Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעוניין ליקנות מברגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@ברווז, תוכל לתת לינק לשרשורים האלה?

אני גם מחפש לקנות מברגה ומקדחה אבל לא מבין מספיק בכל המושגים (אימפקט, קלאץ', פוטר, N120 וכדו'). פשוט אין לי מושג איך להתחיל אפילו להשוות בין דגמים שונים ומה לשים לב שקיים בדגם שאני קונה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 6.2.2023 בשעה 18:54, איציק נ. כתב:

מי שמעוניין בדילים טובים לכלי עבודה מכל הסוגים והמינים -> שייכנס לקבוצת פייסבוק - כלי עבודה יד ראשונה.

אזהרה הקבוצה הזו ידועה כמרוקנת חשבונות בנק של גברים נלהבים :)

לפני 7 שעות, ברווז כתב:

טיפ מספר 1- רד מנושא האימפקט. 

אתה תמצא את עצמך עשרות פעמים אומר "מזל שיש לי קלאץ'" ואפילו לא פעמיים אומר "חבל שאין לי אימפקט", בשימוש ביתי. 

זה נראה לי חוויה אישית שלך בלבד.

יש לי גם וגם ואני יודע היטב את ההבדלים ביניהם. כנראה זה תלוי שימוש. זה נכון שלאקץ' יכולה לעשות את רוב המשימות - אבל זה צולע (ויש לי 18V חזקה), כבד יותר ומעייף את היד בגלל ההתנגדות לסיבוב. 

במציאות רוב העבודות ע"י רוב מוחלט שלך בעלי המקצוע נעשות באימפקט. בסדרות הבכירות יותר יש בוררי עוצמה ואז אפשר גם להבריג בעדינות יחסית איתם.

לקדיחה מדוייקת וברגים עדינים עוברים לקלאץ'. לא יודע כמה זה רלוונטי לרוב המשתמשים.

בגרסאות ה12 V (שאמנם הם נוחות מאוד לעבודות קלות) המחסור בכח בקלאץ' כבר יכול להיות מגביל מאוד. לצורך הדוגמא תנסה להדק איתה ג'מבו לקיר.... 

קוצור במידה ואפשר לבחור רק אחת בעיניי זה הסדר-

1- אימפקט 12V

2-פוטר קלאץ 18 V ועדיף רוטטת לקדיחה בקיר (אם אין פטישון)

פורסם

לגבי הלינקים. 

יש את זה.

ואת זה.

ואת זה.

ואת זה.

לפני 7 שעות, Froyne כתב:

תודה על התשובה המושקעת.

אשמח לעוד טיפה הסבר על הנקודה הזו.

ראה בלינקים. הנושא נטחן עד דק. 

לפני שעה, yd b-4 כתב:

זה נראה לי חוויה אישית שלך בלבד.

ממש לא.

זו כן דיעה חריגה בנוף המקומי, מכיוון שהיא מתבססת על עובדות...

מי שצריך מברגה שתבריג כל יום כל היום ברגים של 10 ס"מ בשביל לבנות דקים ופרגולות, שייקח אימפקט. לגמרי. 

מי שצריך להתקין דק איפאה, שייקח אימפקט. 

מי שצריך מברגה ביתית לרהיטי איקאה\מדפים\תליית טלויזיה- לא צריך אימפקט. מברגת קלאץ' תעשה את העבודה. אימפקט תעשה יותר גרוע ברוב המוחלט של המקרים. 

יש שימוש ביתי ויש שימוש ביתי. 

אני משתמש כבד, הרבה יותר מביתי ממוצע. זה התחביב שלי- לבנות דברים. לא רק מעץ (בעיקר אך לא רק). 

אני מעולם לא מצאתי את עצמי מייחל לאימפקט. כן מצאתי את עצמי מבסוט שיש לי קלאץ'. 

למה כולם אוהבים אימפקט? מאותה סיבה שכולם אוהבים את הכל מהר, כאן ועכשיו, עם כמה שיותר כח. כי סיבות! 

האם זה הכלי הנכון? לרוב האנשים, ממש לא.

לפני שעה, yd b-4 כתב:

יש לי גם וגם ואני יודע היטב את ההבדלים ביניהם. כנראה זה תלוי שימוש. זה נכון שלאקץ' יכולה לעשות את רוב המשימות - אבל זה צולע (ויש לי 18V חזקה), כבד יותר ומעייף את היד בגלל ההתנגדות לסיבוב. 

מה אתה עושה עם המברגה? מניח שאלו מטלות יותר כבדות מביתיות ממוצעות.

לפני שעה, yd b-4 כתב:

במציאות רוב העבודות ע"י רוב מוחלט שלך בעלי המקצוע נעשות באימפקט. בסדרות הבכירות יותר יש בוררי עוצמה ואז אפשר גם להבריג בעדינות יחסית איתם.

