Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידה מהעבודה, תוך כדי שהייתה בפלאפאון, קיבלה מעין פופ-אפ שלא נותן לצאת ממנו עד שלא לוחצים על לחצנים בפופ אפ עצמו.  הפופ אפ דרש ממנה כופר או שכול היסטורית הוואטסאפ תימחק לה. 

היא סירבה, ואכן כול ההיסטוריה נמחקה לה. 

אני מניח שיש עוד השלכות מעבר לזה , השאלה עד כמה הם חמורות ומה אפשר לעשות? 

הטלפון הוא רדמי נוט 8 מ-2020, שלא עבר רוט או משהו כזה. היא לא מורידה אפליקציות מחוץ לחנות של גוגל. לא לוחצת על לינקים חשודים בדפדפן אבל מצד שני הילדים שלה מדי פעם משחקים בפלאפון ואין לה מושג לאן הם נכנסים שם. 

• מבאס 1
פורסם

שתבדוק מה מותקן בטלפון, ולמה יש גישה לאיזה דברים

ולגבי ההיסטוריה, צריך להיות מגובה בגוגל דרייב, לפחות זה מה שאני הגדרתי אצלי. אם היא הגדירה, אפשר לשחזר.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לגבי השלכות נוספות:

השאלה מה הפורץ רצה ולמה הייתה לו גישה. אם זה איזה סקריפט אוטומטי שרק ניסה להוציא כופר, סביר שפה זה נגמר. אם הוא גם חיפש פרטי אשראי/פרטים אישיים/תמונות עירום/תוכן רגיש אחר, אז זה תלוי בה מה היא עושה עם הטלפון. חוץ מזה, אם הייתה פריצה אחת שהיא יודעת, אין לדעת מה עוד מטייל על המכשיר.

אם הייתי במצבה, הייתי מוודא שכל מה שחשוב לי מגובה (למשל תמונות או הגדרות של אפליקציות מסוימות) ומאפס את המכשיר להגדרות יצרן. בנוסף, אולי שווה לבדוק אפליקציות שמאפשרות ליצור מין child mode לטלפון, כדי למנוע הישנות של המקרה (בהנחה שזה בכלל קשור לילדים).

לגבי גיבוי התוכן:

אם לא מגובה בדרייב, אמור בכל מקרה להיות גיבוי מקומי על המכשיר. כדי לשחזר אותו (וגם את הגיבוי של הדרייב למעשה), היא צריכה למחוק את הוואטסאפ ולהתקין שוב, והוא כבר יזהה את הגיבויים העדכניים. מן הסתם, אם היא מאפסת את המכשיר זה כבר יקרה לבד ברגע שתתקין את הוואטסאפ.

בנוסף, ייתכן מצב שהגיבוי האחרון הוא כבר עם היסטוריה ריקה (תלוי מתי הכל נמחק, הגיבוי כברירת מחדל קורה אחת ליום באמצע הלילה ממה שאני זוכר). במצב כזה, עדיין יש גיבויים ישנים יותר, פשוט צריך למחוק את הגיבויים הריקים. אצלי. הגיבויים נמצאים בתיקייה:

Android/media/com.whatsapp/WhatsApp/databases

הקבצים מתחילים בmsgstore ואז הזמן של הגיבוי. לפי הגודל שלהם אפשר לדעת מי מהם רלוונטי ומי לא. שוב, אם היא רוצה לשחזר גיבוי - היא תצטרך להתקין מחדש את הוואטסאפ.

אם היא בוחרת לאפס את המכשיר, הייתי מגבה למחשב את כל התיקייה של הוואטסאפ, כי היא מכילה את התמונות שהגיעו מהאפליקציה והן לא תמיד מגובות בgoogle photos. בנוסף, הייתי מגבה למחשב גם את התמונות במכשיר (בדכ תיקייה בשם DCIM), רק למקרה שגם הן לא מגובות לענן.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, davemustaine87 כתב:

. לא לוחצת על לינקים חשודים בדפדפן אבל מצד שני הילדים שלה מדי פעם משחקים בפלאפון ואין לה מושג לאן הם נכנסים שם. 

