Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום (לא סופי) מסירות ינואר 2024

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ינואר תמיד נחשב חודש עתיר מסירות (לפחות מאז 2009 בה נקבע ששנת הדגם של כלי הרכב תקבע לפי תאריך העליה על הכביש) השנה נמסרו "רק" 38232 מכוניות (סביר להניח שיגיע ל-40000 עם ההקלדות המאוחרות)  נמוך יחסית לחודשי ינואר הקודמים שבחלקם נמסרו יותר מ-50000 כלי רכב.  נראה שהמלחמה והחות'ים עושים את שלהם.

החשמליות דווקא הרשימו עם 8841 יחידות (קצת יותר מ-7300 בשנה שעברה)

עשרת המותגים הנמסרים ביותר בינואר:

יצרן   כמות
יונדאי   5835
קיה   4761
טויוטה   3523
בי ווי די   3329
מזדה   2681
מיצובישי   1871
סקודה   1642
סוזוקי   1361
גילי   1013
מ.ג  

847

עשרת הדגמים הנמסרים ביותר בינואר:

יצרן   דגם   כמות
בי ווי די   ATTO 3   2629
קיה   PICANTO   1330
יונדאי   ELANTRA HEV   1153
מזדה   MAZDA 2   1109
גילי   GEOMETRY C   1013
יונדאי   TUCSON   987
מיצובישי   OUTLANDER   873
קיה   NIRO PLUS   838
יונדאי   I20   817
קיה   STONIC   788

עשרת המותגים החשמליים הנמסרים ביותר בינואר:

תוצר   כמות
בי ווי די   3329
גילי   1013
יונדאי   690
מ.ג   682
סרס   406
אקספנג   301
סמארט   265
סקודה   245
אורה   240
קיה   230

עשרת הדגמים החשמליים הנמסרים ביותר בינואר:

יצרן   דגם   כמות
בי ווי די   ATTO 3   2629
גילי   GEOMETRY C   1013
בי ווי די   BYD DOLPHIN   631
סרס   SERES 5   325
יונדאי   IONIQ5   295
מ.ג   MG4   273
סמארט   HASHTAG ONE   261
אורה   ORA FUNKY CAT   240
מ.ג   ZS EV   216
אקספנג   P7I   209

ברשימת הדגמים החשמליים יש לא פחות מ-4(!) דגמים ששווקם החל לפני פחות משלושה חודשים.

בולטת בהעדרה טסלה שע"פ הרישומים מסרה רק 7 מכוניות בינואר (יתכן שיתוקן בימים הקרובים)

דגם מעניין שעוד נשמע עליו השנה הוא ההאמר החשמלי שלא פחות מ-14 דגמים שונים שלו נרשמו במאגר משרד הרישוי.

מדובר על כלי עם הספק של מעל 800 כ"ס במחירים שבין 634000 ל-1100000 ש"ח.

5 נמסרו כבר, ועוד יותר מעשרה נצפו בסוכנויות השונות ברח' המסגר. כולם כמובן בייבוא מקביל.

• אהבתי 7
פורסם (נערך)

תודה על המידע, בינתיים ניראה שביגלל שהמצב כל כך "טוב" במכירת (חלק) מהחשמליות שהמחירים לא קפצו השבוע ונישארו אותו הדבר ... 

מה שמעניין שבבוקר בראשון לפברואר מחירי האקספנג באתר של פריסבי קפצו ל219K  לP7 ו339K לG9(אאל"ט) ועכשיו הם חזרו למחיר הרגיל.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

סרס מפתיעה לטובה.

עקפה דגמים חשמלים שמתחרים בה של מותגים מוכרים - טסלה Y, איוניק 5, אניאק...

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 15 שעות, hwgeek כתב:

מה שמעניין שבבוקר בראשון לפברואר מחירי האקספנג באתר של פריסבי קפצו ל219K  לP7 ו339K לG9(אאל"ט) ועכשיו הם חזרו למחיר הרגיל.

המחירים שאתה מתאר מתאימים לתוספת של חבילת DiamondX. 

פורסם (נערך)

זה מה שהופיע לי בפריסבי שניכנסתי, שם תמיד בחור הבסיס ולא חבילות איבזור.

