Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המטרה שלי היא ללמוד את המחלה של הרכבים האלה ולשתף את כלל החברים כדי שיפסיקו לעשוק אותנו במוסכים,ללא שום אינטרס כספי,אז לקחתי על עצמי את המשימה,אתמול פירקתי את הדופן של הדלת כדי להבין מהסתכלות ראשונית מול מה אני הולך להתמודד,לא ניראה כזה נוראי,אבל את הדופן במשך שעה וחצי נסיתי להחזיר ללא הצלחה,אז הסתכלתי שוב על סרטונים והבנתי שהחלק שמונע חדירת מים הפנימי אמור להישאר על הדלת עצמה ולא כל הכיסוי הפנימי ורק אז להחזיר את הכיסוי,אשמח מנסיונכם אם כך הדבר או סרטון מהרשת שמראה עוד רכבי מאזדה שהדופן פורקה והחלק הזה נישאר על בסיס הדלת,צירפתי תמונה מאחד הסרטונים שראיתי גם מרכב מאזדה אבל לא יודע אם זה לגבי הדגם שלי

צילום מסך 2023-12-22 112144.jpg

m7kj.jpg
פורסם

תצלם תמונות ברורות של המצב שלך

בדרך כלל כשמחזירים דיפון צריך 'להשחיל' אותו קלות על סף החלון ואז לחבר את כל היתר עם קליפסים

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 6 דקות, EliC25 כתב:

תצלם תמונות ברורות של המצב שלך

בדרך כלל כשמחזירים דיפון צריך 'להשחיל' אותו קלות על סף החלון ואז לחבר את כל היתר עם קליפסים

במאזדה הקודמת שלי דור 1 הייתי מפרק ומחליף להם את הגלגל"ש של המנוע של החלון בעצימת עיניים,הדופן הזאת הייתה לי קצת מסובכת,אמתין שיהיה יום ללא גשם ואחזור לברר מה לא הצליח ואשתף

m7kj.jpg
  • פיתרון
פורסם

כן, ה-Weather strip אמור להישאר על הדלת.

בנוסף תראה שכל הקליפסים נשארו בדיפון, ואם לא, תוציא ותעביר אליה. יהיה יותר קל להתאים אותה חזרה לדלת אח"כ.

והשאר כפי שאלי תיאר.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Tom_22 כתב:

כן, ה-Weather strip אמור להישאר על הדלת.

בנוסף תראה שכל הקליפסים נשארו בדיפון, ואם לא, תוציא ותעביר אליה. יהיה יותר קל להתאים אותה חזרה לדלת אח"כ.

והשאר כפי שאלי תיאר.

ידעתי שאתה תביא את הישועה כמו תמיד,אלוף אתה,תודה רבה,,נלחמתי עם הדלת שעתיים בניסיון להחזיר כשהפס הזה על הדופן שמתפרקת, אגב אני מזהה התחמקויות של בעלי מקצוע כשאני מבקש לרכוש את המנוע של הקיפול מראה,סביר להניח שמדובר על הגיר עם הגלגל"ש פלסטיק שיוצר את התקלה החוזרת על ידי כך שנשבר אחת השיניים(כמו במאזדה דור ראשון),גלגל"ש שעולה 30 שקלים מבקשים על תיקון 600 שקלים.

עריכה אחרונה על ידי דור-ל
m7kj.jpg
פורסם

אני מכיר שהמחלה הזאת קיימת עוד מהמאזדות של 2009, הם לא סידרו את זה אפילו בדגמים המתקדמים? מה העניין איתם? זה בדיוק כמו הונדות והצבע המתקלף

פורסם
לפני 6 דקות, CiUiK כתב:

אני מכיר שהמחלה הזאת קיימת עוד מהמאזדות של 2009, הם לא סידרו את זה אפילו בדגמים המתקדמים? מה העניין איתם? זה בדיוק כמו הונדות והצבע המתקלף

ידוע שהחברה לא מרוויחה הרבה מייצור הרכב ומכירתו אלא מהתיקונים שחוזרים,אני נוטה להאמין שיש אינטרס כלכלי למזדה כן לייצר משהו עם בלאי כדי שזה יחזור ויבואו לתקן,הנה הבחור הזה פה מהנדס תותח שבנה פיתרון לדעתי שפעם אחת לתמיד,

