Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

פוסט פריקה + התייעצות.

לפני מספר ימים, קבעתי תור בפעם הראשונה לרופאה מקצועית בקופ"ח (בוצע דרך מוקד טלפוני של קופ"ח).

כשעה לפני מועד הביקור אצל הרופאה, בדקתי דרך אתר קופ"ח וראיתי שהתור בוטל. בהמשך ראיתי כי הרופאה רשמה כאילו כבר ביקרתי אצלה (דבר שגורר חיוב השתתפות עבור ביקור אצל רופא מקצועי).

קבעתי תור נוסף לאותה רופאה מקצועית (לעוד מספר ימים), אך התור בוטל לאחר יום.

היום (יום שישי) פניתי בתלונה לקופ"ח לגבי נושא זה (דרך אתר קופ"ח), כאשר חלק מהתלונה היא תהייה על הדרך בה הרופאה רשמה כי ביקרתי אצלה ללא העברת כרטיס קופ"ח (ללא כרטיס קופ"ח, לא אמורה להיות לה גישה לתיק שלי, במיוחד כאשר זה אמור להיות ביקור ראשון שלי אצלה) וכן כי ביקור אצל רופא מומחה אחר מצריך ממני הוצאת הפנייה חדשה דבר הגורר עיכוב בטיפול הרפואי.

רק אוסיף כי רופאה זאת היא בתפקיד ניהולי בקופ"ח בתחום התמחותה באזור מגוריי.

בשלב זה, אני עדיין אינני יודע כיצד ברצוני להתקדם עם הסיפור (תלוי גם בתשובה של קופ"ח, אם וכאשר אקבל).

הצעות/ המלצות / רעיונות יתקבלו בשמחה (ללכת לשבור לה את הראש זה רעיון נחמד אך לא עוזר לי בכלום :-) )

פרסמתי זאת גם בקבוצת "תשאל עו"ד" בפרצוף ספר, בתקווה לקבל מידע לתחום התמחות של עו"ד (במידה וארצה עזרה מקצועית בנושא)

פורסם

כמה דברים: אולי קבעת תור טלפוני ולא פרונטלי ( דבר די נפוץ מאז קורונה)? האם נרשם משהו בתיק שלך לאחר ה"הביקור" כביכול? (הפניה, מרשם). 

בעקרון, לכל מטפל רפואי בקופת חולים יש גישה לתיק, גם אם לא ביקרת אצלו. הוא רק צריך לתעד סיבת עיון בתיק בעת פתיחתו במחשב. 

ברוב מערכות זימון תורים של קופח, ניתן לראות מי ביטל את התור, מתי ומה הייתה סיבת הביטול. אם זה ממש מטריד אותך, תוכל לבדוק במזכירות הסניף.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 4 שעות, guya72 כתב:

הצעות/ המלצות / רעיונות יתקבלו בשמחה (ללכת לשבור לה את הראש זה רעיון נחמד אך לא עוזר לי בכלום :-) )

פרסמתי זאת גם בקבוצת "תשאל עו"ד" בפרצוף ספר, בתקווה לקבל מידע לתחום התמחות של עו"ד (במידה וארצה עזרה מקצועית בנושא)

פרקת את העצבים שלך ותמשיך הלאה. חבל על האנרגיות שלך.

תזמין תור חדש.

* גם לי זה קרה אצל רופאת המשפחה, "שכחו" לעדכן אותי שהתור בוטל. למזלי כמה שעות לפני שיצאתי בדרכי לרופאה בדקתי שוב פעם באתר של הכללית הם משהו השתנה ולהפתעתי התור שלי בוטל.

איזה כייף לי :)

פורסם

נשאלת השאלה מה אתה רוצה.מה בעצם מטרת התלונה.

1. אתה רוצה להתלונן על זה שביטלו לך 2 תורנח בלי לעדכן אותך?

2. אתה רוצה להתלונן שקבעת תור לרופאה שביטלה אבל אתה בכל זאת משוייך אליה?

3. אתה רוצה להיות חושף שחיתויות ולהבין האם באמת הרופאה תוגמלה כאילו ראתה אותך.