מה שעבר לי בראש באותו הרגע היה מדוע הם הקפיצו ל220K בעוד שטסלה עלתה מ205K ל221K בתוספת המיסים שאצלם זה שקוף.
image.thumb.png.2ff07df135c835fea645c8f36b86f351.png

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

עוד משהו קטן ששמתי לב אליו בזמן החיפושים לרכישת רכב בחודש האחרון- לפחות בטרייד מוביל אני רואה שכעת יש יותר מכוניות חדשות 0 ק"מ במיגרש מאשר מכוניות משומשות, בגלילות המיגרש כמעט 70% חדשות מכל הסוגים, גם בראשון  יש מלא BYD ATTO ויש גם גיאומטרי C מלא בשניהם.

אז לא יודע כמה אחוז המסירות זה ללקוחות פרטיים וכמה זה להפצה לכל מיני מיגרשי רכב בכל הארץ.

פורסם
לפני 8 שעות, hwgeek כתב:

אז לא יודע כמה אחוז המסירות זה ללקוחות פרטיים וכמה זה להפצה לכל מיני מיגרשי רכב בכל הארץ.

תוך חודש חודשיים - נדע.

פורסם
לפני 15 שעות, itsik170 כתב:

לטסלה גם אין כל כך מה למכור כרגע לפי מה שאני רואה בקבוצות. האספקה של ההיילנד מתעכבת לפי מה שכותבים. גם ה-Y מגיעות מסין (SR).

ובכללי כמה שאני זוכר טסלה מביאה רכבים לארץ אחת לתקופה (רבעון?) והרוב כבר נמכר מראש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 9 שעות, hwgeek כתב:

עוד משהו קטן ששמתי לב אליו בזמן החיפושים לרכישת רכב בחודש האחרון- לפחות בטרייד מוביל אני רואה שכעת יש יותר מכוניות חדשות 0 ק"מ במיגרש מאשר מכוניות משומשות, בגלילות המיגרש כמעט 70% חדשות מכל הסוגים, גם בראשון  יש מלא BYD ATTO ויש גם גיאומטרי C מלא בשניהם.

זה בגלל שהחודש נגמרה ההגנה כנגד רישום 0 ק"מ בעקבות המלחמה. כל הרכבים שהגיעו מאוקטובר 2022 ועד דצמבר 2022וטרם נמכרו, נרשמו על שם היבואן.

לכן המספרים שפורסמו פה לא בהכרח מספרים את כל הסיפור. יכול להיות שאחוז מהמכירות פיקטיביות ואז התמונה גרועה יותר ממה שהוצג.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה על המידע.

מפתיעים אותי מספרי המסירות הגבוהים ביונדאי, במיוחד לאור העובדה שכל מי שהזמין רכבים כגון קונה החדשה עוד מספטמבר - טרם קיבל את הרכב וכרגע גם אין צפי לקבלתו.

ככל הנראה מדובר במסירות של רכבים שהיו זרוקים במגרשים באילת והעלו אבק.

היבואן נותן תשובות מעורפלות לגבי הגעה של דגמים חדשים ותולה את האשמה במתיחות אל מול החות'ים בים האדום.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם
בתאריך 3.2.2024 בשעה 03:33, itsik170 כתב:

סרס מפתיעה לטובה.

מרתק  ומסקרן  

מאות אנשים ששמים על רכב 240.000 ש"ח ממותג לא ידוע 

אמנם יבואן חזק ומוכר, אבל לא מדובר בדאציה 

פלא גדול עבורי 

פורסם
לפני כשעה, lywr497 כתב:

מרתק  ומסקרן  

מאות אנשים ששמים על רכב 240.000 ש"ח ממותג לא ידוע 

אמנם יבואן חזק ומוכר, אבל לא מדובר בדאציה 

פלא גדול עבורי 

עוד משהו מעניין, מסתבר שסרס נמכרת גם ברשות הפלסטינאית.

וגם שם זה אותו משווק של קיה.

מי שיחפש בפייסבוק "kia palestine" ימצא במודעות גם את רכבי סרס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

משהו מעניין שעולה בעקבות דוח המסירות האחרון - מצרף את המאמר 

image.thumb.png.220f5c9210170c696c50b86a092bf958.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...