Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעוניין ליקנות מברגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 11.2.2023 בשעה 16:14, Froyne כתב:

יש גם זוגות של דיוולט/בוש 18/20V באזור ה-800 ש"ח:

זוג בוש 18V

זוג דיוולט 20V

ואז הסתבכתי עם הסדרות השונות של בוש. מה ההבדל בין GSR ל- GSB?

ממליץ על הסדרה ATOMIC של DEWALT (הקישור השני שלך)

• אהבתי 1
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכן כתבתי: כלים שמפוזרים בכל הבית, לשליפה מהירה כשצריך להחליף סוללה בשלט או לפתוח איזה בורג. בסופו של דבר רובנו משתמשים במברג פעם בחודשיים ולא צריכים סט של מכונאי של פורשה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 8.2.2023 בשעה 10:22, ברווז כתב:

18V קלאץ' היא פתרון מצויין, 12V קלאץ' היא פתרון מספיק בהחלט לרוב המוחלט של המטלות.

לא מומלץ. לקדיחה בקיר בטון (בלוקים\גבס- ניחא) רצוי להתארגן על פטישון. זה מאד לא בריא למברגה.

אני רק שאלה.

מה הבעיה בקידוח עם מברגה בבטון? לדוג' בכלים כמו זה:

https://a.co/d/dyyTDMt

https://a.co/d/gbLbDLO

הרי האופציה של הרטט נועדה לקידוחים כמו אלו ,או שיש לפונקציה הזו עוד שימוש מעבר שאני לא מכיר?

בנוסף, מה היית ממליץ לעבודות מזדמנות בבית הכוללות קידוחים בבטון (ממ"ד) 

פורסם (נערך)

אם יאחדו את שרשורי המברגות שצצים פעמיים בשנה בקארספורום, סכום הדפים יעלה על השרשור הפוליטי.

השנקל שלי: גם הזבל הכי הכי זבלוני שאפשר להשיג היום יתפקד יותר טוב מהמקדחות הזולות של פעם. נניח בהשוואה לבוש ירוקה בת 10. עם יוצא דופן אחד - הסחורה הזולה של הום סנטר/אייס, איך שהוא מצליחים לייבא שם כלים יותר גרועים ממה שאפשר לדמיין.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, GAD57 כתב:

אני רק שאלה.

מה הבעיה בקידוח עם מברגה בבטון? לדוג' בכלים כמו זה:

https://a.co/d/dyyTDMt

https://a.co/d/gbLbDLO

בנוסף, מה היית ממליץ לעבודות מזדמנות בבית הכוללות קידוחים בבטון (ממ"ד) 

אישית, קדיחה בבטון עם מקדחה חשמלית התחילה לעצבן אותי כי זה לא קל, לא נוח ולא יוצא טוב. 

לכן קניתי פטישון. 

למקדחה חשמלית יש יותר כח (לרוב) מכלי נטען כלשהו. והיא מתוכננת להיות מסוגלת לבצע את הפעולה הזו. 

מברגה, לרוב, מתוכננת לקדוח בבלוקים ולא משהו יותר רציני מזה. 

שילוב של פטישון זול (כמו שלי, עלה 300 במבצע בהום סנטר) ומברגה טובה (שלי למשל, 12V עם קלאץ') סוגר את כל הפינות. 

רוצה משהו יותר חזק? 18V עם קלאץ'. 

רוצה משהו יותר חזק? המפלצת הראשונה שנתת אליה לינק. 

ועדיין לא הייתי משתמש בה לקדיחה בבטון אלא בפטישון שנועד בדיוק לזה. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הבנתי, אז זה יותר ממקום של העדפה אישית שלך, מקובל לגמריי.

ההעדפה שלי היא לכלי אחד כמה שיותר וורסטילי שייתן מענה לכמה שיותר.

הנטייה שלי יותר היא לכלי הזול https://a.co/d/gbLbDLO , אשמח לדעתכם המלומדת :)

פורסם
לפני 33 דקות, GAD57 כתב:

הבנתי, אז זה יותר ממקום של העדפה אישית שלך, מקובל לגמריי.

לא.

