Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@קורן בן אשר חיפה מוגדרת אשכול כלכלי חברתי 7. ת"א ור"ג הן 8.

מה טיב גביית הארנונה? לא יודע. בפעם האחרונה שבדקתי, וזה היה לפני לפחות 5 שנים, היה, איך לומר, לא מבריק. מצד שני, מדד האיתנות הפיננסית שלה טוב. אבל זה מ-2018, לפני קליש. 

ספציפית לגבי כביש 4 - עד כמה שאני יודע הדבר הזה, שהיה יכול להיות בגדר כביש מערכת מוזנח (במיוחד המסלול המערבי שלו), נמצא כעת בשיפוץ. אבל אני לא נוסע שם אלא דרך 22, שבו, במובהק שני קטעים: הקטע הדרומי, נניח עד ההסתדרות - בורות רבים. יותר צפונה סביר למעט כמה בורות קטנים. והיום בכלל היתה חגיגה כי באיזור פז בונים משהו חדש שטיבו לא ברור לי (הרק"ל של נצרת?) והיום הזיזו את הכביש, הסימון בהק בשמש ואף אחד לא ידע איך למקם את עצמו על הכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפני 9 דקות, sperial כתב:

הסימון בהק בשמש ואף אחד לא ידע איך למקם את עצמו על הכביש

מתי יעברו כבר לשימוש בצבע תרמופלסטי נורמלי, במקום הצבע המחורבן שמשתמשים בו כיום? לא רואים אותו בשמש, לא רואים אותו בגשם, זוועה של דבר. אבל ממשיכים בגישה המטומטמת "ככה עשינו תמיד, למה לשנות".

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

זו צביעה זמנית, ומה שקרה הוא שבשעה 7 בבוקר לא היה ניתן להבחין בין הסימנים הישנים לחדשים. היה שם מישהו שעקף אותי בדהרה והיה כחוט השערה ממפגש עם מעקה בטיחות ב-80 קמ"ש.

לפי מה שנראה לי גם הסימון הזה הוא לתקופה קצרה, כי מימין ראיתי מסלול חדש רחב ידיים שנראה די קרוב להשלמה. אבל, כאמור, אני לא מצליח להבין מה קורה בקטע הזה (בשני הכיוונים). אולי @shellcase יעדכן אותנו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 שעות, קורן בן אשר כתב:

מבין אותך לגמרי! חיפה חיפה... כואב הלב. ימי הזוהר שלה חלפו מזמן, והעיר בהתדרדרות מתמדת כבר שנים. כל כך חבל, כי זו האחת הערים היותר נורמליות בישראל, ועם פוטנציאל עצום שלא ממומש.

קורן, אני שואל את עצמי אם היית לאחרונה באזור שוק תלפיות, רחוב מצדה, רחוב יפו וכמובן רחוב הנמל, וואדי ניסנס, והכי הכי השוק הטורקי לשעבר... חלקים רבים בעיר בפריחה אורבנית נהדרת, עם פאבים גלריות מסעדות ואומנים מקומיים. מבשלת בירה מקומית קטנה נהדרת בתלפיות... חנויות ספרים שמתחרות זו בזו! (אוקי 2). למעלה בכרמל אכן משעמם (חוץ מהאוזן השלישית) אבל תמיד היה.

אני מאוד נהנה להגיע לחיפה לבילוי בעיר התחתית, רק מה... אין חניה...😡

ובכרמל יש חוק, שאין פניה שמאלה. בשום מקום. מי שפספס את הפניה שלו צריך להגיע עד קרית ביאליק ולהסתובב. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

האמת היא שלא ממש הייתי שם לאחרונה. בקדנציה הראשונה שלי ביליתי בחיפה 4 שנים בטכניון, בקדנציה השניה בשנים 2010-2013 לערך בכרמל מערבי. מאז די נמנעתי להגיע לשם, אבל לפני כחודש נקלעתי לחיפה בכל זאת בערב גשום וסוער בדרך לחתונה בקריות, והכבישים לא איכזבו, היו בדיוק כפי שזכרתי אותם...

תכל'ס הדבר הכי טוב בחיפה זה שווארמה אמיל. הדבר השני הכי טוב הוא היציאה ממנה...

