GR Yaris
  • Lancia Delta Integrale
  • 205GTI
  • 106

ועוד ועוד ועוד

-----------------------------

מכל החפירה על איזה VFM גרוע זה 911 שכחתי לעדכן -

הצלחתי להשיג נסיעת מבחן על Z4 ידנית חדשה בסוכנות ליד הבית אתמול, הם זכרו שאני בשוק והתקשרו לשאול אותי אם אני רוצה, כמובן שהגעתי במיידי, מזל שזה היה יום עבודה מהבית. מפה לשם - את הרכב אני מכיר ואם החלטתי שאני אוהב אותו שניה אחרי שחייתי איתו שבוע, אין באמת טעם לפקפק בהחלטה הזו, ואי אפשר באמת להבין מי נגד מי בכבישים מהירים ועירוניים, אז התמקדתי בלבדוק את הגיר והקלאטצ' כי הדעות היו חלוקות.

ורדיקט - אחלה גיר ואחלה קלאטצ'. לקלטאצ' יש פחות travel מהמיאטה, יותר דומה לפורשה מאשר למיאטה או לרכבי פיג'ו (כמו ה 208GTI או ה DS3 שהיו לי). הגיר עצמו מצוין, קליקי עם מהלך קצר מאוד. לא הבחנתי בתחושת גומי שדיברו עליה בחלק מהביקורות. מהלך קל. ה auto rev match מושלם לחלוטין. בכל סיטואציה. מניח שאכבה אותו כשאקבל את הרכב. הוא היה מושלם מדי זה הרגיש שאני נוהג ברכב אוט'.

דירוג תחושת גיר מרכבים שניסים עד היום:

1. MX5 ND2\3
  2. 718ספיידר
  3. TypeR
  4. Z4
  5. BRZ
  6. [פער ממש גדול כלשהו]
  7. ... סתם רכבים כמו פיאט פנדה וכו'
  8. רכבי פיג'ו 208GTI DS3 וכו'

חחחח עד כדי כך ה 208 נוראית ששמת אותה מתחת לרכבים ידניים economy? 

בנוגע לשמות של הרכבים שנתת, לא באמת עשו השוואות בינם לבין רכבים כמו מיאטה/ברז/Z4 ואין לי ניסיון מעשי איתם אבל אם אתה אומר בתור בעל ניסיון שהעניין של פלטפורמה ייעודית מול אחת ״עממית״ שעברה מודיפיקציה הוא אוברייטד ולא באמת מרגישים הבדלים אז סבבה מקבל. 

אגב איך הטייפ R? שווה את הכסף על פני רכבים כמו מיאטה/ברז שעולים פחות?

פורסם
לפני 11 דקות, Doron_Z כתב:

חחחח עד כדי כך ה 208 נוראית ששמת אותה מתחת לרכבים ידניים economy? 

בנוגע לשמות של הרכבים שנתת, לא באמת עשו השוואות בינם לבין רכבים כמו מיאטה/ברז/Z4 ואין לי ניסיון מעשי איתם אבל אם אתה אומר בתור בעל ניסיון שהעניין של פלטפורמה ייעודית מול אחת ״עממית״ שעברה מודיפיקציה הוא אוברייטד ולא באמת מרגישים הבדלים אז סבבה מקבל. 

אגב איך הטייפ R? שווה את הכסף על פני רכבים כמו מיאטה/ברז שעולים פחות?

אני לא חושב שה Z4 או הסופרה שנבנו על פלטפורמה ייעודית אוט' יותר טובות מ M2 שלא על פלטפורמה ייעודית.

הטייפR מושלמת במה שהיא אמורה לעשות - להיות ההוט האטצ' הכי טובה בשוק

פורסם
לפני 22 שעות, Doron_Z כתב:

כבר יצאת פעם מהרכב הזה וחזרת… אם המיאטה עומדת בכבוד מול GT4 אז זה רק מראה עד כמה היא באמת חסרת תחליף.

https://www.evo.co.uk/ecoty/207450/evo-car-of-the-year-2024

https://www.evo.co.uk/sports-cars/202007/best-sports-cars

לא נראה שיש מחלוקת על כך שה MX5 מתברגת בין מכוניות יקרות בכבוד רב. 

בסוף הנוסחה למי שמחפש פרקטיות - זה לשמור אותה לצד מכונית להסעות. יש לא מעט בעלי מיאטות שמחזקים אותן לעד.

פורסם

יש המון קסם במכוניות סטייל ברז/מיאטה/124. הכיף הנגיש והזמין עושה את זה גם לנהגים טובים ומנוסים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...