Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם בשביל הסקרנות?

איזה מכשירים יש שהם רגישים שצריכים סינוס טהור?
לא נתקלתי מעולם באחד כזה שהתקשה אפילו לא עם גל ריבועי, בטח לא בעולם הספקים הממותגים שיודעים לאכול כמעט כל זבל.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 13 שעות, om2 כתב:

אני קניתי מצבר, מטען מצברים וממיר מתח.

זה די והותר לתאורת לד והטענת טלפונים.

על תכולה של מצבר אחד אפשר לעבוד גם כמה ימים.

ספר מהניסיון שלך איזה רכיבים קנית + עלויות, וכמה זמן זה מחזיק.

האם מעבר להטענת טלפונים ותאורת לד זה יכול להחזיק מקרר ? (למען הסר ספק, מקרר זה מכשיר שצורך מעט מאוד חשמל - אבל רובם כבר אלקטרוניים ממזמן וייתכן וצריכים מייצב איכותי עם גל סינוס טהור).

איציק

לפני 11 שעות, סולל הדרך כתב:

אתה לא בכיוון.

מנסה להרוג עכבר עם פיל.

תקנה ups לכל הצרכנים הדיגטאלים הקלים הוא מחזיק ימים

להרתיח מים עם גזיה לא על חשמל בגלל נצילות זוועתית

ל UPS אין נתונים רשמיים כמה הוא מחזיק כי זה תלוי בצרכנים שאתה מחבר לו באותו הרגע.
אבל צריך להיות איזשהו קו שניתן יהיה להשוות דרכו. ספר מה קנית, מה אתה מחבר וכמה זמן זה מחזיק ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

זה לא אמור להחזיר מקרר לתפיסתי.

מקרר זה חשוב, אבל אפשר להסתדר בלעדיו בעיתות חירום. אוכלים שימורים/ירקות/פירות/קבנוס/ פסטה/טונה וכו'

זה אמור להחזיק לי תאורה לדנ

מנסיון מנורת לד של 15w ישבה על המצבר 15 שעות ולא ממש הזיזה לו. (היה 12.3 והפך להיות 12.28 אחרי 15 שעות בערך)

מטען של טלפון גם לא הזיז לו.

זה השימוש שאני צופה להם.

מקרר אז לא נשתה חלב/גבינה 

חימום מים/בישול יש גזיה עם 5 בלוני גז.

תאורה מבוססת לד

האם זה יכול להספיק ליותר משבוע? כנראה שלא, המצבר יתרוקן לגמרי.

וגם אז, במידה ולא יחזור החשמל, יורדים לרכב. מניעים ונותנים לו שעה להטעין את המצבר.

עריכה אחרונה על ידי om2

.

פורסם
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

דווקא יש. אך מלפני הרבה זמן.

מערכות אודיו ישנות ללא ספק ממותג.

מערכות מדידה מפעם.

ואותם אתה רוצה להחזיק בחרום? אוסילסקופ מתקופת המלחמה הקרה ומגבר שפופרות?

נו באמת

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

קיבלת כמה תשובות נכונות והתעלמת מהן....

נכון, עגל כלפי מעלה, נאמר ל 150 וואט. אתה זקוק ל 150 וואט לכל שעה, זה ההספק הנדרש. ההספק הנדרש ל 8 שעות עבודה הוא אכן 1200 וואט/שעה. ניתן להשתמש בגנרטור של 150 וואט או ב UPS עם הספק יציאה של 150 וואט וקיבולת של 1200 ואט/שעה

UPS 

יתרונות: זמין, זול, שקט, קטן. אמין (בדיקה עצמית כל זמן שמחובר) ניתן להפעיל את הציוד ישירות מהרשת ללא מיתוג חיצוני.

חסרונות: מערכות זולות לא מספקות סינוס טהור (ד"א, כמה נקי אתה צריך אותו?), אורך החיים של המצבר (כאשר מחובר לרשת) הוא כשנתיים-שלוש.

