Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בדו״ח סליקה של רכב שאני מתעניין בו מצוינת תביעה אחת ששולמו בגינה תגמולי ביטוח בסך כ-28 אלף ש״ח עבור ״נזק חלקי״. 

התאונה התרחשה בזמן שהרכב היה ברשות הבעלים הקודם, ולבעלים הנוכחי אין דו״ח שמאי. מבדיקה שבוצעה לרכב במכון טסטים אין אזכור לפגיעה בשאסי או משהו עם משמעות גבוהה (לפחות להבנתי הדלה). 

1. האם משמעות דו״ח הסליקה היא שלא היתה ירידת ערך?
  2. האם יש דרך להוציא דו״ח שמאי? זה משהו שכדאי להתעקש עליו בהינתן שלא היתה ירידת ערך לפי הדו״ח?
  3. איך הבדיקה לדעתכם?

תודה רבה!

IMG_9046.jpeg

b688fa7f-db79-47e4-b2c6-aeef9768c190.jpeg

פורסם

1. תאורטית כן, בפועל לא. הרבה פעמים לא מופיע בדו"ח ירידת ערך גם כשכיש כזאת.

סביר להניח שכן הייתה ירידת ערך.

2.הבעלים הנוכחי יכול לפנות לחברת שלמה ביטוח ולבקש פרטים על האירוע. הם אמורים לתת לו מידע, לא יודע בוודאות אם הם יתנו דו"ח שמאי.

3. על פניו נראית טוב.

תיאום מערכת דלק והצתה - לא יודע אם זה כסתח קבוע או לא.

כיוון מתלה - לא נראה משהו רציני אבל כדאי לבדוק. אולי כיוון פרונט.

צמיגים קדמיים שחוקים - מקסימום להחליף.

פורסם (נערך)

אם בדו״ח הסליקה לא כתוב שהיתה ירידת ערך ואין אזכור לסכום שהועבר על ירידת ערך, אז איך הקונה הממוצע אמור לוודא אם יש ירידת ערך?

והאבחנה ״מצב פנימי = חוסר מגן תחתון״ לא בעייתית? 

עריכה אחרונה על ידי Jerusalem100
פורסם
לפני כשעה, Jerusalem100 כתב:

אם בדו״ח הסליקה לא כתוב שהיתה ירידת ערך ואין אזכור לסכום שהועבר על ירידת ערך, אז איך הקונה הממוצע אמור לוודא אם יש ירידת ערך?

שאלה מצויינת. הדו"ח הזה רחוק מלהיות מושלם.

לפני כשעה, Jerusalem100 כתב:

כדאי יהיה לתקן את זה. לא משהו מורכב.

על זה ועל יתר ענייני ה'פח' (שאינם כסתח) תצטרך להתמקח אחרי שתבין שהתאונה לא בעייתית.

פורסם

מצב בעייתי. 

הרכב עצמו נוסע חלק וגם הבדיקה נראית טובה בסך הכל, מצד שני העדר דוח השמאי מרתיע בייחוד לאור זה שכתבת שיכולה להיות ירידת ערך למרות שזה לא מוזכר בדו״ח. 

בגלל שהתביעה בוצעה ע״י הבעלים הקודם, לטענת הבעלים הנוכחי אין לו דרך להוציא אותה. 

חבל שאין דרך לקבל פירוט וריכוז מידע על ההיסטוריה של כל רכב, כולל ירידות ערך ודו״חות שמאי, בעזרת מאגר מידע של משרד הרישוי. כרגע נראה לי שאוותר גם על הרכב הזה בגלל חוסר המידע בנוגע לתביעה. 

פורסם

לא מופרך 28,000 אלף שח גם לתאונה קלה יחסית, הרכב היה די חדש בתאונה וסביר להניח שהוחלפו חלקים מקוריים, מספיק הכנף שרשומה+ תיקון חזית קרי פנס+טמבון+ עבודות צבע+ עבודות חשמל והגעת לסכום לא מבוטל. 

