Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מרגיש שהסוזוקי SX4 שלי כבר בקושי מצליחה לקרר בימים המאוד חמים האחרונים.

רכשתי את הרכב לפני כמעט 3 שנים, ומאז לא נעשה כלום בעניין המזגן. זכור לי שגם בימים מאוד חמים זה הצליח לקרר בצורה סבירה לפחות.

ראיתי מקומות שבהם כתוב שזה מאבד 10% בשנה בבמוצע, אבל זה נשמע לי מוגזם.

יש למישהו מידע כלשהו?

האם כדאי למלא גז וסביר שזה יטפל בעניין?

פורסם

במצב אידאלי - 0. במערכת תקינה  אין דליפת גז בכלל כמו שבמזגנים בייתים או במקררים גם אחרי 15 או 20 שנה לא ממלאים גז והכל עובד תקין.

במציאות בהרבה מכוניות משומשות יש דליפות קטנות, נגיד אם דולף 30 גרם בשנה זו דליפה שקשה לאתר ואחרי כמה שנים ביצועי המזגן ירדו (נגיד אם יש במערכת 500 גרם גז, מתחילים להרגיש ירידה בביצועים כשנשארים כ 350 גרם גז במערכת).

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, LaCoco כתב:

ברור. לדעתי גם הגז אצלך מהסוג הקודם לכן מילוי גז לא אמור לעלות מעל 200-250 שקל וזה יפתור לך את הבעיה.

אם תרגיש עוד כמה חודשים ששוב הוא לא מקרר תעשה בדיקת נזילה.

פורסם

שימוש בגז חדש 1234YF התחיל כבר ב 2012 בדגמים חדשים שהוצגו באותה שנה. 

דגם שהוצג לפני, המשיך עם הגז הישן R134a עד סיום ייצורו. 

לדוגמה דגם שהוצג ב 2010 ויוצר עד 2018, גם ב 2018 הוא יהיה עם הגז הישן. 

בסוזוקי SX4 דור ראשון 2006-2014 יש את הגז הישן. בדור שני שהוצג ב 2013 רוב הסיכויים שיש את הגז החדש. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1

פורסם
לפני 4 שעות, נקודה טובה כתב:

מה זה אומר? איך יודעים איזה גז מדובר ומה מחירו?

תפתח מכסה מנוע וחפש מדבקה המודבקת בצידי תא המנוע עם פרטים לגבי סוג הגז והכמות הנדרשת למילוי.

ראה דוגמא להמחשה.

Picture 026.jpg

לפני 7 שעות, LaCoco כתב:

אני מרגיש שהסוזוקי SX4 שלי כבר בקושי מצליחה לקרר בימים המאוד חמים האחרונים.

רכשתי את הרכב לפני כמעט 3 שנים, ומאז לא נעשה כלום בעניין המזגן. זכור לי שגם בימים מאוד חמים זה הצליח לקרר בצורה סבירה לפחות.

ראיתי מקומות שבהם כתוב שזה מאבד 10% בשנה בבמוצע, אבל זה נשמע לי מוגזם.

יש למישהו מידע כלשהו?

כול מערכת מיזוג אוויר ברכב גם תקינה  מאבדת כמות מסויימת של גז אם זה דרך צנרת הגומי וגם דרך אטם ציר המדחס.

10 אחוז זה בטוח שלא.

כמה קילומטרים עשה הרכב ? קנית רכב חדש מהחברה לפני 3 שנים.

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני כשעה, מרק10 כתב:

כול מערכת מיזוג אוויר ברכב גם תקינה  מאבדת כמות מסויימת של גז אם זה דרך צנרת הגומי וגם דרך אטם ציר המדחס

זה משהו זניח ביותר. מניסיון כשאין דליפות גם אחרי 10 שנים או 200 אלף ק"מ אין צורך בהוספת גז.

פורסם
לפני שעתיים, מרק10 כתב:

Picture 026.jpg

כמה קילומטרים עשה הרכב ? קנית רכב חדש מהחברה לפני 3 שנים.

לא, זה רכב משומש (דגם 2008) שנכון להיום עם כ-197,000 ק"מ.

פורסם
לפני 6 שעות, LaCoco כתב:

לא, זה רכב משומש (דגם 2008) שנכון להיום עם כ-197,000 ק"מ.

לדעתי כדאי לגשת לבעל מקצוע שיבדוק את מערכת המיזוג ברכבך. רכב עם נסועה של כמעט 200K עלול לסבול גם מתקלות אחרות במערכת המיזוג ולאו דווקא חוסר גז.

פורסם

העניין הוא שזה עובד, פשוט חלש יותר.

למשל בצל או בערב זה מקרר את הרכב היטב (יחסית), אבל כשממש ממש חם, אז לוקח המון זמן וגם לא ממש קר.