אני הזמנתי את הקיט המשודרג עם גלגל"ש מתכת,המטרה שלי היא ידיעת ציבור בעלי המאזדה בישראל שנפתור כולנו את הבעיה אחת ולתמיד בנושא הזה ושלא יעשקו אותנו כל שנה שנתיים ב600 שקל תיקון

צילום מסך 2023-12-22 204230.jpg

m7kj.jpg
פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, דור-ל כתב:

ידוע שהחברה לא מרוויחה הרבה מייצור הרכב ומכירתו אלא מהתיקונים שחוזרים,אני נוטה להאמין שיש אינטרס כלכלי למזדה כן לייצר משהו עם בלאי כדי שזה יחזור ויבואו לתקן,הנה הבחור הזה פה מהנדס תותח שבנה פיתרון לדעתי שפעם אחת לתמיד,

אני הזמנתי את הקיט המשודרג עם גלגל"ש מתכת,המטרה שלי היא ידיעת ציבור בעלי המאזדה בישראל שנפתור כולנו את הבעיה אחת ולתמיד בנושא הזה ושלא יעשקו אותנו כל שנה שנתיים ב600 שקל תיקון

צילום מסך 2023-12-22 204230.jpg

אני מכיר את הבחור הזה, ראיתי את הסרטון בעבר למרות שאין לי מאזדה
סתם מוזר לי, בתור אחד שמחזיק בהונדה אני עדיין תופס ממאזדה כאחת החברות הכי טובות בשוק והכי אמינות, הsky active שלהם זו בשורה לעולם וטכנולוגיה פשוט מפוצצת שמשאירה אותי חסר מילים גם באמינות שלה וגם ביעילות שלה.

מאזדה ממשיכים בשידוכים של מנוע אטמוספרי עם גיר פלנטרי (sky active) גם בדגמים של 2023 למרות שכל שאר היצרניות עברו למנועים קטנים, מגודשים ועם גירים רציפים.
אמינות אצלם זה שיא, איך זה שהם נותנים לדבר כזה לקרות?

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
הגייה
פורסם
לפני 2 דקות, CiUiK כתב:

אני מכיר את הבחור הזה, ראיתי את הסרטון בעבר למרות שאין לי מאזדה
סתם מוזר לי, בתור אחד שמחזיק בהונדה אני עדיין תופס ממאזדה כאחת החברות הכי טובות בשוק והכי אמינות, הsky active שלהם זו בשורה לעולם וטכנולוגיה פשוט מפוצצת שמשאירה אותי חסר מילים גם באמינות שלה וגם ביעילות שלה.

מאזדה ממשיכים בשידוכים של מנוע אטמוספרי עם גיר פלנטרי (sky active) גם בדגמים של 2023 למרות שכל שאר היצרניות עברו למנועים קטנים, מגודשים ועם גירים רציפים.
אמינות אצלם זה שיא, איך זה שהם נותנים לדבר כזה לקרות?

יצרניות רכב יכולות לייצר רכבים ללא תקלות זה לא בעיה עבורם,המטרה שלהם זה תקלות חוזרות כדי להשאיר את הלקוח אצלהם שימשיך להזרים מזומנים לחברה,זה כמו שקונים אקס בוקס ומשלמים עבור מנוי כל חודש כדי לשחק,על המנועים והגירים שלהם אין תלונות,רק כל מיני מחלות מציקות כאלה ואחרות

m7kj.jpg
פורסם
לפני 6 דקות, דור-ל כתב:

יצרניות רכב יכולות לייצר רכבים ללא תקלות זה לא בעיה עבורם,המטרה שלהם זה תקלות חוזרות כדי להשאיר את הלקוח אצלהם שימשיך להזרים מזומנים לחברה,זה כמו שקונים אקס בוקס ומשלמים עבור מנוי כל חודש כדי לשחק,על המנועים והגירים שלהם אין תלונות,רק כל מיני מחלות מציקות כאלה ואחרות

יש לזה אגב הגדרה באנגלית, אני חושב שקוראים לזה הנדסה כושלת או משהו בסגנון

זה שמהנדסים בכוונה יוצרים משהו שבסופו של דבר ישבר

אבל לפחות שיגוונו, שיעשו הנדסה כושלת כל דגם במשהו אחר, כי בקטע עם החלונות הם תקועים כבר יותר מעשור !!

