Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, CX25GTI כתב:

אכן היה צריך להגיד מפורשות שמקור הרכב הוא מליסינג , כמו שאם הרכב עבר תאונה הוא מחויב בגילוי נאות.

מדובר על מידע משמעותי וחשוב , כמובן שהקונה היה אמור לבדוק גם הוא את מקוריות הרכב.

זה ממש לא אותו הדבר,  ואני לא רואה שום סיבה שתהיה חובה לספר על הידיים של הרכב - הכל מצויין ברישיון וכל עוד זה לא הוסתר, אין כאן שום חובה אתית או חוקית (אני מקווה).

לדעתי על הקונה לברר את הדברים בצורה מסודרת (Due Diligence) ואם לא - אין באמת על מה להתלונן בדיעבד.

פורסם (נערך)
בתאריך 27.4.2023 בשעה 17:14, CX25GTI כתב:

אכן היה צריך להגיד מפורשות שמקור הרכב הוא מליסינג , כמו שאם הרכב עבר תאונה הוא מחויב בגילוי נאות.

מדובר על מידע משמעותי וחשוב , כמובן שהקונה היה אמור לבדוק גם הוא את מקוריות הרכב.

אין שום חובה כזו. כשאני מוכר רכב, אני לא חייב לציין לא איזה יד הרכב ולא שום דבר אחר לגביו(*). גם לא להראות את רשיון הרכב אלא במעמד העברת הבעלות (אם כי כמובן אדיוט הקונה שלא ידרוש לראות את זה, לבדוק היסטוריית תביעות, אתר משומשת וכו׳ ואת היסטוריית הטיפולים). אסור לי לשקר, כמובן, או לרמות, אבל אם הנושא לא עלה בשיחה בכלל, ודאי שאין שום בסיס לטענות. לא כל שכן אם פות״ש ראה את הרשיון לפני שסיכם עם הקונה על העיסקה.

(אמנם לא רלוונטי לשוק שלנו, אבל רק לשם הידע: בארה״ב בכלל אין שום מידע לגבי בעלויות קודמות ברשיון רכב. כלום. לא כמה, לא סוג, שום דבר. זו המצאה ישראלית.)

לא הועלתה כאן שום עדות לכך שהמוכר הסתיר פרט כלשהו לגבי הרכב מהקונה.

לגבי המחיר, זה עניין למו״מ ביניהם, ולשיקולו של הקונה מה הוא מוכן להציע -- לפני שהוא חותם (״סיכמתי שסגור מבחינתי״)

אם הרוכש ראה את הרכב, בדק אותו לשביעות רצונו (ולפי פות״ש, גם לקח אותו למכון בדיקה), סיכם מחיר ושילם מקדמה, וכל זה מתועד -- הוא מחוייב בעיסקה.
זה מקרה קלאסי של   buyer's remorse -- מקרה שהקונה מתחרט על עיסקה זמן קצר אחריה. כאן זה לא שיש לו טענה כלשהי על הרכב עצמו, אלא שפות״ש חושב שהיה יכול להשיג מחיר זול יותר.
יש בארה״ב מדינות שמאפשרות ביטול של כל עיסקת קניית רכב מסוחר (חדש או משומש) תוך 48 שעות;  אבל לא חל על עיסקאות פרטיות, ולא קיים בארץ.

אם פות״ש יגיש תביעה, סיכוי לא רע שהשופט לא רק יחייב אותו בביצוע החוזה, אלא גם בהוצאות משפט, ואולי הוצאות נילוות (אם המוכר בנה על הכסף).

רעיון רע מאד לדעתי להגיע לבית משפט -- ודאי שבלי להתייעץ עם עו״ד לפני.

פות״ש:
מה ההפרש בין המחיר שבו הסכמת לקנות לבין המחיר שבו היית קונה, לו ידעת שהבעלות המקורית היא ליסינג? אם זה לא עשרות אלפי שקלים, רק אלפים בודדים, שלם את היתרה, קח את הרכב ותיהנה ממנו -- אתה עלול להסתבך יותר בכל מקרה אחר
להבא: לא עושים החלטות עם השלכות כלכליות תחת לחץ.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • תוכן חדש...