Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

אני שואל את השאלה אחרי חיפוש בפורום:

ברשותי רנו 5 1400 90' קרבורטור, עם מד סל"ד מקורי.

תמיד היתה לי את התופעה שכאשר המאורר התחיל לפעול הסל"ד ירד קצת.

אבל עכשיו שמתי לב שכאשר אני נוהג עם אורות והמאורר פועל הסל"ד לא יציב,

אם אני פותח את אורות הערפל אז למנוע עוד יותר קשה לשמור על הסל"ד.

האם זה אומר שהאלטרנטור שלי כבר לא יכול לספק את הזרם הדרוש

וצריך להחליף/לשפץ אותו ?

בברכה

חיים

פורסם
שמתי לב שכאשר אני נוהג עם אורות והמאורר פועל הסל"ד המוצג בשעון הסל"ד לא יציב, ואם אני מדליק את אורות הערפל, אז למנוע עוד יותר קשה לשמור על הסל"ד.
ברשותך תמצתתי את השאלה, ותיקנתי את הניסוח והפיסוק.

מהתאור שלך כלל לא ברור מה קורה בפועל:

1 - המנוע מקרטע ולא פועל ביציבות, ושעון הסל"ד רק מראה את המתרחש בפועל.

2 - שעון הסל"ד עולה ויורד בזמן עומס חשמלי, אבל פעולת המנוע עגולה ואחידה, ללא קרטועים.

3 - שעון הסל"ד נופל מעט (או הרבה) בזמן שיש עומס חשמלי, אבל מציג קריאה יציבה במצב זה.

אם תצביע על התשובה המתארת את המתרחש בפועל, ניתן יהיה לנסות ולהציע פיתרון.

יוסי

פורסם

להיפך, האלטרנטור תקין. ככל שפועלים יותר צרכני חשמל האלטרנטור מייצר יותר זרם חשמלי המהווה התנגדות מכנית על האלטנטור הגורמת ל"עצירת" המנוע ולכן סל"ד הסרק יורד.

צריך לבצע כוון עדין של הקרבורטור לסבובי סרק קצת יותר מהירים כדי שבזמן הפעלת צרכני החשמל המנוע לי ירעד יותר מדי.

במע' הזרקת דלק, המחשב מבצע תקונים לסל"ד סרק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לילה טוב

כדאי לבדוק את ההארקה ,חבר כבל מהקטוב השלילי במצבר ישירות לגוף האלטרנטור, ובדוק אם יש שינוי.

בכבוד

שמעון .צ

פורסם

גם לדעתי סם, התנגדות של חיבורי המינוס גורמת לזיוף בקריאת מד הסל"ד, אבל רציתי שפותח השרשור יבין עד כמה הניסוח שלו לא היה ברור. אם אתה ממהר להושיט לו חבל הצלה בצורת פיתרון, הוא לא יתקן את דרכו להבא, וימשיך לשאול בצורה לא ברורה. חוץ מזה עצם הצגת המצבים האפשריים התכוונה להצביע על כיוון התשובה, אליה אולי היה מגיע בכוחות עצמו.

יתכן דרך אגב שגם פוטנציאל הפלוס הוא שמשתנה עקב מפלי מתח בקופסת הנתיכים עם הגדלת העומס וכדומה, תלוי במבנה המעגל ושעון הסל"ד.

יוסי

פורסם
גם לדעתי סם, התנגדות של חיבורי המינוס גורמת לזיוף בקריאת מד הסל"ד, אבל רציתי שפותח השרשור יבין עד כמה הניסוח שלו לא היה ברור. אם אתה ממהר להושיט לו חבל הצלה בצורת פיתרון, הוא לא יתקן את דרכו להבא, וימשיך לשאול בצורה לא ברורה. חוץ מזה עצם הצגת המצבים האפשריים התכוונה להצביע על כיוון התשובה, אליה אולי היה מגיע בכוחות עצמו.

יתכן דרך אגב שגם פוטנציאל הפלוס הוא שמשתנה עקב מפלי מתח בקופסת הנתיכים עם הגדלת העומס וכדומה, תלוי במבנה המעגל ושעון הסל"ד.

יוסי

נכון שקיימת אפשרות שנוצר מפל מתח בקיו של החיובי , אבל למי שאינו מקצועי לא כדאי להיתעסק עם הפלוס,מאחר והנזק יכול להיות גדול בהרבה מהתועלת,
פורסם

תודה רבה חברים וסליחה שלא עניתי מהר

yosi05 :

ברשותך תמצתתי את השאלה, ותיקנתי את הניסוח והפיסוק.

מהתאור שלך כלל לא ברור מה קורה בפועל:

1 - המנוע מקרטע ולא פועל ביציבות, ושעון הסל"ד רק מראה את המתרחש בפועל.

2 - שעון הסל"ד עולה ויורד בזמן עומס חשמלי, אבל פעולת המנוע עגולה ואחידה, ללא קרטועים.

3 - שעון הסל"ד נופל מעט (או הרבה) בזמן שיש עומס חשמלי, אבל מציג קריאה יציבה במצב זה.

אם תצביע על התשובה המתארת את המתרחש בפועל, ניתן יהיה לנסות ולהציע פיתרון.

יוסי

תודה רבה יוסי על תקון השאלה

מה שקורה אצלי זו תופעה מספר 1 במלואה. גם בסל"ד גבוה

הרכב הוא בעל קרבורטור, טיפול 10 היה לפני 5K

שוב סליחה שלא הייתי נגיש ותודה על התגובות המהירות

חיים

• תוכן חדש...