גנרטור

יתרונות: סינוס נקי יותר, אין צורך בטעינה הלוקחת זמן, קיבולת בלתי מוגבלת (כאשר מתודלק ידנית).

חסרונות: לא נפוץ, לא שקט, לא קטן. אין בדיקה עצמית. יש צורך למתג את החיבור מהרשת לגנרטור (זמן מת בו הציוד מושבת)

יש?

יש.

הגנרטור יהיה מבוסס סוללת ליתיום שאקנה וממיר מתח, מה שנקרא "תחנת כח ניידת", כמו המוצרים של jackery, שאין להם בארץ מעל 1000wh.

אז במקום זה

image.jpeg.69976171a275a821dcc922624ad39616.jpeg

חשבתי על

image.jpeg.8a15ee972cdb222b4d29a7fc70c6ecbb.jpeg

ומטען

FOXURE-10A.jpg.webp.b6c8e557b472b6ef9f1d45aee6d013cc.webp

וממיר מתח

image.thumb.png.1d6a920a84dff436e8207b32d12dc855.png

מהירות המיתוג לא חשובה לי. זה לא צרכן שצריך לעבוד 24/7.

סולל הדרך: אחד המוצרים דורש סינוס טהור לפי היצרן. לא יודע כמה טהור זה צריך להיות.

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

יש לי כמה שנים נסיון בתחום המרת האנרגיה מ DC ל AC... כולל מערכות גיבוי במקומות שלכאורה רגישים

רוב הממירים לא מייצרים סינוס טהור, כי פשוט אין לכך צורך וזה יקר
אז או שנמשיך לשחק ברמזים ותגיד לי בדיוק מה המוצר שלשמו אתה צריך סינוס טהור ואני אנסה לתת לך את עצתי המקצועית או שתמשיך לחפש באלי אקספרס פתרונות שהם לא יותר משמן נחשים.

אגב, גם למקררי אינוורטר אין צורך בסינוס טהור והם עובדים יפה מאוד על הרבה פחות מזה, אז שלא יכניסו לכם שטויות לראש!

פורסם

כל המוצרים מבוססים סוללות ליתיום כמו JACKERY הם באמת נהדרים, אבל מאוד מאוד מאוד יקרים וטווח הפעולה שלהם מאוד מוגבל.
מה שמאוד אהבתי ב JACKERY זה שיש להם קשת מוצרים משלימים (פאנל סולארי מתקפל למשל) וגם בקמפינג יש לך אנרגיה מהטבע וזה נטען.

ברור שהפתרון הכי טוב לאורך זמן זה גנרטור, אבל יש פעולות מסביב שמצריכות עבודה (כל X זמן לחדש מלאי בנזין כי הוא הופך לפג תוקף - לפי מה שדווח כאן מחברי פורום לא פעם. זה לא הדיון הראשון על גנרטורים וכאלה :-) ).

מקרר היום לא צורך הרבה חשמל. מדובר בסדר גודל של 1.5KW ליממה שלמה.

הפשרה ברוב המקררים המודרניים זו נורת הלוגן של 180W. לא מדובר בגופי חימום של 2000W ברוב המקרים.

אם ניקח בחשבון מדחס של 1/4-1/3 כ"ס זה באיזור 250W לפרקי זמן מסויימים. לא בשמיים.
להבנתי, היום אפילו מחשב+מסך זה כבר 300-350W כך שזה שקול לעמדת מחשב.

במסגרת חיפוש למקור אנרגיה בעת חירום (לא לשעה שעתיים אלא לפרקי זמן ארוכים)  חשבתי בעבר לקנות ממיר מתח טוב ולחבר אותו לרכב בשעת חירום (הרכב בחניון תת קרקעי ויש תשתית חשמל משם ישירות לדירה. במידת הצורך אני גם יכול להשאיר שם רכב מונע).