לפני 52 דקות, ברווז כתב:

לכל כלי יש גבולות שימוש ברורים (יותר ופחות). 

המבנה של מברגה לא מותאם לעבודה רצינית כמו קידוח בטון. 

זה לא בריא לכלי.

אפילו באתר של בוש, לדוגמא, לא מצויין בפירוש "בטון" תחת קוטר קדיחה מקסימלי- מצויין "קירות". 

כשהכלי נועד לאכול בטון, זה מצויין עליו במפורש.

לפני שעתיים, sperial כתב:

בסופו של דבר רובנו משתמשים במברג פעם בחודשיים ולא צריכים סט של מכונאי של פורשה.

הדרישה שלי ממברג היא פשוטה- ומתחלקת ל-2:

1) שיהיה נוח ביד לשימוש. על זה WERA עונה באופן הכי טוב שנתקלתי בו. 

אז מה אם הם משמשים את המכונאים של פורשה?! זו לא הסיבה שאני קניתי אותם.

2) אחיזה טובה של התקיע. זה אומר, השקעה בתהליך הייצור. זה אומר, בקרת איכות טובה יותר. זה אומר, עלות גבוהה יותר בייצור. זה אומר, עלות גבוהה יותר לצרכן. 

לא חסר חברות שמייצרות מברגים וביטים עם אחיזה טובה עד לא פחות ממדהימה לתקיע. וגם זה בטווחי מחירים שונים. 

במקרה שלי, מבחינתי WERA עונה על 2 הדרישות נהדר. כך שלא אקנה מברגים למגירה גם אם אצטרך לקנות משהו שאני לא משתמש בו ליום-יום כי נוחות העבודה חשובה לי.

במקרה של הכלים הזולים, האחיזה של הכלי בתקיע לרוב לא משהו (ויותר חמור מכך, כבר התעקמו לי מברגים זולים ביד תחת עומס די סטנדרטי) כך שצריך להילחם עם העבודה ועם הכלי ביחד. די מתסכל ומוציא את החשק מלתקל פרוייקטים נוספים. 

פורסם
לפני כשעה, GAD57 כתב:

ההעדפה שלי היא לכלי אחד כמה שיותר וורסטילי שייתן מענה לכמה שיותר.

מעבר למה שהברווז כתב,

שים לב שכלי שיתאים לקדיחה בבטון צריך להיות עם רטט חזק (עוצמת הלימה) ולכן יהיה די כבד.

מצד שני, אם רוצים מברגה נוחה, משקל גבוה פועל נגדך כי לא נוח להשתמש בכלי כבד כמברגה לאורך זמן.

מכאן זה כבר עניין של צפי שימוש, אם רוב השימוש הוא מברגה, אז רצוי כלי שמתאים ואולי פעם להשלים רכישה של כלי לא נטען, לטובת עבודות כבדות ולהיפך.

• רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

אישית, קדיחה בבטון עם מקדחה חשמלית התחילה לעצבן אותי כי זה לא קל, לא נוח ולא יוצא טוב. 

לכן קניתי פטישון. 

למקדחה חשמלית יש יותר כח (לרוב) מכלי נטען כלשהו. והיא מתוכננת להיות מסוגלת לבצע את הפעולה הזו. 

שילוב של פטישון זול (כמו שלי, עלה 300 במבצע בהום סנטר) ומברגה טובה (שלי למשל, 12V עם קלאץ') סוגר את כל הפינות. 

רוצה משהו יותר חזק? 18V עם קלאץ'. 

רוצה משהו יותר חזק? המפלצת הראשונה שנתת אליה לינק. 

ועדיין לא הייתי משתמש בה לקדיחה בבטון אלא בפטישון שנועד בדיוק לזה. 

+100500

במשך המון שנים כלי הקידוח היחיד שלי היה מקדחה רוטטת של כמה מאות וואט על כבל. היא עשתה הכל בסדר, חוץ מקידוח בבטון - זה תמיד היה קשה, מעיק, ולעיתים מתסכל (למה אני לא מתקדם? האם פגעתי בברזל זיון או שסתם חתיכת חצץ בבטון? האם המקדח כבר גמור?... הבנתם).

