Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן שאני יושב בבית מול המחשב בצהרי היום, הפסיק זרם החשמל בדירה.
הנחתי לתומי שמדובר בהפסקת חשמל אבל שמתי לב שהאור במתג הדירתי של תאורת חדר המדרגות, דולק.

פתחתי את דלת הדירה, לחצתי על לחצן תאורת חדר המדרגות והאור נדלק. כלומר, היה חשמל בחלק אחר של הבניין ואפילו שמעתי רעש של מכשיר חשמלי כלשהו שנדמה לי שהגיע מדירה בקומה אחרת.

בדקתי בארון החשמל הדירתי, כל הפקקים היו למעלה. הורדתי את הפקק הראשי והרמתי חזרה. זה לא שינה דבר.

בזמן שאני תוהה עם עצמי מה אני אמור לעשות, החשמל חזר מאליו.

התקשרתי לחברת החשמל, ביקשתי לדעת אם זו תקלה מאצלי או מאצלם. זה לא ממש עניין את הנציגה, היא רק רצתה לדעת אם כרגע יש או אין חשמל בדירה. אז נותרתי ללא תשובה.

האם יכול להיות מצב שבו יש חשמל בחדר מדרגות ו\או חלק מהדירות. אבל בדירה (או יותר) אין?

האם מה שתיארתי מעיד על תקלה (קיימת או בשלבי היווצרות) כלשהי במערכת החשמל הדירתית?

אשמח לעצת חכמי הפורום.

פורסם

אצל ההורים שלי היתה תופעה מוזרה שהיתה דומה לזאת בגלל מחבר לא תקין באחת הפאזות בין שעון החשמל ללוח הראשי (אזור שעדיין באחריות של חברת חשמל) אבל אצלם זה היה מקפיץ רנדומלית את הפקק הראשי.

יכול להיות שאיזשהו מחבר שם יוצר נתק כשהוא מתחמם והמגע חוזר אחרי שמתקרר קצת.

"ai motoare capul doare"

פורסם

קרה כמה פעמים שנפלה פאזה אחת בבניין שלי, פשוט לשליש מהדירות לא היה חשמל.
אני באותו פאזה כמו חדר מדרגות, אז אם אין במדרגות אין גם אצלי.

אם יש לך תלת פאזי לחלק מהדירה לא יהיה חשמל.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

כמו שאמרו  - פאזה אחת לא עבדה, ולך אין תלת פאזי. אם היה לך אז חלק מהדירה היה מוזן כרגיל.

לא קשור לתשתית שלך או למשהו שאתה יכול לשנות - אלא אם תגדיל תשתית לתלת

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

מעניין, לא ידעתי שיכול להיות מצב כזה שבו לחלק מהשכנים בבניין יכול להיות חשמל, ולחלק אחר לא. מעולם לא נתקלתי בתקלה כזו בעבר. החכמתי.

פורסם

קרה לי בדירה הקודמת (בניין משנות ה- 70). הייתי היחיד בלי חשמל. 

זה היה בשעות הערב המאוחרות. בסביבות 2300 הגיע עובד של חברת חשמל והחליף משהו בלוח מחוץ לדירה והחשמל חזר.

פורסם (נערך)
בתאריך 2.4.2024 בשעה 14:22, Platinum כתב:

באיזו תדירות זה היה קורה אצלם?

אצלי לא קרה דבר כזה במשך 9 השנים שאני גר בדירה הנוכחית.

לא היה קורה בתדירות קבועה. פתאום התחיל והיה קורה מדי פעם למשך תקופה עד שתוקנה התקלה. אבל אצלם יש חשמל תלת פאזי, אז כנראה שזה התבטא בצורה שונה, אם אני מבין נכון אצלך בדירה החשמל הוא חד פאזי?

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

אצלי בדירה יש חשמל רגיל, לא תלת פאזי. זו פעם ראשונה שאני נתקל במקרה כזה. אני רוצה להאמין שזו אכן תקלה שקשורה לאיזו פאזה שנפלה ולא לבעיית חשמל דירתית

פורסם

למה שלא תשאל את שאר השכנים בבניין, אם לעוד מישהו נפל החשמל באותו יום ושעה? סביר להניח שהתשובה שתקבל תענה על שאלתך.

וזה מצב לא נדיר בכלל, כדברי החברים למעלה, יכול לקרות ברמת הרחוב, הבניין, והדירה, כתלות בסוג החיבור ומיקום התקלה.

חזיר דיזל

פורסם

כשפאזה נופלת יכול להיות הוא היחיד ללא חשמל וכולם עם.

עדיין אין זה מעיד על תקלה בדירה 

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

טוב, קצת התבלבלתי מכל התשובות.

בכל מקרה, מאז המקרה, החשמל עובד ללא דופי וללא הפסקות. אני מניח שלא מדובר בתקלה מפני שאם היתה תקלה, ודאי היה מתרחש מקרה דומה שוב.

• תוכן חדש...