Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אני רוצה לרכוש סקודה אוקטבייה 2017, היא יד שניה מליסינג מימוני. מבחינה חיצונית ופנימית האוטו נראה במצב טוב ולא עבר תאונות.

עשיתי את הבדיקה המצורפת, מה אתם חושבים?

המחיר יחסית אטרקטיבי, מתחת למחירון המשוקלל. 

כותב גם פה את הנקודות העיקריות - 
מנוע - חוסר שמן רעש מערכת תזמון ושסתומים ואביזרים תושבות פגומות להחליף לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה רצועת מנוע פגומה הזעות שמן
תיבת הילוכים - נקישות בשילוב הילוכים רעידות תושבות פגומות נזילת שמן
מערכת מתלה קדמי - בולמים פגומים/כריות
מערכת היגוי - לתקן זוית היגוי שחיקת צמיגים

בדיקה לפני רכישה v2.jpg

עריכה אחרונה על ידי NitzanBBB
פורסם

יש כמה תיקוני בלאי לעשות

זוג צמיגים קדמיים איכותיים - איזור 650 שח

החלפת תושבות מנוע ותושבות גיר - מעל 1000 שח 

תיקון פרונט -200 שח

בולמים (אולי לא דחוף להחלפה) - איזור 1000-1300 

רצועת מנוע - 300 -600 שח  

בסהכ סביבות 4 אלף שכדאי להוריד במחיר על תיקונים אם מחליף הכל ביחד וזה לפני התיקון של הנזילת שמן 

ויש את העניין עם הנזילות שמן בגיר ובמנוע והחוסר שמן שזה כבר יותר חמור לצד התיקונים - מראה שהאוטו לא שמור כל כך ואולי אפילו נסעו עליו באגרסיביות

צריך לבדוק את שתי הנזילות במוסך טוב שימצא את הבעיה ויטפל בה

לסיכום הבדיקה לא הכי טובה, אמנם לא זוועה ברמה שיש שאסי וכדומה אבל גם נראה מאוד לא שמור ודורש השקעה 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עוד לא ראיתי בדיקה שלא כללה את הכסת"חים האלה.  בדיקה בהחלט סבירה.

יחד עם זאת, ולאור העובדה שמדובר באוקטביה מצד אחד, וללא קשר לתוצאות הבדיקה מצד שני, הייתי לוקח את הרכב לפני הכניה למוסך מתמחה VAG שיבדקו את תיבת ההילוכים. ומה שמסביבה (קלאצ'ים ומוח אם אפשר).

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה רבה על התשובות!

מבחינתי הבדיקה מאוד בעייתית, וצריך להחליף - תושבות מנוע, רצועת מנוע, תושבת גיר, בלמים קדמיים.

אחרי זה יש בעיות של שמן שצריך לפתור במנוע ובגיר, נקווה שזה משהו קטן.

בנהיגה על הרכב הרגשתי משהו בעייתי והמוכר באמת אמר שאולי צריך להחליף תושבת מנוע אחת ושאולי יראו את זה בבדיקה. עכשיו אני מבין שכנראה בשנתיים האחרונות הוא לא עשה הרבה טיפולים שוטפים וזה די מטריד אותי.

לוותר על הרכב? לחלופין חשבתי באמת להוריד 4-5 אלף מהמחיר ולתקן את הכל במוסך שאני סומך עליו. הוא רוצה לתקן בעצמו, אבל אין לי שום וודאות בנוגע לרמת התיקון ואני לא אעשה עוד בדיקה לרכב.

פורסם

לאחר שתעשה את כל התיקונים, אתה צריך לבדוק צריכת השמן של המנוע.

כבר היו לא מעט מקרים של מנועים כאלה ששייכים לקונצרן,  עם צריכת שמן גבוה. או אפילו דרשו שיפוץ.

לפעמים אני ממש לא מבין את המוכרים.

פרסמתם רכב למכירה? תבדקו לפחות שיש שמן במנוע בכמות סבירה.