לפני 34 דקות, Jack457 כתב:

ובכרמל יש חוק, שאין פניה שמאלה. בשום מקום. מי שפספס את הפניה שלו צריך להגיע עד קרית ביאליק ולהסתובב. 

אשתי לא הבינה איך שרדתי את הנהיגה בחיפה, בימים שלפני הוויז ועוד עם רכב ידני. עם כל הפניות וההתפצלויות והצמתים ההזויים שיש בה. למען האמת, כשחלפתי שם בלילה גם אני לא מבין איך שרדתי את זה אז.

חזיר דיזל

פורסם

הפעם האחרונה בה בקרתי בחיפה זה היה בערך לפני 18 שנה, אך גם אז כסטודנט זכורה לי היטב איכות הסלילה הלא מוצלחת של העיר הזו, מזל שרוב ההתניידות שלי הייתה ברגל. 

• אהבתי 1
פורסם

הסלילה בחלק העליון של העיר על הפנים, אבל זה לא קשור לשום דבר פרט לבעיות הפוליטיות של חיפה וראש העיר שלה, שלא מצליחה להעביר תקציב, בנוסף - כל העיר בפינוי בינוי, כמות המשאיות על הכבישים עצומה ביחס למה שהיה בתכנון כשסללו אותם כמו שצריך בפעם האחרונה (לפני 20 שנה).

ידוע לשמצה אחד הצמתים המשמעותיים בעיר - חורב, שהמצב שם הוא זוועה.

יש בחיפה פרוייקטים, והם לא זולים - כי טופוגרפיה.

@sperial, אם אתה בקטע של ג'יני שאתה יכול לזמן מתי שרק מתחשק לך, בבקשה, תהנה:

• מצחיק 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דווקא בחורב הבעיה המרכזית אינה הסלילה אלא צפיפות הצמתים. תיאום הרמזורים והתנהגות הנהגים, תוצאה של ההיסטוריה של המקום (ואני זוכר אותו כשעדיין היתה שם כיכר ופרויד טרם נסלל).

בכלל, הטופוגרפיה יחד עם הגיאוגרפיה של השכונות הוותיקות מאתגרות מאוד. לפנות ימינה מהלל, אמרנו?

@shellcase ג׳יני? הסדרה הנחתה פעם להיט גדול. אני לא ראיתי, זה היה לפני שאבא שלי השתכנע לקנות טלוויזיה.

פורסם
לפני 12 שעות, Jack457 כתב:

קורן, אני שואל את עצמי אם היית לאחרונה באזור שוק תלפיות, רחוב מצדה, רחוב יפו וכמובן רחוב הנמל, וואדי ניסנס, והכי הכי השוק הטורקי לשעבר... חלקים רבים בעיר בפריחה אורבנית נהדרת, עם פאבים גלריות מסעדות ואומנים מקומיים. מבשלת בירה מקומית קטנה נהדרת בתלפיות... חנויות ספרים שמתחרות זו בזו! (אוקי 2). למעלה בכרמל אכן משעמם (חוץ מהאוזן השלישית) אבל תמיד היה.

אני מאוד נהנה להגיע לחיפה לבילוי בעיר התחתית, רק מה... אין חניה...😡

הוצאת לי את המילים מהפה, וגם שלייקס עם הפינוי-בינוי. העיר בצמיחה ובגדול עם ראש עיר נורמלי היא תהיה ממש נהדרת.

לגבי הסלילה - כל מילה בסלע, הכבישים מזעזעים, מזל שאני עם ג'ימני בתקופה האחרונה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בתאריך 1.3.2023 בשעה 15:07, חולה רכב#1 כתב:

יוצא לי לנסוע הרבה בארצנו היפה, והפעם הגעתי לעיר חיפה.

עיר יקרה ללבי, אך פחות נחמדה לרכבי.  

אני רגיל לכך כי בקטעים מסוימים יש כבישים משובשים, אבל דבר לא הכין אותי לכבישיה המופלאים של חיפה, אשר מציבים סטנדרט חדש על כמה אפשר לזרוק זין על משתמשי הדרך. 

