Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תסתכלו על התמונה, נלקח ממקור אמין.

גיר ידני של משאית וגיר ידני של רכב זה טיפה שונה! אומנם דיי דומה אך עדיין.

עכשיו סתם לדעת מה אתם חושבים: יבוא תלמיד עם רישיון B ידני יעשה C1 אוטומט יכתבו לו כמו דרגה D? מוגבל לאוטומט בדרגה C1?

משער שאפשרו את זה כי גיר הידני הולך ונעלם.

FB_IMG_1704722258583.jpg

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, חולה רכב#1 כתב:

יהיה כתוב C1 מוגבל לרכב עם תיבה הילוכים אוטומטית. 

כמו שקיים היום ברישיון B 

מצרף תמונה להמחשה

תוקף רישיון נהיגה וחידושו -המדריך- עורך דין תעבורה אוריאל גולדברג

לדעתי שטות, היו צריכים להשאיר לימוד על ידני C1.

עוד משהו יחודי שעשו רק כאן.

מי שיש לו B אוטומט ועושה C1 ידני לא מורידים הגבלה ישר, קודם כל הם צריכים לתקן את זה משרד הרישוי.

פורסם

אני מסכים, אבל כנראה שבכך הם ימשכו יותר אנשים לתפקידי נהגי משאיות. 

אני בעצמי בעל רישיון C1 ובנסיעות השגרתיות שהייתי מבצע, הייתי מעדיף גיר אוטומט.

וגם חלק ניכר ממי שעושה רישיון C1 זה כדי לנהוג בסילברדו ודומיו, לכן תיבה אוטומטית תפתח אופציה ליותר אנשים. 

לא בהכרח משאית האר-קור כמו שמלמדים עליה. 

• אהבתי 1
פורסם

בכלל לא מבין למה יש את ההבדל הזה ברשיון. האחד זה תפעול רכב טכני. השני זה נהיגה, חוקי תנועה, התנהגות בכביש. 

כמו שבארה״ב אין את המגבלה ברשיון אם למדת על אוטומט, כך גם כאן היא לא צריכה להיות (ברשיון B לפחות)

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, חולה רכב#1 כתב:

אני מסכים, אבל כנראה שבכך הם ימשכו יותר אנשים לתפקידי נהגי משאיות. 

אני בעצמי בעל רישיון C1 ובנסיעות השגרתיות שהייתי מבצע, הייתי מעדיף גיר אוטומט.

וגם חלק ניכר ממי שעושה רישיון C1 זה כדי לנהוג בסילברדו ודומיו, לכן תיבה אוטומטית תפתח אופציה ליותר אנשים. 

לא בהכרח משאית האר-קור כמו שמלמדים עליה. 

בסדר מי לא מעדיף גיר אוטומט, עדיין רוב העבודות על C1 לא כולם כן כי יש משאיות אוטומטיות אך רכבים מעל 3.5 טון שזה דרגת C1 כיום רוב הרכבים האילו ידניים ויש גם רכבים מסחריים 5 טון כמו קראפטר שהיא ידנית.

לפני 38 דקות, garicho כתב:

בכלל לא מבין למה יש את ההבדל הזה ברשיון. האחד זה תפעול רכב טכני. השני זה נהיגה, חוקי תנועה, התנהגות בכביש. 

כמו שבארה״ב אין את המגבלה ברשיון אם למדת על אוטומט, כך גם כאן היא לא צריכה להיות (ברשיון B לפחות)

זה שטות, אך ארה"ב זה לא נתון להשוואה כאן, כי שם רישיון Class B שזה רישיון רכב שלהם אם אני לא טועה, אין הגבלת משקל וגודל כמו כאן, שם עם רישיון רכב אתה יכול לנסוע על אוטובוס קראוון וגם סמי טריילר(2 סרנים לא יותר אם אני לא טועה לפי מה שקראתי), מה שחשוב אצלם זה הביטוח העיקר שמכסה ושזה לא למטרות עבודה אלא מטרות פרטיות, בשביל להתפרנס ולהרוויח כסף מנהיגה על משאית צריך אצלם רישיון מיוחד של רכב מסחרי.

אבל לדעתי עשו את זה כנראה בגלל שיש יותר משאיות אוטומטיות כיום.

פורסם

לרישיון C1  יש הרבה יתרונות, הוא מאפשר לנהוג על הטנדרים המגודלים מארה"ב. 

ולטנדרים הללו יש כוח, נוחות, מרחב ואבזור שלא תמצא בטנדרונים הקטנים שעולים לעתים יותר מהאמריקאים. 

לדוגמה: 

קבלן צריך טנדר שיעמיס טון באמבטיה ויהיה חזק מספיק כדי לגרור ציוד של 2 טון לדוגמה מיני באגר וצריך גם רכב פרטי מפנק. 

הוא יכול לרכוש איסוזו די מקס שיעלה 214,000 ש"ח בגרסת הבסיס ויונדאי סונטה אשר תעלה 190,000 ש"ח.

סך הכך 400,000. 

+ ביטוח לכל רכב,  + אגרת רישוי לכל רכב + אין החזר על הבלו בטנדר) וכו'. 

או 

לרכוש סילברדו שיכול להעמיס את הטון באמבטיה, לגרור 3.5 טון בלי מאמץ, ועדיין להיות יותר מפנק מיונדאי סונטה. 

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, חולה רכב#1 כתב:

לרישיון C1  יש הרבה יתרונות, הוא מאפשר לנהוג על הטנדרים המגודלים מארה"ב. 

ולטנדרים הללו יש כוח, נוחות, מרחב ואבזור שלא תמצא בטנדרונים הקטנים שעולים לעתים יותר מהאמריקאים. 

לדוגמה: 

קבלן צריך טנדר שיעמיס טון באמבטיה ויהיה חזק מספיק כדי לגרור ציוד של 2 טון לדוגמה מיני באגר וצריך גם רכב פרטי מפנק. 

הוא יכול לרכוש איסוזו די מקס שיעלה 214,000 ש"ח בגרסת הבסיס ויונדאי סונטה אשר תעלה 190,000 ש"ח.

סך הכך 400,000. 

+ ביטוח לכל רכב,  + אגרת רישוי לכל רכב + אין החזר על הבלו בטנדר) וכו'. 

או 

לרכוש סילברדו שיכול להעמיס את הטון באמבטיה, לגרור 3.5 טון בלי מאמץ, ועדיין להיות יותר מפנק מיונדאי סונטה. 

לא שאלתי על היתרונות זה גולש מנושא הפוסט, דיברתי על גיר אוטומט שעושים ללימוד נהיגה, אם כבר אתה גולש בנושא, מי שקונה סילברדו אילו קבלנים, ואנשים שצריכים רכב עבודה, הטבות מס, כן יש יתרונות אך מי שרוצה לעבוד בתור נהג משאית, עושה רישיון C1 ואז רישיון C ו E ,  כי על C1 יש ים בעלי רישיון משהו כמו חצי מיליון לא חסר נהגים, כבר יש יותר ביקוש לנהגים על משא כבד ולכן זה שטות גיר אוטומט רישיון על C1 כי אחר כך תלמיד שעושה על C1 ירצה רישיון C יצטרך ים שיעורים לעשות בשביל להתרגל לידני וגם על C הילוכים שונים מרכב ומשאית קלה זה חצאי הילוכים וזה עוד כסף במקום שתלמיד יקח נניח 20 שיעורים הוא יקח פי 3 ויותר. 

שלדעתי זו עוד שטות מיותרת שצריך וותק שנה על C1 בכדי להוציא C.

• תוכן חדש...