1+2 - הצדק איתך. הלוואי שתקבל תשובה מספקת.

3 - קח בחשבון שהמערכות של גופי הבריאות בארץ הם שווי ערך לווינדוס 95 פחות או יותר. הצורת תגמול והתחשבנות בלתי מובנת לאף אחד. ויכול להיות שכל העוקץ הגדול. זה פשוט ככה. ברגע שקבעת תור אתה משוייך לרופא. לא יודע.

אבל בסופו של יום, אם אתה שואל אותי - הייתי מתקשר למוקד של הקופה - אומר להם שבוטלו לך 2 תורים בלי הודעה מוקדמת לרופא מקצועי ואתה דורש עכשיו תור קרוב לרופא מהתחום הנ״ל. 

זה יש סיכוי טוב שתקבל. 

כי מכל הללמד את קופת חולים לקח - גדולים ממך ניסו. ללא הצלחה.

פורסם

@guya72 - חשבתי שאתה מכיר קצת את המערכת.

1. לפחות במערכת שאני מכיר דרושים לפחות 3 תנאים כדי שרופא יועץ (אני שונא את המונח ״מקצועי - הרי גם הרופא הראשוני הוא מקצועי) יוכל לרשום ביקור - רישום הזמנה, תשלום והעברת כרטיס (או זיהוי אחר שווה ערך).

2. אם אחד מאלה לא מתקיים יתכן שיירשם ביקור ללא שיוך ואז לא תחויב ולא תהיה בעיה לבקר אצל רופא אחר.

3. ייתכן שהתור בוטל ונשלחה לך הודעה שלא פתחת (SMS או הודעה קולית). בימים טרופים אלה רופאים מגוייסים לצבא או לבי״ח, ויש גם ביטולים מהסיבות הרגילות, למשל רופא חולה.

4. גם אם בוצע שיוך לרופא יש דרכים לאפשר ביקור אצל יועץ אחר בלי המתנה לסיום 90 הימים. בעיית זמינות היא עניין אחר.

מניסיון שלי - רישום ביקור ללא נוכחות המבוטח יכול לשמש לכל מיני מטרות, כמו תיעוד בדיקות, מתן ייעוץ לרופא המשפחה, אפילו תיעוד של מטופל שלא הגיע. כל אלה אינם גורמים ״שיוך״ על הנגזר מכך.

מה שאני מציע:

1. בדוק באפליקציה/אתר האם יש מכתב סיכום ביקור ומה נכתב בו.

2. הזמן תור חדש, אם במערכת הממוחשבת ואם במוקד הטלפוני.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, fatboy1340 כתב:

כמה דברים: אולי קבעת תור טלפוני ולא פרונטלי ( דבר די נפוץ מאז קורונה)? האם נרשם משהו בתיק שלך לאחר ה"הביקור" כביכול? (הפניה, מרשם). 

לא תור טלפוני אלא ביקור פיזי אצל רופא (אינני זוכר כיצד זה נקרא במערכת).

ראיתי רק קיום ביקור ללא תוכן

לפני 10 שעות, מרק10 כתב:

תזמין תור חדש.

מצריך ממני לפנות לרופאת משפחה לקבל הפנייה נוספת לרופא בתחום זה מאחר וההפנייה הקודמת "נוצלה".

תור הכי קרוב לרופא מקצועי - מחר.

תור הכי קרוב לרופאת משפחה - עוד 4-5 ימים. טיפול בפנייה אונליין - מספר ימים.

לפני 8 שעות, Nakamichi כתב:

נשאלת השאלה מה אתה רוצה.מה בעצם מטרת התלונה.

כרגע פריקת עצבים. מעבר לכך - כרגע אין לי תוכנית עתידית כלשהי. תלוי בתשובה של קופ"ח לתלונה שהגשתי.

כי מכל הללמד את קופת חולים לקח - גדולים ממך ניסו. ללא הצלחה.

בינינו - יש לי מטען מלא כנגד ההתנהלות של קופ"ח.

ללמד לקח אפשר (אולי) רק אדם פרטי.