לאחר שהיא התפגרה (החזיקה בערך עשור), ראיתי שבמחיר של מקדחת בוש ירוקה אפשר לקנות פטישון של מותג סיני. אמרתי - יאללה, אקח פטישון שיוכל לעשות יותר. ואכן קידוח בבטון הפך לקל כמעט כמו קידוח בגבס. עולם אחר!

אממה? הכלי כבד, צריך להחזיק עם שתי ידיים, וקשה לכוון טוב ולמנוע מהקדח לברוח בהתחלה. גם לחפש שקע חשמל ולפרוס כבל בשביל כל קידוחון קטן לבורג בודד זה באסה. אז קיבלתי גם מברגה 12V טובה עם צמד סוללות קטנות (אימפקט במקרה שלי. אבל לא נכנס לזה). מבחינתי השילוב הזה סוגר לי את כל הפינות. כל קידוח שאינו בבטון אני עושה עם המברגה (וכמובן פתיחת וסגירת ברגים), וברגע שצריך לקדוח בבטון הולך ישר על הפטישון.

עריכה:

נזכרתי בעוד משהו ששלפתי בשבילו את הפטישון - קידוח כוס בסיבית (60 מ"מ נדמה לי). קידוח בקוטר כזה דורש מומנט שמברגה לא מסוגלת לתת. דרך אגב, בזמנו, אותה מקדחה עתיקה הצליחה להתמודד עם קידוח דומה... אבל כמעט התפגרה תוך כדי - אשכרה יצא ממנה עשן ונאלצתי לעצור ולתת לה להתקרר 😁.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

מנהלים, אפשר לסגור. זהו.

קונצנזוס...

😛

העולם מתחלק לפני ואחרי פטישון.

כלי שאתה לפעמים לא מחבר לחשמל שנה שלמה, אבל כשצריך - אין כמוהו (וכמו אחרים שכבר הגיבו, יצא לי להשתמש בו גם לקדיחות מסיביות, כגון פינוי הרבה חומר בעץ אלון).

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, A_lex כתב:

במשך המון שנים כלי הקידוח היחיד שלי היה מקדחה רוטטת של כמה מאות וואט על כבל. היא עשתה הכל בסדר, חוץ מקידוח בבטון - זה תמיד היה קשה, מעיק, ולעיתים מתסכל (למה אני לא מתקדם? האם פגעתי בברזל זיון או שסתם חתיכת חצץ בבטון? האם המקדח כבר גמור?... הבנתם).

לאחר שהיא התפגרה (החזיקה בערך עשור), ראיתי שבמחיר של מקדחת בוש ירוקה אפשר לקנות פטישון של מותג סיני. אמרתי - יאללה, אקח פטישון שיוכל לעשות יותר. ואכן קידוח בבטון הפך לקל כמעט כמו קידוח בגבס. עולם אחר!

אצלי אותו סיפור בדיוק.

שנים של סבל עם מקדחות רוטטות.

עד שלפני כמה שנים הייתי צריך לעשות כמה חורים בדירה חדשה שעברתי אליה, לקחתי פטישון סיני מחבר פורום יקר שכבר אינו איתנו, ואחרי חור אחד התאהבתי. אחרי שבוע רצתי לקנות פטישון של מקיטה, למרות שכבר לא הייתי צריך לקדוח שום דבר. ומאז אני רק מחכה לחור הבא, ונהנה מכל אחד.

יום טוב גם לך

פורסם

גם אצלי. מקדחת B&D בת 40 שעשתה את העבודה עד שהגיעה לקיר בטון. אז לפני שנתיים אשתי קנתה לי פטישון מקיטה שמהמשקל שלו פרצתי דיסק, אבל חוץ מאשר ניסוי כלים קצר עדיין לא ראה שימוש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבטחתי לעצמי בעבר שכשאעמוד בפני חציבות משמעותיות, אתארגן על פטישון מקיטה איכותי. 

עוד לא יצא לי לחצוב בבית... 

פורסם
לפני 12 שעות, Igalz כתב:

מאז אני רק מחכה לחור הבא, ונהנה מכל אחד.

מישהו כנראה צריך את זה לחתימה.

אבל מי?

• מצחיק 2

• תוכן חדש...