Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אתם חושבים על הרעיון שבכותרת?

בסיס נתונים מקיף, כולל דגמים, שנים, ותתי-דגמים לפי מנועים.

בפתיחת שרשור חדש אולי אפילו לחייב לבחור דגם.

אפשרויות בונוס: לתייג יותר מדגם אחד לשרשור, לטייג אם רוצים גם ברמת פוסט.

ואז אפשר לחפש בקלות.

ועל זה אפשר גם לבנות אפשרויות ברמה שניה: חיפוש לפי דגמים קרובים/אחים, טווח שנים באזור, אותו מנוע או תיבת הילוכים בדגמים אחרים...

באזור הישן של האתר יש התחלה של הרעיון, אבל נראה שזה לא לגמרי בשימוש:

https://carsforum.co.il/cars/מחירון-רכב/פורום/1335/פיגו/208

פורסם

הנושא נדון מספר פעמים בעבר. למיטב זכרוני הוא לא צלח עקב זה שהסתמך על פותחי השרשורים לתיוג (מה שאף אחד לא טרח לעשות) וזה שלתחזק בסיס נתונים דרש מספר אנשים טכניים במשרה מלאה, מה שלא כ"כ עובד בפורום שמרבית המודרטורים שלו פועלים בהתנדבות ועל בסיס זמן פנוי.

פורסם (נערך)

אמנם מוסיף חיכוך, אבל אפשר לחייב לבחור דגם בפתיחת שרשור.

עוד דבר שאפשר הוא לתת גם לאחרים לתייג. אולי לכולם, אולי למשתמשים עם רמת ותק או פעילות שעברה סף מסוים.

בסיס נתונים, נראה שכבר עכשיו יש?

https://carsforum.co.il/cars/מחירון-רכב

אם צריך, אפשר לעשות אותו בוריאציית wiki, וכמו התיוג, עם או בלי מגבלות על מי יכול לערוך.

לפי מה פועל אזור ה-"כתבו בפורום" (תחת מחירון הרכב), שמחולק לקטגוריות (כגון תקלות נפוצות, עלויות, שיפורים, וכו')? בד"כ אין שם בפועל קישורים לדיוני פורום, אבל נראה לי שנתקלתי במקרים שכן יש, פה ושם.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

לא ישים. נניח שאני רוצה לפתוח שרשור על מראות ברכבים שבתקינה אמריקאית - אני אשים את כל הדגמים? ואם אשים רק דגם אחד זה יהיה מאד מוטה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

לגבי "לחייב"? אז אפשר לרכך.

כדי להקל על בחירה, להראות רשימה ראשונית של דגמים אפשריים לפי אנליזת מילים בהודעה, וגם אפשרויות "לא לגבי דגם" או "לא לגבי דגם שקיים בארץ".

@Derish

יש לך רעיון איך למצוא את הדיונים הישנים?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני 36 דקות, elera כתב:

אמנם מוסיף חיכוך, אבל אפשר לחייב לבחור דגם בפתיחת שרשור.

הנושא הזה עלה עשרת פעמים, כולל אני אישית העלתי אותו לא פעם, אחרי שנמאס לי כי יום לערוך כותרות בהן אנשים לא מציינים את דגם הרכב. 

בהרבה מקרים גם בגוף ההודעה לא מציינים.

אבל מערכת הפורומים היא מוצר מוכן שנרכש מחברה חיצונית ו(למייטב ידעתי) אין במערכת אפשרות טכנית לבצע את זה. 

פורסם

אולי יש תוספים בכיוון?

גם אם לא, תאורטית אפשר גם לפתח לבד.

נראה שהיתה התחלה של מנגנון בעבר, אם כי נראה שבמערכת הפורום הקודמת.

פורסם

היה ניסיון כזה בעבר, גם לגבי תיוג דגמים וגם לגבי שיוך שרשורים לדגמים מסוימים לפי נושאים. בפועל אף אחד לא תייג, והייתה מעט מאוד תנועה ב"מאגר המידע" הזה.

רוב האנשים, אולי זה יפתיע אותך, לא מעוניינים לכתת רגליים ולחפש דברים - הם נכנסים למקום הקרוב ביותר שמאפשר להם לכתוב טקסט ופשוט שואלים את מה שיש להם לשאול, ואז מחכים שהתשובות יתחילו לזרום אליהם. 

הפלטפורמה בה נעשה שימוש לא תומך בזה באופן מובנה, ולעשות את זה ידנית/לפתח זו השקעה עצומה שלא החזירה את עצמה בעבר ולא תחזיר את עצמה בעתיד. 

אני מבין את הרצון והכוונה, אבל שמציעים פיצ'ר/תוספת/שיפור/רעיון כדאי גם לנסות להעריך כמה יעלה פיתוח של כזה דבר ואיך (או לכל הפחות "האם") האתר יוכל להרוויח מזה משהו. 

המצב כיום הוא שהאתר עובד מכוח המומנטום וללא עובדים בשכר, אז הסיכוי שנראה פיתוחים חדשים הוא - איך לומר - לא גדול

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, פבל כתב:

רוב האנשים, אולי זה יפתיע אותך, לא מעוניינים לכתת רגליים ולחפש דברים - הם נכנסים למקום הקרוב ביותר שמאפשר להם לכתוב טקסט ופשוט שואלים את מה שיש להם לשאול, ואז מחכים שהתשובות יתחילו לזרום אליהם. 