גוף ציבורי לא ניתן ללמד לקח אלא לכל היותר לפגוע בו (לרוב זאת פגיעה שמתרגמת לפגיעה כלכלית).

ואתה דורש עכשיו תור קרוב לרופא מהתחום הנ״ל. 

כבר קבעתי תור למחר.

הבעיה - אני צריך הפנייה.  ההפנייה המקורית "נוצלה".

אולי אני אגש בלי הפנייה (שילכן לחפש) או לחלופין, אקום ממש מוקדם ואבקש מהמזכירות להכניס אותי לרופאת משפחה (מניסיון עבר, תלוי על מי אני "נופל" באותו יום. יש כאלו שמבינים שיש בעיה ומשתפים פעולה ויש כאלה שמרחפים להם בעולם אחר - וזה ממש לא נכתב בציניות)

לפני 4 שעות, sperial כתב:

@guya72 - חשבתי שאתה מכיר קצת את המערכת.

1. לפחות במערכת שאני מכיר דרושים לפחות 3 תנאים כדי שרופא יועץ (אני שונא את המונח ״מקצועי - הרי גם הרופא הראשוני הוא מקצועי) יוכל לרשום ביקור - רישום הזמנה, תשלום והעברת כרטיס (או זיהוי אחר שווה ערך).

3. ייתכן שהתור בוטל ונשלחה לך הודעה שלא פתחת (SMS או הודעה קולית). 

מערכת של קופ"ח - פחות מכיר.

יותר מכיר משרד ה(חוסר) בריאות.

1. לא בוצע העברת כרטיס אלא אם זה יכול להיות מבוצע ממרחק של כ-17 ק"מ..

2. פחות  מפריע שהתור בוטל.  מה שמפריע זה שנרשם ביקור והיא "ניצלה" את ההפניה (מה שהכי מפריע -> לא אמורה להיות לה גישה לתיק ללא העברת כרטיס. איך היא ניגשה לתיק ?).

עכשיו צריך להוציא הפנייה חדשה וזה עיכוב.

3. אינני מכיר את הרופאה הנ"ל (ביקור ראשון אצלה), אך למיטב הבנתי היא פטורה משירות (גיל + מין).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

ריתוק משקי הוא עד גיל פרישה.

אני לא מכיר "לנצל הפניה". מרבית המטופלים שלי מגיעים בלי הפניות ואין שום בעיה.

אני לא יודע מה הנהלים בקופה שלך, אבל מנחש שמה שקרה היה שהרופאה פשוט כתבה שלא הגעת, וטכנית זה רשום כביקור, אבל בלי שיוך, חיוב של חשבונך או תמורה לרופאה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתהמציג זאת כאילו הרופאה עשתה משהו אסור במכוון.

קשה לי להאמין, איזה אינטרס יש לה? אני בספק שחסרים לה פציינטים.

והרי די קל להוכיח שלא היית שם, או שאתה חושב שהיא תפברק ביקור? תרשום את "התלונה" שלך ואת "הטיפול" שהיא הציעה?

איך זה שניתן לסמן שביקרת מבלי שהועבר כרטיס? אין לי מושג, אבל זה כבר יותר ענין של באג או בעיה תכנונית במערכת.

שמור את הכעס עד שתברר מה קרה.

פורסם

אני חוזר - קרוב לוודאי שהרופאה כתבה בתיק הערה טכנית כלשהי ושאין לה שום השפעה על הטיפול בך או על זכויותיך.

לדעתי תצטרך לרדת מהעץ.

פורסם (נערך)

כבר חשבתי באמת ל"רדת מהעץ" ולבטל את התלונה שהגשתי לקופ"ח.

היום ניגשתי לרופאת משפחה בכדי לקבל הפנייה חדשה לרופא מקצועי (ספריאל - לחלק מרופאים מקצועיים/ מייעצים, יש דרישה לקבל הפנייה מרופא משפחה. כנראה בכדי לסנן פניות שווא).