נכון. הזמן שלהם חשוב להם יותר מאיכות העבודה. זה גם נראה ככה בסוף ברוב המקרים. 

לפני שעה, yd b-4 כתב:

לקדיחה מדוייקת וברגים עדינים עוברים לקלאץ'. לא יודע כמה זה רלוונטי לרוב המשתמשים.

מה קשור קדיחה מדוייקת וקלאץ'?....לא קודחים במצב קלאץ'. מעבירים את הקלאץ' למצב קדיחה כדי "לעקוף" את הגבלת המומנט שלו. 

וטיפ של מקצוענים. בעץ מעבירים את בורר המהירות ל-2 עבור קדיחה.

ניתן טכנית לקדוח במצב קלאץ' אבל זה לא נותן כלום. הקלאץ' מגביל את המומנט של סיבוב הפוטר.

לפני שעה, yd b-4 כתב:

בגרסאות ה12 V (שאמנם הם נוחות מאוד לעבודות קלות) המחסור בכח בקלאץ' כבר יכול להיות מגביל מאוד. לצורך הדוגמא תנסה להדק איתה ג'מבו לקיר.... 

?

ניסיתי. ככה תליתי את מתקן המתח שלי. 

לא כיף גדול, לא נורא בעליל. בשביל הפעם האחת שצריך משהו "גדול", לא צריך לקפוץ מעל הפופיק ולקנות איזה מאסטר-בלאסטר-36-וואט-סופר-צ'ארג'ד-מונסטרוסיטי שיש לה כח להטעין את הטסלה, המחשב הנייד והאייפון כשהיא לא בשימוש. 

18V קלאץ' היא פתרון מצויין, 12V קלאץ' היא פתרון מספיק בהחלט לרוב המוחלט של המטלות.

לפני שעה, yd b-4 כתב:

2-פוטר קלאץ 18 V ועדיף רוטטת לקדיחה בקיר (אם אין פטישון)

לא מומלץ. לקדיחה בקיר בטון (בלוקים\גבס- ניחא) רצוי להתארגן על פטישון. זה מאד לא בריא למברגה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 10 שעות, Froyne כתב:

מתעלק על השרשור.

אני מתעניין ברכישת מברגה לשימוש ביתי.

רציתי משהו שידע לעשות בערך הכל בבית ולכן חשבתי לקנות אימפקט מחברה איכותית, בערך 18V. אני בכיוון?

ראיתי בארץ דברים סבירים של מקיטה/בוש/וורקס ירוק באזור 600-700 

בעץ האורן יש כרגע את ה kress שהיא וורקס למעשה ב 500 ש"ח + משלוח (100₪).

2 סוללות 2 אמפר, מטען מהיר ואימפקט עם 3 מצבים בראשלס כמובן.

אם אתה סבלני, שב על הגדר ותחכה לדיל טוב (תצטרף לקבוצת פייסבוק גם של עץ האורן וגם של כלי עבודה).

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שמעתי הרבה מאד על עץ האורן, גם מחוץ לפורום הזה. 

נראה שאצטרך לקפוץ לביקור שם... :p

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

מה קשור קדיחה מדוייקת וקלאץ'?....לא קודחים במצב קלאץ'. מעבירים את הקלאץ' למצב קדיחה כדי "לעקוף" את הגבלת המומנט שלו. 

וטיפ של מקצוענים. בעץ מעבירים את בורר המהירות ל-2 עבור קדיחה.

ניתן טכנית לקדוח במצב קלאץ' אבל זה לא נותן כלום. הקלאץ' מגביל את המומנט של סיבוב הפוטר.

כוונתי הייתה לסוג המברגה פוטר-קלאץ'. 

לגבי קדיחה מדוייקת לאימפקט (כל אימפקט) יש חופש דיי גדול בגלל מנגנון הפעולה אם תנסה לקדוח משהו שאמור להיות מדוייק עם אימפקט לא ממש ילך לך.

לגבי מהירות תלוי מה קודחים...

בברזל העדיפות ללחץ גבוה ומהירות נמוכה.

אני משתמש ביתי אבל כבד למדיי ובהרבה תחומים.

פורסם
לפני 17 שעות, yd b-4 כתב:

אני טוען כל הזמן שיש הבדל בין "משתמש ביתי" של מישהו אחד, לבין ה"משתמש ביתי" שלי לבין ה"משתמש ביתי" של מישהו אחר. 

אני משתמש ביתי כבד, כמו שאתה ציינת, בכיוון מסויים. 

אתה מעיד על עצמך שאתה משתמש ביתי כבד בכיוונים אחרים כנראה משלי. 

פות"ש והחברים המחפשים, רוצים מברגה ראשונה!  בד"כ. דהיינו, משתמש קל מאד.

התשובות שלי הן בהתאם להבנתי את צרכי המבקש, ולא מתוך ניסיוני האישי עבור מה שעובד עבורי. 