סהכ מהבדיקה, לרכב 2018 הבדיקה נראית בסדר גמור.

• אהבתי 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

גם הרכב שלי עם נזק בגובה דומה ללא הורדת ערך. מהנסיון המוסכים מנפחים מחירים בצורה הזויה לחלוטין. אבא שלי קיבל מכה יחסית קטנה והמוסך תבע את הביטוח על החלפות של דלתות + צביעה + עבודה ועוד ועוד. והגיע לסכום הזייה. .

אם הסכום שאתה תשלם עליו הוא טוב. למה לא?

פורסם (נערך)

להבנתי כמו שכתבת, המוסכים בהחלט נוטים לנפח עלויות ויש גם משמעות לכך שהתביעה יוחסה לרכב חדש יחסית.

יחד עם זאת, איך אדע שהבעיה הסתכמה (נניח) רק בהחלפת/צביעת הדלתות, ולא בחלקים אחרים שדורשים הלחמות וכו? בסוף מדובר פה ב-28k, לא בתיקון של כמה אלפים בודדים, אז מרחב האפשרויות הוא די גדול. 

בנוסף, צוין פה בתגובות שיכול להיות שהיתה ירידת ערך למרות שלא מצוין בדו״ח הסליקה, והדרך היחידה לאמת זאת היא בעזרת דו״ח השמאי. אני חושש לרכוש רכב ולגלות בדיעבד את ירידת הערך.

יכול להיות שאני שמרן מדי, אבל מרגיש לי בעייתי להתעלם מתביעה כזו. וכאמור, הבעיה העיקרית מבחינתי היא ההבנה שיכלה להיות ירידת ערך מבלי שהיא צוינה בדו״ח הסליקה, שזה דבר הזוי בעיני.

עריכה אחרונה על ידי Jerusalem100
פורסם

מבקש להביע דיעה אחרת ברשותכם. אם יש סימני שאלה כאלה הם כמעט תמיד הופכים להיות סימני קריאה. ממה שהבנתי לא מדובר ברכב נדיר ויש כמוהו רבים בשוק. לדעתי להמשיך לחפש ובסבלנות. לגבי הבדיקה, מי הזמין אותה? אם לא פות''ש זה עוד סימן קריאה. בהצלחה.

פורסם

לא מבין מה הבעיה, ראית בטופס שהרכב היה מעורב בתאונה, לקחת לבדיקה שבה אכן זיהו שהרכב עבר תאונה בחזית/דופן שמאל והמשמעות היא נמוכה קרי אין פגיעת שלדה/בטיחות הרכב לא נפגעה. 

מה השאלה בעצם? אם אתה מחפש רכב נקי לגמרי תעבור לרכב הבא, אחרת אם סביר בעיניך שרכב בן 6 עבר תאונה לא משמעותית לפי הבדיקה תקנה ותתחדש.

• אהבתי 2

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
בתאריך 25.1.2024 בשעה 12:10, Jerusalem100 כתב:

חתיכת פלסטיק שחור חסרת משמעות שממשיכה את הפגוש הקדמי עוד 10-15 סנטימטרים מתחת לאוטו.

מישהו בעבר גירד אותה על איזה פס האטה/מדרכה, או שבאחד הטיפולים שכחו להחזיר אותה.

עדיין מטריד אותך? תברר כמה עולה החלק, ותוריד לו במחיר מחיר של חצי מחלק חדש.

הרכב במצב סביר מאד לשנתון. (אלא אם הבדיקה "מטופלת").

אילו היו מוחלפים חלקים בהלחמה, זה היה צריך להיות מצויין.

הרכב היום בן 6. בעוד שנתיים-שלוש, כשתרצה למכור, עניין התאונה הזו כבר באמת יהיה חסר כל משמעות כלכלית.

לדעתי האישית- תמנף את העניין לטובת הנחה נוספת במחיר, ותתחדש.

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...