פורסם

המונח הוא planned obsolescence, או בעברית התיישנות מתוכננת.

ואתה ביקשת גיוון, הם מגוונים - מדובר פה בתקלה במנוע קיפול מראה, לא פתיחת חלון. פשוט נקודת הכשל זה עדיין גלגל שיניים מפלסטיק.

פורסם
לפני 19 דקות, CiUiK כתב:

יש לזה אגב הגדרה באנגלית, אני חושב שקוראים לזה הנדסה כושלת או משהו בסגנון

זה שמהנדסים בכוונה יוצרים משהו שבסופו של דבר ישבר

אבל לפחות שיגוונו, שיעשו הנדסה כושלת כל דגם במשהו אחר, כי בקטע עם החלונות הם תקועים כבר יותר מעשור !!

בדור הראשון הייתה להם את המחלה הזאת שהגלגלש של המנוע של החלון היה נשברת לו אחת השיניים,15 דקות עבודה זה היה מוחלף,היו גובים עבור זה 250 שקל,והגלגלש עולה 10 שקלים,לא חושב שזה הוגן לדרוש יותר מ120 ש"ח עבור תיקון כזה

צילום מסך 2023-12-22 215907.png

m7kj.jpg
פורסם

והנדסה כושלת זה, כשמו כן הוא, הנדסה כושלת... כמו רצועת התזמון במנועי PureTech, לדוגמא. הם לא תכננו שלכל הרוכשים ייהרס המנוע והם יעשו מלא כסף מהחלפות - הם תכננו אותו לא טוב, וכעת משלמים בקריאות שירות והחלפות.

פורסם
לפני 4 דקות, chrono כתב:

והנדסה כושלת זה, כשמו כן הוא, הנדסה כושלת... כמו רצועת התזמון במנועי PureTech, לדוגמא. הם לא תכננו שלכל הרוכשים ייהרס המנוע והם יעשו מלא כסף מהחלפות - הם תכננו אותו לא טוב, וכעת משלמים בקריאות שירות והחלפות.

משיחות שלי עם בעלי רכבי מאזדה התקלה הזאת חוזרת כל שנה שנתיים אז הקריאת שירות רלוונטית לפעם אחת רק

m7kj.jpg
פורסם
לפני 6 דקות, דור-ל כתב:

בדור הראשון הייתה להם את המחלה הזאת שהגלגלש של המנוע של החלון היה נשברת לו אחת השיניים,15 דקות עבודה זה היה מוחלף,היו גובים עבור זה 250 שקל,והגלגלש עולה 10 שקלים,לא חושב שזה הוגן לדרוש יותר מ120 ש"ח עבור תיקון כזה

צילום מסך 2023-12-22 215907.png

שמע, אם אתה יודע לתקן לבד, אתה מבין כמה זה פשוט ומתפלא שלוקחים על זה הרבה כסף. אבל למרבית האנשים זה נראה כמו תהליך מורכב מספיק לשלם עליו את הסכומים המדוברים.

יתרה מכך, חלק מהעלות שאתה משלם במוסך היא על הידע של בעל המקצוע. יש סיפור כזה על בחור שבא למוסך עם מנוע מגמגם, כולו בלחץ, והמוסכניק מסתכל תחת מכסה המנוע, ואומר לו - זה תיקון של 300₪. הבחור אומר - ברור, ברור, בוא נתקן. המוסכניק מחבר את אחד הקוילים של הפלאגים שהיה מנותק, והמנוע חוזר לעבוד עגול. הבחור מתרעם - על עבודה של כמה שניות אתה לוקח לי 300₪!? והמוסכניק אומר, זה 1₪ על העבודה, ו-299₪ על זה שידעתי על מה להסתכל ומה לעשות.

לפני 2 דקות, דור-ל כתב:

משיחות שלי עם בעלי רכבי מאזדה התקלה הזאת חוזרת כל שנה שנתיים אז הקריאת שירות רלוונטית לפעם אחת רק

לא לא, זו לא הייתה הכוונה שלי. ההודעה התפצלה לשתיים. במאזדה זה התיישנות מתוכננת. במנוע של PSA זו הנדסה כושלת.

• תוכן חדש...