באותה מידה אפשר גם להמליץ על מפלצת של 36V עם 100 פלוס ניוטון כמברגה ראשונה, האם זה הכלי הנכון למתחילים? ממש לא...

(במאמר מוסגר. זו אכן מפלצת. יש לה מספיק כח כדי לסובב אותי אם אני לא זהיר)

• אהבתי 2

פורסם
בתאריך 8.2.2023 בשעה 11:08, איציק נ. כתב:

בעץ האורן יש כרגע את ה kress שהיא וורקס למעשה ב 500 ש"ח + משלוח (100₪).

אתה בטוח שזה וורקס? kress הוא מותג בפני עצמו (שוויצרי) והוא לצד וורקס תחת תאגיד אחר.

יש לי פטישון של kress כבר כמעט 20 שנה, עבד לא מעט ועדיין עובד (לא ברמה של בעל עסק, אבל ברמה של בעל בית פרטי עם חצר גדולה...) - אחת הקניות הטובות ביותר שלי.

פורסם
לפני 16 דקות, גור אדם כתב:

אתה בטוח שזה וורקס? kress הוא מותג בפני עצמו (שוויצרי) והוא לצד וורקס תחת תאגיד אחר.

יש לי פטישון של kress כבר כמעט 20 שנה, עבד לא מעט ועדיין עובד (לא ברמה של בעל עסק, אבל ברמה של בעל בית פרטי עם חצר גדולה...) - אחת הקניות הטובות ביותר שלי.

KRESS השוויצרית היתה ומתה מזמן.

אני אקצר את ההסבר:

POSITEC GROUP (חברה סינית במקור, עם משרדים בכל העולם: גרמניה, איטליה, רוסיה, ארה"ב וכד') מייצרת את המותגים:
WORX, KRESS, ROCKWELL, WESCO, CAT.
בעבר הם היו יצרני OEM של מותגים גדולים אחרים, היום יש להם את המותגים שלהם.
מהניסיון שלי, הסדרה הירוקה (המקצועית) של WORX והאדומה (מקצועית) של KRESS - שזה אותו המכשיר למעשה, מעולות.

איציק

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא יודע מה אתכם אבל היו לי כמה סוגי מברגות בוש, מקיטה, וורקס, דוולט אסקאי, וכו.

דוולט הכי נתן בראש והכי חזקה שיש  לי עד היום ברוך ה'.

גם הקלאץ' וגם האימפקט. מטורפות..

פורסם

אכן, יש להם כלים נפלאים.

מצד שני, כפי שכבר נכתב, לפעמים הכלים החזקים הם גם גדולים, כבדים וקצת אימפולסיביים.

לשימוש יום-יומי לפעמים עדיף כלי קל ועדין יותר.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

דהוולט מצאו חן בעיניי מאד, והם לרוב מוציאים נתונים שעוברים קצת את המוצהרים שלהם במבחנים שמבצע הערוץ PROJECT FARM. דבר שאי אפשר להגיד על מקיטה ובוש למשל. 

FROYNE, חזרנו להגדרה של מהו משתמש ביתי- יום יומי זה לא בדיוק משתמש ביתי טיפוסי.

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 8.2.2023 בשעה 14:59, yd b-4 כתב:

כוונתי הייתה לסוג המברגה פוטר-קלאץ'. 

לגבי קדיחה מדוייקת לאימפקט (כל אימפקט) יש חופש דיי גדול בגלל מנגנון הפעולה אם תנסה לקדוח משהו שאמור להיות מדוייק עם אימפקט לא ממש ילך לך.

לגבי מהירות תלוי מה קודחים...

בברזל העדיפות ללחץ גבוה ומהירות נמוכה.

אימפקט ופוטר קלאץ' אלו כלים שונים לגמרי
אחד לא יכול להחליף את השני.

יש לי אימפקט 200N של בוש, עם כל הניסיון שלי בעבודה (מעל 30 שנה)

לא הצלחתי להבריג איתה בורג בגבס בלי שהוא יעבור את הפלטה. (שמעתי שיש ביטים עם מעצור צריך לנסות את זה...)

לדקים, ג'מבואים מאיצים לדוד וכו' האימפקט נפלאה.

פורסם (נערך)

הולך ומסתבך...

השתכנעתי שאני רוצה קלאץ', התלבטתי אם 18V חזקה או 12V קלה.

ואז גיליתי שבאמזון יש הרבה זוגות (קלאץ' + אימפקט) במחיר דומה לקלאץ' בלבד פה בארץ.

מה אומרים על הדבר הזה?

זוג דיוולט

נ.ב.

שיקול משני - כנראה שסוללות 18V יתאימו לכלים נוספים שאולי ארכוש בעתיד, כמו מסור או פטישון.

עריכה אחרונה על ידי Froyne

Life is a journey,

Enjoy the ride...

• תוכן חדש...