אם היא לא לוחצת על לינקים חשודים אבל הילדים כן, אז היא בעצם כן לוחצת על לינקים חשודים.

כדי למנוע את הישנות המקרים צריך למנוע את הגישה של הילדים לטלפון באופן חד ומוחלט.

לדעתי הטלפון הזה הוא מדגרת וירוסים גם בלי ילדים, בלי תוכנית מסודרת של עדכוני אבטחה - ממליץ שהיא תעבור לאיזה סמסונג עדכני, לאפס את הרדמי, לשדרג לגרסה הגבוהה ביותר, ולהפוך אותו לטלפון עבור אחד הילדים בשליטה של google family link

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כותבים פה על גיבויים 

אבל יכול להיות מקרה שבו היא מעתיקה את הקבצים למחשב אבל הקבצים נגועים בוירוס ואי אפשר לדעת ?

פורסם

הייתי מפרמט את המכשיר במיידי. אם יש עליו משהו חשוב שלא מגובה (נוהג גרוע בלי קשר), להעתיק למחשב ולסרוק עם אנטיוירוס. אם אתה רוצה ממש להחמיר צור סביבת sandbox ותעתיק את הקבצים לשם, בדוק עם האנטיוירוס שלך אם יש אפשרות כזו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, ANUTKK כתב:

כותבים פה על גיבויים 

אבל יכול להיות מקרה שבו היא מעתיקה את הקבצים למחשב אבל הקבצים נגועים בוירוס ואי אפשר לדעת ?

כן, אבל יותר סביר שהאנטי-וירוס של ווינדוס שיש על המחשב יזהה את הוירוס.

פורסם

פלאפון נגוע.. גיבוי תמונות בגוגל דרייב(גם מה צריך לשמור על הפלא כשיש הכל בענן)

שינוי סיסמאות להכל דרך המחשב+פירמוט של הפלא , במידה ורוצים להשתמש באותו דפדפן אז יש לראות שלא התווסף לו איזה תוסף לא רצוי ולא מוכר..

שתקנה לילד שלה פלאפון או טאבלט בכמה מאות שקלים יהיה הכי בטוח(לא נכנס פה לדעות אישיות בנוגע לשימוש ושעדיף ללמד ולהסביר על סכנות שברשת)

שהמכשיר שלהם לא יהיה מחובר לשום איימיל שלה,שום וואצפ וכרטיס אשראי.. וככה שיעשו בו מה שרוצים גם תכלס בתור הורה היא תוכל לעקוב אחריהם כשיגדלו :0

תפתח להם משתמש גוגל שלהם וככה אם הם יצלמו את עצמם בתור קטנים זה יגובה בגוגל דרייב ויש סיכוי שהילד פשוט ימשיך עם המשתמש גוגל הזה עם השנים ואז תהיה לה דלת אחורית כדי לבלוש אחריו מואהאהאה תהיה פורצת בעצמה:O בעתיד כשהילד שלה ירצה לבזבז מלא כסף על משהו טיפשי היא תסחט אותו שמישהו פרץ למשתמש שלו ואם הוא לא מעביר מיד את הכסף אז ימחק יפורסמו דברים שלו:O

השיא בחיי היה ביום הראשון שמילצרתי אז המנהל בא אלי שאמא שלי מאחור, חיפשה אותי ודאגה כי לא עניתי לפלא..

לפני כמה שנים למדתי שבצעירותי כשיצאתי עם חברים ביום העצמאות וכאלה אז היא וחברה שלה היו עוקבות אחרינו כדי לראות שאנחנו בסדר(לא היה לי מושג שאמא שלי הייתה ממש מרגלת) קיצר לקנות להם מכשיר משלהם מגיל צעיר זו השקעה לעתיד😎 גישה למיקום, שכח את הפלא שלו על שקט את מפעילה לו צלצול ממרחק

• לא הבנתי... 1
  • תוכן חדש...