אני חושב שלמי שיש מסתור כביסה מרווח גם לא אמורה להיות בעיה להחזיק גנרטור קטן או מצבר (גדול, או אפילו 2) עם ממיר מתח ומטען קבוע - השאלה כמה זמן זה מחזיק.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

קח בחשבון שגנרטור דורש תחזוקה שנתית של פילטרים, נוזלים ופלג (לאלו שהם מוזנים בנזין)
רוצה סטרטר... צריך לוודא תקינות מצבר ומצב הנעה מעת לעת. ואם מדברים על גנרטורים, בטח הזולים... כמות הרעש שיש על ה AC שאלוהים יעזור.
הרעיון של המצבר... יצירתי אבל עקום ברמות
הפתרון הוא סוללות אגירה, הם מאוד נפוצות בתחום הסולארי (לאגירה בשעות היום) עם מנגנון backup, משמע ממיר שיכול לעבוד off grid

בארץ אין הסדרה חוקית של העניין, ככל הנראה יש לא מעט אנשים שמשתמשים בפיתרון מסוג זה
למי שיכול להוסיף פנל סולארי על הגג, מובטחת גם טעינה של הסוללה במהלך היום ובמצב אידאלי, אספק חשמל רציפה לתקופה בלתי מוגבלת.

לגבי מקרר חרום, הייתי משקיע במקרר קטן ולא מזין את המקרר הראשי, גם את הצרכנים בחרום צריך לברור בקפידה

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

ואותם אתה רוצה להחזיק בחרום? אוסילסקופ מתקופת המלחמה הקרה ומגבר שפופרות?

נו באמת

לא ממש, שאלת מה צריך סינוס טהור אז עניתי.😁לפני כ 30 שנה עבדתי עם ציוד מדידה רגיש שבגללו הוציאו את כל המנורות פלוארוסנט מהקומה...

לפני 26 דקות, סולל הדרך כתב:

הפתרון הוא סוללות אגירה, הם מאוד נפוצות בתחום הסולארי (לאגירה בשעות היום) עם מנגנון backup, משמע ממיר שיכול לעבוד off grid

בארץ אין הסדרה חוקית של העניין, ככל הנראה יש לא מעט אנשים שמשתמשים בפיתרון מסוג זה

רעיון מצוין, אאל"ט, חרדים משתמשים לחשמל בשבת. החסרון הוא המחיר.

לפני 28 דקות, סולל הדרך כתב:

הרעיון של המצבר... יצירתי אבל עקום ברמות

מסכים, אך הכי זול וזמין כמעט במיידי. ד"א, אפשר לקנות מצבר גמור בזול ולהשתמש בו (בדרך כלל מצבר מוחלף כאשר הוא אינו יכול לספק את זרם ההתנעה, לא כי הקיבולת שלו קטנה)

אם נגלוש מעט הצידה, צריך לחשוב מה חיוני שיצרוך חשמל וכמה יצרוך.

מקרר: חיוני למי שמחזיק תרופות, עדיף מקרר קטנצ'יק (לא יודע מה הצריכה שלו)

שונות: טלפונים/ספר אלקטרוני/מטען סוללות/רדיו טרנזיסטור. בהנחה שטלפון אחד צורך 15 וואט לשעה ומופעל רוב הזמן מדובר על 200 וואט ליום לכל מכשיר ועוד קצת לשאר הצרכנים. בשימוש עם מצבר רכב מדובר על ריקון של בערך 20 אמפר ליום. (לרכב שלי יקח חצי שעה/2 ליטר בנזין להחזיר את זה). שוב, מדובר בהקצנת הצריכה. אם במקום ממיר ל AC220 נשתמש במטען USB למצת שיחובר למצבר ניתן לשפר בלא מעט.

קשה לי לחשוב על עוד משהו ממש חיוני מופעל חשמל שנצטרך לשבוע שבועיים.

• תוכן חדש...