זו בעיה רצינית גם בארגונים מבוססי ידע בעולם האמיתי, כמו מחלקות שירות טכני למיניהן. ההנהלה יכולה להשקיע מיליונים בבניית הדרכות ובסיסי נתונים, אבל אנשי השטח משתינים על כל המאמצים האלה בקשת. ברגע האמת מעטים מהם ילכו לחפש את המידע, הרוב פשוט ירימו טלפון או ישלחו מייל להבא אחריהם בשרשרת, בד"כ מומחה שיושב במשרד וקצת יותר מחובר לספרות המקצועית.

לאור הבאג הזה של הטבע האנושי, אותם מומחים יכולים להגיע למשכורות גבוהות למדי - 25% בגלל הידע והנסיון, 75% בגלל הפין הגמיש שלהם שמסרב להישבר. איזה תגמול או סיפוק מקבלים אנשים בפורום שעונים במשך שנים על אותן שאלות של יוזרים עצלנים, לא לגמרי ברור לי.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
לפני 4 שעות, Derish כתב:

איזה תגמול או סיפוק מקבלים אנשים בפורום שעונים במשך שנים על אותן שאלות של יוזרים עצלנים, לא לגמרי ברור לי.

אני רואה בזה סוג של שליחות או פעילות התנדבתית למען הקהילה, כמו שיש אנשים שמתנדבים במשטרה, בעמותות שונות ועוד.

כמובן קניימת שחיקה וכן ורוב השאלות חוזרות על עצמן.

היום אני עונה בטכני בעיקר על לשאלות ענייניות מנוסחות הייטב.

אחד הדברים שמפריעים הוא שהרבה אנשים לא חוזרים לעדכן אחרי שפתרו את התקלה, בין אם בסיוע בפורום ובין אם לא. 

• אהבתי 3

פורסם

חלק מהבעיה כשמידע לא מאורגן היא חזרה על אותו דבר. אמנם חלק בכל מקרה ישאלו במקום לחפש, אבל הסיכוי קטן ככל שהחיפוש קל יותר והתוצאה טובה יותר. למה לחכות לתשובה או לקוות שהעונים יודעים מספיק כשיש כבר תשובות זמינות מיידית.

אגב, צורת פורום שאני לא מבין את ההגיון בה היא Reddit. מעבר לעיצוב המסורבל שלא נוח לקריאה מעמיקה, אחרי זמן קצר מאוד דיונים לא עולים לראש הרשימה.

פורסם

רדיט זה חוויית UX מזעזעת וכולם מכירים במגבלה הזאת, אבל זה עדיין המקום הכי קרוב באינטרנט לחופש דיבור אמיתי. המדיה המודרנית, הרשתות החברתיות, הפורומים - כולם עוטפים אותנו בעשרים שנה האחרונות בצמר גפן ומנסים לייצר אשליה של 'מקום בטוח' שבו הרגשות של אף אחד לא נפגעים וחלילה לא תראה ולא תשמע תמונה קשה או דעה נחרצת. ברדיט עדיין (בגדול) אפשר להביע דעה אישית ללא פחד להיחסם או להיענש, והקהל יחליט מה יקרה הלאה. במקרה הגרוע, דעה לא פופולרית תזכה להתעלמות ותשקע בקרקרעית הדיון. במקרה הטוב, אולי תגלה שיש עוד כמה אנשים שחושבים כמוך, או כאלה המוכנים להסביר באופן קוהרנטי למה אתה טועה.

אישית, אני לומד מרדיט הרבה יותר על המתרחש בעולם מאשר מהאוף טופיק פה למשל, כי תובנות אמיתיות וצמיחה אישית בד"כ מגיעים מתוך חיכוך ועימות בריא והתמודדות עם דברים שלא נוח לשמוע - לא מתוך סביבה מעוקרת שרצה על סל"ד נמוך. כמובן שגם שם יש הרבה זבל  ומודרטורים קטנוניים, אבל לפחות אם יודעים לאן ללכת אז אפשר למצוא פנינים אמיתיות ומקומות לנהל בהם שיחה אמיתית. בשאר האינטרנט זה כבר מזמן נהיה קשה עד בלתי אפשרי, להוציא כמה פורומים במזרח אירופה בהם רגשות האינדיבידואל עדיין לא קיבלו עדיפות מעל כל דבר אחר.

נושא נפרד (שלא כ"כ אפשר לדבר עליו פה מהסיבות שהוזכרו לעיל) הוא שהנ"ל מקבל את כל סוגי ההעדפות האישיותיות, הפסיכולוגיות והמיניות מבלי לגרום לך להרגיש כמו חולה נפש או סחורה פגומה. לכל קינק ולכל מצב נפשי יש שם את המדור שלו עם אנשים בדיוק כמוך, וזה משהו שהחברה המודרנית עדיין לא התקדמה אליו, למרות שעושה צעדים בכיוון. ישראל למשל היא מקום מאד פתוח ל-LGBT, אבל נסה להזכיר בפרהסיה שאתה על הספקטרום האוטיסטי או אסקסואל/סווינגר, ותגלה מהר מאד את גבולות הגזרה של הסובלנות הזאת. כך גם ברוב המדינות האחרות במערב, כל אחת וסיבותיה ההיסטוריות.

• תוכן חדש...