סיפרתי מדוע אני מבקש הפניה. הסתכלה בדיווח של אותה רופאה. נכתב שם, שחור על גבי מסך מחשב כי בוצע ייעוץ טלפוני.

בעיה אחת קטנה - לא שוחחתי איתה כלל (בד"כ אינני עונה לשיחות טלפון ממספר לא מוכר אלא אם אני מצפה לשיחה.  זאת מאחר והרבה שיחות כאלו הן סתם טורדניות ).

בעקבות כך, החלטתי לא לבטל את התלונה. שהיא תשבור את הראש להסביר את ההתנהלות שלה.

לפני 18 שעות, Be roo כתב:

איך זה שניתן לסמן שביקרת מבלי שהועבר כרטיס? אין לי מושג, אבל זה כבר יותר ענין של באג או בעיה תכנונית במערכת.

זאת הסיבה העיקרית בגינה אני כועס.

האם היא פנתה לקופ"ח בשמי לקבל אישור לביקור ללא כרטיס או שיש לה אפשרות כזאת לאור תפקידה הניהולי ?

בכל מקרה, יש כאן בעיה באמינות של רופאה זאת + חשד לעבירה פלילית (לא שהמשטרה תטפל בזה, אבל עדיין...)

מה האינטרס שלה ?  לא יודע. אני מנחש שזה תאוות בצע. לקבל עוד כמה שקלים מקופ"ח בזמן שהיא בכלל בבית או בעבודה השניה שלה.

פורסם
לפני 4 דקות, guya72 כתב:

בכל מקרה, יש כאן בעיה באמינות של רופאה זאת + חשד לעבירה פלילית

לדעתי אתה מחמם את עצמך לשווא ויש פה בסך הכל ענין טכני.

למה שהרופאה תטרח ותעשה את כל הפעולות הללו? מה יוצא לה מזה?

פורסם (נערך)

לא יודע. אני מנחש שזה תאוות בצע. לקבל עוד כמה שקלים מקופ"ח בזמן שהיא בכלל בבית או בעבודה השניה שלה

לא עניין טכני בכלל. רופאת משפחה הסתכלה בדיווח שלה -> נתנה לי ייעוץ טלפוני (כאשר לא שוחחתי איתה כלל).

אם היתה כותבת - תור בוטל מסיבה טכנית/ מצב בטחוני/ אני חולה - הייתי מקבל.

אבל רישום שקרי על ביקור - זה כבר מעבר לסף ההבלגה

פורסם

עכשיו אתה לא על העץ, אתה נובח עליו.

בנית לך איזה סיפור ואתה בטוח שיש פה איזו רופאה גרידית, אבל נסה לחשוב כמה היא מרוויח על כל מטופל וכמה פעמים היא צריכה לעשות את מה שתארת כדי שיהיה סכום משמעותי, ומה הסיכוי שהיא תוכל להמשיך כך זמן רב. תראה כמה אתה מתעצבן, מן הסתם גם אחרים לא יעברו על זה בשקט. בשביל להונות את המערכת צריך למצוא דרך שקטה לעשות זאת, לא לבטל תורים לפציינטים שזקוקים להם.

ודאי שזה יכול להיות ענין טכני, בלבול של הרופאה בין פציינטים בשילוב בעיה במערכת שמאפשר עדכון למי שלא העביר כרטיס.

עוד אין לך את כל המידע ויצרת לעצמך סיפור מלא סביב הכעס שלך.

פורסם

ומה היה כתוב בסיכום של אותו "ייעוץ טלפוני". זה אמור להופיע לך באתר/אפליקציה.

ייעוץ טלפוני, באופיו, אינו מחייב העברת כרטיס, אבל, במקרה זה, גם לא אמור לשייך אותך לאותה רופאה. נסה לברר האם בוצע שיוך.

פורסם (נערך)

אני יכול לראות שבוצע ביקור, אך התוכן אינו חשוף עבורי.  רופאת משפחה הקריאה את התוכן.

כבר הוצאתי הפנייה חדשה (רשמה : לדבריו לא נבדק ע"י רופא...). היום יש לי תור לרופא מייעץ אחר

• תוכן חדש...