Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לאחר כ 4 שנים עם ה 208 הידנית שלי, רגל שמאל התחילה להתעייף מהפקקים (למרות שאני מאוד יתגעגע להיגוי ולשלדה שלה ) 
רוצה להתחדש (ואולי גם להתגדש) ברכב חדיש יותר בטיחותי יותר וגם חסכוני.

נוסע ביום כ- 30-40 ק"מ, נסיעה משולבת.

חשוב לי בטיחות, מרווח פנים נחמד וצריכת דלק טובה. 

הייתי נעול עד עכשיו על הג'אז (יש לי גם ג'אז 2017 ואני מבסוט עליה) ופתאום קפצה לי מודעה על קיה סטוניק 1.0 טורבו.

האם היא יכולה לענות לדרישות שלי?

האם יש לה בעיות מיוחדות?

תודה רבה. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

תעשה נסיעת מבחן ותחליט
לדעתי היא תהיה קשיחה יותר מהצרפתית
לאישתי יש אחת שכזו, והרכב לטעמי מאוד מהנה לנהיגה
כמדומני שהחל מ 2020 הספק המנוע ירד מ 120 ל 100 כ"ס על מזבח פליטת המזהמים
אם תמצא אחת עם 120 כ"ס, עדיף ואם היא ברמת גימור פרימיום אפילו עדיף יותר.

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

תודה רבה!

מה לגביי צריכת הדלק שלה? 

היום בפיגו אני מגיע ל 1:13 (כשהיא הייתה חדשה יותר הייתה מגיעה גם ל 1:15). הג'אז שלי למשל צורכת פחות על אותו תוואי נסיעה, מגיעה בקלות ל 1:15-16 עם מזגן. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

באתי לך בדיוק בזמן.

אתמול קיבלתי סטוניק 1.0 2022 עם 100 כ״ס בליסינג אחרי שהארונה שלי הלכה לעולמה.

מבחינת ביצועים ממש מספק, אבזור בטיחות עשיר, יחסית נעימה אבל מעט קופצנית כמו כל אסייתית.

צריכת דלק תכלס היא כותבת לי 9 ליטר ל100 אבל אני לוחץ,בטח אפשר להשיג טוב יותר.

תכלס מה שמפריע לי זה הגיר, פשוט גרוע לדעתי בטח יחסית לdsg.

כפול מצמדים שמרגיש לפעמים כמו חד מצמדי.

ממש מרגישים החלפת הילוכים ויש השהייה ענקית בהאצה. 

AA7D648C-E8EC-4CBB-8CC6-418A32F2088B.jpeg

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני לא מסכים עם הטענה ש גיר זוועה או מתנהג כמו חד מצמדי... ממש לא.

נכון שהוא לא רהוט כמו ה DSG אבל הוא בסדר גמור. לדעתי פשוט המגיב מתגרזן על הרכב של העבודה.

אני בלי התגרזן הגעתי לממוצע מחשב של 1:15 ע"פ 10000 ק"מ והגיר בסדר גמור 

02e007b2-fcf2-44fe-8e70-ecae9b54322f.jpeg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

למה סטוניק ולא ארונה?

ארונה כבר מרמת הגימור הבסיסית מגיעה עם כניסה והתנעה בלי מפתח, בקרת אקלים מפוצלת, בקרת שיוט אדפטיבית (שאין בכלל בסטוניק) ועם מולטימדיה טובה.

לארונה יש גם ניטור רכב בשטח מת ברמת גימור FR (וגם בסטייל החל מסוף 2020 או תחילת 2021). ב-FR יש גם חיישני רוורס מקוריים (החל משנתון מסוים גם קדמיים מקוריים).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האמת שבכלל לא חשבתי על הארונה. בעיקרון מספיק לי רכב קטן. הקיה קרצה לי בגלל המחיר, אני לא מחפש חדש אלא סביב 2019-20 וראיתי ביד 2 כמה סטוניק עם נתונים יפים סביב 75-80K. 

אם אני מגדיל את התקציב לאיזור ה 100K אולי בכלל הייתי הולך על קורולה הייבריד 2019 אבל זה כרגע לא המצב... 

פורסם

הארונה והסטוניק די דומות בגודל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 13.9.2023 בשעה 10:26, סולל הדרך כתב:

אני לא מסכים עם הטענה ש גיר זוועה או מתנהג כמו חד מצמדי... ממש לא.

נכון שהוא לא רהוט כמו ה DSG אבל הוא בסדר גמור. לדעתי פשוט המגיב מתגרזן על הרכב של העבודה.

אני בלי התגרזן הגעתי לממוצע מחשב של 1:15 ע"פ 10000 ק"מ והגיר בסדר גמור 

02e007b2-fcf2-44fe-8e70-ecae9b54322f.jpeg

אני כותב פה את הביקורת שלי בצורה הכי נקייה שיש, אין לי שום אינטרס לשבח רכב מסויים כי פשוט הם לא בבעלותי. 

ואני יכול לומר חד משמעית שהגיר פשוט גרוע, לא רק אני אלא גם הקולגות שלי עם סטוניק בעבודה.

גם בנסיעה נעימה וגם בנסיעה פרועה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בין השורות שמעתי שאתה נוסע בפקקים, אם כך אני הייתי פחות ממליץ על רכבים עם גיר רובוטי דו-מצמדי כי הגיר מתחמם והשחיקה שלו מתגברת מה שיכול להוביל להוצאות לא קטנות. (בקיה החלפת מצמדים זה סדר גודל של 7,000 +)

יש לך את הסטוניק 1.4 האוטומטית, היא אולי חלשה יותר מהטורבו הרובוטית אבל בפקק זה לא כזה משנה, מצד שני אתה תהנה מאמינות עדיפה.

• תוכן חדש...