אני מניח שהבעיה הכי סבירה שיכולה להיות במצב כזה זה חוסר בגז, אבל אני אקח לבדיקה כמובן.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Buki כתב:

זה משהו זניח ביותר. מניסיון כשאין דליפות גם אחרי 10 שנים או 200 אלף ק"מ אין צורך בהוספת גז.

קודם כול יופי שאנחנו מסכימים שמערכת מיזוג אוויר תקינה ברכב מאבדת כמות מסויימת של גז לשנה.

גם אצלי ברכב לא הוספתי גז גם אחרי 15 שנים. בזמנו צירפתי מסמך של חברת פורד (Ford-Technical Information System) שבו היה כתוב שאיבוד של 50-100 גרם לשנה של גז זה זה נורמלי.

לדעתי כנראה נפלה טעות במסמך של חברת פורד.

יישנם ייצרני רכב אשר מציינים שמערכת הקירור מאבדת כ-10 אחוז מתכולת הגז בשנה.

מחקר של חברת DuPont אשר בדק לעומק את כמות הגז ההולכת לאיבוד בתנאים מסויימים ובתלות סוג הגז, סוג הצנרת ואורך הצנרת עלולה להיות בין 3 גרם/לסנטימטר*לשנה ל-40 גרם/לסנטימטר*לשנה. (ראה מסמך מצורף של חברת DuPont עמוד 12 וטבלה 18 עמוד 19)

זה שברכב שלי וגם ברכב שלך וכנראה בעוד הרבה רכבים אחרים לא נזקקנו להוספת גז גם אחרי 10 שנים מכיוון שכמות הגז שהמערכת מאבדת בשנה תלוייה בכמה משתנים והם:

1. אורך צנרת הגומי.

2. סוג הצנרת (קיימים מספר סוגים של חומרים שמהם מייצרים את הצנרת הגמישה).

3. איבוד דרך מחברי הצנרת.

4. סוג ואיכות האטמים.

5. רמת השחיקה של האטמים של ציר המדחס.

DuPont refrigerant (Permeation Through Elastomeric Hoses).pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 4

פורסם

יכול להיות שזה כמו במקרה של שמן מנוע, היצרנים כותבים שצריכה עד 0.5 ליטר ל 1000 ק"מ זה דבר תקין, בפועל מנועים תקינים צורכים אולי 5-10 גרם ל 1000 ק"מ.

כולנו מכרים מערכות קירור כמו מזגנים ומקררים בהם במצב תקין גם 20 שנה ויותר לא נדרשת הוספת גז. נכון שאין שם צנרת גמישה ותנאי עבודה קלים יותר מאשר ברכב. 

בכל מקרה, ברכב עם 200 אלף ק"מ שנת 2008 שאף פעם לא בוצע בו מילוי גז יתכן מאוד שכמות הגז במערכת כבר נמוכה מהדרוש ודבר ראשון שעושים כשיש ירדה בתפוקת הזמן זה ריקון המערכת, ביצעו וואקם ומילוי גז במשקל הנכון לפי מה שהיצרן הגדיר. 

מודל 2008 זה בוודאות גז מהסוג הישן והזול יותר  R134a.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

כולנו מכרים מערכות קירור כמו מזגנים ומקררים בהם במצב תקין גם 20 שנה ויותר לא נדרשת הוספת גז

ההשוואה למקרר לא נכונה. אין שם לא צנרת גמישה, וגם לא חיבורים (הכל מולחם), והמדחס עצמו מרותך בצורה אטומה כך שלגז פשוט אין לאן לברוח, גם אחרי 50 שנה.

במזגנים איבוד גז הוא כבר יותר מדיד, כי בסוף יש חיבורים ומשם לפעמים יש איבוד גז שתוך 20 שנה יהיה מורגש.

במכוניות יש לך גם חיבורים, וגם צנרת גמישה, ולכן איבוד הגז קיים ברמה המעשית והתכנונית, אז בכל רכב אחרי כך וכך שנים מתישהו תצטרך למלא גז גם אם הכל תקין.

• רעיון טוב! 3
פורסם

כתבתי במזגן ובמקרר אין צנרת גמישה. בכל מקרה אני מכיר מזגנים ביתיים שעובדים כ 25 שנה ולא נדרש להוסיף גז. 

אבל אין ויכוח, ברכב יש קטעים של צנרת גמישה בחיבור למעבה, יש ויברציה, טלטולים, זה לא משהו יציב שמותקן במקום קבוע וכל החיבורים מקובעים ולא זזים, אז הגיוני שיש איבוד מסויים, רק ששוב, מניסיון במערכת תקינה זה איבוד מאוד קטן שלא ממש מורגש אחרי 10 שנים. 

אבל במחשבה שניה בהחלט יש מצב שאחרי 10 שנים במקום 500 גרם שהיו במערכת נשארו 400 וזה עדיין מקרר סביר, אתה לא מרגיש שהמזגן חלש. 

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...