Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם הדאשבורד לא מקורי ולדעתי גם לא הידיות המוזרות של ההתנעה והצ'וק.

ועדייח נשמע כיף. אנמ מת לעשות משהו דומה על 600 קלאסית (הרכב הראשון במשפחה), אסקורט דור ראשון (שעליו למדתי לנהוג) ו-127 (הרכב הראשון שעליו נהגתי אחרי קבלת הרשיון, ושהתניע רק בירידה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מכיר היטב את הפיאט 500 ולוח השעונים הוא המקורי,

הפס ריפוד הרוחבי האדום שמתחתיו במקור הוא בצבע שחור ונצבע לאדום.

הפחים המכסים את המנוע (האדומים) המקור גם הם שחורים ונצבעו לאדום.

ידיות המתנע (סטרטר) והמשנק (צ'וק) הן מקוריות.

מדובר כאן במנוע 2 צילינדרים מקורר אויר.

דרך אגב, במכוניות מודרניות עם הילוכים ידניים, יש מע' מסייעת לזינוק בעליה

שנקראת hill holder.

בברכה  -  רפי לין

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אכן חוויה יפה, אין על קצת נוסטלגיה של פעם, גם אם לא חווינו את זה בלייב, אבל יש משהוא בנהיגה ברכב ממש ישן, שעושה קצת נקודה של ענווה.

אותו הדבר יש בברלין, אפשר לשכור טראבנט לכמה שעות. עשיתי את זה, גם חוויה מעניינת, שם רק הידית ההילוכים נמצאת בצמוד להגה.

וכן כפי שרפי רשם, מערכת לעזרה בזינוק בעלייה קיימת כבר, ולא מעט שנים.

הייתה לי כזאת בסובארו b4, בנורווגיה.

לחיצה על דוושת הבלם עד הסוף ביחד עם הקלץ, ואז שיחרור הבלם, והרכב נשאר במקום, הבלמים נעולים. שיחרור הקלץ והנעילה משתחררת.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

המיומנות של זינוק עם בלם יד אובדת.

@kompy דומה שמורי הנהיגה מתגברים על הביטול על ידי רכישת רכבים עם מומנט גדול שמאפשרים זינוק בעליה ללא סיוע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברור.

נדיר למצוא היום מורי נהיגה עם גיר ידני, ואם כבר יש אז הרכב מוזן סולר עם מומנט גדול כפי שציינת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

נראה שאף אחד לא הבין את ההלצה שלי:

"היו מקומות שהייתי צריך להשתמש בהם בבלם היד כדי לזנק. אולי עוד כמה שנים מישהו ימציא מערכת שעוזרת לזנק בעליה? ;)"

נכתב בהלצה כאילו אנחנו בשנות ה-70. ברור לי שיש מערכת כזו ואפילו הייתה לי מערכת כזו בפיאט 500 שהייתה לי. גם בארונה הייתה מערכת כזו מכיוון שהיה בה גיר רובוטי.

לפני 3 שעות, לירון .ה. כתב:

אותו הדבר יש בברלין, אפשר לשכור טראבנט לכמה שעות. עשיתי את זה, גם חוויה מעניינת, שם רק הידית ההילוכים נמצאת בצמוד להגה.

נכון, הייתי עם חבר טוב לפני כמה שנים בברלין וחיפשנו טרבאנט כזו להשכרה (הבחור גם חובב רכב וגם עובד בתחום). עד היום מתבאסים שלא מצאנו.

נראה לי שהייתי אוכל סרטים על ידית ההילוכים של הטרבאנט, הידית שלה לא "קונבציונאלית" כמו זו של ה-500, שזהה לחלוטין לכל רכב ידני אחר שנהגתי בו (רק שלה יש 4 הילוכים, בעוד שלכל רכב ידני אחר שנהגתי עליו היו 5 או 6 הילוכים).

מה שכן, ל-500 יש כנראה קסם שאין לטרבאנט.

לפני 3 שעות, sperial כתב:

המיומנות של זינוק עם בלם יד אובדת.

@kompy דומה שמורי הנהיגה מתגברים על הביטול על ידי רכישת רכבים עם מומנט גדול שמאפשרים זינוק בעליה ללא סיוע.

בתור תלמיד נהיגה לא נזקקתי לזה גם בזינוקים קשים בבאר שבע (היה בזמנו זינוק בעליה מאוד טריקי בשכונה ד'), אבל למדתי על אוקטביה דור ראשון, 1.9TDI עם 90 או 105 כ"ס ועם מומנט באיזור ה-20-25 קג"מ (לא זוכר בדיוק) שמגיעים מאוד מוקדם (כיאה למנוע טורבו דיזל). לא היה לה Hill holder.

בפיאט הזו בעליות דומות הייתי צריך להחזיק היטב את הקלאץ' וללחוץ על המצערת בזמן כדי שהאוטו לא יתדרדר ו\או יכבה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נחמד מאוד, תודה על השיתוף.

רק אוסיף שהדגם הנ"ל הוא לא פיאט 500 המקורית אלא כבר דור שני Nuova 500.

המקורי היה Fiat 500 Topolino שהוצג ב 1936, והוחלף בשנות ה 50 על ידי פיאט 500 ה"חדשה" ופיאט 600 שהייתה מעט יותר גדולה. 

fiat-topolino-500-photo-600189-s-986x603.jpg.bd6b9aa4287a4600eceff1c0adad7064.jpg

פורסם

@dorsht בדיוק לכך כיוונתי כשדיברתי על רכבים עתירי מומנט. לא מכיר את שכונה ד׳ בבאר שבע, אבל אתה מוזמן לחיפה ולזנק ברחוב העוגן (מקום חביב על הבוחנים, או, לפחות, היה) עם מומנט 10 קג״מ שהיה די מקובל בשנות ה-70. אבל, כמובן, זה הרבה פחות רלוונטי היום.

פורסם
לפני 19 שעות, dorsht כתב:
לפני 22 שעות, לירון .ה. כתב:

ההילוכים נמצאת בצמוד להגה.

נכון, הייתי עם חבר טוב לפני כמה שנים בברלין וחיפשנו טרבאנט כזו להשכרה (הבחור גם חובב רכב וגם עובד בתחום). עד היום מתבאסים שלא מצאנו.

נראה לי שהייתי אוכל סרטים על ידית ההילוכים של הטרבאנט, הידית שלה לא "קונבציונאלית" כמו זו של ה-500, שזהה לחלוטין לכל רכב ידני אחר שנהגתי בו (רק שלה יש 4 הילוכים, בעוד שלכל רכב ידני אחר שנהגתי עליו היו 5 או 6 הילוכים).

מה שכן, ל-500 יש כנראה קסם שאין לטרבאנט

את שלי מצאתי בצמוד לצ'ק פוינט צארלי. יש גם את המוזאון של הטרבאנט.

המבחר שם היה הרבה יותר משני מכוניות, להילוכים צריך להתרגל כן, הזכיר לי את ההילוכים של הרנו 4 של אבא מהפרדס.

על ה 500 לא נהגתי, מאמין שלכל רכב ישן יש קסם ונשמה 😄.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אדום. הורוד היה של המדריך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...