לא ייתכן כי יעברו 50 מטרים ללא בור בכביש כלשהו. 

איכות הכבישים מזעזעת, מילוי הבורות נעשה ברמה של פחות מחובבן. למשל הולכים למלא בור, שמים את האספלט ואיך שזה יוצא ככה משאירים. 

רבאק, כדי לאטום בור צריך שהאספלט יהיה ישר, ולא ברמה של במפר, בד בבד בכביש שנוסעים בו 80 קמ"ש. 

בעיר התחתית, אין מה להרחיב, רק להגדיר מחדש מהו כביש לפי הסלילה בחיפה "קטע קטן ישר בתוך באמפרים מצופים באספלט". 

האם ייתכן כי בזמן נסיעה אנשים יצפרו לי רק בגלל שאני מסרב בתוקף להיכנס לבורות עמוקים, ואשר העירייה כלל לא דואגת לתקנם כראוי ? 

ואם היא אכן פועלת לתקנם, אז כפי שנאמר למעלה, התיקון נעשה בצורה ברברית. 

אני מבין כי כבישים משובשים קיימים בכל מקום, אך לדעתי פנינה (לשעבר אולי) כמו חיפה מורגשת כמו מזבלה. 

אשמח לשמוע מה דעתכם, ולהחכים ממנה. 

בברכה, 

אדם 

מוזמן אלינו לאילת, תמצא את אותה מציאות בדיוק.

רחוב דרך הרים, רחוב עין נטפים, ועוד לא מעט רחובות נוספים.

בכיכר הכניסה מכביש 12 תמצא גם פס האטה באמצע כיכר.

• מבאס 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 3 שעות, harhanegev כתב:

מוזמן אלינו לאילת, תמצא את אותה מציאות בדיוק.

רחוב דרך הרים, רחוב עין נטפים, ועוד לא מעט רחובות נוספים.

בכיכר הכניסה מכביש 12 תמצא גם פס האטה באמצע כיכר.

אתה כנראה לא יודע מה זה כביש משובש באמת עד שאתה מתחיל לעלות בדרך צרפת בחיפה, בחזרה מתל אביב.

אני לא אומר שהכבישים באילת מושלמים, אבל הרחובות שתיארת, הם כמו מסלולי המראה, לאומת כמה דוגמאות מחיפה כמו: " אמיל זולא, ויקטור הוגו, דרך צרפת, תעלות ביוף בכל שדרות הנשיא, ואני יכול להמשיך ככה, עוד הרבה..

אגב, דרך הרים זה בתכנון, וזה מה שנשאר מהשיפוץ הרחב שהעירייה ביצעה לאחרונה בכל הרחובות שהיו מצולקים בעיר.

פורסם

זאת לא תחרות של מי יותר גדול חברים, אם כבר להיפך...

ספריאל, ניסיתי לרמוז בעדינות שאין צורך לתייג אותי בכל פעם שיש דיון על כבישים, אני לא נער קריאה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 3.3.2023 בשעה 14:43, yossiaviel כתב:

אתה כנראה לא יודע מה זה כביש משובש באמת עד שאתה מתחיל לעלות בדרך צרפת בחיפה, בחזרה מתל אביב.

אני לא אומר שהכבישים באילת מושלמים, אבל הרחובות שתיארת, הם כמו מסלולי המראה, לאומת כמה דוגמאות מחיפה כמו: " אמיל זולא, ויקטור הוגו, דרך צרפת, תעלות ביוף בכל שדרות הנשיא, ואני יכול להמשיך ככה, עוד הרבה..

אגב, דרך הרים זה בתכנון, וזה מה שנשאר מהשיפוץ הרחב שהעירייה ביצעה לאחרונה בכל הרחובות שהיו מצולקים בעיר.

היות ואנחנו בשנה לועזית שמסתיימת בספרה "3", והיות והספרות 3 ו 8 בסוף מספר של שנה לועזית הן סגולה טובה לשינויים לטובה בכל מיני דברים, אני מאמין שציר התנועה המרכזי והחשוב "דרך הרים" ישופץ בחודשים הקרובים.

מרוה שגם רחובות מצולקים אחרים שלא טופלו, יטופלו.

• מעניין 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• תוכן חדש...