חוסר שמן מתחיל להדליק הרבה נורות, ושאלות מיותרות,  לגבי המנוע.

במיוחד לאחר בדיקה במכון..

פורסם
לפני 5 שעות, NitzanBBB כתב:

תודה רבה על התשובות!

מבחינתי הבדיקה מאוד בעייתית, וצריך להחליף - תושבות מנוע, רצועת מנוע, תושבת גיר, בלמים קדמיים.

אחרי זה יש בעיות של שמן שצריך לפתור במנוע ובגיר, נקווה שזה משהו קטן.

בנהיגה על הרכב הרגשתי משהו בעייתי והמוכר באמת אמר שאולי צריך להחליף תושבת מנוע אחת ושאולי יראו את זה בבדיקה. עכשיו אני מבין שכנראה בשנתיים האחרונות הוא לא עשה הרבה טיפולים שוטפים וזה די מטריד אותי.

לוותר על הרכב? לחלופין חשבתי באמת להוריד 4-5 אלף מהמחיר ולתקן את הכל במוסך שאני סומך עליו. הוא רוצה לתקן בעצמו, אבל אין לי שום וודאות בנוגע לרמת התיקון ואני לא אעשה עוד בדיקה לרכב.

לא הייתי נותן לו לתקן, לדעתי זה או להוריד לו כמו שאתה אומר 4-5 ולתקן הכל או את הרוב בעצמך במוסך טוב כמו מוסך רון, שזה יקח קצת זמן או לחפש רכב שמור יותר מלכתחילה כי כאן גם אם אתה מתקן הכל ועדיין הרכבים האלה רגישים להזנחה ושימוש אגרסיבי ולכן יכולות גם לצוץ לך בעיות אחרות בעתיד.

תוציא היסטוריית טיפולים, אם הוא דילג על טיפולים או איחר לא שווה לגעת

• ספונסר פורום
פורסם

חד משמעית - רוב הממצאים אכן תואמים את הכיתו"ח הרגיל של מכוני בדיקה.

אבל:

1. כפי שכבר כתב @yossiaviel - חוסר שמן במנוע מעיד בעיני תמיד על תחזוקה לקוייה (או לא קיימת) מצד הבעלים. מנוע הטורבו (אגב - איה נפח? כמובן שאת זה לא טרחו לכתוב בטופס...) של VAG יודע לאכול שמן יותר מהרצוי בגירסאות מסוימות, וחשוב להבין את המשמעות.

2. הרעידות ממש לא מעידות בהכרח רק על בעיה בתושבת - זה יכול להיות משהו הרבה יותר יקר. אם כתוב שיש נזילת שמן מהגיר - זה עלול להעיד על מכטרוניק בסוף דרכו (סיפור של 8000 ש"ח בקלות למחשב חדש), ולכל הפחות הרעידות עצמן יכולות להעיד קודם כל על מצמדים גמורים. מצמד מעוות לקראת סוף דרכו יכול להעביר הרבה ויברציות לתושבת הגיר ולקרוע אותה, ואם רק היא תוחלף אז זה יטפל לזמן קצר בסימפטום - אך לא בגורם האמיתי. מצמדים יעלו לפחות 4000 ש"ח.

בקיצור - עוד מקרה מיני רבים שמוכיח שאין הרבה טעם לבדוק במכון, ועדיף ללכת למכונאי מומחה VAG כדי שיתן גם אבחנה נכונה

וגם, כמובן, הצעת מחיר לתיקון - אז תוכל לקבל החלטה יותר מושכלת לגבי הקנייה.

בהצלחה!

לפני 10 שעות, NitzanBBB כתב:

ככלל - בודאי שאתה צודק בזה שאתה רוצה לתקן לבד! איזה אינטרס יש למוכר פרט לתיקון הכי זול/מאולתר/מכוסת"ח ??

אם אינך מגיע איתו להסכם כזה - סימן מובהק שעדיף לוותר.

• אהבתי 3

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• תוכן חדש...